Primera P11 vm -00

Ostoaikeinen

Eli olisin hankkimassa tuollaista 122tkm ajettua P11 vm -00 primeraa 2.0L:n moottorilla.

Huonoja puolia? Hyviä? Hirveän ristiriitaisia mielipiteitä tästä autosta, itseä kiinnostaa lähinnä tuo jakopäänketju tässä sen lisäksi, että ihan järkevän hintainen ja hyvät varusteet.

13

991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joskus omistanut

      Tuo 2,0L on ehkä lujimmassa maineessa Nissanin koneista. Yli 500tkm konetta avaamatta ei ole harvinaista tuolla koneella. Esim. Oma 2,0 ei vienyt öljyä edes 350tkm kohdalla. Kaiken lisäksi melko taloudellinen moottori matka-ajossa ja menohaluja riittävästi koriin nähden. Ajo-ominaisuuksia on aikanaan kehuttu japseista parhaiksi, minulle ainakin kelpasi hyvin matka-ajoon.

      P11 1,6 on jonkin verran mennyt jakoketjuja vaihtoon (ääntää), ongelmia ei ole 2,0 kohdalla, eikä saman 1,6 koneen vanhemmissa vm:ssa.

      Vaikea keksiä luotettavampaa käyttöautoa tuolta aikakaudelta, minkä saa vielä järkevään hintaan. Tekniikaa enemmän kiinnittäisin autoa ostaessa huomioita korin kuntoon.

      • Heze69

        -itselläni oli ammoin uutena P11 1,6 vm -00 ja sen rapean parin vuoden aikana mitä se minulla oli niin kolmet multilinkit siinä menivät vaihtoon -onneksi toki takuuseen- mutta kilsoja ehti tulla vain 45 tkm!
        -kun keulasta alkoi kuulumaan epämääräistä kolinaa niin heti tiesi että "linkithän" siellä helisevät :-(
        -tilavahko autohan se oli, mutta hieman laiskahko tuolla 1.6 -koneella
        -hyvä tehokas automaatti ilmastointi siinä kuitenkin oli
        -eikä tuo P11 mielestäni ollut kovin kummoinen ajattavuudeltakaan -tosin seuraava P12 2.0 vm -03 oli vielä huonompi... -vähän niinkuin ilmatyynyaluksella olisi ajellut, ei mitään tuntumaan tiehen...


    • kurttushow

      2 litrasessa ollut jakoketjun katkeamisia, ainakin tässä facelist P11-144 mallissa. Mutta ei epidemiaksi asti. Vanhemmissa nissaneissa oli kestävämpi jakopää. 1.8 on kestävin kone jakopään puolesta, mutta vähän tehoton kulutukseen nähde.

      Mulla on ollu 4v / 40tkm vm. 2000 1.8 hatchback, ajettu nyt 230tkm. Perusluetettava kulkine, mutta kyllä tässäkin on ollut vikoja siinä kuin muissakin käytetyissä.

      Kannattaa etsiä ruostesuojattu yksilö.

      Ajettavuus on sinänsä hyvä, että menee sinne minne pitääkin ja pysyy hyvin hanskassa. Kääntyy mutkaan halukkaasti. Jousitus on huonolla tiellä todella epämukava, hakkaa ja ryskää kuopissa. Lisäksi takajousitus on veltto eikä kestä kuormaa vaikka olen uusinut iskarit.

      Halpa hinta, runsaat varusteet ja paljon tilaa on ne parhaat puolet.

    • Historiasta

      Primeroilla olen ajanut kaikkiaan noin 200tkm eri koneversioilla.

      2,0 SR20 kone on primerassa ollut hieman eri ruiskuilla ja viritysasteilla käytössä 1990 - 2002. Jakoketju esim. sama kaikissa vm:ssa 2,0:ssa.
      Erittäin vähävikaisessa maineessa.

      1,6 on sekin ollut periaateessa lähes samanlaisena käytössä sekä P10, että P11. Varaosaluettelot paljastavat P11 olleen 1,6 kahdella eri jakoketjuversiolla. Uudemmissa 1,6;ssa on mennyt ketjuja vaihtoon jonkin verran.

      1,8 on ns. uudempia mootterita säätyvillä venttiilin ajoituksilla. P12 koneet 1,6-2,0 ovat myös tätä konetyyppiä. vm -03 jälkeen 1,8 koneet öljysyöppöjä, vanhemmat vm ongelmattomia.

      1,8 pätee melko hyvin sanonta, 1,6 suorituskyky 2,0 kulutuksella. 1,8 on ihan kelpo kone, mutta ero 1,6 on vähäinen.

      2,0 on ainut oikea bensakone primeraan oli kyseessä sitten P10-P12, niissä yksinkertaisesti on teho oikeassa suhteessa auton painoon. Meno on riittävän sujuvaa ja kuitenkin kulutus pysyy kohtuullisena.

    • kurttushow

      Joo ihmetyttää tuon 1.8 kulutus, kun ottaa huomioon että kyseessä on suht moderni kone. On säätyvä imuventtiilien ajoitus ja suorasytytys ja hieno 32 bittinen hitachi moottorinohjaus. Ikinä en ole päässyt alle 7,5 litran kulutuksen edes matka-ajossa.
      On se kyllä pirun sitkeä ja jouheva moottori pienillä kierroksilla, mutta varsinkin kesähelteillä ihan tehoton. Kierrosten käyttäminenkään ei oikein huvita, koska moottori möykkää niin pahasti.

      Eilen ekoilla kunnon pakkasilla yllätyin kuinka paljon lämpötila vaikuttaa menohaluihin. Kone suorastaan riuhtaisi kuormatun auton moottoritienopeuteen loivassa ylämäessä. Kesällä olisi saanut vetää kolmosella kaasu pohjassa siinä missä nyt meni kevyesti nelosella.

      Moottorin imuilmaputki on hölmösti moottoritilassa, joten helteellä moottori imee kuumaa ilmaa ja vielä ilmastointi jarruttaa.

    • Vinkki

      http://www.tuulilasi.fi/artikkelit/tee-se-itse-ilmamassamittarin-puhdistus
      Mikäli MAF anturi on likainen, vaikuttaa menohaluhin todella paljon.

      1,8:lla tyypillinen kulutus oli itselläni 7 lähisöllä. Itse huomasin vahingossa, että autolla kuitenkin pääsee 0,5 l pienemmällä kulutuksella erilaisella ajotavalla. Mahdollisimman isolla vaihteella ajellen ja pienemmälle vaihdoin vasta, kun oli pakko. Ilmeisesti konetta tuli luonnostaan kierrätettyä jatkuvasti liikaa.

    • moottori matopurkis

      Älä vaan osta nissania. Konehan tuossa on ihan ok, mutta kori on täyttä paskaa.
      Juuri tuon ikäiseen almeraan ja primeraan oon tehnyt pelliremonttia ja alustan remonttia. Saattaa olla hyvinkin rapeaa massan alla. Yksi on myös nissan vanette, johon ei pidä erehtyä. 10 vuotta vanhassa autossa kun kurkkaa alle, niin tulee toivottomuuden tunne. Koneen ne osaa tehdä, mutta ei koria.

    • Ruostuminen...

      Almera on ruosteen suhteen huonossa maineessa, tilanne parempi uudemmassa mallissa -02/-03 lähtien. Siitä huolimatta auto on katsastustilastojen kärkipäässä vähävikaisena autona.

      P10 primera oli ruosteherkkä auto tietyistä paikoista: kynnyksistä, pyöräkoteloista, päällisin puolin takavalojen saumat ja takaluukun syvennykset.

      P11 on aivan toista maata P10 verrattuna, monta P10 ongelmakohtaa tehty eri tavalla. Huomattavasti parempia koriltaan saman ikäisenä. P12 puolestaan on monella tavalla uudistunut, kyynnyksissä muovikuoret, lokasuojissa ei pokkauksia, jne.

      Siinä, missä 8 vuotiasta P10 sai pahimmillaan jo hitsailla, P12 8 vuotiaana on kuin uusi monilta osin.

      Ajo km vaikuttavat ratkaisevasti ruostumiseen. Siitä olen varma, että P11 ~150tkm vm -01 ei yksinkertaisesti voi olla kovin huono koriltaan. Jos km on 350tkm, tilanne toinen.

    • kurttushow

      Itte etsin ja ostin semmosen primera (P11 facelift) yksilön, joka oli ruostesuojattu uutena sekä 4 vuoden ikäisenä. Ei ruostekukkaa yhtään missään kohtaa maalipinnassa. Takakaaren ja helmakotelon saumakohdat kyllä rusottaa, kun katsoo takapyörän kotelon puolelta. Niitä olen rasvaillut, ettei muuttuisi mädäksi.

      Pelti ei ole ruostunut edes sellaisista kohdista mistä maalia on kulunut pois. Esim takakaaren ja oven saumassa kivisade on syönyt maalin pois sekä myös takaluukun topparikumit ovat syöneet maalin vastinpinnoista. Kohdat ovat toki pintaruosteessa ,mutta pelti ei ole lähtenyt lahoamaan.

      • urenfö

        Meillä on ollut nyt 5 vuotta vm 2000 farkku diisseli. Nyt mittarissa reilut 350 tkm. Vikoina ollut tässä ajassa, yksi kampiakselin asennontunnistimen särkyminen, jätti tielle. Kustaukset pörhöllä 240 e. Mittaristosta meni toissa kesänä polttoaine mittari sekasin. Hajottamolta uus käytetty tilalle 110 euroa. ja nyt pariviikkoa sitte takalasi hajosi ajossa, leikö joku kolhu tullut joskus aiemmin. Hinta 420 e. Takajarrut ole aina kattonut katsastukseen. pitäs uusia liukutappien kumin,meinaavat ruostua. Tietenki koiranluita joutuu joskus vaihtamaan, mutta helppo operaatio. Eipä tuossa muuten mitään ongelmia. Eihän se pärjää ajo-ominaisuuksissa esim wv konsernin autoille. Mutta luotettavuudessa kepittää sata-nolla.
        Öljyt ja suodatin vaihtuu noin 10 tkm välein. Ei kuluta öljyä ollenkaan. seuraava nissani tod.näk. Note


    • hyvinkesti

      itesellä oli P11-144 primera vm-99 2.0 140hv sen aikaa mitä se mulla oli niin kesti iha hyvin, kone ihan ok ei mitää ongelmia mitä nyt korissa oli muutama ruoste kohta etu ja takakaarissa muuten oli ihna hyvä peli

    • Atsza

      Ensiksi tutkisin helmat onko hitsattu. Etulokasuojat ruostuu puhki ja onko moottori öljynen

    • paukahtikunnolla

      Jakoketju kuulosta hyvältä, mutta primerassa juuri heikoin kohta.
      Venyvä katkeileva ketju ja huonot laakerit pistävät katiskan seisomaan pihaan vuosiksi kun et viitsi korjauttaa. Korjaus maksaa enemmän kuin auton arvo koskaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe