voiko oireena olla akillinen

Ulkosuomal

verenpaineen nousu?Minulla ollut taannoin pari kertaa aamiaisen jalkeen "kohtaus" huono olo ,omituinen,verenpaine noussut 199/110,aidin puoleisella serkulla keliakia,mulla muuten ollut aiemmin ilamvaivoja,sitten loysa vatsa nyt ummetusta,suupieliin punaista ihottumaa,kuin puutostaudis,tekeeko keliakia myos ruokatorven limakalvoille haitta jos syo viljaa?

4

276

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • iso vituttuuuuuuuus

   kyllä voi. tosin en omista verenpainemittaria niin en voi sanoa nousiko verenpaine - mutta mulla on joskus tullut sellainen anafylaktista shokkia muistuttava olo - sydän hakkaa hulluna, hengitys pätkii, olo kuin maratonin juosseella vaikka sängyssä makasin. syynä gluteenin nauttiminen (ilmeisesti)

   multa otettiin vasta-aineet viime viikolla ja odottelen tuloksia. odotellessa päätin kokeilla nyt ainakin tän viikonlopun gluteenittomalla ruokavalaiolla - ja täytyy sanoa että oloni on paljon parempi.

   tiedän ettei pitäisi tehdä ruokavaliomuutoksia ennen gastroskopiaa, mutta en vain jaksa odottaa enää hetkekään, kun ei voi tietää meneekö vaikka kuukausi kun pääsee sinne tähystykseen. Tuntuu niin kauhealta ajatukselta oikeen tieten tahtoen tehdä oloansa huonoksi , joten en usko että jaksan odottaa gastroskopiaan asti. no viikon päästä tiedän mitä vasta-aineet näytti.

   en tiedä kuinka pitkään mulla tätä kerkesi jatkua, mielestäni vasta kesällä alko vatsaoireet mutta muuten on ollut hiustenlähtöä, paskaa oloa, silmät kutiaa ja punaiset, vatsaoireet (turvotus, ilmaa, ruoka ei imeydy, ulosteet kellertäviä öljyisiä ruoanpaloja seassa)

   • Muut oireet

    Muista oireistasi hiustenlähtö, (v-mäinen) olo, kutiavat silmät ja turvotus kertoisivat myös kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Tosin "sydän hakkaa hulluna, olo kuin maratonin juosseella" viittaisi liikatoimintaan. Kilpirauhasen vajaatoiminnan ja keliakian on todettu olevan toisistaan "riippuvaisia", mikä mainitaan myös tietopankissa:

    http://www.kilpirauhanen.com


   • asdfasdfqqqqqq
    Muut oireet kirjoitti:

    Muista oireistasi hiustenlähtö, (v-mäinen) olo, kutiavat silmät ja turvotus kertoisivat myös kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Tosin "sydän hakkaa hulluna, olo kuin maratonin juosseella" viittaisi liikatoimintaan. Kilpirauhasen vajaatoiminnan ja keliakian on todettu olevan toisistaan "riippuvaisia", mikä mainitaan myös tietopankissa:

    http://www.kilpirauhanen.com

    juu, tiedetään. mutta nuo vatsaoireet kuitenkin keliakian puolelle.

    ja siis tota öö ei mulla oo tota tykytystä kuin vain sillon ollut jos oon syönyt gluteenia. eli ei oo liikatoimintaa.

    vajaatoiminta täysin mahdollista sen sijaan on.


  • kaunis kiitos!

   kiitos,mulla ollut 2 kertaa tuollainen "kohtaus" aina aamupalan jalkeen,(ihan norm.paahtoleipaa jne.)olin ensiavussa kaikki arvot ok jne.ei mitaan syyta loydetty,huomasin myos suupielet punaiset kuin joku puutostauti(rauta,b- vit?).Nyt aloitin gluteeniton ruoka ja syon hiukan rautaa ,kokeilen auttaako.Menen sitten lisatutk kun tulen Suomeen

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   170
   2409
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1812
  3. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   5
   1468
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   133
   1141
  5. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   982
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   369
   960
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   326
   928
  8. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   80
   860
  9. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   51
   838
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   700
  Aihe