Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Buklaukset vaivaa

alkaa huolestumaan

Miten saada buklaukset loppumaan. Lapsi imee hyvin ja ainakin korvakuulolla ilmaa ei mene paljoakaan. yritän röyhtäyttää lasta aina imetyksen jälkeen mutta aina ei tule. Yölläkään en jaksa kovin kauaa röyhtäytellä kun pitäis nukkuakin.
Mikä avuksi jos lapsi buklaa päivittäin. Miten te muut hoidatte tämän röyhtäityksen ja buklaako teidän lapsi kuinka usein?

12

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puklaaminen..

      on ihan normaalia ja loppuu kun lapselle tulee ikää lisää. Oma lapseni oli n.10kk kun lopetti puklailun.

    • ////////////

      Meillä sekä esikoinen että tämä vauva ovat olleet kovia pulauttelemaan. Esikoisella loppui n. 10 kk iässä kuten edelliselläkin vastaajalla. Vauva on nyt melkein 3 kk ja pulauttelee tosi paljon. Välillä lentää kaaressa lattialle iso lätäkkö, ja vaatteet on märkinä. Monta kertaa päivässä siis puklaa, oikeastaan aina syötyään saa varoa. Röyhtäytän öisin heti syönnin jälkeen ja laitan takaisin makuulleen, eikä silloin pulauttele. Päivisin pulauttelee siis. Röyhtäytän myös päivisin. Eipä sitä kai mitenkään voi estää. Pulauttelu ei vaivaa vauvaa.

    • .....

      Meilläkin tyttö pulautti melkein joka syötön jälkeen ensimmäisten kuukausien ajan. Yritin myös kärsivällisesti röyhtäyttää (tyyliin vauva olkapäätä vasten ja taputellaan pepulle) ja imettää hieman pystymmässä asennossa (siis vauva pystymmässä asennossa). Päivisin pidin tyttöä usein pystyasennossa esim. kantoliinassa muutenkin imetysten välillä. Ehkä nuo konstit vähän hillitsivät pulauttelua, mutteivät kokonaan estäneet. Tyttö oli kuitenkin tyytyväisen oloinen ja kasvoi hienosti, puklut olivat aika pieniä, eikä kipua tai muuta vaivaa näyttänyt olevan. En siis ollut kovinkaan huolissani. Vähitellen pulauttelu väheni itsestään, ja kiinteiden aloitus viiden kuukauden iässä lopetti sen lähes kokonaan. Sen jälkeen tuli enää satunnaisesti ihan pikkupuklu, ja sekin lähinnä silloin, kun innostuttiin laittamaan tyttö lattialle pyörimään turhan nopeasti ruoan jälkeen. :)

    • --------------------

      Mikä "buklaus"? Kysehän on kuitenkin oksentamisesta?

      • .....

        Kyllähän pulauttaminen (tai buklaaminen kuten ap asian ilmaisi) eli ravinnon palautuminen mahasta ruokatorven kautta takaisin suuhun ja sieltä ulos, onkin eräänlaista oksentamista. Vauvan kohdalla vaan on tapana puhua oksentamisesta vasta, kun tavara ns. "lentää kaaressa", ja pulauttelusta silloin, kun se, noh, nimenomaan "pulahtaa" ulos suusta kesken syömisen tai pian sen jälkeen. :) Pulauttelu on vauvoilla normaalia ja enimmäkseen vaaratonta, kun taas kunnon oksentelu voi olla merkki vakavammastakin sairaudesta.


    • ...

      Meillä on nyt vajaan kahden kuukauden ikäinen tyttö, ja tuo pulauttelu/oksentelu oli niin runsasta, että kysyttiin ihan neuvolan lääkäriltä neuvoa, kun tavaraa tuli koko ajan ulos vaikka miten röyhtäytti ja yritti pystyasennossapitää. Neuvottiin sakeuttamaan maito vellimäiseksi ettei ihan niin helposti nouse takaisin. Sakeuttaminen tapahtuu Nutrilonilla, saa apteeksista, muutaman hassun euron paketti. Sitä ohjeen mukaan maitoon :) Meillä ainakin on auttanuut huomattavasti, kunhan tekee tarpeeksi sakeaa, neito ei pulauttele/oksenna enää paljon mitään :) suosittelen kokeilemaan!

      • Ap imettää

        taitaa olla hankalaa sekoittaa mitään jauheita rinnassa olevaan maitoon.


      • ...
        Ap imettää kirjoitti:

        taitaa olla hankalaa sekoittaa mitään jauheita rinnassa olevaan maitoon.

        se ei sit auta ku lypsää ja sekottaa pullossa. Kyllä minäki imetin, mutta ku oli tuo pulauttelu nii runsasta nii joutuu lypsämään


    • EoaX

      Me ollaan kans käytetty sitä Nutrilon-jauhetta vastikkeen kanssa. Ollaan siis osaimetyksellä, ja tissimaito tulee pulautuksina ulos, suurustettu vastike ei. En oo jaksanut lypsettyä maitoa suurustaa.

    • ioj2

      Meillä poika 7kk ja vaikka ollaan alotettu kiinteet jo 4kk iässä niin edelleen pulauttelee ruokaa/maitoa joka päivä isostikin (vaatteet tai harso märäksi asti). Ei kuitenkaan pulauttele niin runsaasti kuin 1–3kk iässä, jolloin joka syötön jälkeen puklasi isoja lätäköitä lattialle. Röyhtäyttely ei ole meillä muuttanut asiaa kovin paljoa, mutta kun ikää on tullut niin puklailu vähentynyt jonkin verran... Odotellaan ja toivotaan että kohta alkaisi asettua.

    • syökö liikaa?

      Joskus voi tosiaan helpottaa jos lypsää maidon pulloon (hidasvirtaustutti!!) ja vielä käyttää tuota sakeuttajaa.
      Mutta muutoin suosittelen ap:lle, että jos vauvan paino on noussut ok ja pissaa tulee, niin vähennä ihmeessä hieman imetyskertoja! Tietty jos vauva selkeästi on nälkäinen niin pitäähän sitä ruokkia, mutta ei heti ihan joka inahdukseen tissiä suuhun. Voisit myös kokeilla rintakumia niin ei suihkua niin paljon.

      • että semmosta

        Aloitus on vuoden takaa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2474
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1555
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1508
    8. 54
      1370
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe