Miksi ulkovaatteet haisee

hajun ihmettelijä

Omat, lasten ja miehen ulkovaatteet alkaa haisemaan pahalle heti kun mittari on plussan puolella. Sellainen pistävä haju. Tarttuuko se haju ihan vaan ulkoa, vai pitääkö tästä päätellä, että meillä on sisällä hometta, joka sitten alkaa "muhimaan" kun pääsee ulos kosteaan?

Tosin haistan saman hajun melkein kaikkien lasten ulkovaatteissa. Kaikkien aikuisten ulkovaatteissa sitä ei ole. Mutta lapsethan möyrivät tuolla maassa, joten sieltä varmaan tarttuu jotain.

Tekeekö siis ulkohomeet tuon hajun? Onko muilla ollut samaa ongelmaa?

Vaatteet, joita on käytetty pelkästään sisällä, ei mielestäni haise. Toivon siis että hajuongelma ei tarkoita homeongelmaa kodissa. Niitä kun on jo muutamassa asunnossa ollut, nykyisestä en ole vielä varma.

17

2709

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • '''

      Voi olla että oma nenäsi on tottunut vaatteiden hajuun ja havaitset sen ulkona kun nenä on tuulettunut tarpeeksi. Olisiko haju peräisin niistä aikaisemmista asunnoistanne? Ulkovaatteita ei voi pestä samalla tavalla kuumassa kuin muita käyttövaatteita. Haistan homeen hajun usein kaupungilla muiden vaatteissa, kassajonossa, junassa vieruskaverista jne. En niinkään ulkona. Enkä varsinkaan omissa vaatteissa.

    • ap

      Kiitos kommentista. Haistan siis sen hajun vaatteissa erityisesti omaan kotiin sisälle tultuani. Esim. kun kävelen eteisessä takkien ohi, niin huomaan hajun. Selitin varmaan epäselvästi äsken. Ja jos joku on jättänyt jonkin ulkovaatteen asuntoon lojumaan muualle kuin eteiseen, niin huomaan sen kyllä kun vaatteen lähettyville tulee se haju. Erityisesti hajun huomaa silloin, jos on oltu märällä kelillä ulkona ja sitten tuotu vaatteet sisään. Kyllä sen ulkonakin huomaa, mutta kun joka puolelta tulee raitista ilmaa, niin siihen ei niin kiinnitä huomiota.

      Ulkovaatteet on ostettu tähän nykyiseen asuntoon. Ja niitä on myös pesty 60 asteessa, vaikkei pesuohjeen mukaan saisi.

      Niin, en sitten tiedä onko tuo haju tässä asunnossa joka puolella lievänä, mutta siihen lievään hajuun olisin jo tottunut, ja haju voimistuisi märissä vaatteissa, jonka sitten huomaisin. Vai voiko se haju tosiaan tulla pelkästään ulkoa. Joskus haju putkahtaa myös vaatteeseen, joka on ollut ripustettuna ulkovaatteen vieressä.

      Kummallista on myös se, että kun olimme muualla hotellissa muutaman päivän, niin siellä en kiinnittänyt samojen ulkovaatteiden hajuun huomiota. Mutta sitten kun tulimme kotiin, niin ne ulkovaatteet, jotka äsken hotellissa eivät haisseet, haisivat mielestäni pahalle heti kun ripustin ne naulakkoon sisällä. Itse asunnossa en huomannut mitään hajua sisään tullessani, siis ennen kuin toin ne ulkovaatteet tänne. Miksiköhän siis huomaan hajut tässä asunnossa erityisen selvästi? Onko täällä nyt sitten paljon hometta vai niin puhdas ilma että hajut erottuvat? :)

      Kuka keksii mistä tässä on kysymys? Lisääkin ehdotuksia otetaan vastaan!

    • tässänytjotain

      Kokeile vaihtaa tehokkaampaan pyykinpesuaineeseen. Myös kannattaa katsoa että laittaa tarpeeksi pesuainepulveria. Pesukoneessa saattaa olla jotain poistoputkessa (esim sukka) joka tekee sen että huuhtelu ei toimi kunnolla, kuuntele pesukonetta, tuntuuko pesevän ohjelmat loppuun asti siis linkouskin viimeisenä toimii.
      suosittelen kokeilemaan pesuaineena Swipe:ä itselläni oli monia vaatteita joihin lika normipesupulvereilla pikkuhiljaa kerty, mutta swipellä lähti puhtaaksi. Hometta oli myös asunnossa ja todennäköisesti huoneilmassa oleva home tarttui vaatteiden kainalokohtiin esimerkiksi siten että ei irronnut muuten.Jos on jotain sukulaisia joilta voit kysyä, kehtaat siis että haiseeko vaatteenne omituiselta, koska jos kotoa hajuja, niin oma hajuaisti turtuu.voit myös ottaa vaatteita jotka tuntuvat haisevan, mukaan työpaikallesi, ja päivän päästä haistat, onko haju voimakas. esim.esim.esim.onko haju joissakin erityisissä vaatteissa, joita nimenomaan säilyutetään eri paikassa kuin muita vaatteita jotka eivät haise. Onko ulkovaatteet kesän kylmässä kellarissa, tai talven eteistilassa jossa kylmä ja kostea?

    • '

      Säilytetäänhän ulkovaatteita muuallakin kuin kotona, esim. työpaikalla. En usko että haju tulee ulkoa. Ulkohomeet eivät haise, esim. Cladosporium. Kosteus voi tuoda esiin sen mikä takkien kuituihin on tarttunut.
      Ota töihin mukaan joku muu vaatekappale esim froteepyyhe ja kokeile tarttuuko haju siihenkin.
      Joskut kaupat voivat olla homeessa. Hankitko vaatteita kirpputoreilta?

    • ap

      Kiitos taas ideoista. Rupesin miettimään mistä haju voisi tarttua muualta kuin kotoa, ja auto olisi yksi. Sitä säilytetään ulkona ja se kyllä haisee mielestäni tunkkaiselle. Mutta pakko sitä autoa on kuitenkin käyttää. Ja juuri kesällä se ostettiin, joten ei autonvaihtokaan ole oikein vaihtoehto.

      Ehkä pitäis kokeilla eri pesuainetta, hankala vaan kun olemme allergisia myös hajusteille, ja vahvat pesuaineet taitaa usein olla myös hajustettuja. Nyt on ollut käytössä Erisan, MiniRisk ja Ole Hyvä.

      Muita paikkoja joista haju voisi tarttua ei oikein ole, kun olen lapsen kanssa kotona, ja en käy missään muualla niin säännöllisesti että haju voisi olla sieltä. Miehen työpaikalla taitaa olla jonkin verran hometta, joten se voi selittää hänen vaatteiden hajua, mutta meidän pyykitkin pestään erikseen ja säilytetään eri kaapeissa, joten ei se kaikkea selitä.

      Miten noiden muualta tulevien homeiden kanssa voi selvitä? Kun tuntuu että haju tarttuu aina vaatteesta toiseen eikä lähde pesussa. Ja tarttuuko se kohta pesukoneeseenkin?

      Vaikka voi silti olla, että hometta on myös täällä sisällä, ja osa hajuista selittyy sillä.

      Kirpputoreilta en nykyään hanki mitään. Nuo takit on kyllä tehty jossain Kaukoidässä, joten voi niissä olla hometta kuljetuksen jäljiltäkin. Pitäis varmaan ostaa suomalaista, mutta se taas tulee kalliiksi, kun ei tiedä koska ne joutuu kuitenkin heittämään pois kun rupeaa haisemaan liikaa.

    • älä jää pasiiviseksi

      Pistävä haju viittaa sädesieneen. Haju tarttuu erityisen tiukasti ja voimakkaasti kaikkiin toppavaatteisiin, kuten myös patjoihin, sohvantäytteisiin jne. Eli kyllä teillä taitaa hometta olla, se ei vain haise nenääsi pelkästä "ilmasta".

      Luultavasti jos muuttaisitte puhtaaseen asuntoon välillä ja sitten palaisitte tuonne asuntoon, niin haistaisit sen tarkemmin myös muista tavaroista, nyt nenäsi on tottunut hajuun ja erotat sen vain noista voimakkaimmin haisevista & juuri tullessasi ulkoa sisään. Hajuaisti sopeutuu parissakymmenessä sekunnissa, eli se on parhaimmillaan heti ulkoa raittiista ilmasta tullessa ja kotona kuljettuasi ulkovaatteiden ohi et enää sen jälkeen kauheasti haista.

      Minäkin haistan sädesienen takissani ja vaatteissani parhaiten, kun olen päivän poissa kotoa. Lisäksi topattutakki tosiaan aktivoituu haisemaan pahemmin juuri plusasteiden tultua keväällä/syksyllä, tai kun ilmassa on kosteutta.

      Jos perheessänne on lapsia, niin kannattaisi tutkia missä vaurio on, ja voiko sitä korjata. Tämä palsta on täynnä surullisia tarinoita siitä, miten käy kun tilanne jatkuu ja terveys menee, älä tee sitä lapsillesi!

      • älä jää pasiiviseksi

        Joo, meidän auto muuten myös haisee järkyttävästi homeelle, sehän seisoo ulkona kosteassa ympäri vuoden. Haju voi olla sieltäkin peräisin.

        Yksi selitys on, ettette haista ulkomailla hotellissa, että ehkä siellä ei ole huoneessa samoja homeita kuin teillä. Meinaan hajuaistin tarkoitus on varoittaa ihmistä vaarasta. Jos aistit jonkun homeenhajun todella voimakkaana ja äärettömän vastenmielisenä, niin olet ilmeisesti jo herkistynyt sille. Hajuaistimus on luonnon keino kertoa sinulle,e ttä on syytä poistua tilasta. Eli ehkä jos teillä on niitä homeita kotona, niin koet vastenmielisen hajun helpommin kuin muualla? Tai sitten olisiko siellä ulkomailla ollut silloin tosi kuiva ajanjakso, jolloin ilmassa ei ollut kosteutta?


    • ap

      Hyvä tietää tuosta sädesienen hajusta ja että se tarttuu juuri toppavaatteisiin. Jos se täällä kotona on niin taitaa olla muutto edessä, ja mahdollista tosiaan on että en vain haista sitä kotona ilmasta. Mutta vielä en ole ihan varma tuleeko se haju täältä kotoa vai esim. autosta.

      Eilen täällä kävi vieraita, joilla oli ulkovaatteissa se täsmälleen sama haju kuin meidän ulkovaatteissa. He asuu uudehkossa omakotitalossa, josta olen aina ollut sitä mieltä että siellä on tosi hyvä sisäilma eikä ainakaan haise home. Mutta hekin tuli autolla joka seisoo jatkuvasti ulkona. Joten luulen että se heidän haju on peräisin heidän autosta. Olisiko meidän autossa samaa hometta. Se sama haju leijaili monta tuntia siinä huoneessa jossa vieraat oli.

      Haistan kyllä tämän homeen tosi helposti. Melkein kaikkien lasten ulkovaatteissa tuntuu se sama haju olevan, ja tosi monien aikuisten vaatteissa.

      Tässä asunnossa ollaan toisaalta oltu paljon terveempiä kuin edellisissä homeasunnoissa, joten ei tämä ainakaan kovin homeinen voi olla.

      Niin se hotellijuttu meni niin, että olimme Suomessa toisessa kaupungissa hotellissa. Ja siellä hotellissa en siis haistanut näissä mukana olleissa omissa toppavaatteissani sitä samaa hajua kuin kotona samoissa toppavaatteissa haistan. Tosin muistan nyt, että ne vaatteet oli hotelliin mennessä ollut autossa pussissa, juuri sen takia että epäilin että niihin tarttuu autosta hajua. Ja paluumatkalla ne oli autossa sisällä, ja kotiin tullessa huomasin vaatteissa hajun tosi voimakkaana.

      Ja täällä kotona siis en normaalisti haista hometta sisään tullessani, sisävaatteissa tms. Mutta esim. noista ulkovaatteista tulevan hajun haistan aina niiden ohi kulkiessani, siihen en sillä tavalla totu.

      Taitaa se auto olla ainakin yksi syyllinen. Mutta voikohan se olla ainoa vai onko hometta myös kotona. Millähän sen selvittäisin...? Ollaan tehty pari Biofacton hometestiä jo aiemmin, kun on näitä hometaloja ollut niin epäillään homeongelmia joka paikassa. Testeissä näkyi varastohuoneessa (ei asuinhuone ja sieltä ei pitäisi tulla ilmaa asuinhuoneisiin) pieni määrä Aspergillus flavus -hometta mutta ei muuta, esim. sädesientä. Eihän tuo Aspergillus flavus sinnekään kuulu, mutta vaikea sanoa aiheuttaako tuo määrä pelkässä varastohuoneessa ongelmia. Olohuoneessa ei ollut hometta testin mukaan. Vaikka ei nuo ilmamittaukset kai aina kerro totuutta.

      Taloyhtiö on ilmoittanut että he ei lähde tarkempiin selvittelyihin kuin kosteusmittauksiin. Mahtaako niillä mitään selvitä. Niin talo on siis 3 vuotta vanha joten periaatteessa luulisin että täällä ei ole ehtinyt vielä kovin pitkälle homevaurio muhia, vaikka mistä sitä koskaan tietää mitä märkiä materiaaleja täällä on seinissä.

      Kyllä tämä on hyödyllinen palsta, täältä jos jostain saa ideoita selvittelyyn. Kiitos taas kommenteista ja jos joku ehtii vielä kommentoimaan lisää niin hienoa :)

      • mukana tuliaisia?

        minkälaisesta asunnosta muutitte tähän nykyiseen?


    • ranskan

      ettei vain olis citroen?

    • ap

      Muutimme tähän asuntoon kosteusvaurio-asunnosta (3v vanhasta johon oli rakennusaikana jäänyt kosteutta - kosteusvauriokorjausfirman mukaan hometta ei ollut, mutta epäilen koska kerran saimme oireita). Nuo haisevat toppavaatteet on ostettu tänne nykyiseen asuntoon. Joitakin tavaroita kyllä toimme tuosta edellisestä asunnosta, ja joitakin niistä on säilytetty samassa kaapissa kuin noita toppavaatteita. Voisiko ne muista vaatteista kulkeutuneet itiöt sitten muhia ja haista noissa toppavaatteissa?

      Auto on muutaman vuoden vanha Volkkari.

      Tänään ne toppavaatteet ei taas tunnu niinkään haisevan. Ei kyllä olla autollakaan kuljettu muutamaan päivään.

      • autoasiaaa

        auton ilmastointilaite kannattaa pitää puhtaana. Suodattimet vaihtaa jos auto-ongelmaa epäilee. Ilmastointi kannattaa sammuttaa muutama kilmometri ennen määränpäätä, jotta ilmastointikennot ehtivät kuivumaan pintakosteudesta (homehtuminen estyy) tämä siis kesällä kun ilmastointi käy kylmänä kuumalla ilmalla.
        Talvella kannattaa muistaa käynnistellä ilmastointilaite muutaman kerran talvessa.

        Tuulilasi 2/2004 """"Höyrystin kerää likaa ja toimii kasvualustana sienikasvustoille, koska kylmään pintaan tiivistyy jatkuvasti vettä. Vedenpoisto on järjestetty erillisellä poistoputkella, mutta pöly ja kaikenlaiset itiöt tarttuvat kiinni märkiin pintoihin. Kaiken lisäksi höyrystin on yleensä sijoitettu niin, ettei sen peseminen ole mahdollista. Kemiallinen puhdistus on siis ainoa mahdollisuus.

        Hajuhaittojen poistamiseksi suositellaan, että ilmastointi kannattaa kytkeä pois päältä kilometriä–paria ennen matkan päättymistä. Silloin höyrystin kuivuu, eikä pöpöille jää mukavaa kosteutta muhimista varten.

        Toinen käyttövinkki on, että ilmastointia pitäisi käyttää vähintään kerran kuussa. Kompressorin akselitiivisteet saavat tarvitsemaansa voitelua vain käynnin aikana. Voitelu estää tiivisteitä kuivumasta kiinni akseliin ja vaurioitumasta taas käynnistettäessä.

        Ilmastointia kannattaa käyttää myös kostealla plussakelillä ajoon lähdettäessä. Kylmä höyrystin kuivaa sisään tulevaa ilmaa, joten sisätilat kuivuvat hieman nopeammin.

        Ilmastointi ei kytkeydy toimintaan pakkasella – yleensä alin lämpötila on kahden plusasteen luokkaa. Autolla pitäisi siis käydä pakkaskaudella lämpimässä parkkihallissa, jotta kompressorin saisi pyörimään muutamaksi minuutiksi.""""


      • puhdasauto nenätoimi
        autoasiaaa kirjoitti:

        auton ilmastointilaite kannattaa pitää puhtaana. Suodattimet vaihtaa jos auto-ongelmaa epäilee. Ilmastointi kannattaa sammuttaa muutama kilmometri ennen määränpäätä, jotta ilmastointikennot ehtivät kuivumaan pintakosteudesta (homehtuminen estyy) tämä siis kesällä kun ilmastointi käy kylmänä kuumalla ilmalla.
        Talvella kannattaa muistaa käynnistellä ilmastointilaite muutaman kerran talvessa.

        Tuulilasi 2/2004 """"Höyrystin kerää likaa ja toimii kasvualustana sienikasvustoille, koska kylmään pintaan tiivistyy jatkuvasti vettä. Vedenpoisto on järjestetty erillisellä poistoputkella, mutta pöly ja kaikenlaiset itiöt tarttuvat kiinni märkiin pintoihin. Kaiken lisäksi höyrystin on yleensä sijoitettu niin, ettei sen peseminen ole mahdollista. Kemiallinen puhdistus on siis ainoa mahdollisuus.

        Hajuhaittojen poistamiseksi suositellaan, että ilmastointi kannattaa kytkeä pois päältä kilometriä–paria ennen matkan päättymistä. Silloin höyrystin kuivuu, eikä pöpöille jää mukavaa kosteutta muhimista varten.

        Toinen käyttövinkki on, että ilmastointia pitäisi käyttää vähintään kerran kuussa. Kompressorin akselitiivisteet saavat tarvitsemaansa voitelua vain käynnin aikana. Voitelu estää tiivisteitä kuivumasta kiinni akseliin ja vaurioitumasta taas käynnistettäessä.

        Ilmastointia kannattaa käyttää myös kostealla plussakelillä ajoon lähdettäessä. Kylmä höyrystin kuivaa sisään tulevaa ilmaa, joten sisätilat kuivuvat hieman nopeammin.

        Ilmastointi ei kytkeydy toimintaan pakkasella – yleensä alin lämpötila on kahden plusasteen luokkaa. Autolla pitäisi siis käydä pakkaskaudella lämpimässä parkkihallissa, jotta kompressorin saisi pyörimään muutamaksi minuutiksi.""""

        Jos auton ilmastointilaitteen saa kunnolla homehtumaan, niin itiöthän luonnollisestikin tulevat siirtymään ja tarttumaan auton sisätilan pintoihin, ja kostea vuodenaika saa leviämisen ja kasvamisen käyntiin. Joten ilmastoinnin puhtaanapito on ennaltaehkäisyä. Sitten kun auto on homeessa verhoilustaan ei ilmastoinnin huoltaminen ja puhistaminen enää korjaa tapahtunutta vahinkoa. Olisikohan niin että ilmastoinnin puhdistustarpeen huomaa siinä vaiheessa vähintään kun silmäoireita alkaa ajossa olemaan ja jos saa jatkuvasti kaivella karstaa nenästä?


    • tarttuu vai ei

      tarttumisen voit testata siten että laitat varmasti puhtaan uuden vaatteen sellaisen vaatteen viereen henkariin joka haisee, ja toteat sitten parin viikon päästä "puhtaasta" vaatteesta onko tarttuva vai ei.
      Meillä oli niin agressiivinan tarttuva home että jos vain vanhoja vaatteita tuotiin uuteen paikkaan uusien vaatteiden kanssa vahingossa sinne henkaririvistöön, niin saimme kyllä tämän vanhasta asunnosta tuodun vaatteen molemmin puolin viereiset joko heittää menemään, tai pestä nopeasti samalla kun ongelmavaate poistettiin, jopa vaatekaappia piti välillä pestä pohjasta kattoon, jos vanhoja vaatteita vahingossa siellä käytettiin.
      Ei kannata hätääntyä aiheesta, vaan tulkita tuntosarvet pystyssä, mistä mikätkin johtuu. Jos ette ole herkistyneitä niin voimakkaasti että terveysoireita tulisi haisevista vaatteista, niin ongelma ei ole niin paha kuin meillä oli. Pystytkä erittelemään haisevia ja ei haisevia vaatteita eri tiloihin jotta ei tulisi tarttumista, ja tutkailla niitä haisevia sitten ovatko tarvuttamassa uusia jos niitä pikkuhiljaa sekoitat. Tämä yksi teoria toki, mahdollinen, mutta tarkastettavissa kun kiinnität huomion

    • ap

      Täytyypä tehdä noita toimenpiteitä auton ilmastoinnin kanssa. Voi kyllä olla että hometta on jo autossa muuallakin kuin ilmastoinnissa, mutta katsotaan.

      Ja pitääpä testailla myös noita vaatteita ja tarttumisia.

      Kiitokset taas vinkeistä.

      Oon päätynyt siihen, että pahin hajun lähde on yksi kuukauden ikäinen toppatakki. Se haisi jo ostaessa vähän, joten ehkä on alun perinkin ollut homeessa. Tai sitten homehtunut autossa pahasti. Kun sen oon laittanut tiiviiseen pakettiin, niin muut vaatteetkaan ei enää kerää niin paljon hajua.

      Lisäksi oon yhdistänyt hajun uusiin varsinkin tummiin vaatteisiin. Ilmeisesti en kestä jotain niiden väriainetta. Mutta en oikein meinaa erottaa mikä haju on sitä väriainetta ja mikä hometta, niissä hajuissa on jotain samaa.

      Me tosiaan ei toistaiseksi saada mitään oireita pelkästä hajusta. Lähinnä se haju häiritsee kun tietää että se voi kertoa isommastakin ongelmasta, kun noita ongelmia on aikaisemmissa asunnoissa ollut. Huonetiloista alakerrassa silloin tällöin haistan jotain hajua, mutta ei sekään ole mikään niistä perinteisistä homeen hajuista eikä mielestäni sama haju kuin vaatteissa.

      • Anonyymi

        Ostin parkamaisen (puuvillaa) takin, joka tuoksuu vahvasti. Olen pessyt takin kahteen kertaan, liottanut etikka-soodavedessä ja pessyt sen jälkeen. Haju vaan ei lähde. Kosteassa ulkoilmassa haju voimistuu. Samoin jos tuuletan takin vaikka yön yli. Kyse ei siis ole mistään huonetilan tai auton homeesta vaan takissa itsessään olevasta hajusta. Liekö sitten jokin homeenestoaine? Olen laittanut kyselyn valmistajalle, mutta käskivät kääntyä myyjän puoleen. Sitä en ole vielä tehnyt. Takki ei ole edes halpa, alehintakin 129 € ja tunnettu merkki. Saa nähdä lähteekö haju ikinä. Se tarttuu myöskin samassa kaapissa oleviin vaatteisiin. Olen todella pettynyt ja kyllästynyt takkiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ostin parkamaisen (puuvillaa) takin, joka tuoksuu vahvasti. Olen pessyt takin kahteen kertaan, liottanut etikka-soodavedessä ja pessyt sen jälkeen. Haju vaan ei lähde. Kosteassa ulkoilmassa haju voimistuu. Samoin jos tuuletan takin vaikka yön yli. Kyse ei siis ole mistään huonetilan tai auton homeesta vaan takissa itsessään olevasta hajusta. Liekö sitten jokin homeenestoaine? Olen laittanut kyselyn valmistajalle, mutta käskivät kääntyä myyjän puoleen. Sitä en ole vielä tehnyt. Takki ei ole edes halpa, alehintakin 129 € ja tunnettu merkki. Saa nähdä lähteekö haju ikinä. Se tarttuu myöskin samassa kaapissa oleviin vaatteisiin. Olen todella pettynyt ja kyllästynyt takkiin.

        Ostin kesällä Lidlistä bikinit, joita näytin pojallenikin, joka sanoi heti niiden haisevan homeelta. - Kas vain, niinpä haiseekin, huomasin nuuhkaistessani muovipussista.

        Mietin vähän aikaa, mitä niiden kanssa teen, jättäen ne muovipussiin. Jos saisin homeen hajun pesemällä pois, ajattelin, epäillen samalla, ettei se onnistuisi. Se materiaali, polyamidi ja lycra, on oikeasti muovia, johon homeen haju oli syöpynyt kauttaaltaan niin, että home ja haju voisi tarttua muihinkin vaatteisiin, jota en halunnut.

        Yleensä kauppaan ei voi palauttaa uikkareita, mutta näitä ei oltu kokeiltukaan, ja olin sen verran vihainen homeisista vaatekappaleista, että talssin myymälään ja ojensin esimiehen kasvoja kohti muovipussia, jonka sisällä uikkarit pöllähtivät oikein kunnolla homeelle niin, että hän vetäytyi vähän taaksepäin.

        Sain rahani takaisin, mutta samoja homeen hajuisia uikkareita oli myynnissä Lidlissä vielä pitkään. Kävellessäni ohi haju oikein pöllähti nenääni ja ajattelin valittaa niistä uikkareista asiakaspalveluun jaksamatta tehdä sitä. Myöhemmin samassa kaupassa home haisi joissain muissakin vaatekappaleissa. Säilytetty tietenkin jossain kosteassa niin, ettei kosteus ole päässyt haihtumaan ja on homehtunut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe