Maatilan eläimet

Vihainen ja pettynyt

Kyllä nyt pitäisi saada nopeasti asiat järjestykseen ja eläinten olot paremmiksi maatiloilla. Miten tätä asiaa voidaan aina kerta kerran jälkeen katsoa läpi sormien?

Kuinka joku voi kohdella tuolla tavalla eläimiä, miten voi elää itsensä kanssa jos on aiheuttanut jatkuvaa kipua ja kärsimystä viattomille luontokappaleille?
Näistä eläimistä revitään kaikki irti mitä saadaan eikä pidetä missään arvossa!
Missä empatia ja omatunto???

27

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bisnes is bisnes.

      Maanviljelijöillä ei ole empatiaa, eikä omaatuntoa.
      Maanviljelijät ovat ahneita "sikoja", jotka voivat perustaa ISOJA sikaloita, joita kukaan ei jaksa/pysty hoitamaan.
      Eläimet syövät jopa ulosteita, olen nähnyt!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Kenenkään ei kannata ostaa jouluksi suomalaista kinkkua, ellei saa luomukinkkua.

      • navettapiika

        Minäkö olin pikkulikka, vuosisata sitten, näin kun naapurin kanat meni hyyssin alle tonkimaan ja samaa tietä se kulki potsikin. Tuli varmasti kunnon luomuruokaa ja arvot oli kohillaan. Nyt kun sika tonkii ja mutustelee,se onkin hoidon puutetta. Ajat muuttuu, niin myös arvotkin. Suurin osa suomalaisista ostaa ruokaa, mikä maksaa vähiten, ei siinä paljon arvot auta. On helppo puolustaa eläintenoikeuksia betonilähiössä ja tarjous olutta juoden, salaa jääkaapin raosta sitä sinistä lenkkiä nappaillen. Jos minulle maksettaisiin tarpeeksi, niin että velat tulisi hoidettua ja sitä tarjousevästä saisi kohtuullisesti koko perheelle, pitäisin yhtä lehmää lypsäisin sen käsin ja ruokkisin vaikka lusikalla, niin kaikki olisi onnellisia, mutta tätäei tapahdu. Valitettavasti et taida olla valmis maksamaan 5 euroa maitolitrasta tai 50 juustokilosta? Vai olisitko sittenkin?


    • Nyt pitäisi jonkun

      kansanedustajan ottaa tämä asia tosissaan, ja alkaa ajamaan pakollista videovalvontaa kaikille karjatiloille. Ei pitäisi olla hankala homma tänä internet-aikana saada viranomaisille reaaliaikainen näkymä tuotantotiloihin.
      Toisaalta myös kauppa ja teurastamot voisi alkaa vaatimaan tätä, ja kieltäytyä ostamasta eläimiä tilalta joka ei ole jatkuvan valvonnan piirissä. Ja kuluttajat voisivat äänestää jaloillaan ja boikotoida kauppoja jotka eivät vaadi tätä valvontaa.

      • Juuri näin

        ja lisäksi videovalvonnasta kieltäytymisen tulee olla este kansallisen maataloustuen saamiselle.


      • navettapiiika
        Juuri näin kirjoitti:

        ja lisäksi videovalvonnasta kieltäytymisen tulee olla este kansallisen maataloustuen saamiselle.

        Sinunkin työpaikalle?


    • ????????????????????

      Kuka olisi sellainen kansanedustaja, jota asia kiinnostaa.

    • Soijaa Brasiliasta

      Eiköhän se nälkä opeta enemmin tai myöhemmin ja mitä sitä tyhjiä sikaloita kuvamaan.

      Jospa teissä aktivisteissa olisi niin nohevaa porukka, että ottaisitte jonkun tilan hoidettavaksi vuodeksi ja päästäisitte talonväen vuorotteluvapaalle? Ehkä teillä sitten olisi jotain neuvoa annettavana?

      Syy ongelmiin on HEIKKO kannattavuus, vasta oli myös LAKKO, joka aiheutti lihatiloille, eläimille hankaluuksia. Olisiko teillä mielipidettä siihen?

      Kasvisyöjiä ei kaikista tule, eikä homoja vaikka suvaitsevainen voi olla.

      Valvonta ei koskaan poista ongelmien syytä lopullisesti, miettikäämme syitä ja korjatkaamme ne.

      • Maatilan eläimet

        Lonkkaahan nämä tilalliset vetää päivästä toiseen kun tällaista pääsee tapahtumaan!

        Jos eivät kykene huolehtimaan eläinten hyvinvoinnista minkä pitäisi olla tärkein asia niin alanvaihto olisi paikallaan.


      • Soijaa Brasiliasta
        Maatilan eläimet kirjoitti:

        Lonkkaahan nämä tilalliset vetää päivästä toiseen kun tällaista pääsee tapahtumaan!

        Jos eivät kykene huolehtimaan eläinten hyvinvoinnista minkä pitäisi olla tärkein asia niin alanvaihto olisi paikallaan.

        Elä huolehdi, moni on vaihtanut alaa. Parin milj.euron sikaloita kannattaa pitää ennemmin tyhjänä kuin täytenä, mutta tuskin voittekaan ymmärtää niitä sijoituksia ja satsauksia joita eläinten eteen tehdään ja on tehty.

        Ja kai ne nämä kuvaajatkin päivät makoilee kun yöllä jaksaa ihmisten nurkissa kulkea.

        Syyllistämällä lemmikkien huonosta kohtelusta, saisimmeko jotain järjestystä asiaan. Esim. koirille vaatisin luonnonmukaista ravintoa ja kytkemättä olemista ulkona vähintään neljä tuntia päivässä, jotain tolkkuahan tällekin asialle pitäisi saada. Lintujen ja liskojen pidon kieltäisin kokonaan epäeettisenä. Ja valvontaa ja muistiinpanot kaikista lemmikkieläinten hoidoista, ruokinnoista jne. mitäpä sitä ei oltaisiin valmiita tekemään, reippaat kansalaiset?


    • Maatilan eläimet

      Vai vuorotteluvapaalle, loman tarveko on pätevä syy laiminlyödä viattomia eläimiä jotka ovat aivan syyttömiä kaikkeen?

      Herranjumala mitä selityksiä!

      En ymmärrä miten kyseiset tilalliset voivat nukkua yönsä rauhassa kun eläimet kärsii ja kituaa huonoissa oloissa!

      • Reilupeli

        Loman tarve ei ole syy, mutta vuoden pyöritettyäsi maatalousrumbaa, olen varma, ymmärtäisit ja tietäisit enemmän et luulisi!

        Jos pyydän apua, tuletko avuksi, eläinten hyvinvoinnin takia?


    • jussukoilla

      löytyy kyllä aina tarpeita jos jonkulaisia ja tuplatuet päälle ja jos jokusen vielä tekisi ilmaiseksi ei tarvitsisi lähteä pankolta pois makoilemasta.

      • Kyselijä...

        Mikäpä laki määrää eläinten hoitajia olemaan vahdissa 24 tuntia vuorokaudessa katsomassa, milloin tulee eläimiltä kakkaa tai pissaa? Eiköhän eläintenkin täydy saada nukkua.

        Miksi sairaat eläimet kiinnostavat salakuvaajia? Eikö sairaita saisi hoitaa vaan pitäisi heti lopettaa. Eipä eläinlääkäri lopettanut epilepsiakoiraa eläinasemalla vaan koira sai epilepsialääkkeet. Ellen olisi tiennyt asiaa, niin olisin todella järkyttynyt. Tuskinpa salakuvaajilla oli sioistakaan tietoa.


      • Reilupeli

        Tottakai tulot saa pitää vuorottelija, mutta tila on luovutettava samassa kunnossa takaisin.

        Tiedän, keskustelu päättyy tähän.


    • kuka niin on

      väittänyt ettei sairaita eläimiä saa hoitaa?
      Kyllä siellä eläinsuojelu asetuksessa ihana selkeästi se määritellään turha sitä on kenenkään väittää.
      Tässä vain nyt kävi taas niin,että ne jotka laiminlyövät tuotantoeläinten hyvivoinnin kärsii myös syytämät myös.
      Voi myös kysysä eläinlääkärien vastuun velvllisuuksista jos samat tilat eivät täytä niitä eläimelle kuuluvia oikeuksia laitetaan pönkö ovelle.

      • Miksi...

        Miksi sitten kuvataan sairaita eläimiä sairaskarsinoista?
        Voi myös käydä niin, että eläin sairastuu yöllä - silloinhan sairas eläin on toisten terveiden joukossa.


    • JokuPossu

      Se on aina kummallista näillä aktivisteilla,että mennään vielä salaa kuvaamaan...miksi ei voida vaan ilmoittaa eläinlääkärille,että kävisi katsomassa kyseiset tilat.

      Mutta on se melkoista laiminlyömistä jos emakon jalat (niin kuin videolla) ovat huonossa kunnossa,samoin liian vähän virikkeitä ryhmäkarsinoissa,koska tulee hänänpurentaa...ym ym... En voi kun vaan ihmetellä miksi isäntäväki laiminlyö tehtäviään? Miksi ei hankita apua ajoissa?

      • Muamuija

        Sikoja ei minulla ole, mutta olen kuullut, että joku possu vaan on sellainen, että kaluaa toisten häntiä, vaikka mitä tekisi. Vaikka kuin pistät karsinaan virikkeitä, ja koko muu sikala on tyytyväinen, jossain karsinassa se yksi hännänpurija luuraa, ja siitähän saa jok kivasti kuvia. Eikös se ole vähän sama ihmisissäkin, joku häirikkö aina sekaan sopii, vaikka kuinka olis asiat hyvin??


      • Kyselijä...

        Toimisiko aktivistit samanlailla, jos ihmiselle olisi tullut sairaskohtaus? Olisiko aktivisti vaan kuvannut ja näyttäisi sitten salaakuvaamansa kuukauden tai kahden perästä. Miksi sellainen sallitaan tuotantotiloissa? Jos havaitaan jotain vahinkoa eläimelle sattuneen, täytyy ehdottomasti heti antaa apua eläimelle.


    • jyrkein

      Ei nämä aktivistit eläinten hyvivoinnista mitää piittaa. Tarkotus on vaan synnyttää inhotusta sikaa ja sen lihan syöntiä kohtaan Ja niin maailma pelastuu.
      Onko ne ikinä tulleet juttusille ja kysyny miten vois auttaa, kun näyttää elukat vähä kärsivän.

    • äitiliini 1958

      Eläinten hoitajissa on eroja kuten ihmisten hoitajissakin. Kyllä se on aika pieni prosentti maanviljelijöistä jotka kohtelee eläimiään huonosti mutta sekin on liikaa. Kukaan ei saa niitä kiusata ja jättää karsinoita siivoamatta.

      Meillä on lehmiä ja niitä hoidetaan hellyydellä. Puhun niille koko ajan ja kyllä ne hoitajansa tuntevat niin että kun lähdetään lomalle niin perästä kuuluu, sairastuvat milloin mihinkin. Meiltäkin saisi joskus hyviä kuvia. Itsekin tunnen itseni eläinrääkkääjäksi kun lehmä halvaantuu ja eläinlääkäri lääkitsee, mutta lehmä ei näytä toipuvan. Se makaa vain ja saattaa kuolla itsestään tai seuraavana päivänä naapurin lyijypanokseen. Säälittää lehmä ja tunnen suurta tuskaa eläimen puolesta.

      Huonot hoitajat pitäisi poistaa ammateistaan ja aktivistit tekevät hyvää työtä kun tuovat epäkohdat esille.

      • Olisi myös -

        Aktivisteille pitäisi kuitenkin antaa ohjeita, jotta kaikki ei olisi järkyttävää.
        Olisi myös mielenkiintoista nähdä samat karsinat ja eläimet sen jälkeen, kun hoitajat ovat käyneet ruokkimassa ja siivoamassa ym.


      • Mursu marsu japaarma

        Se saattaa äitiliinikin joutua poliisikuulusteluun kun lehmä parressa rojottaa, siinäpä se onkelma. Kuka ulkopuolinen todella tietää asioiden todellisen laidan. Että eikös ensin tutkita ja sitten vasta hutkita. Se sairas eläin on surkeaa katsottavaa, itsekkin jotain potilasta hoitaessa(jo useampaa yötä), itkin ja kiroilin, missä ne kuvaajat ovat nyt, elävästä elämästä eivät tiedä mitään, eivätkä luopumisesta? Sikojen raatoja kannellaan pitkin kaupunkia, nämä samat ihmiset puhuvat empatiasta ja omastatunnosta!

        Uskomatonta solvaamista!

        Minulle ei tuota iloa, eikä vahingoniloa katsella kuolleita eläimiä.


    • Neuvoja kiitos

      Voisiko nämä aktivistit perustaa sellaisen mallisikalan ja neuvoa vasta sen jälkeen?

      Jospa joskus kysyisitte kaupansedältä, paljonko halvemmalla se liha pitäisi vielä saada sinne kaupan tiskille?

      Eläinten laiminlyöntiä ja heitteille jättöä en hyväksy, mutta niitä ohjeita tuntuu tulevan
      näiltä empaattisilta ihmisiltä siihen tahtiin, jotta varmasti osaatte toteuttaa ne käytännössä. Ja eihän niitä sikoja tarvitse ruoaksi kasvattaa jos rahkeet kestää pitää niitä lemmikkinä, voisitteko näyttää kuinka se tehdään?

    • Taas nämä

      näsäviisaat ja alan asiantuntijat viisastelevat.Lähdetään nyt siitä, esim. omistat 100kpl emakkosikalan ja tulosi saa niistä myydystä porsaista emakoista. Kyllä sinun täytyy silloin huolehtia siitä, että emakkoa kohti syntyy paljon terveitä porsaita ja kasvavat ilman mitään sairauksia myyntikokoiseksi.Tietys aina syntyy näitä alikehitynetä yksilöitä sille ei mitään voida.
      Lihasikalan kasvatta saa taas tulonsa siitä kuinka hyvin porsaat kasvavat myyntikuntoon mahdollisemman vähällä ylimääräisillä kustannuksilla esim.ripulinhoito tai jokinmuu saisaus ja kuolee nämä kaikki ovat tuotosta pois.
      Hyvin hoidetussa sikalassa rehunkulutus on oikeassa suhteessa tuotettuun rehukiloon,siisteys,hyvärehu,puhtaat ruokintakaukalot,vesiautomaatit,virikket kauranolkija ja vimesenä se tärkein pitää olla omat karsinat sairaille siolle silloin tiedetään millä lääkkeellä mitäkin possua hoidetaa ja merkitään värikynällä hoitokerrat. Tässä noin suurinpiirtein sikojen hoidosta.

    • V.i L.30

      Tais olla niillä hyödyllisillä idiooteilla omat porsaanraadot mukana kuvausreissuilla. Tuotiin sitte Tsadiin mutta ei näyttänyt tavallisia tallaajia kiinnostavan. Omilla aivoilla ajatteleva ihminen näkee näiden hörhöjen läpi.

      • Ihmétystä -

        Porsaanraadot olivat varastettuja tilalta. Miksi jotkut saavat varastaa - saavatko rangaistusta varastamisesta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2244
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2087
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1697
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe