ilmalämpöpumppu rintamamiestaloon, onko ongelmia

kuultu on ongelmista

Onko muilla kokemuksia rintamamiestaloon asennetuista ilmalämpöpumpuista?

Olen kuullut huhuja että ongelmia olisi useissa tapauksissa. Kyse esim. hajuongelmista jotka viittaisivat mikrobeihin (kenties homeeseen).

13

6951

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riippuumistäkiikkuu

      Alkperäinen vai remontoitu? Jos remontoitu, niin mitä tehty? Koneellinen vai painovoimainen ilmanvaihto? Onko riittävä ilmanvaihto?

    • Tuleeko joulupukki

      Ilmalämpöpumppu on pistemäinen lämmönlähde, jossa on tuuletin. Laitetta voi siis hyvin verrata patteriin, jossa on tuuletin päällä levittämässä lämpöä.

      Tuosta voit sitten aivan itse päätellä kuinka paljon foliohattuja tarvitset asialta suojautumiseen.

    • Laita pumppu seinään

      Ilmalämpöpumppuhan on lämmönläde siinä missä sähköpatterikin, mitä ongelmia se voisi tuoda? Ainut ongelma voi olla tuo viilennyksessä syntyvä kondessivesi jos se pääsee lirahtamaan väärään paikkaan.

      • Väärä seinä?

        Keittiöön asennettu ilmalämpöpumppu levittää ruuan tuoksun ympäri kämppää. Siitä saattaa syntyä "hajuhaittoja".

        Sisäyksikön "suodattimien" vaihtaminen useammin kuin yleensä, saattaa tällöin kenties auttaa.


      • Rintamamies
        Väärä seinä? kirjoitti:

        Keittiöön asennettu ilmalämpöpumppu levittää ruuan tuoksun ympäri kämppää. Siitä saattaa syntyä "hajuhaittoja".

        Sisäyksikön "suodattimien" vaihtaminen useammin kuin yleensä, saattaa tällöin kenties auttaa.

        Meillä Rintamamiestalossa ei hajuhaittoja eikä kesäisin kosteus ongelmaa. (Ilmanvaihto koneella).Tiedän kyllä yhden "muovipussi talon" jossa kesäisin kosteus ongelma. Heillä tosin invertteri pumppu meillä On/offi malli. On/ offi lienee parempi kosteudenpoistaja myös jäähdytys toiminnolla.
        Pumpattu vuodesta 2005.


    • Juupa juu

      Kannattaisi perehtyä kesäajan viilennykseen jolloin rintamamies talon rakenteet lämpenevät, kun käytät pummppua ilman viilennykseen tulee rakenteissa auttamatta kosteus refleksi, jolloin kylmän ja kuuman ilman kohtaaminen tuottaa kosteutta, eri juttu jos talossa olisi riittävä ilmanvaihto muuten ja ajettaisi kosteus pois muuhun paikkaan kun rakenteisiin,itse suosittelisin kyseisissä taloissa jättämään viilennyksen kokonaan pois kesäisin,nuo maamme kuuluisimmat rintamamiestalot kun ovat ilmastoinniltaan painovoimaisia eivät kykene toimimaan uuden ilman/kosteuden kanssa ellei erillistä, erillisiä ilmastollisia uudistuksia ole tehty.Rintamamiestalon pätevyys onkin siinä että kaikki toimii kuten ennenkin,kun muutat talon henkeä voit olla varma että jostain tai jokin pettää ajallaan.

      • Kukakohan kirjoitti?

        Pätkässä, idiootti, peruskoululainen?


    • voe, voe

      Veikkaisin täyttä idioottia ja / tai provoilijaa..

      Ilp nimenomaan poistaa kosteutta huoneilmasta ja parhaimmillaan vettä tulee kondenssivesiputkesta pienenä norona. Useissa ilpeissä on lämmityksen ja viilennyksen lisäksi myös ilmankosteuden poistotoiminto. Sitä käytettäessa sisäilmasta lähtee kosteutta vielä tehokkaammin kuin viilennysasentoa käytettäessä.

    • asdfgjfhwl

      minua lähinnä huolestuttaa tuo painovoimaisen ilmanvaihdon muutokset jos asennetaan ulkoa ottava ja sisälle ilmaa puhaltava pumppu..
      En ole asiantuntija ja sen takia haluaisin heittää pallon jollekkin joka tietää asiasta enemmän tai on kokemusta vanhoista taloista ilmanlämpöpumpun kanssa.

      • onnellinenSipokki

        "ulkoa ottava ja sisälle ilmaa puhaltava pumppu.."

        Niin. Tällaisiahän ei ole olemassa. ILP kierrättää sisäilmaa. Ei siis ole ilmanvaiholaite, vaan lämmitys- ja viilennyslaite.


      • Puhut nyt ilmastointilaitteesta. Pelkkää tuloa ei koskaan toteuteta, vaan aina on vähintään poisto. Pelkkiä koneellisia poistoja on toki.

        Osassa ilmanvaihtolaitteista on ilppi sisäänrakennettuna (tai vilppi). Ottavat paremmin talteen sisäilman lämpöä. Ilmanvaihdossa, varsinkin lämmöntalteenotolla varustetussa, on tärkeää eristää lämpimissä tiloissa kulkevat tuloputket ja kylmissä ullakkotiloissa kulkevat poistoputket. Paras ratkaisu on tietysti eristää kaikki putket, niin tulee vähemmän ongelmia.


      • räppänät_kiinni
        onnellinenSipokki kirjoitti:

        "ulkoa ottava ja sisälle ilmaa puhaltava pumppu.."

        Niin. Tällaisiahän ei ole olemassa. ILP kierrättää sisäilmaa. Ei siis ole ilmanvaiholaite, vaan lämmitys- ja viilennyslaite.

        Sinällään huoli on oikeaan osuva.

        1. ILP ei vaihda ilmaa.

        2. Painovoimainen ilmanvaihto (painovoimainen poisto) toimii sisä- ja ulkoilman välisellä lämpötilaerolla. Kesällä lämpötilaero on hyvin pieni, joten ilma ei virtaa kanavissa käytännössä lainkaan -> ilmanvaihto pitää tällöin hoitaa ikkunatuuletuksella.

        3. Hankitaan ILP -> ikkunat pidetään kiinni, ettei "kylmä" karkaa pihalle -> ei ilmanvaihtoa.

        No, jos oikein kovasti jäähdytetään eli vedetään sisäilma ulkoilmaa kylmemmäksi, painovoimainen ilmanvaihto toimii takaperin eli ilma virtaa sisään likaisista poistokanavista. Lämpötilaero on kuitenkin aika pieni -> heikko ilmavirtaus -> pieni ilmanvaihtuvuus.

        Biomassa kuvittelee, että ILP a) vaihtaa ilmaa tai b) puhdistaa ilmaa (koska siinä on vähintään karkeasuodatin, joissain myös sähkösuodatin), mutta suodatus on pääasiassa tarkoitettu ehkäisemään ILPin lämmönsiirtopintojen likaantumista.

        Jäähdytystilanteessa ILP kuivaa ilmaa, joten se parhaimmillaan kyllä poistaa ylim. kosteuden ja hiukkasia sisäilmasta, muttei auta pätkääkään mihinkään kemiallisiin epäpuhtauksiin, joita tulee niin ihmisistä kuin rakennusmateriaaleista, rakennusmateriaaleissa mahd. muhivista mikrobeista (se "asiaankuuluva" mökin haju) ynnä maaperästä (esim. aito & puhdas luonnontuote nimeltä radon)


    • Captivated

      ILP on kätevä laite ja toimii hyvin osana talon lämmitysjärjestelmää. Se vain, että jos pitää täällä kysellä "homeista" ja "hajuhaitoista", niin kannattaa asua kerrostalossa, jossa muut hoitaa kaikki tekniikkaan liittyvät asiat. Kerrostalossa on mukavaa asua ja sieltä käsin voi sitten vaikka kannattaa kurjuuden maksimointia , "ekotaloutta" ja vihreää vasemmistoa. Autotkin saastuttaa ja siksi niiden käyttöä on rajoitettava luvanvaraiseksi ja käyttölupa annettava vain tarpeeseen ja oman puolueen jäsenille. Omakotitalossa asuvat saavat sitten hoitaa talonsa lämmityksen tarkkaan sanellun mukaan ja kömpiä lähimmälle bussipysäkille vaikka hiihtäen. Ehkäpä kaikki omakotitalot pitää kieltää, koska niissä voi olla hometta, tai jotakin muuta iljettävää . Lämmittävät mökkejään kuitenkin saastuttavalla puulla, kun sähkönsiirto on eduskunnan toimesta tehty kiinteistöverojen köyhdyttämille asukkaille liian kalliiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1930
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1519
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      133
      1323
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1298
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1210
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      111
      896
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe