Mitä Ruokatarvikkeita vaellukselle?

pötky

En osaa lähteä vaellukselle, kun en tiedä mitä ruokaa pakkaan rinkkaan mistä voi ostaa armeijan sissi muonaa

10

5082

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suplikaattori

      Tonnikala purkkeja, paistettua seitä, villisika säilykeitä, ruisleipää, makkaraa.
      Näitätuota pussikeittoja ei kannata ottaa ei niillä jaksa edes kunnolla pierasta.
      Suklaata myös.

    • millä sä...

      sen saat selville mitä joka päivä syöt.

    • täti

      Pakkaan tavallisia, kaupasta saatavia pastapusseja (Maggi, Blå Band, Pirkka), eri makuisia ja kohtuuhintaisia. Pussin sisältö keitetään retkikeittimellä tai nuotiolla syötäväksi. Täysin kelvollista murkinaa. Välipalaksi sopii Lämmin kuppi-keitto ja näkkäri.

      Murukahvia, maitojauhetta, teetä ja hunajaa on pieniin muovipulloihin pakattuna rinkassani, samoin puurohiutaleita, näkkileipää, juustoa, voita, metvurstia, lättyjauhetta, suklaalevyjä, rusinoita ja pähkinöitä.

      Hyvä ruoka painaa rinkassa. Välillä on ollut mukana makkaraa, perunaa, sipulia, säilyketölkkejä ja omenoita, jotka on syöty pois niin pian kuin mahdollista.
      En tiedä, mistä armeijan sissimuonaa saa. Muista ottaa tarpeeksi ruokaa mukaan, ts. laske, paljonko päivässä syöt, ja ota mukaan puolet enemmän. Jouduin kerran keskeyttämään reissun eväiden vähyyden takia, ja kyllä harmitti!

    • kunnon murut

      Onhan ällöttäövät safkat edelliselläki kirjottajalla. Kun ostaa porsaanfileen vakuumipakkattuna ja sen kanssa pottuja sekä punaviinikastiketta (purkissa myytävää) niin siinä on jo eväiden alku. Sinappia tottakai ja aaamupalaksi pötky metukkaa ja luomumunia. pekonia pitää aina olla muutama pakkaus, koska se on syötävä avattu pakkaus samana päivänä. kalaruoksi kannattaa ottaa aina kylmäsavulohta, sen kanssa tuorepastaa kermakastikkeella. Jotakin savumuikkupurkkeja öljyssä, ne on hyviä välipalaksi, niiden kanssa kun vuolee ruislimpusta leipäviipaleita, niin avot sie.
      Tuosta on jo hyvä jartkaa, jos vaellus suuntautuu Lappiin, niin tunnelman luojana pussi poronkäristystä on aina paikallaan.

      • täti

        Jep, noita kun olisin pakannut viime kesäkuussa Kuusamon reissuun yli 30C helteeseen, niin aika ällöä siitä olisi tullut.
        Säilyvät talvikelillä ahkiossa mutta voivat jäätyä pakkasessa; sulattelet sitten keittimellä, vaikkapa niitä munia.

        Ei se retkimuona aina niin kurmeeta ole, mutta sitten kun reissu päättyy ja tullaan pois erämaasta, syöksytään kiireesti kaljalle ja ravintolaan herkkuruokien äärelle.


    • -----

      Valmis pasta pusseja nuudeleita lettujauhetta mehukeitto jauheet jne jne kaikki kuiva ruoka ok.Poron kuivaliha kivaa vuolla pasta tai riisipadan sekaan.näkkileipä. Säilykepurkit kantsii hylätä pois ihan sen takia että niissä aika vähän syötävää ja vettä o turha kantaa mukana.Flora culinesse tuntu säilyvän aika hyvin kesähelteelläkin.

    • pötky

      No noita kun lukee, niin antaa vaelluksen olla, ei tuollasta moskaa kukaan syö. Oletteko katsoneet minkämoinen kakka tulee tuollasen jälkeen?
      Ei varmasti ole sellainen mehukas pötky, mikä pitäisi olla, vaan jotain kovia kikkareita putoilee läjään.

    • anthraxi

      Tokmanni, Prisma, Hongkong... myyvät retkimuonaa, jutustasi ei ilmene kuinka pitkää vaellusta suunnittelet? Päivän reissulle on oikeastaan ihan sama mitä mukaan pakkaa ja talvella kaikki säilyykin hyvin, jos kuitenkin pidemmälle reissulle lähdet esim 4vrk-15vrk niin itse suosin ainakin näitä kauppojen valmis pastoja, tonnikalaa yms, säilykkeet kuivaliha on hyvää, tumma/taloussuklaa pari kolme levyä, teetä, mehutiivistettä, näkkäri/hapankorppu, pähkinäpussi, kaurahiutaleita. Näillä eväillä itse mennyt parinkin viikon reissut ihan mukavasti, ainoa vaara on että pastat alkavat maistumaan kaikki samalta :)

    • Mika22

      Ei ruokalista, vaan vinkki miten saada pussipatoihin yms lisää syötävää:

      Kuivata uunissa jauhelihaa pussikeittoihin lisättäväksi. Prosessi tapahtuu näin:

      1) ruskista paistinpannulla haluttu määrä kunnollista paistijauhelihaa
      2) paistamisen yhteydessä suolaa todella paljon, ja sitten vielä lisää
      3) kääntele ja pilko koko ajan lastalla, nyt ei tehdä lihapullia ;)
      4) paistamisen jälkeen uuniin. uuninpellille talouspaperia tms. imemään loput rasvat pois
      5) 40-50C uunissa pari päivää, kunnes sinulla on hyvin pieniä kikkaroita. ovat riittävän kuivia, kun paistetun jauhelihan vaaleanruskea väri on muuttunut mustaksi
      6) annan jäähtyä jotta loputkin vesi haihtuu
      7) sitten sopivaan rasiaan. me olemme laittaneet rasian sisälle vielä paperia

      Käyttö: kuivattu liha imee vettä muutaman tunnin. Huomioi aikataulussa. Ehkä reppuun sopiva rasia jossa on todella tiivis kansi: sapuskaan lisättäväksi tarkoitettua lihaa voi uittaa vedessä matkan aikana.

      Kuivattu liha painaa 15-20% siitä, mitä kaupasta ostettu pakkaus on. Kun suojaat kosteudelta säilyy huoneen lämmössä kevyesti pari vuotta.

      Samalla periaatteella olemme kuivanneet esim. suikalepaistia tai pieneksi viipaloitua kanaa. Suurempi raekoko = pidempään uunissa. Ja vastaavasti imee vettä hitaammin.

      Kuivana tuollaista tavaraa ei pidä paljon napostella. Turpoaa vatsassa ja imee nesteet ;)

      • Max Avelat

        "Kuivana tuollaista tavaraa ei pidä paljon napostella. Turpoaa vatsassa ja imee nesteet ;) "

        Siitä vaan kuivana napostelemaan. Ei se mitään haittaa jos kuivaliha imee vatsassa itseensä nesteitä, ei se kuitenkaan miksikään vatsan halkaisevaksi monsteripökäleeksi siellä muodostu ja ihan samalla lailla se suolisto sen nesteen siitä lihasta ottaa elimistösi käyttöön kuin jos olisit syönyt samat lihat valmiiksi liotettuina.

        Vai paskotko aina kuivalihan syömisen jälkeen märkiä jauhelihankikkaroita?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      138
      4330
    2. Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.

      Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda
      Maailman menoa
      334
      2169
    3. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      3
      2044
    4. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      248
      1871
    5. Minkä merkkisellä

      Autolla kaivattusi ajaa? Mies jota kaipaan ajaa Mersulla.
      Ikävä
      106
      1790
    6. IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!

      Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel
      Maailman menoa
      456
      1770
    7. Nyt kun Pride on ohi 3.0

      Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että
      Luterilaisuus
      479
      1604
    8. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      57
      1429
    9. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      476
      1330
    10. Esko Eerikäinen tatuoi kasvoihinsa rakkaan nimen - Kärkäs kommentti "Ritvasta" lävähti somessa

      Ohhoh! Esko Eerikäinen on ottanut uuden tatuoinnin. Kyseessä ei ole mikä tahansa kuva minne tahansa, vaan Eerikäisen tat
      Suomalaiset julkkikset
      44
      1316
    Aihe