Joulukuussa Balille

ensimmäistä kertaA

Kysyisin Balin vinkkejä ensikertalaiselle. Minkä verran autolla ja kuskilla päivässä ehtii nähdä, ja mitkä olisivat omat suosituksesi nähtävyyksistä? Tarkoitus on viettää rentouttavaa rantalomaa Sanurisa, mutta toki päivänä tai parina ehtii retkillekin. Yhteensä olemme Balilla 7 vrk. Vaihdoin juuri eilen illalla Kutan huvilat Sanuriin, koska Namaste Kuta Beachin lähellä on nettiarvioiden mukaan todella äänekäs ja häiritsevä rakennustyömaa, ja lisäksi kivenheiton päässä meluisa disko, eli aamusta iltaan ja illasta aamuun melua ja pauketta ei olisi ollut aivan sitä, mitä lomalta lähdetään hakemaan. Meitä on 7 henkeä 3 eri sukupolvea matkassa, joten Sanur lienee juuri meidän kohteemme?

Kannattaako ostoksille mennä Denpasarin vai Kutalle? Mihin siellä, onko ostoskeskuksia, minkä nimisiä? Toki pikkukaupatkin käyvät. Mikä on käypä hinta taksista, ja löytyykö saarelta myös tilatakseja jopa 7 hengelle?

Ainakin yhden saariretken johonkin sisämaahan tms haluaisimme tehdä tuon ostosreissun lisäksi, ja alustavasti olemme miettineet Ubudia. Netistä olen jo lukenut, että matkanteko on paikoitellen hyvinkin hidasta, johtuuko tämä huonoista teistä vai ruuhkista? Kauanko kestäisi reissu koko saaren ympäri? Balin osuus on toisaalta sen verran lyhyt, ettei liene järkeä lähteä Gilille? Nyt etukäteen tuntuu siltä, että tämä ei jää vimeiseksi Balin matkaksi, joten ehkä seuraavalla kerralla sitten Gilillekin.

Balin lisäksi tämänkertaiseen reissuumme kuuluu Singapore ja Kuala Lumpur, joten niistäkin jotain tietävät suositelkaa omia Top 3 paikkojanne.

16

726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taapsa

      Olemme myös eka kertaa tulossa Balille ja kaikki informaatio on tervetullutta.

    • born

      Samoin, huomenna lähtö. Kiinnostaisi myös tieto paljon kannattaa maksaa taksista päivän reissulle ympäri saarta (en ole kova tinkaamaan). Ja paljon joku lyhyt pyrähdys esim. naapurikylään 10km?

    • tinkuri

      Balilla kannattaa kyllä treenata tinkaamista jos sitä ei vielä harrasta :)

    • Balibali

      Hei!

      Sanur hyvä paikka eri ikäisille, Kuta nuoremmalle porukalle. Ja Sanurista hyvä kulkea vähän joka puolelle.
      Vaikka matkat eivät ole pitkiä pienellä saarella, niin "ympäri saarta" ei päivässä toteudu, koska sielä ei paljon yli 60 ajella ja välillä seistään ruuhkissa.. Hyviä paikkoja kannattaa kysellä kuskilta. Jos kuski ei osaa neuvoa hyviä paikkoja, ei hän myöskään ole rahan arvoinen. Kannattaa kysellä Sanurin rannalla Gabus- nimistä kuskia (Sanur beach-Mercury hotellien lähettyviltä, töissä myös water sportissa) Hänellä on tilava auto ja toimii ammattimaisesti. Hinta ei halvin, mutta varmasti luotettava ja hyvä kuski.
      7 päivää on aika lyhyt visiitti, joten kannattaa tosiaan miettiä, mitä haluaa nähdä. Monkey forest ja Uluwatu on hienoja, tarjolla myös kalliimpia juttuja, kuten delfiini uintia ja elefanttisafaria. Jos tykkää snorklata, niin esim blue lagoon. Pelkästään jo puusta ja kivestä muotoillut patsaat ja hopeakorut, joita eri kylissä valmistetaan, ovat hienoa katseltavaa. Mustan hiekan rantaa, vesiputouksia ja temppeileitä löytyy, mitä nyt mieleen tulee:) Kannattaa siis kuskin kanssa suunnitella reitti ja kysellä, mitä yhteen päivään mahtuu.
      Shoppailupaikkana Denpasar ei kovin hyvä ole, lähinnä paikallisille, jotka ovat huomattavasti meitä pienempiä, Kutalla on paljon mahdollisuutta siihen. Paljon isoja ostoskeskuksia, joista löytyy aika samaa kamaa, kuin täällä. Hopeat kannattaa ostaa reissun aikana poiketen hopeakylässä. Ubudissa kiva tori, mutta aika tiukka kannattaa olla tinkauksessa;) Muutenkin tinkausvaraa löytyy, itsellä kuitenkin ajatus, että vaikkei paljoa tinkaisikkaan, niin silti edullisempaa, kuin suomessa:)
      Mahtavaa lomaa, nauttikaa täysillä balilaisten vieraanvaraisuudesta ja kauniista saaresta:)

      • ensimmäistä kertaA

        Kiitos, Balibali vastauksestasi! Varmaankin otetaan sitten kyyti Kutalle shoppailemaan, Nusa Duaan uimaan ja Ubudiin Monkey forestiin. Jos vielä jonkun temppelin ja tanssiesitysken saisi mukaan ujutettua, niin enempää ei jaksaisikaan eikä ehtisikään. Ei se shoppailukaan niin välttämätöntä ole, koska matkaa jatketaan Balilta ostoparatiisiin Kuala Lumpuriin, mutta ainahan se on mukava katsastaa tarjontaa, ja juuri nuo mainitsemasi saaren erikoisuudet pitää nähdä.


    • laba laba

      Jos Uluwatuun menee, apinat "hoituu" samalla, ei tarvitse monkey forestiin asti vaivautua.. Temppelin rauhaa tosin turha odottaa, hirveä turistisirkus ja siivotonta. Mutta niinhän se on muuallakin Balilla..

    • elämyksiä

      Uluwatussa saa olla tarkkana, apinat on röyhkeitä ja paikalliset on hyvin kouluttaneet ne noukkimaan turisteilta lasit, korut etc. Tippiä vastaan sitten ns.auttavat turisteja saamaan tavaroitansa takaisin. Hyvää bisnestä.

      • esimmäistä kertaA

        11 piikkiä vielä aamukammassa, jos vielä tulee mitä vain kommentoitavaa mieleen Baliin liittyen, niin olen kuulolla. Erityisesti, jos osaatte antaa vinkkejä hintatasosta, ottaisin mielelläni vastaan tietoja:
        - Lentokenttä-Sanur taksimatka?
        - päivän taksimatka kuskeineen?
        - lounas/päivällinen tavanomaisessa ravintolassa?
        - juomien hinnat?
        - hierontojen hinnat?
        - T-paitojen hinnat?
        - minkä verran sopiva tippi taksikuskille, ravintolassa ja hierojalle?


      • lomailijat balilla
        esimmäistä kertaA kirjoitti:

        11 piikkiä vielä aamukammassa, jos vielä tulee mitä vain kommentoitavaa mieleen Baliin liittyen, niin olen kuulolla. Erityisesti, jos osaatte antaa vinkkejä hintatasosta, ottaisin mielelläni vastaan tietoja:
        - Lentokenttä-Sanur taksimatka?
        - päivän taksimatka kuskeineen?
        - lounas/päivällinen tavanomaisessa ravintolassa?
        - juomien hinnat?
        - hierontojen hinnat?
        - T-paitojen hinnat?
        - minkä verran sopiva tippi taksikuskille, ravintolassa ja hierojalle?

        - Lentokenttä-Sanur taksimatka? 95 000 rp. ostetaan etukäteen kentältä uloskäynnistä oikean puoleiselta luukulta. Kiinteä hinta. Hinnat seinällä.
        - päivän taksimatka kuskeineen? 50 us taalaa kokopäivä (n. 40e). voin antaa yhteystiedot hyvältä kielitaitoiselta tyypiltä yv:nä jos haluat. En viitsi laittaa julksesti.
        - lounas/päivällinen tavanomaisessa ravintolassa? 50 000 - 100 000 rp eli alle 5e - 10 e ateria.
        - juomien hinnat? olut kaupassa 12 - 13 000rp 330ml eli n. 1 euron. Ravintolassa pieni 25 000 ja iso 35 000rp.eli reilu 2e ja 3 e.Cokis n. 15 000 - 20 000 rp eli n. 1,5 e ravintolassa.
        - hierontojen hinnat? alk. n. 50 000rp tunti = 5 e. myös paljon kalliimpia tarjolla.
        - T-paitojen hinnat? ei mitään hajua
        - minkä verran sopiva tippi taksikuskille, ravintolassa ja hierojalle? 10% tippiä. Osa ravintoloista ilmoittaa hinnat ilman veroja. Osa ilmoittaa, että verot ja palvelu esim. 21% lisätään loppulaskuun automaatisesti, jollon luonnollisesti ei tippiä erikseen jätetä.

        Euron kurssi nyt n. 12 000 - 11 700Rp. Forexilla oli lähtiessä 11 000.

        Ja siis olemme parasta aikaa sanurissa.Ilmat olleet puolipilvisiä ja joitain sateitakin on tullut. Mukava paikka ja ihmiset todella ystävällisiä.


    • Kuta

      Varokaa hyttysiä! Itse olin Balilla 7.-15.11. ja tuliaisena Denguekuume. Nyt pikkuhiljaa toipumassa siitä.

      • ensimmäistä kertaA

        Kääks. Miten se ilmeni ja minkälaiset oireet olivat? Olitko paljon sisämaassa ja viidakossa? Onko siihen rokotetta?


    • Kuta

      Ensin lähti voimat ja sitten korkea kuume. Sinnittelin kuitenkin kotiin asti pari päivää ja sitten saikin painella suoraan sairaalaan. Liikuttiin ainoastaan Kutalla, Ubudissa ja Nusa duassa. Samalla reissulla kyllä myös Singaporessa ja Kuala Lumpurissa, mutta itämisaika sopi Indonesiaan. Ja kyllä niitä hyttysiä siellä olikin riesaksi asti! Kannattaa kattoa Wikipediasta kaikki oireet, mulla ne touteutu joka ainut. Rokotetta eikä lääkettä ole :( Suomessa kesti vielä melkeen 2 viikkoa että saatiin varmistus tautiin, vasta-aineet näkyvät vasta vähän myöhemmin kokeissa. Kai tästä pikkuhiljaa paranee, mutta dengue-alueille ei ole enää lääkärin mukaan menemistä.

    • no worry

      Eipäs pelotella. Itse tulin viikko sitten pois Kutalta (hanurista), eikä mitään oireita vielä ole. Sitä ennen olin Singaporet ja Borneot.
      Kyllähän niitä illalla jotain pientä mäkäräistä lenteli, ruiskuttelin paikallista, kaupasta ostettua spraytä, jalkoihin vähän pelotteeksi. Mutta eihän ne Suomen kesän hyttysille pärjää ollenkaan.
      Lentokenttä-Sanur taksimatka, menet kentältä ovesta ulos, katsot oikealle, siinä on luukku, sisällä hinnat seinällä. Maksat ko. hinnan,saat kuitin, annat toisenpuolen kuitista odottavalle taksikuskille ja ajatte perille (5-20€?).

      • Trolling in the deep

        Jaa-a, "Kuta":n viesti taitaa tosiaan olla pelkkä huono pila. Tilastojen mukaan 10 suomalaista sairastuu dengue-kuumeeseen vuodessa, ja yleensä siihen vaaditaan pidempi oleskelu esim repputuristina jossain pöpelikössä. Ja sattumaltako Kuta kävi juuri ap:n suunnittelemissa paikoissa....? Vähän haiskahtaa.


    • Kuta

      No kun ei valitettavasti ole pila. Eikä nyt ollu tarkoitus pelotella, varoittaa vaan.

    • timmyyyy

      mä olin viime vuoden joulukuulla borneolla viikon ja balilla pari...loman loppuvaiheilla mentiin käymään monkey forestiin jossa moskiitot kuppasivat jaloista jonka seurauksena vajaa 2vkoa kestävä lähes 42c kuume ja sanoisinko erittäin voimaton olo.....veriarvot meni aivan sekasin ja lento kotimaahankin meinattiin evätä mutta onneksi pääsin kuitenkin tänne ja täällä vvielä sit jatkoin viikon sairastelua....että kannattaa käyttää hyttysmyrkkyjä jos metsissä liikkuu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5479
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3564
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      158
      3361
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2613
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2429
    6. 262
      2002
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1507
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      104
      1424
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1389
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1170
    Aihe