venäjällä auto tullin tarkastukseen

jack spa

kuinka yleistä nykyisin on että Venäjältä pois tullessa joutuu Venäjän tullimiesten tarkastukseen? Katselin torstaina kun 3 venäläistä tullimiestä penkoi suomalaista autoa Vaalimaan vastaisella rajalla.
Mitkä ovat seuraamukset jos löytävät jotain?

11

692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seuraukset

      Ei kovin tavllista ole jos tehotarkastukseen joutuu , ilmeisesti on hyvät perustelut ja oletukset että jotain voisi löytyä , tehdään jotain profilointia jne.. Linnaa putkaa ja vankeutta tulee jos olet piilottanut jotain etkä reilusti jättänyt näkösälle tai ilmoittanut etukäteen. Oma auto on pari kert joutunut tarkastukseen ihan erikseen tarkastusta varten varattuun tullikoppiin kun toin muuttotaavaroita suomeen , no ei siinä mitään nosteltiin tavarat pöydälle ja sitten takas autoomn ja matka jatkui....

    • 4+16

      Aika harvinaista se on. Siellä oli ammattimiehet työssä. Kävin itse keskiviikkona, ja autoa tutkittiin tavallista tarkemmin.

      Mitä niiden pitäisi löytää??- Jos sinulla on bensaa kanisterissa yli 10-litraa, käännyttävät takaisin venäjälle. Vie ylimääräiset bensat takaisin huoltoasemalle.

      Jos on piilotettuna ylimääräistä tupakkaa tai muuta tullauksen alaista tuontitavaraa EU- valtioihin päin, eivät takavarikoi, mutta hallissa purkavat autosi verhoilut kaikki levälleen.

      Sen jälkeen käskevät sinun painua helvettiin Venäjältä.

      • harakanvarvas

        Siellä ollaan sitä mieltä kai, että joka salapieruja laskoo, siinon muutai vilippiä...


    • Röntgen..

      Esim Svetogorskissa joutuu melko usein Venäjän tullin läpivalaisuun kotimatkalla. Taitaa sunnuntaiaamu olla tässä suhteessa herkintä aikaa. Itse olen noin vuoden sisällä ollut läivalaisussa 3 kertaa. Tai siis autoni on ollit.

      • Kerran kuvattu

        Itse olin ekaa kertaa Sveton röntgenissä noin kuukausi sitten. Olen käyny siellä melkein 30 vuotta säännöllisesti. Ottivat vaan tuurilla pätkän tulijoita röntgeniin. Ei ollut minkäänlaista valikointia. Oli suomalaisia ja venäläisiä.Seisoskeltiin siinä etempänä tullimiehen kanssa seuraamassa tarkastusta.Venäjäiset näyttivät pelkäävän enemmän tarkastusta, kun sain niitten ja tullimiehen keskustelusta sen verran selkoa että epäilevät heitä huligaaneiksi. Venäläinen tullimies vaan nauroi noille jutuille.Tuo röntgenautohan on kait hommattu rekkojen tarkastukseen et johtuskohan se sunnuntaiaamun tuuri rekkojen puutteesta.


    • Vain joskus....

      Yleensä tullissa menee aivan nopsaan. Pari kertaa olen joutunut tilanteeseen, että tavarat on nostettu kontista pois ja kurkittu autoa koiran kanssa.
      Farmariautossani on takakontin pohjalla peltiluukku, jonka alla on vararengas. Sen halusivat nähdä. Sillä kertaa minulla oli näkyvillä autossa Belomorkanal savukeaski, sitä on kuulemman käytetty ruohon polttamiseen tyhjentämällä tupakat hylsystä ja täytetty sitten tyjymmällä aineella. Se saattoi olla tarkastuksen alullepanija.

      Belomorkanal on lähes ilmainen savuke, eikä sitä kai juuri kukaan polttele. Enemmänkin se on ns. nostalgiasavuke. Keräilen sellaisia, vaikka en itse polta.

      Kannattaa pitää kiinni tullimääräyksistä, seuraukset voivat olla ikäviä. Esimerkiksi viisumi voidaan perua, eikä uutta saa aivan heti.

      • da

        itse olen joutunut sekä venäjän että suomen tullissa tehotarkastukseen. Sen verran hyvin repivät irti verhoiluja että kaikki mahdollinen piilossa oleva tavara olisi löytynyt. Harmistuneita ilmeitä oli kun ei ollutkaan mitään laitonta kyydissä.


    • Vanjakin

      Muutaman kerran olen joutunut tehotarkastukseen Vartiuksessa.Oli varmaankin menossa joku teemaviikko sillä otettiin jonosta joka toinen auto tarkastukseen,,näin jokaisella kerralla.Eivät repineet mitään verhoiluja auki mutta tarkastivat auton ja matkatavarat tosi tarkkaan,,,jokainen laukku ja pussi aiki ja tavarat pöydälle.Autosta katsoivat peilillä pohjan ja tavaratila ihan tyhjäksi,,,koputtelivat verhoiluja,,yms,,,Muistaakseni oli myös sunnuntaipäivä kun näin toimivat.
      Oikein ystävällisesti toivottivat hyvää matkaa tarkastuksen jälkeen.
      Huom,,,,,,suomen tullissa sitten meidän tullimiehet naureskelivat ja kyselivät tarkastuksesta,,,,,selvästi tiesivät asiasta koska osasivat kysellä.
      Tieto näköjään liikkuu rajan molemmin puolin.
      Muut matkalaiset eivät voineet kertoa tästä koska tulin aamulla heti tullin aukeamisen jälkeen rajan yli ja minun edellä olevat eivät joutuneet tarkastukseen.
      Jos löytävät jotain laitonta alkaa hirveä paperisota ja aikaa palaa heti tuntikausia tullissa.

    • TopKale

      Tarkastukset ovat aivan umpimähkään, mutta onhan se aivan idiootti porukkaa ja tullialueen kirjoittamattomia sääntöjä, eli tullimiesten ei olekkaan tarkoitus tehdä rajan ylistystä sujuvaksi, vaan päinvastoin. eihän siihen voi muuta kommenttia antaa kuin tylsä työ ja tylsemmät tekijät.

      • tylsäpylsä

        ja taitaa sullakin olla tylsää kun kommentoit viisi vuotta vanhaa ketjua?


      • Pylsätylsä
        tylsäpylsä kirjoitti:

        ja taitaa sullakin olla tylsää kun kommentoit viisi vuotta vanhaa ketjua?

        Niin kuin sinullakin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      423
      2954
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2276
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      348
      1976
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1893
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1747
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1140
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe