Kysymistä kultiksista...

Kultakalarakkahat

Olenko kamala jos pidän 3 kultakalaa (kaupasta ostaessa noin 8 cm) 200 litran akvaariossa? Hyvin näyttää viihtyvän ja vilkkaina leikkivät keskenään, mutta ei sitä ikinä tiedä miltä niistä tuntuu... (eilen ostin)

2

54

  Vastaukset

  • Miksi ihmeessä ostit kultakaloja, kun rääkkäät niitä? Kolme kultakalaa tarvitsee vähintään 450 litraisen akvaarion, ja tuokin on ehdoton minimi.
   Anna kultakalat pois tai osta isompi allas! Kultakalat kasvavat jopa 30 senttiä isoiksi. Kerroitko kauppiaalle akvaarion koon, kun ostit kalat?

  • Sinuna palauttaisin kalat liikkeeseen tai myisin ne pois. Olet ostanut aivan liian isoksi kasvavia kaloja aivan liian pieneen akvaarioon. Ovatko vesiarvot ja lämpötilat edes vaativalle kultakalalle sopivat? Mikä hemmetti siinä on, että ihmiset eivät osaa etsiä tietoa etukäteen, vaan rääkkäävät sitten eläimiä? Jo pelkästään googlettamalla "kultakala" ja avaamalla edes wikipedian sivun, olisi saanut tietää, kuinka isoksi ne kasvavat, minkä kokoisen akvaarion pitää vähintään olla ja mitä ne vaativat vesiarvoilta.

   Eläinsuojelulaki muuten koskee akvaariokaloja ihan yhtä lailla kuin muitakin lemmikkejä.

   Palauta kalat tai osta isompi akvaario, vaikka palauttaminen tai myyminen on tietty helpompi vaihtoehto. Osta sitten omaan akvaarioosi sopivia kaloja.

   Taidanpa mennä ostamaan ryhävalaan uima-altaaseeni asumaan, koska se on söpö ja haluan. Niin.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • BB-Julia ja TIS-Jape?! Temptation Islandista tuttu Mattu tyrmää pettämiskohun uudet väitteet: "Katkaisen niiltä huhuilta siivet nyt!"
  • TTK-kisassa nähty Aino-Kaisa Saarinen kieltäytyy tv-ohjelmista: Reissaaminen raskasta!
  • Näyttelijä Ilkka Heiskanen pohtii työnsä merkitystä: ”Olen hyväksynyt sen, että…”

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Latvala yrittää iskeä Sara Sieppiä!

   JM Latvala selvästi nyt Saran perässä. On käynyt kommentoimassa Saran kuvia niin ettei oikein voi käsittää väärin et mistä on kyse. Tää olis kyllä hy
   Kotimaiset julkkisjuorut
   271
   13120
  2. Sofian työt selitettynä

   Täällä on niin paljon näitä ”Sofia ei käy töissä” aloituksia niin selvennettäköön nyt mitä ne Sofian työt on. Sofia tekee ns. vaikuttajamarkkinointi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   274
   8187
  3. Vuosittainen ajoneuvovero kolminkertaistumassa

   Tulisi keskimäärin 500 euroa lisää veroa auton vuosittaiseen käyttömaksuun. https://www.is.fi/autot/art-2000006674458.html
   Maailman menoa
   383
   7451
  4. Tapailu masentuneen kanssa

   Onko kellään kokemusta seurustelusta tai tapailusta masentuneen kanssa? Onko edes järkevää aloittaa suhdetta tämmöisistä lähtökohdista? Aluksi oli tod
   Parisuhde
   39
   1768