itsestään käynnistyvät navigaattorit!?!

joululahja ongelma

Etsin kuumeisesti navigáattoria miehelleni! ja eritoten pitäisi löytää sellainen joka auton käynnistyessä käynnistyy itse ja tietenki sammuu kun auton sammuttaa.. itselläni on garminin nuvi ja se on juuri sellainen, mutta ei tekisi mieli ostaa samanlaista.. eli onko kellään tietoa esim onko tom tomilla tällaisia navigaattoreita??

17

388

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saman edut

      No Garmin on juuri sellainen, kuten totesit ja lisäksi vielä erittäin hyvä laite. Eikö samanlaisissa laitteissa olisi etuna, että ei tarvitse opetella uuden käyttöä?
      Kai tekin joskus ajatte toistenne autolla ja käytätte silloin myös toistenne navia ja mikä sen helpompaa, jos sen käytön osaa.
      Ehkä tässä on jotain sellaista naislogiikkaa, jota en ymmärrä.

    • Garmin-12

      Lisäksi Garminin autonaveja on ziljoona eri mallia ja voithan hankkia miehellesi sellaisen hieman monipuolisemman maliin kuten 3790T.

    • ddts33

      Ja lisäksi voit ostaa siihen Garminiin OBD lisäliitännän joka sitten antaakin kaikennäköistä tietoa autosta ja joskus voi olla jopa tarpeellinen.

    • joululahja ongelma

      mikä tämä OBD lisäliitäntä on? tai tarkoittaa? no joo ehkä ei se varmaan vakavaa olisi jos kaksi samanlaista olisi, jotenki vain ajattelin ettei nyt samanlaista ku itellä, mutta tosiaan voisi harkita tuota toista mallia garminista :o) minkälainen tuo 3790T oikein sit on?

    • jossepelaa..
    • kohtaselähtee
    • Toimii Tomppakin

      Ei tuo ole mikään Garminin ominaisuus, saman tempun osaa TomTom:n

    • gtr666q

      Ei tämä EcaRoute ole mikään ominaisuus, tämä on lisälaite joka toimii joissakin määrätyissä Garmin malleissa.

    • Hyöty navista

      Traffic Message Channel (TMC) on myös hyödyllinen tgoiminne varsinkin muissa maissa ajaessa. Suomessa on vain oma Destian cryptaama versio käytössä. TMC ilmoittaa ruuhkista, onnettomuuksista ym. ajankohtaisesta liikenteeseen liityvistä asioista navigaattorin näytöllä
      Lähes kaqikissa muissa Euroopan maissa on ns. kansallinen TMC ja voi olla lisäksi vielä kaupallinen kuten Suomen Destian.

    • Garmin-12

      Kaupallinen Mediamobile Nordic tarjoaa TMC informaatiota FM/RDS:n kautta tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Puolassa. Destia ei sitä enää välitä sen jälkeen kun myivät busineksen Mediamobilelle. Nuo monien Euroopan maiden kansalliset tai ilmaiset TMC palvelut ovat usein varsin köpelöt. Mutta esim. monien Garminin navien mukana tulee lisenssit noihin kaupallisiin laajempiin TMC-palveluihin kuten saksalaiseen TMC Pro palveluun.

      Samoin tuo ecoRoute ominaisuus sisältyy moniin uudempiin Garminin autonaveihin. EcoRoute HD vaatii sitten puolestaan noin 100 € kustantavan auton OBD-II liittimeen kytkettävän lisälaitteen. Tämä kommunikoi navin kanssa Bluetoothin välityksellä. EcoRoute HD laitteen kautta saa mm. tiedot useimmista moottorin anturien rekisteröimistä tiedoista, kuten alipaine, ilmamassa, polttoaineen virtaus sekä virhekoodit ja niiden resetointi.

      • resetointia itselle

        Mitä ihmeen hyötyä tuosta ecoRoutesta on tavalliselle autoilijalle. Miksi ajon aikana pitäisi navista nähdä alipaineet, ilmamassat tai polttoaineen virtaus. Kuka ymmärtää mitään virhekoodeista ja vaikka ymmärtäisikin, niin korjaako niiden resetointi vian? Keskittykää nyt vain turvalliseen ajamiseen ja käyttääkää navia siihen tarkoitukseen, mihin se on suunniteltu.


      • Apua autoilijoille

        Kiitos päivityksestä TMC:n tilanteesta Suomessa. TMC:stä on todella suurta apua Keski-Euroopassa ja olisi Suomessakin kunhan se vain toimisi myös autoon tehtaassa integroidussa navigaattorissa. Navigaattoriin saa päivitykset, mutta Suomikryptauksen purkua ei saa.
        Luulis, että Suomessa kansallinen TMC palvelisi tehokkaasti harvaanasutuilla aluiellakin ja nimenomaa vierasmaalaisia autoilijoita (niin turisteja kuin muitakin). Suomen tiestön merkinnät ovat vielä tasoa "kaikkihan sen tietää" eli vain paikkakuntalaisia varten ja tietöiden varoitukset millon mitäkin.
        Tietyöt ja pientareiden raivauksesta ilmoitetaan useinkin vain vilkkuvalla valolla työkoneen katolla.
        Pääteillekin pysähdytään edelleenkin keskelle ajokaistaa vasemalle käännyttäessä.
        Hyvä jatkuvasti päällä oleva navigaattori ilmoittaisi ennakkoon ajoreitistä ja TMC yllättävistä esteistä ajoreitillä.
        Suomessa kerätään todella paljon liikennetietoa, mutta miksi sitä ei jaeta tehokkaasti juuri sitä tietoa tarvitsevilla autoilijoille?
        Vieläkö elää tuo virkamieshenki alamaiset autoilijat saavat vain maksaa ja niille annetaan vain sitä mitä niille ylhäältä armeliaasti halutaan antaa. Huippuna infotaulut tyyliin "5min . No 1" kuinka moni kaipaa tuommoista tietoa navigaattorien aikakaudella?
        Kuka valvoo autoilijoiden etua tässä maassa?


    • ecoroute hd

      Enpä tiedä tavallisesta autoilijasta, mutta kätevä peli osaavalle, kun pääsee jopa pätchäämään moottorin ohjausyksikköä, netistä löytyy tweakit osoitteineen ja arvoineen! Tuon ecoroute hd:n pääasiallinen tarkoitus on kuitenkin opastaa taloudellisempaan ajotyyliin tarkkojen näyttöjensä (massa, alipaine, kaasu ja kulutustieto) kautta ja sen kulutustiedon pitäisi olla paljon tarkempi kuin tavallisella ecoroutella.

      • pätchätään

        "Osaaja" varmaan ohitustilanteessakin "pätchää" ohjausyksikköä ja suorittaa ohituksen arvojen puitteissa riippumatta liikennetilanteesta ja vastaantulijasta.
        Good luck!


      • Garmin-12
        pätchätään kirjoitti:

        "Osaaja" varmaan ohitustilanteessakin "pätchää" ohjausyksikköä ja suorittaa ohituksen arvojen puitteissa riippumatta liikennetilanteesta ja vastaantulijasta.
        Good luck!

        Jep, jep.

        Oletko ehkä ikinä kuullut sellaisesta dongelista kuin "virityslastu"???

        Ilmeisesti et, niin kerron nyt kuitenkin että sellaisia myyvätten ihan public autojen maahantuojat kuten Volvo ja BMW. Noilla saadaan siis tyypillisesti muutama kymmenen lisähevosvoimaa käyttöön, eli yleensä sen valmistajan seuraavan teholuokan biiliksi!

        No, tällä Garminin vehkeellä osaava kaveri tekee aivan saman homman sitä auton moottorinohjausyksikön pätchillä mutta ilman valmistajan/maahantuojan siitä rahastamaa varsin sikasuurta jopa yli 2000 euron hintaa!


      • No jopas jotakin
        Garmin-12 kirjoitti:

        Jep, jep.

        Oletko ehkä ikinä kuullut sellaisesta dongelista kuin "virityslastu"???

        Ilmeisesti et, niin kerron nyt kuitenkin että sellaisia myyvätten ihan public autojen maahantuojat kuten Volvo ja BMW. Noilla saadaan siis tyypillisesti muutama kymmenen lisähevosvoimaa käyttöön, eli yleensä sen valmistajan seuraavan teholuokan biiliksi!

        No, tällä Garminin vehkeellä osaava kaveri tekee aivan saman homman sitä auton moottorinohjausyksikön pätchillä mutta ilman valmistajan/maahantuojan siitä rahastamaa varsin sikasuurta jopa yli 2000 euron hintaa!

        Ok, tuo oli uutta tietoa. Virityslastusta olen kyllä kuullut, mutta en siitä, että sen saa käyttöön navigaattorin avulla. Mielenkiintoista!


    • +BODARI+

      .. ja taas luetaan Iltalehdessä auton alle jääneestä koululaisesta.
      Haista vittu ecoroute!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe