Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Daito hu vai Aiki jitsu

Sami Helsinki.

Kumpi olisi parempi laji tälläiselle, jolla ei aiempaa kamppailutaustaa ja halkuan oppia tejokasta itsepuolustusta, Daito hu vai
Aiki jitsu?
KAtselin, että molemissa on lukko ja pudotustekniikat ja ukemit, mutta miten tyylit eroavat toisistaan?

10

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No Kata.

      Daito hu on aikidon tyylisuunta, joka käyttää myös, poiketen muista aikidotyyleistä mattopainia, Aiki-jitsu on hermopistetekniikka laji ja sen mestarit voivat tyrmätä tai lamauttaa vastustajan ilman kosketusta ns etätyrmäys.
      Kumpikin laji on ottanut vaikutteita vanhasta jujutsusta ja aikidosta, sekä karatesta.
      Kumpikin laji on pieni harrastajamääriltään, suomessa muutama kaveri harjoittelee lajin salaisia tekniikoita.

    • Kova Juttu

      Daito ei ole Aikidoa vaan alkuperäinen japanilainen klassinen jujutsu tyyli, siis kyse Daito ryu Aiki-jujutsusta, joku pieni porukka voi harjoitella eri nimellä, mutta Daito ryu on vanha taistelutaito, jossa äärimmäisen kovat kipulukot ja vastustajan hallinta jaloin maassa(jaloin tehtävät lukot).
      Aikido on pehmeä muoto, Daito keskittyy taisteluun ja koviin kipulukkoihin, myöskin henkisen voiman käyttö mukana.

    • Vanha Budo

      Mikäli haluuat oppia toimivaa monipuolista japanilaista itsepuolustusta niin Shorinji kempo tarjoaa kaiken. Shorinji Kempo sisältää heitot, irrottatumiset, nivellukot, lyönnit potkut, hyökkäykset ihmisen 138 hermopisteeseen.shorinji kempon taitaja pystyy lamauttamaan vastustajansa lyönnillä hermoon ja laji käsitttää tavan puolustautua kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Lajin kehitti Doshin So.
      Shorinji Kempossa on mukana paljon tekniikoita, joita ei enään muissa lajeissa tapaa.
      Shorinji kempo kehittää henkisesti ja fyysisesti vahvoja taistelijoita, Kempo hakee vertaistaan itämaisten lajien joukosta, samoja elementtejä on nykyään otettu mukaan mm Israelin Krav maga järjestelmään, koska siinäkin on haettu äärimmästä toimivuutta.

    • Viisaampi kadulle

      Shorinji Kempo ja Jujutsu Daito tai sitten moderni jujutsu ovat tehokkaita kamppailulajeja, moderni jujutsu esim Hokuto tai saksalainen, englantilainen jujutsu ovat järkeviä ja kehittyneitä lajeja. Aikido on on lähempänä tanssia, hyvää liikuntaa, mutta ei toimivaa itsepuolustusta.

    • jujutsu

      tai joku ihan muu.

    • No bullshit do

      Daito Ryu ja Shorinji Kempo ovat hienoja juttuja, olen treenannut molempia ja jälkimmäistä jopa kauan ja ahkerasti. Oletan että olet kiinnostunut vastustajan voiman käytöstä häntä itseään vastaan sekä joustavista, joskus pyöreitä liikeratoja käyttävistä tekniikoista? Silti haluat että tekniikka ei ole tanssia vaan toimii?

      Jos puhutaan vastustajan voiman käytöstä, reaktioista ja vastareaktioista, tekniikoista ja vastatekniikoista niin yksi laji on vienyt homman kaikkein pisimmälle. Judo. Judossa mikään ei ole teoriaa vaan kaikki testataan käytännössä joka salilla ja joka päivä. Kamppailemalla ja kilpailemalla huippu-urheilun tasolla selviää miten vastustajan voimaa voi oikeasti käyttää häntä vastaan. Muutenkin kuin budonäytöksissä.

      Osaan ison nipun jujutsu ja SK-tekniikoita joilla irrottaudutaan ja tehdään käsilukkoja kaverille joka tarttuu kaulukseen tai hihaan. Silti ei tulisi mieleenkään kuvitella että niillä pärjäisi näitä kavereita vastaan :)

      http://www.youtube.com/watch?v=HzfSzU8QIbY

    • Vanhempi lajimies

      Judo on kuitenkin urheilulaji, ovat omassa lajissaan hyviä, mutta laji ei anna valmiuksia itsepuolustukseen esi. lyöntejä ja potkuja vastaan, pamppua tai veistä vastaan.
      Oikein harjoiteltu moderni jujutsu tai krav maga antaa näihin valmiudet.
      Tiedön parikin kovaa judokaa, jotka saivat kadulla selkäänsä ja myönsivät itse, että eivät osanneet toimia kun tuommoisia tilanteita ei koskaan harjoitella..
      Erään surullisen tarinan myöskin tiedän kun ruskean vyön judoka kuoli tappelussa ravintolan ulkopuolella, ehkä olisi selvinnyt jos olisi harjoitellut myös ip-tilanteita, kuka tietää.
      Olen itse aloittanut judolla jo juniorina ja kilpailin nuorten kisoissa, sitten hakeuduin karateen ja sen kautta jujutsuun ja sieltä löysin sen mitä hain, myöhemmin on tullut lajikseni krav maga.

    • No bullshit do

      Tässä yksi aikansa kovimmista kickboxaajista ei saa ländättyä ensimmäistäkään iskua judokaan ja lopulta päätyy kyynerpäälukkoon:

      http://www.youtube.com/watch?v=hNttRJ40QZE&feature=related

      Toki olisi voinut osuakin, mutta ei yksi osuma kesää tee jos leuka on alhaalla ja edes väistön alkua mukana.

      Jutun pointti on se että judo on itsepuolustuslajina tehokasta siksi että judokat osaavat sen minkä osaavat kunnolla. Vanhana kisaajana tiedät, että tekniikkaa voi sanoa toimivaksi vasta kun sen tekee fyysisen ja henkisen paineen alla, tilanteessa jossa pelkää itse saavansa hönöön.

      Vain tekniikoita opettavat lajit, joissa ei tehdä laadukkaita otteluharjoituksia sortuvat siihen, että kaikki jää lopulta jossitteluksi, mitään ei treenata täysillä vastustajaan joka oikeasti vastustaa ja tekee kaikkensa tehdäkseen tekniikkasi tyhjäksi.

      Vähän nyrkkeilytreeniä judon päälle niin pahimmat pelot kadulla kävelemisestä ovat tiessään. Ja ennen kaikkea, sekä nyrkkeilyn että judon otteluharjoittelu on hullunhauskaa, paljon hauskempaa kuin rannelukkojen vääntely ja kipupisteiden ihmettely samalla kun alkujumpan hiki kuivaa...

      Kävin vuosia "itsepuolustustreeneissä" 8 tuntia viikossa. Tykkäsin aina otteluharjoituksista eniten, mutta pistekarate ei kiinnostanut ja kun thainyrkkeilyä ei vielä ollut suomessa niin en tiennyt minne mennä. Enkä myöskään ymmärtänyt arvostaa judoa silloin. Vasta myöhemmin olen tajunnut että kamppailu-urheilu on niin paljon antoisampaa ja itsepuolustaidot tulee siinä sivussa (jos niillä oikeasti nyt on jotain väliä).

    • Vanhempi lajimies

      No, tuo judoka ei ollut pelkkä judoka, oli kyllä harjoitellut potku ja lyöntilajeja. Pelkällä judolla ei pärjää joka tilanteessa, ovat tietysti vanhvoilla kun pääsevät kiinni ja matossa.

    • No bullshit do

      Judoka kyllä oli harjoitellut potkimista ja lyömistä.

      Mutta toisaalta judoka ei ollut harjoitellut itsepuolustustekniikoita, joissa esim yläkoukkuun yritetään tehdä S-block ja sitten yritetään ottaa lyöntikäsi haltuun ja vielä kuvitellaan että käsi pysyy niin kauan hallussa, että siihen voi tehdä rannelukon tms. (Tässä vaiheessa jos vastassa on nyrkkeilijä olet saanut jo 3 lyöntiä lisää ja tai jos vastassa on judoka, olet otteessa ja jalkapyyhkäistynä matkalla niska edellä kohti maata).

      Videon judokan lyönnit ja potkut olivat pelotetta/etäisyyden hallintaa ja tärkeintä hänen nyrkkeilytekniikassa olivat väistöt ja blokkaaminen/suojaus. Näitä oppii myös judon otetaistelussa kun treenataan tosissaan. Judokan hyökkäys ei ollut lyönteihin tehtävää (itse)puolustustekniikkaa vaan hallittua ja nopeaa siirtymistä lähietäisyydelle, hyökkäämistä. Sitten alkoi se kaikille tutumpi judo ja loppui matsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe