raskaana?

...

Hei, oon muutaman viikon jo epäillyt ett oon raskaana. En uskalla tehdä testiä koska pelkään että mitä jos olenkin raskaana. Ikää vasta 18 ja en edes seurustele varsinaisesti, koulut kesken ja elämä muutenkin risainen, lapsi tässä vaiheessa tuntuisi mahdottomalta. En uskalla puhua tästä edes hyville ystävilleni, pelkään yksin huoneessani ja mietin että mitä jos. Tiedän että sanotte että tee se testi sillä se selviää, mutta lueskelin että se testi on varmimmillaan olikohan kuuden viikon kieppeillä joten vielä siihen on aikaa pari viikkoa. Tää odotus tuntuu kauheelta, päässä pyörii vaan että mitä jos oon raskaana, selviänkö siitä, joudunko selviytymään yksin vai onko isä ollenkaa valmis ottamaan vastuuta, epäilen. Aborttiahan siis en missään nimessä oman maailmankuvani takia tahdo tehdä. Jos olen raskaana tiedän sen että haluan pitää lapsen tapahtuipa sitten mitä tahansa. Se vaan että pärjäänkö vauvan kanssa yksin... Pakko on kertoa tänne tää jotta edes vähän helpottaisi ja sais purkaa tätä jännitystä. Onko muilla samanlaisia kokemuksia? ja miten 18 vuotias pärjää äitinä ja erityisesti jos joutuu olemaan yksinhuoltajana? taloudellisestikin varmasti vaikeaa.. Ja ihan turhaa laittaa mitään että oma on mokasi tai mitäs ette ehkäisyä käyttäneet!

2

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mieti vielä..

      "Hei, oon muutaman viikon jo epäillyt ett oon raskaana. En uskalla tehdä testiä koska pelkään että mitä jos olenkin raskaana."
      - No kyllä se sitten siinä vaiheessa viimeistään tulee ilmi, kun muistutat muumipeikkoa ja vatsassasi tuntuu omituista potkintaa.
      Hae nyt ihmeessä se raskaustesti, äläkä odottele että homma menee pidemmälle.
      Se on sitä vastuun kantamista, että jos harrastaa seksiä, niin uskaltaa tarvittaessa hakea jälkikäteen sen raskaustestinkin.

      " Ikää vasta 18 ja en edes seurustele varsinaisesti, koulut kesken ja elämä muutenkin risainen, lapsi tässä vaiheessa tuntuisi mahdottomalta."

      "Aborttiahan siis en missään nimessä oman maailmankuvani takia tahdo tehdä. Jos olen raskaana tiedän sen että haluan pitää lapsen tapahtuipa sitten mitä tahansa. Se vaan että pärjäänkö vauvan kanssa yksin..."

      - Mistä saisit rahaa? Tukirahoilla ei pärjää kovin rapeasti, eikä niitäkään heru ikuisesti. Koulutuskin jäisi puolitiehen, useiksi vuosiksi, ellei jopa kokonaan, kuten monilla nuorilla äidellä käy, ja voisi olla että parisuhteen "hankkiminenkin" voisi vaikeutua huomattavasti, koska olet niin nuori, ja luultavasti se toinenkin osapuoli olisi silloin samaa ikäluokkaa, ja silloin tämän henkilön pitäisi astua "isän rooliin" mikä tuntuu monille vieraalta vielä. Kolmikymppiselle yksinhuoltajalle tilanne taas olisi jo varmasti hyvin erilainen parisuhteen löytämisen suhteen.

      Ymmärrän abortinvastaisuuden, mutta ota huomioon, ettei lapsi kärsi abortista. Siinä vaiheessa, kun abortti tehdään, se on vasta sukupuoleton solumöykky, joka ei eroa ulkonäöltään paljoakaan koiran tai kissan vastaavasta. Sen sijaan lapsi voi kärsiä hyvinkin paljon, jos syntyy perheeseen, jossa on vain yksi nuori äiti, ottamassa isoa taakkaa pienestä lapsesta, ja toimeentulo on hyvin epävakaata, ja "elämä muutenkin risaista" kuten sanoit. Ajattele myös lapsen parasta, onko hänelle hyvä syntyä tähän maailmaan, nykyisen elämäntilanteesi huomioiden?

      "Pakko on kertoa tänne tää jotta edes vähän helpottaisi ja sais purkaa tätä jännitystä. Onko muilla samanlaisia kokemuksia? ja miten 18 vuotias pärjää äitinä ja erityisesti jos joutuu olemaan yksinhuoltajana? taloudellisestikin varmasti vaikeaa.. Ja ihan turhaa laittaa mitään että oma on mokasi tai mitäs ette ehkäisyä käyttäneet! "

      - Riippuu 18-vuotiaasta. 18-vuotias on kuitenkin jo lain edessä aikuinen. Mutta monilla koulutus kesken, samoin henkinen ja fyysinenkin kehitys (jotka jatkuvat vähän yli parikymppiseksi). Taloudellisesti voi myös mennä tiukille. Ajattele, mitä haluat elämältäsi. Haluatko viiden vuoden päästä, olla opiskelemassa esimerkiksi yliopistossa ja reppureissata ympäri eurooppaa, vai haluatko asua kerrostalossa muutaman vuoden ikäisen lapsen kanssa, vähillä varoilla, mahdollisesti Siwan kassalla työskennellen, samalla kun yrität epätoivoisesti hoitaa keskenjääneitä opiskeluita. Sillä noin se valitettavan usein tilastojen mukaan nuorilla äideillä menee, vaikka tiedän että tästä tullaan heti sanomaan että "Älä puhu tuollasta, ei se noin mene, mullakin menee hyvin mun 3kk vanhan vauvan kanssa!". Eli mieti tarkkaan, mitä teet. Itse tuossa tilanteessa tekisin abortin. En kannata aborttia ja se olisi minulle itsellenikin hyvin vaikea päätös, mutta se olisi sekä lapsen että minun parhaaksi.

    • yksinuoriäiti

      Se, että stressaat asiasta voi viivyttää kuukautisia, ja raskauden pohtiminen voi saada kehossasi aikaan sellaisen reaktion, että kehosi alkaa "esittää" olevansa raskaana, eli voit olla myös "tekoraskaana". Älä kuuntele mitä muut sanovat, sillä päätös on yksin sinun, ja vaihtoehtoja on. Jos sattuisit olemaan raskaana, kyllä asiat sinänsä järjestyisivät, jos aikoisit lapsen pitää. Mutta tässä vaiheessa ei kyllä auta muu, kuin tehdä se testi. Jos olet 18-vuotias, sinunhan tulisi keväällä valmistua lukiosta/amiksesta, ellei nyt mitään kummallista ole sattunut? Ja kyllähän sitten taitaisit jo 19 olla, kun lapsi syntyy, ellet nyt ihan vastikään ole täyttänyt....

      Itse olen 18-vuotias 9kk pojan äiti. Tosin olen parisuhteessa ja asumme yhdessä =) Talous meillä on melko vaikeaa ja kyllä se sitä sinullekkin tulisi olemaan. Mutta onneksi asumme suomessa, kyllä täällä pärjää jotenkuten tilanteessa missä tahansa.

      Apteekista saa esim. Clear Blue testejä, jotka ovat erittäin laadukkaita ja voivat näyttää raskauden jo ennen odotettuja kuukautisia. Kipaiseppas apteekkiin ostamaan sellainen ! Ne ovat myös helppo käyttöisiä ja tulkinnallisia.

      Jos sattuisit olemaan raskaana, voisit puhua esim. Koulun terkkarin kanssa ....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2890
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1870
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1310
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      258
      1144
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      930
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe