Rivitalojen nuoret asukkaat

Mistä turvaa

Muutaman vuoden sisällä olen ajautunut ihan nuorten naapuriasukkaiden keskelle.

Myös taloyhtiön hallituksessa alkaa olla jo pari muuta nuorta ihmistä. Paljon on hyvää energiaa liikkeellä ja uusia, no, arvaamattomia uudistuksiakin tulee jatkuvasti.

Mutta henkilökohtainen kotirauha ja sääntöjen noudattaminen on kokonaan jäänyt. Jos seinän takaa löytyy ihan henkisesti oikuttelevia keskenkasvuisia joille vanhemmat antavat tukea omakotitalosta käsin, niin tuntuu että heidän runsas vapaa-aika antaa mahdollisuuden jatkuvaan terrorisointiin. Tietenkin varauksella että nuorella itsellään ei ole kaikki ihan toivomusten mukaan elämässä. Kellä olisi, jos vaatimuksia on tottunut saamaan ikänsä läpi kotona. Heillä on oikeus tarvittaessa käyttäytyä kuin henkisesti häiriintynyt lapsi!

Jopa niin että jos tästä tilanteesta kertoo ja toivoo parannusta taloyhtiöltä, niin saatetaan leimata itse jopa hoitoatarvitsevaksi. Ennen sentään annettiin varoituksia. Onhan nuorilla kalliit muodinmukaiset vaatteet, arvostettu koti ja arvostetut ja pelätyt vanhemmat. Tarvittaessa heidän käytöskin on ihailtavalla tasolla. Vanhemmalla ikäluokalla ulkoinen habitus on itse hankittu oman rahatilanteen mukaan.

Onko näin jokaisen oma elämä menemässä nuorten käsiin? Pahaa jälkeä tulee jos joutuu ns. vainon kohteeksi ja edustavasti käyttäytyvä nuori kokoaa koko tuttavajoukkonsa avuksi levittämään kiusantekoa toisen elämänalueelle muutoinkin. Pahimmillaan hallituksen jäsenet voivat käyttäytyä keskenkasvuisen ongelmanuoren tavoin. Turvattomalta tuntuu kun jopa vuokralaiset mellastavat halunsa mukaan ja saavat hiljaisen hyväksynnän muilta.

Nuoretko valitsevat asukkaat taloyhtiöihin? Ja häätävät pois halunsa mukaan? Taitaa tilanne levitä työpaikoilta myös asumisen suuntaan tallaisena. Vanhemmat ihmiset kyyristelevät omissa nurkissa ja pyytelevät anteeksi olemassaoloaan.

12

1411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yo

      Jepu me nuoret ja keski-ikäiset vain odottelemme että potkaisette tyhjää, kasvatte koiranputkea ja häviätte naapurustoa pilaamasta senkin kääkät ja ämmänlötkäleet.

    • let's go

      Meidän taloyhtiön pahin häirikkö on reilusti yli 4-kymppinen pariskunta. Asunto on ikuisen remontin alla. Auto on aina pihakäytävällä parkissa - huolimatta siitä, että pihakäytävä on pelastustieksi merkitty.

      Mikset muuten itse mene hallitukseen mukaan, jos sieltä kerran tulee yllättäviä juttuja? Ole itse vaikuttamassa asioihin!

    • spinnerix

      Meillä on vähän samaa ongelmaa uusien ja nuorien asukkaiden kanssa. Virtaa riittää uudistuksiin ja muutoksiin, mutta kokemusta on vielä vähän. Neuvottelutaidotkaan eivät ole kehuttavat ja asenne muun ikäryhmän edustajiin rajoittunutta, minkä vuoksi mielessä käy enemmän säälin kuin ärtymyksen tunne. Eikä siinä auta kuin vain antaa nuorten kouhkata ja kokeilla. Pysyttele siis kaukana ja esitä asiasi täsmällisesti. Mieltäsi ei kannata moisen takia myrkyttää, vaan odottele kun tulee ensimmäiset vastoinkäymiset. Niistä yleensä suututaan ja masennutaan hirveästi ja aletaan pikku hiljaa kokemuksen karttuessa tajuamaan, että yhteistyö kannattaa ja vanhoja kääkkiäkin vois ainakin minuutin jaksaa kuunnella. Toimimalla itse järkevästi ja maltillisesti alkaa väkisinkin tekemään vaikutuksen ja muiden turha touhottaminen laantumaan.

    • m ön öknhjknh j

      Hormoonihommia.

      Ällistyttävän moni nuori, jolla pienet lapset, kuvittelevat osaavansa kaiken mahdollisen ja luulevat omistavansa koko taloyhtiön, jos nyt ovat hallituksessa.

      Kandee hokata, aina kun taloyhtiöön muuttaa joku nuori perhe, ne yritetään aina pökkäyttä hallituksen jäseniksi. Syynä se, kukaan täyspäinen ei halua olla koko omaisuutensa takaamana tekemässä mitään päätöksiä. Hallituksen jäsenet ovat omaisuudellaan vastuussa asioitten hoitamisesta ja lisäksi rikosoikeudellisessa vastuussa tekemisistään, vaikka yhtiökokous olisikin myöntänyt vastuuvapauden.

      Se nuoriso riekkuu aikansa, sitten ne tajuaa tilanteen ja jos asuntokauppa käy, uusia jäseniä taas hallitukseen.

      Kiertokulkua.

      Kamalimmat kakarathan ne hallituksen jäsenten kakarat aina on. Ne kun jotenkin kotona opetetaan, että olisivat sen takia muitten osakkaitten yläpuolella. Hah, meillä ollut muutama oikeusjuttu kakaroitten takia. Ihmeesti niitten jälkeen nuoriso ja kakarat on alkaneet asumaan ihmisiksi. Ja muuttaneet sitten pois ja eikun uusia yli-innokkaita hallituksenjäseniä kehiin...

      Onneksi hallituksessa aina on pari eläkeläistä. Tää ehkä kuulostaa omituiselta, mutta niillä on aikaa perehtyä asioihin ja tietävät paljon asioista. Eivätkä ole vielä dementoituneet.

      Tässä just pelko. Väestörakenne kun on mitä on, pian taloyhtiöissä ei ole nuoria asukkaita ja dementikot on päättämässä asioista.

      Suo siellä ja vetelä toisaalla.

    • Mihin pyörät???

      Joo on se kumma kun yks mummeli kerrostalossa jossa asun kyttää juuri minun pyörääni..ei saa muka laittaa etupyörää lukkoon kun ei saa liikutettua minun pyörääni johon ei muilla kuin minulla olisi asiaa koskeakkaan. Missäs niitä pyöriä sitten saa pitää jos ei pyörille tarkoitetussa pyöräsuojassa lukossa.

      Tämä kyseinen mummeli sanoi myös ettei täältä keskeltä kaupunkia myöskään ulkoa varastettaisi pyörää vaikka se ei lukossa olisikaan..mitä lie oli mummo aamiaseksi syönyt jos sellaista luulee??

    • äpwkol

      Olen ällistyttävän samaa mieltä noista pienten lasten vanhemmista. Asia ei rajoitu rivitaloihin vaan he tuntuvat omistavan koko maailman. Varsinkin sellaiset vähän tai paljonkin päälle kolmekymppiset ns. hyvin toimeentulevat. Itsekkyydellä ja röyhkeydellä ei ole rajaa.

    • caleslaw

      Aika tutun tuntuinen tilanne ja meilläkin vastaavaa, mutta en näkisi asiaa ihan niin armottomana kuin sinä.

      Kuten jo yhdessä saamassasi viestissä todettiin kannattaa pysyä vain asialinjalla ja puhua niistä asioista, joista pitääkin puhua. Tuntuipa sinusta itsestäsi kuinka epäoikeudenmukaiselta tahansa ei se ketään kiinnosta, koska nuorten ihmisten tarkoitus on ollut aina koettaa luoda uutta ja uskoa kaikkivoipaisuuteensa. Se on luonnon laki ja siihen me jokainen olemme enemmän tai vähemmän nuorina syyllistyneet, kunnes elämä näyttää vuosien saatossa ihan muuta :)

      Omalla kohdallani teen niin, että valmistelen asiani huolellisesti ja kaivan kaiken tarpeellisen esille. Laadin sen kirjallisena ja toimitan yhtiökokouksiin ajoissa, jos koen tärkeäksi käsitellä sitä koko yhtiön voimalla. Tarvittaessa muistutan faktoista ja pysyn rauhallisena, koska luotan kuitenkin ihmisillä olevan aivot vielä tallella.

      Olen joutunut kahnauksiin muutamien nuorten naapureitteni kanssa. He huutavat, kiukuttelevat, nakkelevat niskojaan ja koettavat ärsyttää,mutta minun arvoani ihmisenä se ei mitenkään häiritse. Annan reuhata aikansa ja loppujen lopuksi minä olen se, joka jään asumaan taloyhtiöömme ottaen vastaan taas seuraavan nuoren perheen. Minun ei tarvitse enää hakea paikkaani ja todistella elintasoani, minkä vuoksi jo siltä pohjalta lähdemme nuorien naapureitteni kanssa ihan eri lähtökohdista puhumaan taloyhtiömme asioista. Moni juttu yhtiössä vaatii pitkäjänteisyyttä ja osaamista, minkä vuoksi en jaksa olla huolissani jonkun älämölön suurista suunnitelmista.

      • =====

        Meillä taas on nuoripari hallituksessa ja näitä vanhempia. Ei ongelmia.

        Ongelmanuori jätti maksamatta muutaman kk.n, mutta yhtiökokouksessa päätettiin osoittaa ulosottoa, ellei maksuja kuulu. Omaiset riensivät hätiin. Asuu edelleen, ei huolehdi nurmikostaan, mutta muuten sujuu.


    • Mistäköhän lähtisi..

      Olen nuori, tai sanotaan että nuorehko, hieman yli 30-kymppinen hallituksen puheenjohtaja, ja sanotaan myös että ajauduin (jouduin) hallitukseen jo vuosia aijemmin. Lisätään vielä että omista kaksi "kauheaa" kakaraa...

      Taloyhtiössämme edelleen toimii systeemi että aikuiset saavat sanoa lapsille vastaan (itseasiassa olen naapureille ilmoittanut että lapsiani saa "vahtia" ja kertoa heille suoraan kun tekevät virheen, tai jos ei onnistu niin saavat ilmoittaa suoraan minulle, niin hoidan asian, mutta kusipäisyyttä lapsiakohtaan en hyväksy ja tämän olen mitä ystävällisimmin ilmoittanut myös aikuisille!)

      Yhtiömme pihalla saa lapset puuhailla lasten tekemisiään ja nauttia lapsuudestaan ja heille ilmoitetaan jos heidän tekeminen "ärsyttää"/haittaa naapuria, niin kas kummaa lapsethan tottelevat kun heille on ystävällisesti kerrottu tämä asia. Naapurin tontilla asia on toinen, kun siellä nämä viisaat vanhukset huutavat ärräpäitä ja parhaimmillaan ovat ajamassa minuakin oikeuteen...heh...

      Olen tehnyt muutaman muutoksen tähän asoy:n, kun jouduin hallitukseen, esim vaihtanut huoltoyhtiötä ja muutaman remontinkin kilpailuttanut, tottakai vastalauseitakin riitti, varsinkin niiltä "viisailta" eläkeläisiltä, mutta nekin hiipuvat pikkuhiljaa kun yhtiön kunto nousee ja seuraavassa kokouksessa tulossa on vastikemaksun pienentäminen (silti kassaan jää rahaa, vaikka aikaisemmin mentiin perse edellä puuhun).

      Vieläkin tietysti kuuluu joitain soraääniä, mutta kaikkiahan ei voi ikinä miellyttää, teki niin tai näin.

      Rahallista korvausta tästähän ei juurikaan saa, mutta olen saanut viihtyisän lapsiystävällisen talon, missä on n. talollinen lapsenvahteja ja jopa naapuriyhtiöiden lapset osaavat käyttäytyä pihallamme (lapset ovat oikeasti älykkäitä ja ottavat neuvot ja säännöt paremin kuin vittuun siitä huudot...)

      Rahoitusvastike on tietenkin remonttien jäljiltä noussut hieman (ei ollut aikaisemmin rahoitusvastiketta), mutta suurin osa ymmärtänyt että jos ei olisi aloitettu remontoitia ja perusparannuksia silloin kun lähdin hallitukseen, niin tällähetkellä rahoitusvastike olisi isompi kuin itse vastike...

      Kai nyt sitten olen nuori valtaa haluava radikaalinuori, joka ei ajattele kuin itseään ja lapsiaan, mutta olen ehdottomasti eläkeläisvaltaa vastaan taloyhtiöissä.

      Ps. taloyhtiömme on pk-seudulta, joten niitä halavatun pentuja riittää pihalla kuin myös niitä vanhuksia yhtiön sisällä.

    • 50 v häirikkö

      Meillä asuu naapurissa 50 akka joka on kuin henkisesti häiriintynyt lapsi!

      Voi se olla joskus näinkin päin.

      Koko taloyhtiö on tajunnut akan olevan vähäjärkinen, kun muutti asumaan töhön niin ensitöikseen jätti vastikkeensa maksamatta, joten taloyhtiö otti akan kämpän huostaansa.

      5-kymppisenä akka putkautti maailmaan lapsen, josta nyt on tullut vajaa, kakru on 6-v eikä osaa puhua. Akasta on joutunut ilmoitamaan sosiaalitoimeen, ja ovat yrittäneet ohjata akkaa, jotta ei häiritsisi niin paljoa naapureitaa huutamisellaan. Akalla on oppimisvaikeuksia kaikessa kuten opetella olemaan huutamatta ja olemaan hakkaamatta ovia tahallaan. Samoin lapsesta on tullut vähäjärkinen ja oppimisvaikeuksinen, ei ole edes oppinut puhumaan vaan örisee ja huutaa sydäntäsärkevästi.

    • omakotitalo.

      Olit laittanut otsikoksi "Mistä turvaa"

      Koska tuo oli ikään kuin kysymys niin: omakotitalo on ainoa vastaavanlainen vaihtoehto.

      Tosin sen ostaminen tulee ainakin Helsingissä kalliiksi.

      • Ja omakotitalon ostaminen on kuitenkin yleensä halvempaa kun sen myyminen.

        1-150.000 € sinulle kuitenkin tulee maksettavaa, ellei talo ole uusi tai olisit ensimmäinen näkemäni okt-asukki joka huoltaa taloansa hyvin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1305
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      73
      861
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      787
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      668
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe