MS- tauti vai muuta?

mikä vaivaa??

terve, olen 43v. mies ja kärsinyt ihmeellisistä oireista noin 6kk, varsinkin aamuisin vapinaa , käsivarsien puutumista ja nukkumaa ruvetessa outoja lihas "ramppeja" ja joskus muulloinkin. vapina on ihan pahinta varsinkin ensimmäiset 5-10min heräämisestä ,ja myös vatsa ja suolisto vaivoja ollut .MRI-aivoista on otettu ja on kuulemma normaali ja myös paljon verikokeita otettu jotka normaalit. Onko MRI-aivoista VARMA MS- taudin tutkinta menetelmä ? vai voiko olla ms- jos aivot on ok?

2

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reevel

      jos on plakkeja niin kyllä, MRI ssä se näkyy. mutta pitäisi myös olla likvor näyte otettu, josta ko.sairaus useimmiten paljastuu vaikka plakkejakaan ei olisi..
      Mielestäni oireesi ei kuulosta MS_taudilta, ennemminkin parkinson voisi olla lähempänä..

    • 100µg

      D-vitamiinilla MS-tautia vastaan?

      Päivitetty 13.6.2010

      Suomen Lääkärilehti kirjoittaa D-vitamiinista otsikolla "D-vitamiinilla MS-tautia vastaan?" Syynä on Lancet Neurology -lehdessä julkaistu katsausartikkeli ja lehden aiheesta laatima pääkirjoitus. Nyt näyttää siltä, että vitamiinien vastustaminen lääkäripiireissäkin alkaa olla mennyttä aikaa.

      Multippeliskleroosin eli MS-taudin esiintyminen on maailmanlaajuisessa kasvussa, joten paine löytää tehokas ja edullinen tapa taudin ehkäisyyn on suuri. D-vitamiinilisästä saattaa tutkimusten mukaan olla sellaiseksi, kirjoittaa Suomen Lääkärilehti 24.5.2010.

      D-vitamiinin saannin eroja on käytetty selityksenä MS-taudin epätasaiselle maantieteelliselle levinneisyydelle. Tautia esiintyy enemmän niissä maissa, joissa auringon UVB-säteistä saadaan nauttia varsin rajallisesti ja rasvaisen kalan syöntikin on niukkaa. Esimerkiksi sisätyön ja syntymäkuukauden on myös havaittu olevan yhteydessä MS-riskiin.

      Lancet Neurologyssa julkaistun katsausartikkelin mukaan tutkimustulokset D-vitamiinin MS-tautia ehkäisevästä vaikutuksesta ovat rohkaisevia, mutta laajat pitkäaikaistutkimukset ovat vielä harvassa.

      MS-taudin etenemisen hidastamisesta D-vitamiinilla – ainakaan riittävän suurilla annoksilla – ei ole vielä riittävästi tutkimuksia, mutta todistusaineisto antaa artikkelin kirjoittajien mukaan aihetta laajojen satunnaistettujen tutkimusten tekemiselle. D-vitamiinin ja MS-taudin välisen yhteyden perusteellinen tutkiminen vie vuosikymmeniä.

      – Sillä välin, ravintolisän edullinen hinta, turvallisuus ja mahdolliset myönteiset vaikutukset huomioon ottaen, pyrkimykset torjua D-vitamiinin puutetta korkean riskin väestöissä näyttävät tarpeellisilta, todetaan lehden pääkirjoituksessa.

      Suomessa on noin 7000 MS-potilasta. Tunnettujen tapausten määrä on kasvussa, koska uusilla diagnosointimenetelmillä sairaus voidaan havaita yhä vähäisempien oireiden perusteella.

      Ascherio A, Munger KL, Simon KC. Vitamin D and multiple Sclerosis.The Lancet Neurology 2010;9(6), 599–612 Abstract

      Vitamin D: hope for horizon fo MS prevention. Editorial. The Lancet Neurology 2010;9(6) 555. Free Full Text

      Tohtori Tolosen kommentti

      D-vitamiinin viranomaissuositus on vain 7,5 mikrogrammaa (µg) päivässä 3-60 vuotiaille ja yli 60-vuotiaille 20 mikrogrammaa. MS-tautiin sairastuneiden tarve voi olla jopa 100 mikrogrammaa vuorokaudessa, jolloin seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) nousee yli 125 nmol/l.

      D-vitamiinin saanti Suomessa on aivan liian vähäistä. Sen riittävä saanti voi säästää jopa 2,5 miljardia euroa vuodessa terveydenhuollon kuluina.

      D-vitamiini on avaintekijä immuunijärjestelmän toiminnassa


      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=1713

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1927
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1729
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1186
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe