Miten sosialisoida koira....

...kun itse ei ole sosiaalinen?

Tässä minulla pulma. Olen ajatellut hankkivani koiran, mutta jäänyt nyt pohtimaan, miten saan sen sosialisoitumaan, kun itse en ole lainkaan sosiaalinen ihminen. En itse käy missään ja meillä ei käy kukaan, olen tälläinen yksinäinen susi siis.
Haluaisin kuitenkin käydä koirapuistossa koiran kanssa ja nyt kuitenkin pelottaa, että koska itse ei ole sosiaalinen eikä ole sosiaalista ympäristöä, niin tuleeko koirasta silloin arka, eikä nauti lainkaan koirapuistoon menemisestä?
Ilmianna
Jaa

14 VastaustaSit ku sulla on koira, sä käyt ulkona ja liikut enemmän joka paikassa. Jos sä et kykene menemään ulos, koira ei sit vaan oo sun juttu. Niin se koira tottuu puistoiluun, kun siellä käytte.

Ihmisen ei tarvitse välttämättä olla sosiaalinen, kunhan ottaa koiran SOSIAALISTAMISEN tehtävänä työnä. Sehän on helppoa. Riittää, et käytte erilaisis ympäristöis. Vieraita kannattaa pyytää käymään sen verran, että pystyt opettamaan sallitun tavan tervehtiä.
Ilmianna
Jaa
Koiran sosiaalistaminen ei tarkoita pelkästään sen tutustuttamista ihmisiin tai koiriin. Tuo on vain osa sitä, toki tärkeä osa. Sosiaalistamiseen ainakin itse lasken myös sen, että koira opetetaan ja totutetaan liikkumaan julkisilla paikoilla, erilaisissa ympäristöissä, että se tottuu kaikenlaisiin asioihin joita saattaa elämässään kohdata. Eikä ihan pienen pennun kanssa kannata edes koirapuistoon mennä (rokotusten takia), vaan sosiaalistaminen on enemmänkin maailmanmenoon totuttelua ja sen opettelua kuinka asioihin suhtaudutaan ja julkisilla paikoilla käyttäydytään.

Toki ehkä koira jonka omistajalla on runsas sosiaalinen elämä helpommin tottuu ja myös kaipaa sellaista. Mutta toisaalta koiralle kuitenkin tärkein on omistaja, muut ihmiset ovat vain lisäbonusta. Mene itse koirapuistoon reippaalla asenteella (voittehan aloittaa kun siellä ei ole ketään/vain joku toinen), niin koirakin tulee reippaasti. Myös jatkossa oma asenne vaikuttaa paljon koiraan, enemmän kuin se kuinka paljon oot tekemissä muiden ihmisten kanssa. Jos oot pelokas ja epävarma, ja tunnet olon epämukavaksi, mysö koira alkaa helposti reagoida näin. Jos taas oot reipas, varma ja asenteella kaikki on ok, myös koira ottaa sinusta mallia. Alkuun kannattaa katsoa, että muut koirat puistossa ovat rauhallisia, hyväkäytöksisiä, ylipäänsä sellaisia, joista pennulle jää positiivinen kuva muista koirista.

Ja kuten jo toinen vastaaja totesikin, koira sosiaalistaa myös omistajaansa kummasti. Koirapuistossa voi aina jutella muiden kanssa koirista (jos puhua haluaa), samoin jos alkaa koiran kanssa harrastamaan (esim. pentukurssi, joka on myös se hyvää sosiaalistamist).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
yhdyn edellisen kommentin kijoituksiin. Koira sosiaalistaa kummasti, aina riittää keskustelua koirista ja bonuksena saat mahtavan koiraystävän.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Koiran sosiaalistaminen ei tarjkoita, että sillä pitäisi olla 100 kaveria. Muutama riittää. Kaikki koiratkaan eivät kaipaa toisten koirien seuraa, ovat yksilöitä, sen mukaan etenet.
Ilmianna
Jaa
Kyllä koirasta tulee sosiaalinen vain saadessa erilaisia kontakteja...mutta hyviä sellaisia.

Ja jotkut rodut on varsinkin erityisesti hyvä sosiaalistaa.

Eihän sinun itse tarvitse olla hölpöttäjä vaikka päästät koirasi muihin tutustumaan.

Kun vie koirapuistoon sosiaalistaminen tarkoittaa siellä koira ei saa provosoida eikä provosoitua ja sinun on lauman johtajana katsottava että koirasi ei jää alakynteen(eikä myöskään saa antaa provoilla) ja saa niitä hyviä kokemuksia..eli viihtyy siellä. Oman rajansa saa komentaa se on normaalia eli tunne eleet on se tärkein ja oikaise tarvittaessa. Ja jos koirapuistossa ei hyviä koiran kouluttajia mene pois suosiolla.

Nyt olen tässä parin päivän aikana tavannut kaksi erilaista tapausta toinen oli lähes tulkoon aina sisällä ja pissatettiinkin sisälle ei kontakteja ja hyvin arka niin ihmisiin kuin toisiin koiriin(kääpiörotu). Ja toinen ei kontakteja remmissä ehkei muutenkaan, arka ihmisiin ja toisiin koiriin.(pkrotu) Molemmat arkoja ja epävarmoja.

Minusta jopa remmissä tapaaminen on hyväksi. Mutta omistajien ehdoilla kysy ensin voiko tulla tutustumaan ja jos sopii anna sitten vasta koirasi mennä tutustumaan kun saa luvan sinulta. Ja jos kiire sinulla tai toisella niin menette sitten vain ohi..eli samalla käsky mennään eli koira oppii miten tutustutaan ja milloin. Eli johtaja määrää ketä tavataan ja milloin ja oikaisee tarvittaessa jos alkaa mennä epäsosiaaliseksi käytökseksi eli alkaa säheltää yli.

Itselläni hyvin sosiaalisia koiria näillä opeilla ja sanotaan rotumääritelmässä ei niin helpolla toisten kanssa toimeentulevia.
Ilmianna
Jaa
Ongelma on juuri siinä, ettei ole oikein niitä vieraita, joita pyytää tänne, paitsi omat vanhemmat. Ja tottakai kävisin ulkona koiran kanssa, siis lenkillä ja leikkimässä.

Siksi tämä sosialisointi mietityttää itseäni, ettei koirasta tulisi liian arka saatikka suojelevainen, ettei päästäisi enää lähelle muita. Tunsin nimittäin omistajan joka on samanlainen kuin minä, omisti koiran.. hän sitten rupesi suhteeseen ja koira oli niin suojelevainen tästä omistajastaan, että murisi ja välillä jopa puri tätä hänen kumppaniaansa, ihan vain suojelemisen halusta.

Tuota yritän juuri välttää.

Mutta kiitos kuitenkin kommenteista. Haavielen koirasta ja haluan sille parhaimman mahdollisen elinympäristön jonka voin sille tarjota, joten kaikki vinkit ja ideat ovat tervetulleita.
Ilmianna
Jaa
Koiran voi sosialisoida helpoiten lahjoittamalla sen Suomen Kommunistiselle Puolueelle.
Ilmianna
Jaa
Mitä sinäkin koiralla teet. Otatko sen nuolemaan anustasi, kuten moni kerrostalossa asuva koirahullu on tehnyt.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
äLÄ VÄLITÄ NOISTA SAIRAIDEN IHMISTEN KIRJOITUKSISTA.J A Suurin osa koiranomistajista on mukavaa ja mielellään vastaavat kysymyksiisi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tänään oltiin ensimmäistä kertaa mätsärissä. Touho e ole koskaan ollut vastaavassa tilanteessa, että joka puolella oli haukkuvia ja hyökkäileviä koiria. Mitä teki TOUHO. haukkui takaisin ja pullisteli lihaksiaan.Ei todeellakaa pelännyt toisia koiria, ellei tuo räyhääminen ja pullistelu johtunut sittenkin pelosta suuria koiria kohtaan. Ennenminkin halusi leikkiä kaikkien koirien kanssa, mutta samalla räkytti niin,että korvat olivat haljeta,
Näin myös mätsärissä kk-mäyräkoiran, joka oli upea, Italiasta ostettu,.oli kyllä hävinnyt minulle, Teuvon mäyräkoiranäyttelyssä eli MINELAN BALSAMILLE.jOS VIELÄ TEETÄN PENTUJA, valitsen tuon uroksen isäksi
Ilmianna
Jaa
MINELAN BALSAMILLEEI ENÄÄ IKINÄ teetetä pentuja. SE on tehtävänsä tehnytkin, jopa paljon sen ylikin-mutta onhan sillä jälkeläisiä ja jälkeläisten jälkeläisiäkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No teetä nyt vain kun noin erinomainen kasvattaja olet omasta mielestäsi. Kyllä sinun nyt, jos kenenkä, pitäisi pienet ongelmat handlata.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Voit vaikka antaa yhden jalan kaikille halukkaille, häntä ja pää toisille, keskiruumiin voi jakaa useampaan osaan.
Ilmianna
Jaa
Ei koirapuistossa tarvitse seurustella ihmisten kanssa, vaan pääasia on että koirasi saa siellä leikkikavereita. Samoin ei lenkillä tarvi sen suuremmin jutskata vaikka pysähtyisitkin toisen koirakon kohdatessanne. Koirat haistelevat ja tutustuvat hetken ja sitten lenkki jatkuu. Näin ainakin itse olen pärjännyt introverttina koiranomistajana oikein hyvin.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Miten sosialisoida koira....

...kun itse ei ole sosiaalinen?

Tässä minulla pulma. Olen ajatellut hankkivani koiran, mutta jäänyt nyt pohtimaan, miten saan sen sosialisoitumaan, kun itse en ole lainkaan sosiaalinen ihminen. En itse käy missään ja meillä ei käy kukaan, olen tälläinen yksinäinen susi siis.
Haluaisin kuitenkin käydä koirapuistossa koiran kanssa ja nyt kuitenkin pelottaa, että koska itse ei ole sosiaalinen eikä ole sosiaalista ympäristöä, niin tuleeko koirasta silloin arka, eikä nauti lainkaan koirapuistoon menemisestä?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta