Eläinkaupat/kasvattajat Oulussa

hoho

Eli tarkoituksena olisi ensivuoden puolella hommata kaksi kesyrottapoikaa. Onko Oulussa yhtään kesyrottakasvattajaa, kun netistä ei ainakaan ole löytynyt yhtään. Ja mikä olisi niin sanotusti paras eläinkauppa mistä voisi ostaa rottia? Akvaariosopista olen kuullut aika huonoa palautetta. Ainakin joku vuosi sitten siellä pidettiin eläimiä huonosti eikä myyjät tienneet niistä mitään.

14

1380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .

      Vitun syvää henkistä sadismia MONELLE. Tod näk salaa läheisimmiltään

      • Vuosikausia

        Ja ne henkiset kuviot on monen kans ja moninaiset.Niitä riittää. Saattaa hullu nauttia siitäki mitä kaikkee pystyy pitämään yllä jäämättä kiinni, joilleki ehkä jopa niin ettei uhrit itekää tajua...


    • NN88

      Ei kannata ostaa eläinkaupasta. Esimerkiksi Suomen Kesyrottayhdistyksen foorumilta kun lukee kokemuksia, niin todella usein ne eläinkaupasta ostetut purevat, eivät välttämättä ole täyspäisiä tai suvusta ei tiedetä mitään ja sairauksia riittää...

      Kannattaa laitella ostoilmoituksia. Tiedän, että Oulun seudulla on epävirallisia kasvattajia :)

      • rottis

        Hyvä NN88! Sie puhut paskoo nii että suus o vaahossa:/ mikä lie hölömö kiihkoilija ... Joka keskustelluu kuittaa vailla järe häivää! Höpöjä puhut!


      • hmph
        rottis kirjoitti:

        Hyvä NN88! Sie puhut paskoo nii että suus o vaahossa:/ mikä lie hölömö kiihkoilija ... Joka keskustelluu kuittaa vailla järe häivää! Höpöjä puhut!

        Ja mikähän tuossa NN88 viestissä sitten muka oli paskan puhumista tai kiihkoilua? o_O ihan asiallinen ja hyvä vastaushan tuo on.


      • Akateeminen rotta
        rottis kirjoitti:

        Hyvä NN88! Sie puhut paskoo nii että suus o vaahossa:/ mikä lie hölömö kiihkoilija ... Joka keskustelluu kuittaa vailla järe häivää! Höpöjä puhut!

        No! Ollaan silti asiallisella linjalla, rotiksen kritiikissä on kuitenkin viisauden siemen.
        Yleistäminen ja muiden leimaaminen ei liene asiallista keskustelua näin internetin välityksellä. Mikä on faktatietoa rottien hoidan suhteen? Taikka jalostuksen vaikutuksista etc. Seurattuani keskustelua, voin todeta jauhojen sekä puurojen sotkeutuneen keskenään:)


    • rekkari

      Haluaisin tietää miten rotan " laatu" muuttuu, jos aivan virallinen kasvattaja sen eläinkauppaan antaa myytäväksi??
      Siis kun, täällä niin kovasti kritisoidaan eläinkaupparottien huonoutta, niin jos sattuu eläinkauppa jolla on vain rekisteröidyn kasvattajan rottia nii nekinkö ovat huono valinta???
      Ei pitäis yleistää "eläinkaupparottia", saattaa pian loukata virallisia kasvattajia ;)

    • 15+3

      Käsitykseni mukaan aika harvat eläinkaupat myyvät noita virallisien kasvattajien rottia.
      Mieluummin ostaisin suoraan kasvattajalta käsitellyn, terveen ja kiltin eläimen, jolla on olemassa sukutiedot. Eipähän saa rottaa, joka on saanut alkunsa niin, että oma isä on astunut tyttärensä tms. Lisäksi voi olla että eläinkaupoissa on tukusta tuotuja eläimiä, jotka on vieroitettu emosta liian aikaisin/naaraita ja uroksia ei ole erotettu toisistaan tarpeeksi ajoissa jnejne.

      Mutta toki, eläinkaupan eläimissäkin voi olla niitä hyviäkin yksilöitä. Kannattaa vaan kysellä eläinkauppiaalta mahd. tarkkaan rotan taustoista.

      • Zinnu

        Anteeksi vain! Me ollaan ostettu meidän rotat Itiksen Mega eläimmestä, ja ne on Sari Anderssonin kasvattamia. Meidän rotat ei ole mitään sekoja eikä ne pure, vaikka ovat ostettu eläinliikkeestä. Mua sattuu tosi paljon tollanen syyttely viattomia eläimmiä kohtaan:(


      • 15+3
        Zinnu kirjoitti:

        Anteeksi vain! Me ollaan ostettu meidän rotat Itiksen Mega eläimmestä, ja ne on Sari Anderssonin kasvattamia. Meidän rotat ei ole mitään sekoja eikä ne pure, vaikka ovat ostettu eläinliikkeestä. Mua sattuu tosi paljon tollanen syyttely viattomia eläimmiä kohtaan:(

        Ostamasi rotathan ovat kasvattajan sinne luovuttamia, joten se jo kertoo, että kyseessä on luultavasti hyvä eläinkauppa jossa eläimistä pidetään huolta.
        Puhuin tuossa edellisessä viestissäni siitä, että aina kannattaa tarkastaa eläimen taustat, sillä kaikki eläinkaupat eivät kasvattajien rottia tai muita eläimiä myy.
        Edellinen viestini koski lähinnä eläinkauppoja joissa on tukusta tuotuja eläimiä, mutta ilmeisesti käsitit että puhuin yleisesti kaikista eläinkauppa-eläimistä.
        Sitten vielä, että eläimiähän on ylipäätään turha syytellä mistään sillä ne eivät ole kohtaloaan -hyvää tai huonoa- valinneet.

        Ja tuohon alempaan viestiin: en ole kesyrottayhdistyksen värväämä, enkä koe olevani kiihko-intoilijakaan saatika sitten että mustamaalaisin ketään.
        Ja ei, en edusta kenenkään muun kantaa kuin omaani.


    • Yrittäjä

      Nämä rottayhdistyksen värväämät kiihko intoilijat mustamaalaavat monen suomalaisen yrittäjän toimintaa, haluaisinkin tietää edustavatko he tämän kesyrottayhdistyksen virallista kantaa? Kovin ristiriitaista tietoa jakavat sosiaalisen median kautta.

      • Siiri

        En ostaisi toista kertaa eläinkaupast. Sieltä ostettu rottani ei onneksi pure tai ole "sekopää", mutta valitettavan arka. Muut rottani ovat ihmisystävällisiä ja seurallisia, eläinkaupan yksilö ei vielä vuodenkaan (!) kärsivällisen ja palkitsevampi totuttelun jälkeen pidä ihmisistä erityisemmin ja säikkyy kaikkea mahdollista liikkeestä käteen ottamiseen. Onneksi ei enää huuda kuin tapettava joka kerta kun käsi tulee lähelle.

        Rotta ei siis ole tottunut käsittelyyn pienenä. Vaikka olisikin kasvattajalta tullut eläinkauppaan, eivät työntekijät enää siellä kaupassa päivittäin käsittele tarpeeksi (siihen ei yksinkertaisesti ole aikaa). Siksi suosittelen kasvattajalta hankkimista tai ainakin kotona luovutukseen asti kasvaneen hankkimista.


    • rottarontti

      Oisko täällä oulussa päin kesyrottien kasvattajia?

      • sarkkuliini50

        Joudumme Torniossa luopumaan 4 kesyrotastamme.Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä: [email protected]


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe