Opiskeluun apua

Hukassa!!

Tää Suomi24 ei antanu mulle oikeaa palstaa nii laitoin sit tähän.

Elikkä olen nyt 7-luokala oleva tyttö. Haluaisin näyttelijäksi ja oon yrittänyt ettiä vähän tietoo siitä. Oon myös valmistautunut tekemään työtä sen etheen ja oon myös valmistautunut pettyhmään. Tiän ettei sole niin helppoo. Oon aika köyhästä perheestä, joten matkailu ja opiskelu on suurimmat onkelmat. Melkein kaikki joilta oon kysynyt asiasta vastasivat heti että Kallion lukio tai Teatterikoulu. Suuri onkelma tässä on se, että non Hesassa ja meiltä Hesaan on n. 900 - 950km. ja tuo raha on se suurin hidaste (Kyllä sinne muuttaminenkin vähän pelottaa). Lisäksi asun pikkukylässä, eikä täällä oo paljon mahollisuutta nuihin harrastuksiin. Aattelin hakee Rovaniemen tai Tornion lukioon näin aluksi ja sieltä sitten teak:iin, vai onko tämä ees mahdollista? Kaipaisin nyt paljon apuu tähän asiaan. Onko joitain muita samankaltaisia lukioita ko Kallion lukio, joita löytyis vähän, tai aika paljonkin lähempää? (asun Kolarissa) Kannatteeko mennä norm. lukioon, jos ei tuonne Kallioon? Oisin tosi kiitollinen jos saisin apua, mitä tehen 9-luokan jälkheen.

Lisäksi luin et on plussaa jos soittaa jotain, tanssi tai laulaa... Noh... Mie soitan pianoa jonku verran, laulaa en osaa ollenkaan ko se ei vaan suju, ja tanssia heikosti. Onko mulla ees mithään mahollisuuksia päästä sinne. Pääsykokeet. Mitä niissä pittää tehä?? Minkälaisia net on?

Arvostan apua.

7

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4+12

      Käy lukio tai muu oppilaitos ja hae sitten. Voit harrastaa aikuisenakin näyttelemistä ja sellaista ja sparrata siten itseäsi pääsykokeeseen, koska melko varmasti et ensimmäisellä kerralla pääse. Eli käy koulu, muuta etelään työn perään jota varmaan saat kun olet aikuinen ja sitten parikymppisenä haet kouluun. Terve suhtautuminen palautteeseen on aika tärkeä ominaisuus. Eli jos joku sanoo että olet paska, otat sen onkeesi ja parannat osaamistasi.

    • kalionari

      Itse vielä jossain vaiheessa oli hyvin vahvasti näyttelemisen kannalla ja se oli koko elämäni, mutta mutkien ja töyssyjen takia luopusin tästä haaveesta, toivottavasti sinulla onnistuisi.

      Neuvoksi:
      Mikä tahansa lukio käy, kunhan pärjäät. Ilmaisutaidon lukiot ovat tietty plussaa.
      Lukioita joissa on ilmaisutaidon linja löytyy . Kannattaa kysyä koulusta opolta, yleensä ne tietää parhaiten.

      Kun sitten lukio on hoidettu tai amis vaihtoehtoisesti, niin voit pyrkiä TEAK:iin joka vuosi. Pääsykokeista löytyy todella hyvin tietoa, niiden nettisivuilta kunhan jaksaa hakea (ei ole vaikeaa). Nätyyn (tampereen näyttelijäkoulu) otetaan hakijoita vain tiettyinä vuosina ja seuraavan kerran 2014, joten sitäkin voi tarkkailla, että osuuko hakuvuosi kohdalle.

      Hakeminen on molempiin kouluihin todella haastavaa, joten jos todella haluaa sinne, niin täytyy yrittää monina vuosina. Jotkut loistavista näyttelijöistä on päässyt vasta viidennelläkin kerralla sisään ja jotkut eivät ole käyneet kouluja lainkaan. Samalla kun käyt 2. asteen opintoja, niin kannattaa KEHITTÄÄ KUNTOA (hyvin tärkeä osa näyttelijän työtä ja vaaditaan kohtalaistan kuntoa pyrkiessä, on myös plussaa) ja vain rohkeasti kokeilla laulamista, vaikka koulussa musiikintunneilla tai mennä laulutunneille tai sitten ihan itsekseen. Tanssia, voit ihan vapaasti, mutta pääsykokeissä on joskus vaadittu esim. Jenkan osaamista (tanssittiin jenkkaa ja piti keksiä itse laulun sanat päästä samalla ja laulaa), nämä vaatimukset löytyy kuitenkin pääsykoevaatimuksista.

      Kannattaa myös kehittää mielikuvitusta lukemalla ja katselemalla elokuvia ja aina mahdollisuuksien mukaan käydä kaikissa mahdollisissa teattereissä ym. Myös tarkkaile ihmisiä ympärilläsi ja ota heistä oppia. Kaikista löytyy jotain jännää ja erilaista, mitä näyttelijä tarvitsee työssään.
      EHDOTTOMASTI, mene mukaan kaikkiin mahdollisiin näytelmiin ja pidä puheitä ym. siitä saa kokemusta ja se auttaa JÄRJETTÖMÄSTI!! kysele, etsi netistä, ole aktiivinen koulussa! :))

      Oliko tästä apua?

    • an englishman

      Ihan huomiona, että kai TEAKin ja Nätyn ohella on muitakin paikkoja? Kai amk-tasollakin on jonkinlaista näyttelijäntyöhän valmistavaa koulutusta tarjolla? Itse en siis tiedä, mutta arvelisin, että nimim. Kalionari voisi ehkä tietää, ja ehkä tästä voisi olla apua aloittajalle.

    • Hukassa!!

      Juu kiitoksia avusta. Arvostan todella kun joku jaksaa auttaa :)

    • Erimieli-

      Olen eri mieltä kuin tähän ketjuun vastanneet neuvojat. Ainahan voi tehdä niin, että käy tavallisen lukion ja alkaa sen jälkeen hakemaan Teak:iin. Mutta sori, ei sinne Teak:iin sattumalta päästä. Toki Teak:iin pääsee lahjakkuuksia Kallion lukion ja Tyk:in (ilmaisutaitolukio Tampereella) ulkopuolella mutta totuus on, että nuo hakijat ovat kehittäneet taitojaan noissa lukioissa tai sitten ovat harrastaneet näyttelemistä koko lukioajan jossain harrastelijateatterissa. Se, että jää maalle johonkin perähikiän lukioon, johtaa siihen, että on auttamattomasti eri viivalla, kuin nuo ilmaisutaidon lukioissa jo pohjaa saaneet tai intensiivisesti teatteria muuten harrastaneet hakijat. Painava syy siis hakea ilmaisutaidon lukioon on yksinkertaisesti se, että näkee jo, onko itsellä rahkeita kyseiseen ammattiin. Se, että käy lukion ja pelkästään haaveilee samalla kyseisestä ammatista tekemättä asialle mitään, voi johtaa siihen, että on kovin naiivit käsitykset teatterialasta. Toisekseen lukiossa muodostuu jo arvokkaita suhteita tulevaisuutta ajatellen, on helpompi ottaa produktioihin henkilöitä, jotka jo tuntee.

      Kilpailu on kovaa. Voit joutua myös pettymään. Myöskään ilmaisutaitolukio ei ole mikään "pääsylippu" näyttelijän ammattiin, mutta se voi olla pohja ammatin vaatimuksille.

      Ilmaisutaidon lukiossa (jollaisen olen itsekin 90-luvulla käynyt) on monia muualta muuttaneita oppilaita. Yleensä heille järjestyy opiskelija-asunto ja opiskelijathan saavat tukia, joilla elää.

    • Oikealla tiellä

      Kyllä sinussa on selvää taiteilija-ainesta, sillä osaat sekoilla niin vakuuttavasti jo palstan valinnan kanssa. Niinpä sekoilu ihmissuhteissa, työtehtävissä, raha-asioissa ja päihteiden kanssa käy kuin luonnostaan. "Kohunäyttelijä N.N. järjesti kohtauksen ravintolassa", saamme varmaan vielä lukea seiskoistamme.

    • 12+2

      Ainahan voi lohduttautua sillä, että se 1 % joka onnistuu pääsemään teatterikouluun, ei saakaan töitä ja joutuu hankkimaan uuden ammatin. Näitä esimerkkejä on monia, joita en tässä hienotunteisuudessani luettele. Eikä kyse ole ammattitaidottomuudesta, vaan ennemminkin huonosta tuurista ja siitä, että näyttelijöitä koulutetaan liikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe