Miten selviytyä lupamaksusta

15+12

1. Osta telkkari jolla ei voi katsoa ohjelmia ilman digiboksia. Halutessasi voit kytkeä siihen pelikonsolin, syyksi television omistamiseen.

2. Kun joku rimputtaa ovikelloa, katso ovisilmästä kuka siellä on. Jos sinulla ei ole ovisilmää, kysy postiluukun kautta tai katso läheisestä ikkunasta kuka paikalla on.

3. Jos ovesi takana seisoo lupatarkastaja, vie digiboksi ja antennijohto piiloon esimerkiksi vaate- tai keittiön kaapissa olevaan kenkälaatikkoon tai sängyn alle.

4. Tämän jälkeen voit avata oven tarkastajalle ja kertoa, että sinulla on telkkari mutta ei digiboksia tai -viritintä. Päästä hänet sisälle ja näytä, että sinulla on tv ainoastaan pelaamista varten, etkä käytä sitä ohjelmien katseluun.

5. Voit myös jättää oven avaamatta, jolloin tarkastaja tulee myöhemmin uudestaan tai lähettelee sinulle kirjeitä, jotka voit heittää paperinkeräykseen tai käyttää takan sytykkeenä. Jos sinulle tulee lasku, soita ja valita kovaan ääneen aiheetonta laskua, jolloin se joudutaan perumaan. Paras tapa on kuitenkin vain avata ovi tarkastajalle, jolloin hän näkee itsekin ettei sinulla ole digiboksia.

6. Muista, ettei tv-lupatarkastaja saa ikinä tulla sisälle ilman sinun lupaasi. Jos tarkastaja sattuu yllättämään sinut etkä ehdi enää piilottamaan digiboksia, älä päästä häntä sisälle ja sulje ovi tylysti. Muista ettei TV saa näkyä ovelle ettei tarkastaja yllätä sinua katsomasta televisiota.

7. Muista myös se, että ikkunasta nähty televisio on laittomasti hankittu todiste, eikä sitä saa käyttää perusteena sakon antamiseen. Jos näin käy, voit polttaa sakon ja halutessasi myös tehdä tarkastajasta rikosilmoituksen kotirauhan rikkomisesta. Ikkunoihin joista näkee television kannattaa kuitenkin laittaa sälekaihtimet tai verhot kiinni, jolloin tarkastaja ei voi kurkkia ikkunoista sisälle.

Nämä yksinkertaiset asiat muistamalla säästät paljon. Vaikka ottaisit 1.1.2012 lähtien edullisimman vaihtoehdon eli 12kk erän, joudut maksamaan 252,25 € vuodessa, 504,50 € kahdessa vuodessa, 1261,25 € viidessä vuodessa ja niin edelleen. Harva kuitenkaan ottaa 12kk erää jolloin hinta kasvaa vielä paljon suuremmaksi vuosien kuluessa.

Otetaanpa esimerkki, olutlava maksaa keskimäärin noin 22 €. Pelkän lupamaksun hinnalla voit ostaa niitä 11 kpl vuodessa eli kun jätät tv-maksun maksamatta, voit vuoden leffojen aikana juoda 264 oluttölkillistä ilmaiseksi.

Otetaan vielä toinen esimerkki. Huomenna pääsisit äkkilähdöllä viikoksi Gran Canarialle. Lennot sinne ja takaisin maksavat 250 € henkilöltä. Jos jättäisit aiemmin kerrotuilla, yksinkertaisilla vinkeillä tv-maksun maksamatta koko vuodeksi, voisit kustantaa sen hinnalla kyseisen äkkilähdön lennot Kanarian saarille. Maksettavaksesi jäisi siis vain hotelli ja muut mahdolliset matkakulut, kuten saaren yökerhoissa tilatut drinkit ja ehkäisyvälineet hotellihuoneessasi tapahtuvia, sinun ja yökerhossa bongatun naisen välisiä jatkoja varten.

Itse olen säästänyt kohta 15 vuotta, eli lähemmäs 3800 euroa. Jokainen tehkööt omat päätelmänsä.

3

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iuhjhiuhhu

      pummi...

      • dfgfgssdfsdf

        Herrojen lieassa rämpivä sätkynukke. Itkettääkö? :))


    • diudidiiii

      tämä on niin totta! jättämällä lupamaksut maksamatta voi myös hankkia:

      -uuden taulutöllön 2 vuoden välein (jossain gigantissa 42" töllö lähtee jopa alle 500e)
      - jos on tupakka miehiä niin vuoden maksun hinnalla saa 50 marlboro askia
      -bensaa 168 litraa (jos litrahinta on 1,5e)
      -jos olutlavan hinta olisikin tarjouksessa 19,90e niin silloin niitä saisi jo 12,6kpl!!! se taas puolestaan tekisi noin 300 tölkkiä keppanaa joista pantit palauttamalla saisi 45 euroa takaisin jonka taas jokainen voisi investoida mielensä mukaan.
      -lottoa 5-6 riviä viikossa. (voi voittaa jopa miljoonia) mutta enpä kyllä sittenkään lupia maksais....

      tv luvan maksamalla et saa rahoillesi mitään vastinetta. melkein sama asia kun nakkaisit sen 250e nuotioon sytykkeeksi.. rajua totuutta mutta näin se vaan menee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1385
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1096
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      83
      945
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      783
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    8. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      713
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      713
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe