Se naapurin jatkuvasti haukkuva koira...

Koiria on meilläkin

Ok, nyt jo ensimmäiset ottavat parempaa kirjoitusasentoa…lukekaa loppuun ensin. Asumme pienessä maaseutukylässä, näköpiirissä yksi naapuri. Rajalle 40 metriä.

Itsellämme on kaksi peruskoulutettua, ei kuitenkaan peruskoulussa, koiraa ja kolme hoidettua (rokotukset, madotukset ym) kissaa. Koirat lenkitetään ja ruokitaan kaksi kertaa päivässä. Sään salliessa koirat ovat suuressa, 12x20 metrisessä aitauksessa, jonka yhteydessä niillä on myös 3x5 metrinen kevyesti eristetty, tuulelta suojattu ”koppi”. Kissoilla on mahdollisuus kulkea vapaasti sisään ja ulos läpi vuorokauden. Eläimet voivat hyvin ja niistä todella välitetään…oikeita perheenjäseniä siis. ”Meidän eläimet on parempia kuin muiden”-asennetta ei ole, olemme kaksi kissaa ottaneet muualta ensin sijoituskotiin, sittemmin omaksi. Yksinkertaisesti pidämme eläimistä. Ja ihmisistä, perheessämme on kolme lasta. Emme ole nipottajavanhempia, vaan enemmänkin toiseen suuntaan.

Asiaan. Naapurilla, 40 metrin päässä on koira ulkona 24 tuntia vuorokaudessa. Juoksunarussa lipputangon ja liiterin välissä, liikkumatilaa noin 4x2 metriä, aluetta en ole huomannut siivottavan, elämme omaa elämäämme, emme kyttää. Pieni kylmä koppi, jota vasten koira tekee nestemäiset jätöksensä. Aiemmin piha koirankin liikkuma-alueella oli täynnä romua, jotka nyt näyttäisivät kadonneen. Onneksi. Koiraa ei lenkitetä lainkaan, nykyään. Sisälle koiraa ei oteta koskaan. Ruokinta pääsääntöisesti iltaisin, joskus useampi päivä välissä,. Vettä en ole nähnyt annettavan. Koiran kanssa ei kukaan vietä aikaa. Ensimmäisen puoli vuotta koiran kanssa viihdyttiin hyvin ja koira sai olla sisällä, liekö tehnyt liikaa vahinkoa eloisan luonteensa vuoksi, sen jälkeen koira onkin saanut olla omillaan. Aluksi koiraa ”yritettiin” kouluttaa, huutamalla ja muutenkin arveluttavin keinoin. Nyt tämä ”kouluttaja” on eronnut ja muuttanut pois. Koira ja ex-vaimo jäivät taloon.
Välittömästi, kun koira kolme ja puoli vuotta sitten kytkettiin ulos se aloitti haukkumisen, joka jatkuu edelleen, lyhyitä torkkutaukoja lukuun ottamatta. Pitkästyneisyyttä ja ylimääräistä energiaahan tuo on, luultavasti. Koira haukkuu kaikkea, koko ajan. Erityisen hauskaa sillä on oman kaikunsa kanssa…Koira on kytketty niin, että välissä olevasta metsästä huolimatta juuri sillä kohtaa on esteetön näköala meidän etupihallemme. Ja siitähän riittää haukun aihetta…jos yritämme kesällä nauttia vieraidemme kanssa terassilla kahvit, joudumme tekemään sen juttelematta, koska emme yksinkertaisesti kuule toisiamme. No, tulipahan terassikin tehtyä, kymmenen vuoden päästä pääsemme ehkä käyttämään sitä. Jos haluan tehdä lumityöt, minut haukutaan, jos vien roskat, kerään marjat pensaista, haen saunapuut, haravoin tai ylipäänsä liikun pihassani minut haukutaan. Meillä on siis 5,5 hehtaaria luonnonkaunista tonttia, josta emme voi nauttia. Pelkkä oven avaaminen riittää haukkumisen aloittamiseen, jos naapurin koira sattuu olemaan torkuilla, muutenhan haukkuminen on kokoaikaista…

Älä vielä tartu näppäimistöön…aiot sanoa: juttele naapurillesi. Yritin. Tämä ”ex-kouluttaja” uhkasi vetää turpiin. Sama nuorimies, joka ammuskeli pienoiskiväärillä huvikseen pihassa…No, nyt kun tämä sekopää on poissa, miksen juttele nyt? Koska tämä aiemmin nyrkin ja hellan välissä ollut (mukava, oikein mukava) ihminen on löytänyt uuden onnen…ja viihtyy todella hyvin siinä seurassa. Häntä ei yksinkertaisesti näy paikalla. Eikä haukkuminen häntä edes häiritse, puhelimeen puhuminen ja muiden kanssa pihassa seurustelu hoidetaan ääntä korottamalla, ei koiran käytökseen puuttuen…tiedämme todella paljon hänen asioistaan kovan puhevoimakkuuden vuoksi…
Eikä pelkkä puhuminen paranna tuon KOIRAN tilannetta. Haukkuminen tulee jatkumaan, vaikka koiraa siirrettäisiinkin. Tämä naapurimme muuten pitää ulospäin kuvaa ”koiraihmisestä”, mm. Facebookissa…

Kysymys: teenkö tästä ilmoituksen ja katkaisen välit naapuriini…vai koitanko kestää?

10

299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kunnon koirakansalainen

      Minusta voisit ihan hyvin tehdä asiasta ilmoituksen. Itsellänikin koira mutta einar koiran pito saa vaikuttaa haitallisesti ympäristöön. Kuullostaa siltä että olet kaikkesi yrittänyt saada muutosta asiaan muilla keinoilla joten nyt ei ole jäljellä muita vaihtoehtoja.
      Toivottavasti asia järjestyy piano, voimia sinulle siksi aikaa.

    • Hmm.

      Sinuna kävisin vielä kerran yrittämässä puhua.. jos vain satut asukkaan paikalla näkemään. Kerro asiallisesti mitä mieltä olet koiran elinoloista ja siitä miten sekään ei nykyisellään luultavasti elämästään paljonkaan nauti. Voithan kehoittaa heitä antamaan koiran pois tai lopettamaan , jolleivät muuta keksi. Sekin olisi koiralle armeliaampaa kuin pelkkä narunjatkeena olo.
      Jollei sitten edelleenkään mitään yritystä parantaa koiran elinoloja ja kouluttaa sitä tapahdu, ja niistä myös oikeasti seuraa asioihin muutosta, niin ilmoita eläinsuojeluviranomaisille. On laitonta pitää koiraa jatkuvasti ulkona, lyhyessä narussa ja ruokkia/juottaa milloin sattuu muistamaan.
      Itse teidän tilanteessanne mieluummin riskeeraisin naapurisuhteet kuin kärsisin seuraavat kymmenen vuotta, ja samalla antaisin koiran kärsiä. Voihan olla, että naapurinne jopa, jollei nyt heti niin jossain vaiheessa tajuaa, että teidän tarkoituksenne ei tällä ollut kiusata naapuria, vaan oikeasti auttaa ja tehdä kaikkien elämä mukavammaksi.

    • Luova ehdotus

      vastauksena kysymykseesi: Laita ensin julkaisten tänne tähän ketjuun hänen fake-profiilinsa. Tästä seuraa että hänen ystävistään joku näkee sen täällä ja kertoo hänelle. Sen jälkeen se on hänen oma asiansa miten hän reagoi. Korjaako ja parantaako koiran elinoloja, vai alkaako kenties vihata sinua eikä tapahdukaan mitään mitään. Tällöin jää vielä se viranomais- ja eläinsuojelukortti varalle.
      Luulisin kuitenkin että pienen ja hienovaraisen ystäväpiirin painostuksen jälkeen hän taipuu parannuksiin. Erityisesti kun päivität tätä ketjua aika ajoin ja kertoilet mitä on tapahtunut. Riski tietysti on että suhtautuminen teihin muuttuu, mutta jos saat koiran hiljaiseksi saatte myös pihanne itsellenne.

      Vinkki myös kaikille maallemuuttoa harkitseville. Valitkaa talonne paikalta jossa lähimpään naapuriin on vähintään kilometri, mieluiten kaksi. Näin säästytte monelta maaseudun rauhassa esiintyvältä melunlähteeltä. Hiljaisuudessa esiintyvä melu on paljon pahempi kuin kaupungin jatkuvassa hälinässä.

    • ilmo kunnanell.

      -Minä ainakin ilmoittaisin kunnaneläinlääkärille, jonka on PAKKO käydä paikalla ( virkansa puolesta ) toteamassa tilanne; hän sitten hoitaa asian eteenpäin mikäli on aihetta.
      ESY:n porukoille on aika turha, valitettavasti, ilmottaa yhtään mitään;((. Monessa kunnassa / kaupungissa ovat niin arkoja, että eivät uskalla asioihin puuttua, käyvät tosin paikalla, mutta siihen se jääkin.
      Kunnaneläinlääkärille ilmoitus, niin hänen on tosiaan PAKKO käydä paikalla toteamassa tilanne - toinen on tietysti poliisi, mutta niistä nyt on vielä vähemmän apua, mikäli ei satu koirapoliisia mukaan joka ymmärtäisi vähän koirienpidosta yms. yms.

    • Pen_tu

      Itse kävisin luultavasti puhumassa naapurille ja sanoisin, että teen ilmoituksen, jos koiran olot eivät parannu. Koiran hyvinvointi on tärkeintä, viis siitä loukkaantuuko naapuri tms.

    • 22

      Ilmoitus eläinsuojeluun! HETI! Koiraa pidetään huonosti jos ei ruokaa ja juotavaakaan anneta. Onko suojaakaan sateelta, kylmältä, auringolta???

    • eveliina

      Nyt pitää todella ajatella eläintä, eli nopeasti ilmoitus eläinrääkkäyksestä. Koira siinä kärsii eniten.

    • ...

      Kannattaa käydä vielä koettamassa naapurin kanssa jutella, ja asiallisesti selittää, mitä asiaa sinulla on. Sano, ettet voi omassa talossasi olla rauhassa ilman kovaa meteliä, ja sinua huolettavat koiran elinolot. Jos puhe ei auta, kannattaa tehdä ilmoitus. Jos naapuri vielä uhkaa vetää turpaan sen takia, että tulit puhumaan koiran oloista tai omasta rauhastasi, voi siitä ilmoittaa myös poliisille.

    • Napurinkoira

      Entä jos menisit heittelemään palloa naapurin koiran kanssa? :)

    • Koiralle elämä

      Ilmoitus kunnan eläinlääkärille. Ei mitään neuvotteluja, joissa helposti tulee uhkailuja puolin ja toisin ja siitä seuraa poliisiasia. Ns. laiton uhkaus on aina rikosasia. Joten kannattaa miettiä mitä sanoo.

      Sitäpaitsi ei viranomaisilla ole lupa kertoa, kuka iilmotti. Luulisi tuollaisen räksytyksen kuuluvan kauaksi ja rasittavan myös muita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe