Aihealueet

Listaukset

  Vaellussauvat

  Vaeltaja

  Onko noista teleskooppivaellussauvoista hyötyä vaelluksilla? Ajattelin hankkia Lekin vaellussauvan ihan viikonloppu- ja päiväretkille vaativampaan maastoon. Kannattaako sijoittaa kahteen sauvaan vai riittääkö yksi kappale?

  11

  2263

   Vastaukset

   • Riippuu maastosta ja omasta tykkäämisestä. Itse en ole sauvoja käytellyt. Voisi joskus olla jyrkemmissä rinteissä ihan jees, mutta muuten en ole kotimaisessa maastossa vaellussauvoja tarpeelliseksi kokenut. Jos sauva täytyisi valita, niin joku sellainen omaan kainaloon yltävä käteensopivaksi veistelty ohut ja kestävä riuku ois mun mieleen. Tai vaikka harjanvarsi punos käpälän kohdalla, mutta muovikahvaista peltikeppiä en itse suosisi.

   • Itse oli juuri viikon vaelluksella ja otin mukaan suksi sauvoista tehdyt kävelysauvat(elikkä niitä on lyhennetty sopivan pituusiksi). Niistä oli ainakin nousuissa huomatta apu sekä yllättäen laskuissa koska tällöin pystyi käsien ja sauvojen varaan laittamaan myös painoa. Kivikossa helpotti hieman kulkua mutta piti varoa ettei sauvat mene kiven koloon ja katkea.

    Jostain olen lukenut että vähentävät polvien kuormitusta, että jos on heikot polvet niitä kannattaa ainakin kokkeilla.

    Kannatan kokeilua!!! Vaikka tekee jostain vanhoista sauvoista taikka lainaa.

   • Itse olen käyttänyt tavallisia kävelysauvoja ja olen pitänyt niitä (vertailun jälkeen) parempina. Keveyemmät ja ergonomisemmat kädessä - ja ainakaan itse en ole onnistunut niitä rikkomaan.

    Minun mielestä sauvoja pitää ehdottomasti olla kummassakin kädessä.

   • Minulla on kolmannet sauvat menossa. Ehdottomasti teleskoopit ja ehdottomasti kaksi kipaletta, minulle. Sauvat rytmittävät menoa mukavasti, niillä saa tukea ja niiden avulla on helpompi puskea rinnettä ylös. Monta horjahdusta pelastettu sauvojen avulla.
    Erilaisissa maastoissa sauvan pituus vaihtelee, ainakin minulla, siksi teleskoopit. Lisäksi ne saa pieneen tilaan ja reppuun kiinni, kun haluaa kädet vapaaksi.

    Lekit olleet parhaat, mutta tällaiselle hajamieliselle turhan kalliit. Edelliset unohtuivat jonnekin (unohtuu samantien kun käsistään laskee...). Leki-sauvoissa on jousitus, hyvä kovalla alustalla eli jäällä ja kalliolla.

   • Ehdottomasti sauvat käteen. Kun painava rinkka taai vaikka vain päiväreppu selässä niin sauvoilla saa kädet liikkeeseen mukaan, ei puudu hartiaseutu ja veret kiertää. Etenkin jyrkissä ylä ja alamäissä ehdottomat. Testattu Herajärven kierroksella ja Syötteen maisemissa.

    • Riippuu maastosta. Pusikossa tiellä, jos joutuu paljon jokivarsia koluamaan. Puroja ylittäessä hyvät, niistä saa tukea kiviltä toisille hyppiessä. Ja sitten kun sauva luiskahtaa, olet turvallasi ojassa reppu niskan päällä. Mutta kun ottaa sen huomioon ja varoo, niin on sauvoista apua. Ja paksussa liejukossa voi kokeilla, mihin jalkansa panee. Teleskoopit ovat ainakin täkäläisen urheiluliikkeen mielestä vaaralliset - lukitus voi pettää (kokemusta kuulemma on) ja sitten olet taas turvallasi.


   • Oma vaellussauvani on nyt Hi-Teckiä.
    Kelo kuusta joka ei paljoa paina, 5 vulkanoivaa kumia rinkuloita ympärille sopivan otteen saamiseksi eri maastoihin.
    Ja rannelenkkikin jonka saa rinkuloiden päälle pitäväksi nahkaa vanhasta vyöstä.
    Kumikärki nyt pitää aika hyvin, kallioille olisi kyllä parempi teräspiikki kuten toisessa "vuoristosauvassani" on.
    Mukavaa on kustannukset 0e ja helppo uusittavuus reissussa jos onnistuu katkaisemaan.
    Kuusi on kyllä sitkeetä, seiväshypyt purojen yli hyvin kestäneet.

   • kertokaapa mitkä on hyviä kävelysauvoja .ihan normitiellä.

   • Aika paljon on tullut kuljettua ja minulla on vain yksi sauva; nimenomaan Leki teleskooppi, jossa on puinen nuppi ja kun nupin kiertää irti, paljastuu kamerakierre. Sauva on ihan hyvä kaveri, rytmittää mukavasti askellusta ja kahlatessahan siitä saa tukea. Onko hyötyä: Miksei, ainakin Paistuntureilla olen sauvalla torjunut kihujen kiivaimmat hyökkäykset.

   • Viimeiset 20 vuotta olen vaeltanut sauvojen kanssa, sekä Suomen metsissä ja Lapissa, ja noin 6 kuukautta vuoristossa, Dolomiiteilla ja Himalajalla, Kilimanjarolla ja Perussa. Ehdottoman hyödylliset värkit, ylämäessä lisää puhtia, alamäessä jarruttelua ja tasapainoa, voi tyrkkiä risuja ja oksia pois tieltä, hätistellä äkäisiä koiria ja jakkihärkiä, ripustaa leirissä pyykit kuivumaan.

    Tehokas käyttö onnistuu jokaiselta, joka on kasvanut maastohiihtoon. Ulkomaan elävät näyttävät lähinnä kantavan niitä repun sivulla, kun eivät osaa (dementia)hiihtää. Joustoa ei tarvitse, mutta rannehihnan on oltava sellainen, joka sallii käden siirron kahvan nuppiin kun tarvitsee kurotella loitommas sauvan varassa. Ei siis sellainen hanskanpuolikas joita näkee sauvakävelysauvoissa.

    Itselläni on sauvoja Lekiltä ja Black Diamodilta. Salvalla pikalukittavat sauvat ovat varmemmat kuin kierrettävät, jotka tahtovat joskus pettää.

   • Sauvojen avulla saa sadeviitan näppärästi taukokatokseksi jos ei puita ole lähistöllä.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    168
    7999
   2. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    108
    3861
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    146
    2810
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    77
    1771