Hossan alueella hakataan

Jäksynhakija

Hossan retkeilyalue Suomussalmella Kuusamon rajalla on yksi parhaita isoja mäntymetsien ja järvien retkikohteita Suomessa, löytyy ikimetsää ja valoisia kankaita ja maisemaa, ja hyvät majoituspalvelut. Kalastusta jne.

Ei ihme että Hossa valittiin vuoden retkikohteeksi 2011. Ja mitä meni metsähallitus nyt keksimään: hakkuita Hossaan, eikä ihan pieniä. 100 hehtaaria hakataan, tie on jo tehty retkipolkujen päälle (vaikka on kielletty muuhun kuin retkeilyn tarpeisiin...). 30 hakkuuaukkoa tekeillä ja harvennukset päälle.

Ei mitään järkeä! Miksi valtion retkeilyalueillekin on pakko väkertää hakkuita, kun maassa on metsää muuallakin? Ja kuka luulee siellä metsähallituksessa että ihmisiä kiinnostaa retkeillä hakatulla alueella. Jos minä haluan mennä retkelle katsomaan hakkuuaukkoa tai risukkoa, voin mennä mihin vain Suomessa. En ala matkustamaan Suomussalmelle asti nähdäkseni hakattua metsää!! Pistää vihaksi!

Kuvia:
https://picasaweb.google.com/115193960351920303775/HossanRetkeilyalueenHakkuutJaTalvitie2011

10

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höpöhommaa retkeily

      Tuollainen reppuselkä retkeilijä ei juurikaan tuo alueelle kunnolla rahaa. Tukkipuusta saadaan yli viisikymppiä kuutio, joten eipä tuohon enempiä tarvia selitellä.

    • uudistuva luonnonvar

      No metsä yleensä hakataan kun se saavuttaa kasvukäyränsä huipun. Sen jälkeen alkaa metsän arvo laskea, joten se kannattaa hakata silloin.
      Metsähän kasvaa takaisin sellaisella alle sadan vuoden aikajänteellä.

    • Pöllövaari

      Hossassa yli 50 000 kävijää vuodessa joten jättävät varmaan ihan kivasti rahaa Suomussalmelle. Onhan siellä matkailuyrittäjää ja mökin vuokraajaa jne. aika lailla Hossan seudulla eikä varmaan sitä vartenn siellä turisti käy että saa hakkuita nähdä, vai mitäpä luulette. Saa tukkipuusta mitä vain niin sopii ajatella vähän muutakin.

    • ei pussikeitolla

      Oletkos käynyt Suomussalmen mökeissä? Taso on juurikin sellaista että ei naurata niissä rötisköissä.
      50 000 persaukista vaeltajaa, ei niillä pääse kukaan tiliä tekemään, pussiruokansakin tuovat etelästä. Täysin turhaa porukkaa, noin matkailumielessä.
      Puut nurin ja kunnon kylpylä, että ryssiä riittää pulikoimaan ja kuluttamaan siinä toimiva konsepti.

    • asia nyt on niin

      metsä nyt on kuitenkin aina järkevä hakata kun sen aika on tullut, ei kukaan metsän omistaja jätä hyvää metsää hakkaamatta.

    • Ruotsin kreivi

      Kuhmossa tunnetaan termi hevonhännänhossa

    • kustihermanni

      Aina nuo metsähallituksen lobbarit on hereillä.Tässäkin nähdään liian vahvan paikallishallinnon vaikutus...Järjestetään konkurssikypsälle urakoitsijalle kaivuutöitä ja annetaan kaivaa ikivanha retkeilypolku ylös(variskangas)tällaista tapahtuu kun on kaveri metsähallituksessa ja kaverin kaveri ELY-keskuksessa....

    • Ponsse peliin vaan

      Metsä kasvaa kyllä aina uudestaan. Seuraavien sukupolvien retkeilijät pääsevät siinä sitten kävelemään, kunnes se metsä taas hakataan ja sitten kasvaa taas uusi metsä.
      Jokainen voi ostaa oman metsän ja jättää sen hakkaamati, jos haluaa katsoa kun omaisuus menettää arvonsa.

    • Veltaja

      Kuka Maksaa
      Sen kaiken,minkä METSÄHALLITUS pilaa,tuhoamalla yhteistä omaisuutta.Se mikä jää viivan alle,kun hakataan HOSSAN luontoa,siltä osin,joka on meidän kaikkien omaisuutta.Ei ole Kainuulaisilta,ei keneltäkään pois.Kun pidättäydytään hakkausvimmalta,otetaan pää pois motoyrittäjän perseestä ja maksetaan sille yhdelle yrittäjälle palkka kotiin,jää lopulta kaikille paikallisille käteen huomattavasti enemmän,kuin jos se yksi ja ainoa yrittäjä pääsee melskaamaan ja tuhoamaan tuhansien ihmisten tuomat rahat paikkakunnalle.Koittakaa nyt jo ymmärtää,että ajat on lopullisesti muuttuneet,ei se puun kaato enää Teitä elätä.Se tuhoaa Teidät.

    • rahaa tarvitaan aina

      Älä hörhö höpitä, ei se sinun omaisuutta ole. Valtiio sen omistaa ja me olemme kansalaisia valtiossa. Voidaan saivarrella yhteisomistuksesta, mutta Metsähallitus on se joka siitä päättää ja puuta aina tarvitaan. Kun metsä on hakkuukypsä, niin silloin se on pantava nurin, ennenkuin arvo laskee. Aina siihen kasvaa sitten uusi metsä, siinä voi taas sitten tallustaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe