Vammaisen lapsen

gogoo333

Voiko vammaisen lapsen antaa adoptioon jos on naimisissa isän kanssa ja on ennestään lapsia ja ihan stabiili hyvä koti?

32

3343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • säiti

      ainakin sijoitukseen voi

    • Miina I

      Voi antaa, jos katsoo, ettei itse pysty hoitamaan. En kuitenkaan tiedä onko vammaiselle lapselle ottajia. Terveet lapset ovat halutumpia.

    • vammaisen äiti

      Jos haluaa antaa vammaisen lapsen pois vain siitä syystä ettei halua VAMMAISTA lasta vaikka pystyisi lasta hoitamaan niin minusta silloin vanhemmilla on joku ongelma. En voi ymmärtää.. itselläni on vammainen lapsi ja olen ylpeä äiti

    • Olen vammautunut lapsena siten kun istuin vuoden ikäisenä lattialla. Äitini polki jalkani poikki, jolloin se halvaantui.
      Meitä on 11-lasta. Kun olin noin 10- vuotias vanhemmat veljeni kiusasi minua ja äitini ja isäni päätti lähettää minut naapuri kylälle, jossa oli vanha kiltti mummon, jonka seuran minun olisi pitänyt asua.
      En tiennyt ensin, että tarkoitus oli, että jäisin pysyvästi asumaan mummon luo. Kun hän alkoi kesällä kertoa, että menen sysksyllä sen kylän kouluun, käsitin, että minun pitää jäädä mummon luo asumaan. Mummo näki kuinka ikävöin kotiini ja lähetti minut takaisin kotiini. Äitini käski minun palata takaisin. Menin takaisin ja tulin silti uudelleen takaisin kotiini.
      Sinun vammainen lapsi tarvitsee isäänsä ja äitiänsä samalla tavalla kuin terve lapsi. EN YMMÄRRÄ MITEN HÄN RIKKOO SINUN STABIILIN KOTISI.
      Miltä sinusta itsestä olisi tuntunut, jos sinut olisi annettu adoptoitavaksi, koska et ikäänkuin kuulu perheeseen

    • Juuso21, olet täysin oikeassa. Pistää vihaksi ajatella edes sitä että antaisi lapsensa adoptoitavaksi vain siksi että hän on vammainen!!!

    • yhteiskunnasta huoli

      Äiti hyvä, lapset eivät ole lemmikkejä tai nukkeja, joita voi antaa pois tai nukuttaa, kun ne ei "toimi" halutulla tavalla. Vammaiset lapset ovat viattomia, aurinkoisia ihmisiä, ja vaikka he eivät ensi silmäyksellä näytä siltä, he ovat yhtä suuria lahjoja kuin terveetkin lapset. Jos tarvitset apua lapsesi hoitamisessa, voit kääntyä neuvolan, KELAn, asuinkaupunkisi sosiaaliviraston tai kirkon puolelle. Et ole yksin lapsesi kanssa; mieskin sinulla jo on. Mieti, millaisen viestin antaisit muille lapsillesi, jos hakeutuisit eroon heidän sisaruksestaan vain siitä syystä, että hän tarvitsee vähän enemmän hoitoa kuin muut ja on vähän sairaampi kuin muut. Antaisitko muutkin lapset pois, jos heille tapahtuisi onnettomuus ja he vammautuisivat?

      • yksinmerilläkaksin

        On kokemusta myös ei-niin aurinkoisista, väkivaltaisista ja yliseksuaalisista kehitysvammaisista (olen ollut erityisluokalla töissä) jotenkin ymmärrän aloittajaa jos on huoli siitä jääkö aviomies ja muut lapset tämän yhden varjoon?


    • ????????

      Aika jyrkkiä kommentteja. Ei kaikki vaan jaksa vammaisen kanssa, eikö silloin ole lapsen parempi päästä johonkin muualle. Ei kaikki ihastu ja rakastu vammaiseen lapseen vaikka olisi oma. Ei se, että perhe on muuten kunnossa, meinaa että olisi haluja hoitaa vammaista, on se elämä vammaisen kanssa raskasta.

      • Minulla itsellä on kaksi tervettä lasta. Jos minulla olisi vammainen lapsi rakastaisin häntä kaksi kertaa enemmän kuin tervettä lasta sillä sitä hän tarvitsee eikä adoptointia.
        Se on uskomaton mihin nykisin nuoret kasvaa. Nuori ei ymärrä, että hän tällä tavalla vaihgoittaa helposti eniten itseään.
        Eräässä laulussa on hyvät sanat. Tee mitä teet, mutta älä tee sielullesi vahinkoa.


      • ????
        juuso21 kirjoitti:

        Minulla itsellä on kaksi tervettä lasta. Jos minulla olisi vammainen lapsi rakastaisin häntä kaksi kertaa enemmän kuin tervettä lasta sillä sitä hän tarvitsee eikä adoptointia.
        Se on uskomaton mihin nykisin nuoret kasvaa. Nuori ei ymärrä, että hän tällä tavalla vaihgoittaa helposti eniten itseään.
        Eräässä laulussa on hyvät sanat. Tee mitä teet, mutta älä tee sielullesi vahinkoa.

        Se on helppoa jossitella, mutta olisiko asia todella niin, jos sellaineen tilanteeseen joutuisit?


      • Olen samaa mieltä kuin moni muukin,että teillä ei oo kaikki kotona kun haluutte luopua kehitysvammaisesta lapsestanne.
        Itse olen vammaisen ja erityis lapsen yksin huoltaja ollut jo 18v ja saanut vanhimman pojan jo täysikäiseksi hänen monista vammoista huolimatta eikä ole tullut edes mieleen luopua OMASTA rakkaasta pojasta sillä olen sitämieltä kaikki
        minun omat lapset ovat rakkaampia enkä vaihtaisi päivääkään pois vaikka on ollut raskaita vuosia mutta niistä olen selvinnyt kunnialla ja ystävien ihanalla avulla.
        Sinulle jokaa suunnuttelet lapsesi antamista pois mene itseesi ja HÄPEÄ kehtaatkin täällä ruikuttaa asiasta.
        Jos et pysty hyväksymään omaa lastasi hakeudu hoitoon ihan oikeesti ja luovu samalla terveistäkin lapsistasi sillä kaikki lapset on saman arvoisia halusit sitä tai et.


    • jätkä__

      Alat laiminlyödä sitä niin eiköhän sen joku sitten katso asiakseen ottaa huostaansa. Toinen vaihtoehto on koettaa ottaa siitä hyöty irti ja kääriä kaikki mahdolliset tukiaiset omaan taskuun.

      Ennen vanhaan vammaiset annettiin metsän eläinten syötäväksi, kun syntyivät. Nykyään vammaiset ovat tärkeä työllistäjä. Poista vammainen: tulet poistaneeksi potentiaalisia työpaikkoja, ja saat siitä vihat niskoillesi.

      Ihmisten sadismintajua myöskin hivelee ajatus siitä, että joku joutuu uhraamaan elämästään vuosikymmeniä jotain kretiiniä paapoen. Jos pilaat heiltä tämän vahingonilon, saat myöskin vihat niskoillesi. Kukaan heistä ei tietenkään valitsisi sinun osaasi, paitsi jos siitä maksetaan (niin kuin maksetaankin).

      • Nykyisi pitäisi tällaisten tekstien kirjoittajat antaa metsän eläinten syötäväksi.
        Ihmiskunta olisi säästynyt todella suurelta asialta, jos Hitleriä ei olisi tuomittu 1933 vankeuteen kansan kiihotuksesta vaan olisi teloitettu saman tien.


      • jätkä__
        juuso21 kirjoitti:

        Nykyisi pitäisi tällaisten tekstien kirjoittajat antaa metsän eläinten syötäväksi.
        Ihmiskunta olisi säästynyt todella suurelta asialta, jos Hitleriä ei olisi tuomittu 1933 vankeuteen kansan kiihotuksesta vaan olisi teloitettu saman tien.

        Eli sinä taidat olla ainakin sadisti.


    • hoitaja sairaan

      Tuota ihan muistutuksen vuoksi jätkälle ja muille että joka vuosi vammautuu

      paljon lapsia jotka syntyvät täysin terveinä. sitten vaan tapahtuu jotain.

      Stabiili debiili äiti jätätkö muutkin lapsesi sairaalaan kun jäävät jyrän alle ja eivät enää liiku niin kuin muut ??Kuolaavat tai silmät pyörähtävät ympäri kesken lauseen.
      Stabiili äidillekin voi käydä huonosti liikenteessä mistäs sen kuka tietää. Yleensä vaan elämä maksaa täydellä aina takaisin. Onneksi.

      Luuletko että miehesi tekisi saman ratkaisun sinulle jos vammaudut. ?? Jostain pelostahan tuo ap. teksti kertoo.

    • ihmisluonno julmuus

      Ihmisluonto on niin julma, että pitäisikö jonakin aikana kapinoida sitä.

    • Asiallinen vastaus.

      Mikäli huoltaja(t) katsovat etteivät kykene tarjoamaan asianmukaista hoitoa vammaiselle lapselleen, on hyvä ja oikeastaan ainoa järkevä ratkaisu että tällaisessa tapauksessa kertovat suoraan tilanteensa lastensuojeluviranomaisille/ sosiaalitoimistoon.
      Se on aina parempi ratkaisu kuin sinnitellä ylipääsemättömässä tilanteessa, jolloin vammainen lapsi jää vaille tarvitsemaansa huolenpitoa.
      Suomessa vammaishuolto toimii hyvin, lapsille järjestetään hoitoa ja koulutusta.

    • Ihan turha tollasten ajatusten kanssa puhua stabiilista hyvästä kodista... Loputki lapset pois.

    • ...

      Jos päädytte pitämään lapsen niin laittakaa se välillä johonkin intervallijaksolle hoitoon tms. (esim 1vko/kk) jotta jää muillekkin lapsille aikaa... nimim. 21 vuotta vammaisen veljen varjossa....

    • vieras

      Varmasti raskasta elää vammaisen lapsen kanssa, tai rippuu vammasta...? Kannattaa ensin ottaa selvää onko mahdollisuus esim. tukiperheeseen tai henkilökohtaiseen avustajaan jonka kaupunki maksaisi ja tosiaan noi intervallijaksot.

      En kyllä ymmärrä miksi haluaisit vammaisesta lapsestasi eroon. Mitähän lapsi siitä ajattelee ja teidän muut perheen jäsenet. Kun ryhtyy lapsia haaveilemaan kannattaa muistaa että lapsi ei välttämättä ole terve. Koskaan ei tiedä mitä elämässä tapahtuu. Kuka tahansa meistä voi vammautua ihan millä hetkellä hyvänsä.

    • Leijonaemo

      Aloittajalla ei liene vammaista lasta? Jos olisi, niin ei kysyisi.Usein se vammainen lapsi on rakkain lapsi. Jos vanhemmista tuntuu, että vammaisen lapsen hoitaminen on liian raskasta, niin hoitoon löytyy yhteiskunnasta apua, vaikkapa osa-aikainen hoitopaikka. Kamalalta tuntuu ajatuskin, että luopuisin omasta vammaisesta lapsestani vain siksi ettei hän ole kaikkien standardien mukainen!

    • äitiminäkin88

      Miks pitää hankkia niitä lapsia jos ei voi elää sitten vammaisen lapsen kanssa?
      Kannattas varmaan kahtoa peiliin, sie oot halunnu sen lapsen ja tälläsen sait.
      aina ei vaan voi saada tervettä lasta, se vaa on sellane tosiasia..

    • fgjfjfdjh

      Eikö huostaan antaminen ala jo olemaan toiseksi suosituin ehkäisy abortin jälkeen?

    • jl65

      Voi jos haluat jatkaa hyvää elämääsi. Vammaisen kanssa eläminen on hoitajana olemista niin kauan kuin toinen hengissä pysyy. Eivät erityislapsen vanhemmat ole onnellisia vammaisesta lapsesaan vaan vaäsyneitä ja jatkuvasti puolustuskannalla.
      Itse suosittelisin raskauden keskeyttämistä jos tämä on tiedossa ennen syntymää.

    • ehkä åarempi niin,koska sinä et ole mitenkään kypsä hoitamaan edes kultakalaa!

    • vammasten vihaaja

      vammaset on ihan tyhmiä

      • Leijona äiti

        On tärkeää ottaa huomioon että emme tiedä minkälainen tilanne kyseisessä perheessä on tällä hetkellä.
        Se että äiti miettii lapsen antamista pois voi todellakin olla myös ihan se meidän kaikkien mielipide jos tietäisimme koko totuuden.
        Jos vanhempi ei ole enää sitoutunut lapseensa vaan kokee inhon, vihan ja epätoivon tunteita lastaan ja itseään kohtaan ei sillä voi olla positiivista vaikutusta lapseen.
        Tässä tilanteessa on hyvä ottaa yhteyttä omaan Sosiaalityöntekijään.
        Minulla on vammainen lapsi ja olen saanut erittäin hyvää tukea mm. omien ajatusten selkiyttämiseen.


      • 11+1
        Leijona äiti kirjoitti:

        On tärkeää ottaa huomioon että emme tiedä minkälainen tilanne kyseisessä perheessä on tällä hetkellä.
        Se että äiti miettii lapsen antamista pois voi todellakin olla myös ihan se meidän kaikkien mielipide jos tietäisimme koko totuuden.
        Jos vanhempi ei ole enää sitoutunut lapseensa vaan kokee inhon, vihan ja epätoivon tunteita lastaan ja itseään kohtaan ei sillä voi olla positiivista vaikutusta lapseen.
        Tässä tilanteessa on hyvä ottaa yhteyttä omaan Sosiaalityöntekijään.
        Minulla on vammainen lapsi ja olen saanut erittäin hyvää tukea mm. omien ajatusten selkiyttämiseen.

        Alkuperäinen kirjoitus oli kahden vuoden takaa. Mitäköhän perheelle nyt kuuluu?


    • dfgdgfdfdfgdfg

      Jos koet ettet jaksa/ole kykenevä hoitamaan vammaista lasta, niin kyllä, mutta jos vain et halua vammaista lasta sen takia, että et kokisi häntä normaalina (tai mahdollisesti ajatus vammaisesta lapsesta etoo) ja haluat normaalin lapsen niin suosittelen jättämään lisääntymättä.

    • Häpeäisit edes alkuperäinen kirjoittaja!Ei lapset oo mitään lemmikkejä jotka voi sit antaa vaan toiselle kun kiinnostus lopahtaa.Eiköhän kannattais ennen lapsen "hankkimista" ottaa huomioon myös se vaihtoehto,että se voi olla myös sairas.Ihmeellinen käsitys nykynuorilla,että kaikki lapset syntyy terveinä.Itselläni on vaikea epilepsia,mutta lääkkeiden ja leikkauksen avulla nyt asiat aikasen hyvin.Nykyään on vammaisen lapsen saaville tarjolla mahdollisuus antaa lapsi aina välillä hoitoon,että vanhemmat saavat omaa aikaa ja levähtää.Tämä käsittääkseni pätee myös vanhemmiten.Itselleni ei tulis mieleenkään antaa omaa lasta pois ois se sitten terve tai ei!

      • .....

        Laitoin nyt vastauksen suoraan sinun perään viesker, kun en jaksanut ylösasti rullata, vastaus ei kuitenkaan suoraan ole sinulle.



        Heti alkuun pahoittelen, että tämä teksti menee jossain vaiheessa ohi aiheen.

        Jos aloittaja tosiaan ajatettelee lapsen antamista pois koska on vammainen, niin voisi ajatella myös näin.. Lapsi on terve ja elää aivan normaalia elämää, kunnes 5 vuotiaana jää auton tönäisemäksi, kaatuu, lyö päänsä ja saa aivovamman. Siitä ihanasta ja rakkaasta terveestä lapsesta tuleekin totelematon, huonosti puhuva, kuolaava, vaipoissa lopun ikäänsä oleva, yms pikkukivaa (anteeksi suorasukaisuus, olen aivovamma osastolla töissä ja nään näitä niin lapsia kuin aikuisiakin), antaisitko silloin lapsesi pois? Voisitko antaa oman lapsesi jota jo 5 vuotta olet rakastanut ja kasvattanut niin pois sen takia että hän on jäänyt autonalle? Tekeekö se siinä vaiheessa lapsesi vähemmän arvokkaaksi ja vähemmän rakastettavaksi? NIinpä, ei tee. Miksi sitten vammaisena syntynyt olisi jotenkin vähempi arvoisempi joka pitäisi antaa pois koska on jotenkin "viallinen" hän on omanlainen ja täysin yhtä arvokas ihminen.

        Tietenkään tuossa alussa ei ollut tietoa siitä että onko aloittajalle syntynyt/syntymässä vammainen lapsi, mutta tuota minun kirjoittamaani on kuitenkin sellaista "vammaisten vihaajien" hyvä pohtia. Liian moni arvostelee ihmisiä sen perusteella mitä he ovat, miltä he näyttävät, tai miten he kävelevät yms. Olen jopa kuullut sanottavan yhelle vammaiselle "sinulla ei ole oikeutta elää" se oli kauhea tunne kun olit siinä vieressä ja sanotaanko näin että ammatillisuus kyllä hetkellisesti unohtui!


      • Delila Joy
        ..... kirjoitti:

        Laitoin nyt vastauksen suoraan sinun perään viesker, kun en jaksanut ylösasti rullata, vastaus ei kuitenkaan suoraan ole sinulle.



        Heti alkuun pahoittelen, että tämä teksti menee jossain vaiheessa ohi aiheen.

        Jos aloittaja tosiaan ajatettelee lapsen antamista pois koska on vammainen, niin voisi ajatella myös näin.. Lapsi on terve ja elää aivan normaalia elämää, kunnes 5 vuotiaana jää auton tönäisemäksi, kaatuu, lyö päänsä ja saa aivovamman. Siitä ihanasta ja rakkaasta terveestä lapsesta tuleekin totelematon, huonosti puhuva, kuolaava, vaipoissa lopun ikäänsä oleva, yms pikkukivaa (anteeksi suorasukaisuus, olen aivovamma osastolla töissä ja nään näitä niin lapsia kuin aikuisiakin), antaisitko silloin lapsesi pois? Voisitko antaa oman lapsesi jota jo 5 vuotta olet rakastanut ja kasvattanut niin pois sen takia että hän on jäänyt autonalle? Tekeekö se siinä vaiheessa lapsesi vähemmän arvokkaaksi ja vähemmän rakastettavaksi? NIinpä, ei tee. Miksi sitten vammaisena syntynyt olisi jotenkin vähempi arvoisempi joka pitäisi antaa pois koska on jotenkin "viallinen" hän on omanlainen ja täysin yhtä arvokas ihminen.

        Tietenkään tuossa alussa ei ollut tietoa siitä että onko aloittajalle syntynyt/syntymässä vammainen lapsi, mutta tuota minun kirjoittamaani on kuitenkin sellaista "vammaisten vihaajien" hyvä pohtia. Liian moni arvostelee ihmisiä sen perusteella mitä he ovat, miltä he näyttävät, tai miten he kävelevät yms. Olen jopa kuullut sanottavan yhelle vammaiselle "sinulla ei ole oikeutta elää" se oli kauhea tunne kun olit siinä vieressä ja sanotaanko näin että ammatillisuus kyllä hetkellisesti unohtui!

        Erityislapsen hoito ON raskasta!
        Jollei sitä ole kokenut itse , ei siitä voi tietää mitään!
        !Kuin olisi aina vauva perheessä, suihkuunkin on hankala päästä kun hella on jo päällä tms. Ja neuvojia kyllä riittää
        .Adoptioajatuksetkin käyvät varmasti mielessä heikolla hetkellä.
        Mutta aikuisen on ymmärrettävä, että ne ovat vaan tunteita, jotka laantuvat kun konflikti vihdoin, vaikka pitkän huutokuoron jälkeen, hellittää.
        Ja hän on minun, minun vertani ja lihaani.Hän on lapsi aikuisten armoilla ja oman vammansa vanki.Ikioma rakas lapseni.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe