mitä oireita

uupumus

aiheuttaa? minun oireista voisi tehdä vaikka kirjan, mutta en tiedä johtuvatko kaikki oireet stressin aiheuttamasta uupumuksesta, minkätakia olen ollut kuukausia sairaslomalla. oireina ovat siis sydän oireet, huimaus kohtaukset ja kalpeus, unettomuus/ uni on pinnallista, palelu, kunnon huonontuminen, sairas olo, pahoinvointi, mielialan vaihtelut, lihas jännitys. jotain varmasti puuttuu, mutta tuossa viime aikoina vaivanneita oireitaa. olisi mukava kuulla nimenomaan joltain kellä kokemuksta uupumuksen oireista.

13

2364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mies 27v

      Onko lääkärisi osannut sanoa, että mistä voisi olla kyse?

      Jos olet muuten perusterve ihminen, niin kyse voi hyvinkin olla jonkinlaisesta uupumuksesta tai ahdistuksesta.

      Itselläni todettiin paniikkihäiriö yleistynyt ahdistuneisuushäiriö, ja oireeni olivat hyvin samankaltaisia. Oireet olivat ainakin lievinä päällä lähes koko ajan. Välillä iski sitten varsinaisia paniikkikohtauksia, joiden aikana tuntui, että nyt se on menoa. Kohtaukset tulivat milloin ja missä tahansa, ulkoisista tekijöistä riippumatta.

      Huimaus, suun kuivuminen, oudot sydäntyntemukset, heikotus, sekoamisen/tajunnan menettämisen-,/kuolemanpelko, poissaoleva fiilis, kalpeus (välillä taas naama helotti punaisena), kohtausten aikana joskus hyperventilointi, voimakas ahdistus, kaikin puolin heikko ja "outo" olo...
      -Olivat oireitani, jotka katosivat lähes täydellisesti saatuani diagnoosin, siis varmistuksen psykiatrilta, että kyse on nimenomaan henkisistä jutuista, eikä mistään vakavasta fyysisestä sairaudesta, ja Cipralex-lääkityksen.

      Tässä vielä pari linkkiä:
      http://www.introspekt.fi/artikkelit/paniikkihairio/

      http://www.introspekt.fi/artikkelit/yleistynyt-ahdistuneisuushairio/

      • Mies 27v

        Ja tosiaan, myös unettomuudesta kärsin. Siihen olen syönyt melatoniinia 5mg iltaisin ja on auttanut. Väsyneenä ainakin itselläni myös kaikki oireet pahenivat.


    • Leenaanneli

      Hei !
      En ole näillä keskustelupalstoilla käynyt aikaisemmin, mutta nyt ajauduin, koska olen yksin tässä, mieheni nukkuu. Minulla on aina ollut paljon tuki-ja liikuntaelinsairauksia ja ilmeisesti niiden myötä olen sairastunut myös masennukseen. Minulla tosi paljon samanlaisia oireita kuin sinulla,huimaus, kunto huonontunut,joskus ei huvita edes nousta sängystä jne... Saikulla olen ollut jo yll vuoden näistä asioista ja käynyt myös ammattiauttajalla.. Elämä on pelkkää vuoristorataa, koska onhan mulla joskus ns. "hyviäkin päiviä" ( tosi harvoin nykyään)
      En osaa nyt enempää kirjoittaa, toivon sulle Todella parempaa ja valoisampaa elämää

    • oireileva19v

      mulla myös samanlaisia oireita... kärsin mm. unettomuudesta, rintatuntemuksista, sydämen tykyttelystä, päänsärystä, huimauksesta ja lisäksi jotenkin ahdistava olo ja pulssikin on välillä aika kova. mitä pitäisi tehdä? en haluaisi lääkärillekään vähäisiä rahojani käyttää...

    • Huh huh

      Samoja oireita jo yli 6kk :(

    • Eräs näkökulma

      Nuo oireet ovat tyypillisä myös henkilöille, jotka ovat sairastuneet huonon sisäilmaongelman vuoksi. Oireet tulevat pikkuhiljaa vuosien myötä eikä ihmiset siten osaa yhdistää niitä työ- / kotiympäristöönsä, lääkäreistä puhumattakaan.

      Suurella osalla ei ole mitään tunnistettavaa konkreettista mielialatekijää jotka selittäisivät oireet. Jotku taas alkavat psykologisoida oireita jotka ovat syntyneet ihmiselle epåluonnottomasta ympäristöstä. Ei ihmistä ole tarkoitettu elämään koneellisessa keinoilmastossa homeiden ja kemiallisten pöllyjen keskellä.

    • Lääkettä lääkettä...

      Tuo introspekt vinkin laittanut on lääketehtaan edustaja, en usko että on omakohtainen kertomus. Muutenkin tämän ketju on jo aloitettu monta vuotta sitten.

      Mutta asia ei tietysti vanhene, paniikkihäiriöisiä syntyy nykyään kuin sieniä sateella ja tuossa linkissä olevat asiat ovat todellisuutta monelle. Niin, mitenpä muuten lääkärit heitä hoitaisivatkaan kun lääkettä vaan, niin vakuuttavan hyviä tuloksia ja onnellisia parantumisia tuo introspektin sivu kertoilee.

      Mutta mistä ihmeestä tulevat lääkkeillä hoidetut mutta silti kroonistuneet ihmiset?

    • tapissa taas

      itsellä ollut ongelmia siitä lähtien kun menin kaks vuotta sitten nykyiseen työpaikkaani. Aluksi oli sydämentykytyksiä, rinnan päällä oli "möykky" ahdistuksesta, vatsavaivoja. Tätä jatkui noin 7 kk, kunnes tuli stoppi. En kyennyt menemään töihin. Tässä vaiheessa mulla oli se pahanolontunne koko ajan päällä: aamua, iltaa ja yötä sekä viikonloppuisin. Olin kuukauden pois töistä yhteensä kesäloman kanssa. Masennuslääkkeet määrättiin, mutta aloitin ne vasta toisen stopin aikana viime jouluna. Nousin niillä lääkkeillä ja saikulla olin kolmisen viikkoa. Olo alko helpottamaan lääkkeillä, kunnes pöljyyksissäni lopetin ne seinään ja hyvin pian aloitin uudelleen.

      Elämä on ollut kaks vuotta yhtä helvettiä, tuntunut kymmeneltä vuodelta. Nyt olen lopettanut lääkkeet tällä kertaa pikkuhiljaa. Meni kuukausi ok, mutta kahen viikon loman jälkeen paluu töihin kamala. Tuo ennen lääkkeitä ollut "möykky" ei vaivaa enää niinkään, vaan nyt minulla on vatsa tosi kipeä ja menee selän puolelle kans. Tänään en pystynyt edes imuroimaan ko pari huonetta. Olen ihan lopussa, itkettää vaan koko ajan ja tänäänki nukuin kahet päikkärit. Huomenna pitäs mennä taas töihin ja jollain ihme konstilla koittaa selvitä koko viikko. Koetan selvitä yhden päivän kerrallaan.

      Olen sitä mieltä, että en enää syö masennuslääkkeitä vain työn takia, vaan työolosuhteisiin pitäis alkaa pikkuhiljaa puuttuun. Kävelenkin huomenna työterveyteen...

    • pelkurii

      Tuntuu minustakin, että näistä mun stressin aiheuttamista vaivoista vois vaikka kuinka pitkän listan kirjoittaa, mutta mulla se on aiheuttanut:
      vatsavaivat, pääkipu, lihas jumit, oudot rintasäryt/tuntemukset, hengenahdistus, huono-olo, käsien puutuminen, närästys, huimaus, epätodellinen olo, sydämen muljahtelu, korvatulehdus, väsymys, kuukautiskivut pahentunut, oksettavaolo ja vaikka mitä muuta.
      Mulla on varmaankin jonkinlainen ahdistushäiriö ja luulotautia, kun olen ahdistuskohtauksia saanut ja koko ajan pelkään vaikka mitä sairauksia itelleni ja tutkailen usesasti itseäni ja kaikenlaisia vaivoja. Ja jo pieninkin vaiva saa minut aivan hysteeriseksi. Voisin myös oman kirjan noista kaikista sairauksista kirjoittaa mitä olen itselläni luullut olevan....

    • Hei!

      Stressi ja henkinen kuormitus aiheuttavat ahdistusoireita varsinkin silloin, kun oman jaksamisen ja kuormituksen välillä on epäsuhtaa. Jos syynä ovat työperäiset syyt, puhutaan työuupumuksesta eli burn-outista (http://klinik.fi/terveysinfo/tyouupumus).

      Oireissasi on kuitenkin melko paljon paniikkihäiriölle tyypillisiä piirteitä (oudot rintatuntemukset, hengenahdistus, käsien puutuminen, sydämen muljahtelu, epätodellinen olo, huimaus jne...). Mikäli oireet häiritsevät jokapäiväistä elämää, kannattaa ehdottomasti käydä lääkärissä tarkemmissa tutkimuksissa. Halutessasi voit katsoa tietopaketin paniikkihäiriön syistä, oireista ja hoidosta esim. osoitteesta: http://klinik.fi/terveysinfo/paniikkihairio

      Voimia syksyyn toivotellen:

      -Klinikin lääkäritiimi

      Klinik - terveyspalvelusi netissä
      www.klinik.fi

    • samat oireet kuin aloittajalla... olen "varma" että minulla on sydämen vajaatoiminta... noh, on kyllä stressikin ollut kamala.

    • LiikaaStressiä

      Minulla ainakin pitkään jatkunut stressi, kiire ja paine aiheutti tällä viikolla todella pahan huolimattomuus virheen, mitä normaalioloissa ei tapahtuisi koskaan:(

      Nyt jouduin sitä hieman selittämään.

    • Burnedout

      Burn out-tilassa henkilöllä on kehossaan järjetön rasitus ja kuormitustila päällä. Olo on kuumeinen olematta varsinaisesti kuumeessa, jäykkyyttä ja kipuja on koko kehossa. Voi tuntua kuin pään päällä olisi 100 kilon paino. Keho voi pettää alta ennen pitkää, eli kannattaa tosiaan downsiftata. Koska tilasta palautuminen varmaan, sitä hitaampaa mitä pidempään on kestänyt.

      Itse en ole palautunut normaalitilaan ennen burn outtia. Kehossa jäykkyyttä ja kipua, tosin onneksi vähemmän kuin pahimmillaan oli. Epäilen myös, että jäi aivovaurio, sen verran hankala oli itsellä tilanne.

      Itse olin jo eläkkeellä tuolloin, mutta hankin lemmikiksi koiran jolloin oireet alkoi rajuina ja pahenivat ajan kanssa. Lisääntynyt liikunta ja ulkoilu siis mahdollisesti oli oireiden syynä. Nämä oireeni helpottivat vasta, lemmikin muutettua toiseen kotiin, joka onnekseni oli tuttuni. Joten ei tarvinnut erota täysin.

      Joka tapauksessa burn out tilana oli ihan kammottava, jota ei kyllä voi toivoa kenellekään elävälle olennolle. Toisaalta olen kuitenkin hyvin kiitollinen, sillä tavallaan nään nyt tavallaan asioden taakse, niiden todellisen luonteen. Tiedän tämän ansiosta salaisuuksia, sellaista tietoa jota ei ole valitettavasti kaikkien saatavilla yhteiskunnassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2243
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe