Kuinka passiivinen olet?

numero 4

Passiivisuuden eri muotoja:

1. Poistut normaalisti kotoasi pelkästään pakollisille asioille (kauppa, lääkäri, työt, koulu yms.) ja silloinkin välttelet tarpeetonta kontaktia muihin.

2. Vietät säännöllisesti osan vapaa-ajastasi sellaisissa paikoissa, joissa on myös muita ihmisiä (uimahalli, nuorisotalo, marttayhdistys, kirjallisuuspiiri yms.). Et kuitenkaan mene omasta aloitteestasi juttelemaan muiden kanssa etkä yritä jatkaa keskustelua, jos joku tulee juttelemaan kanssasi.

3. Vietät säännöllisesti osan vapaa-ajastasi sellaisissa paikoissa, joissa on myös muita ihmisiä. Et mene omasta aloitteestasi juttelemaan muiden kanssa, mutta yrität jatkaa keskustelua, jos joku tulee juttelemaan kanssasi.

4. Vietät säännöllisesti osan vapaa-ajastasi sellaisissa paikoissa, joissa on myös muita ihmisiä, ja menet omasta aloitteestasi juttelemaan muiden kanssa. Et kuitenkaan yritä sopia tuttaviesi kanssa "ylimääräisiä" tapaamisia, joiden avulla tuttavuutenne voisi syventyä ystävyydeksi.

5. Et ole passiivinen, vaan hakeudut jatkuvasti muiden seuraan. Aloitat keskustelun vaikka aidanseipään kanssa, jos jäisit muuten yksin, ja kutsut tuttaviasi milloin mihinkin kissanristiäisiin.

Mikä vaihtoehdoista kuvaa sinua parhaiten ja osaatko sanoa, mistä passiivisuutesi johtuu?

27

1592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • numero 4

      Olen siis itse nelonen ja syynä passiivisuuteeni on heikko itsetunto, jonka syitä en tiedä. Jonotan terapiaan, jossa asia ehkä selviää.

    • 8+9

      Taidan tosiaan sopia tuohon ykköseen.

    • M3302

      Sovin ykkösvaihtoehtoon, ja siinä olen viettänyt jo vuosia. Jahka olen saanut yt-neuvottelujen seurauksena potkut pyrin liikunnan lisäksi lisäämään myös sosiaalisten tapahtumien määrää, juurikin kirjallisuuspiirejä ja kansanopistoissa opiskelua jne.

    • Aktivoija

      Mitä ujous on? Onko se sairautta vai samaa kuin häpeä? Mitä me ujoudesta tiedämme?

      Sosiaalinen ahdistus on yksi ujouden oireista. Krooninen esiintymispelko rajoittaa paitsi kanssakäyntiä myös työssä kehittymistä. Parisuhteessa ilmenevä, läheisyyden estävä ujous puolestaan kummittelee monien avioerojen taustalla. Luonnollisen ujouden kieltäminen aiheuttaa psyykkisiä ongelmia ja sairauksia, jotka pahimmillaan voivat johtaa psykoosiin.

      Psykiatrian erikoislääkäri Juhani Mattilan mukaan ''ujoutta on kaikki se, mikä kaventaa sielullista kosketuspintaa toiseen ihmiseen''. Ujoutensa salaavasta ihmisestä tulee todellisen minuutensa sekä itseltään että muilta kätkevä piiloutuja, tiedostamattoman luonneroolin esittäjä.

      Ujoudesta, yksinäisyydestä on lohdullista luettavaa kaikille rajallisuutensa parissa tuskaileville. Kirjan konkreettiset, itsetutkiskeluun rohkaisevat esimerkit auttavat ymmärtämään hämmenyksen, masennuksen ja paniikkikohtausten alkuperää ja etsimään kulisseihin kadonnutta aitoutta.

      http://www.juhanimattila.com/ujous.htm

      • Aktivoija

        'Ujouskäsitteen rajat ovat epätarkat samalla tavalla kuin yleensäkin tunne-elämässä. Ujous voi tarkoittaa luonnetta tai luonteen piirrettä; se voi tarkoittaa temperamenttia; se voi tarkoittaa sosiaalisia pelkoja; se voi tarkoittaa fysiologisia reaktioita kuten punastumista tai käsien vapinaa; behavioristisesti se voi tarkoittaa välttelevää käyttäytymistä; syvemmällä tasolla se tarkoittaa ujostumisen tunteita ja hämmentymisen kokemuksia.'


      • Ujoksi olen syntynyt
        Aktivoija kirjoitti:

        'Ujouskäsitteen rajat ovat epätarkat samalla tavalla kuin yleensäkin tunne-elämässä. Ujous voi tarkoittaa luonnetta tai luonteen piirrettä; se voi tarkoittaa temperamenttia; se voi tarkoittaa sosiaalisia pelkoja; se voi tarkoittaa fysiologisia reaktioita kuten punastumista tai käsien vapinaa; behavioristisesti se voi tarkoittaa välttelevää käyttäytymistä; syvemmällä tasolla se tarkoittaa ujostumisen tunteita ja hämmentymisen kokemuksia.'

        No itse olen kyllä elävä todiste siitä, että ujous on periytyvä luonteenpiirre, suvussani on monen sukupolven ajan miehet olleet enemmän tai vähemmän ujoja. Ei siitä täysin voi oppia pois eikä tarvitsekaan.


    • shaded

      1.

      Mistä lie johtuu, mutta sairaalloisen eristäytyvä persoonallisuus (-häiriö?) kirjoitti tohtori joskus paperiin.

      Pitkäjänteisessä keskittymisessä olen hyvä.
      Eri asia johtaako se mihinkään.
      Ehkä lopuksi.

    • Lonely_2

      varmaan seuraa saa joo, mutta pitääkö he musta ihan oikeasti? Ei nähtävästi! Kumpi siis ajanmittaan sattuu ihmiseen enemmän? Se, että on yksinäinen vai se, ettei sitten sääliseuraankaan ole tervetullut? Varmaan se, ettei sit oikeesti ole kuitenkaan tervetullut mihinkään!! Yksinäisyys on kuin teinitytön seksi. Aluksi se sattuu, sitten siihen tottuu ja sitten sitä haluaa lisää.

    • 1. Yritän aina olla positiivinen jos lähden johonkin ulos, tai ees noihin pakollisiin menoihin. Tietyssä seurassa saatan joskus muutaman viikon välein olla, esim käydä siskolla juomassa tms. Silti yrityksestä huolimatta jo pelkkä kauppareissu ottaa joka kerta pahasti aivoon ja haluun vaan kotia. En vaan tykkää ihmisistä kovin usein :(

    • yksinpomppija

      Olen varmaan jossain 1 ja 2 välillä.

      Notkun usein vapaa-aikanani sellaisissa paikoissa kuin ostoskeskukset ja kirjasto.

    • Fairyboots

      1, mutta tykkään ottaa kontaktia ihmisiin.

      • Anonyymi

        Sama.
        Plus. muut kontaktit tulevat vasta sen jälkeen, kun olen palautunut töistä. Nytkin voisin lähteä johonkin, mutta ongelmana on että on kohta alettava nukkumaan, vaikka kuinka haluaisin viettää aikaa ihmisten kanssa. Rahat siis ensin ja sitten vasta ekstrat.


    • yxä82x

      Kuulun varmaan kohtiin 2 ja 3. Pystyn olemaan ihan normaalisti paikoissa joissa on muitakin ihmisiä mutta minusta ei ole siihen että menisin ventovieraille juttelemaan, olen siihen liian arka ja liian usein torjuttu.
      Työpaikkakiusaaminen on tehnyt tehtävänsä eli omaan erittäin huonon itsetunnon ja joskus mietin eheydynkö koskaan "normaaliksi".

      Parasta mitä minulle voisi tapahtua on se että voisin ottaa loparit työpaikaltani mutta taloudellisista syistä minun on vain kestettävä olla siellä.
      Jotenkin olen jaksanut vuodesta toiseen, välillä huonommin välillä paremmin.

    • nuorimies.

      Kuntosalilla tulee käytyä säännöllisesti joten varmaankin 2. vaikka 1. tuntuu omasta mielestäni kuvaavammalta.

    • Pertti Passiivi

      2-4 päivästä riippuen. Tosin tuo kodin ulkopuolella vietetty osuus vapaa-ajasta on suhteellisen pieni ja ne muut ihmiset joille saatan mennä juttelemaan ovat ennestään tuttuja. Johtuu sosiaalisesta vammaisuudesta.

    • ...

      1 Mitä siellä ulkona muka on sellaista, mitä en seinien sisältä löytäisi? hyh. Kaiken parasta, kun muu sirkus on asioillaan ja kavereillaan ja saa möllöttää ihan itsekseen ilman, että joku haluaa jotain. : )

    • nro 1

      Ykkönen joo... Minua ei kiinnosta hirveästi ulkoelämä.

      Olen melko sosiaalinen lähipiirin kanssa, silloin kun nähdään. Harvemmin enää näin aikuisena.
      Riippuu tutustunko uusiin ihmisiin helposti. Ainakin nuoriso on kamalaa, mutta onneksi se ikä on nyt takana. Jos mukava ihminen sattuu kohdalle, juttu luistaa. Odotan kuitenkin toisen tekevän aloitteen, sillä monet ihmiset on kamalan tympeitä.

      Passiivisuus johtuu huonoista kokemuksista. "Ystävät" ovatkin halunneet minun olevan onneton ja epäonnistuvan kaikessa. Sukulaisissa on jotkut olleet melko välinpitämättömiä ja etäisiä. En viitisi siis itsekään enää yrittää niin paljon.
      Miehet on vetäneet hernettä nenään jos antaa "kohteliaat pakit." On vaan helpompaa olla yksin, niin ei jatkuvasti joudu pettymään ja märehtimään muiden "sielunelämää."
      Viihdyn hyvin yksin. Päiväni kuluvat yllättävän nopeasti mm. koneen äärellä, musiikkia kuunnellessa, ruokaa tehdessä, lukiessa, piirrellessä ja ajatuksissa... Koen jäytävää ahdistusta jos joku yllättäen keskeyttää omat rutiinit ja joudun sosiaaliseen tilanteeseen, ellei henkilö ole tosi tuttu.
      Oikeasti harva ihminen on aidon ystävyyden/rakkauden arvoinen. Tiedän olevani liian hyvä monelle..... Siis kohtelen muita hyvin, mutta muut kohtelevat "miten sattuu" ja vähän kaikkia. Ei kiitos.

    • saisinpatoisenelämän

      "On vaan helpompaa olla yksin, niin ei jatkuvasti joudu pettymään ja märehtimään muiden "sielunelämää.""
      Oikeasti harva ihminen on aidon ystävyyden/rakkauden arvoinen. Tiedän olevani liian hyvä monelle..... Siis kohtelen muita hyvin, mutta muut kohtelevat "miten sattuu" ja vähän kaikkia. Ei kiitos. "

      Lainattu yllä olevasta (nro1) vastauksesta.

      Kyllä itsekkin olen tuo ykkönen. En jaksa viihtyä baareissa, joissa ties minkä näköiset ja ikäiset tulevat iskemään. "Ystävieni" nöyryyttämä (rahan varastaminen jne) ja muutenkin..

      Epäluotettavia ihmisiä (omasta mielestänikaikki ovat) ja olen myös liian kiltti niille joista kuvittelen tulevan ystäviä/ vastaavaa ja eihän siitä muuta, kuin karvas pettymys muiden joukkoon tule. Välillä iskee yksinäisyys, mutta se on onneksi ohi menevää..

    • Ox

      Onko ujo tai vetäytyvä ihminen mielestäsi "passiivinen"?

      Ei ihmissuhteiden määrä ole mikään toimeliaisuuden mitta. Itse olen aina viihtynyt pienissä piireissä. Tapaan vain poikaystävääni, naapureitani ja silloin tällöin vanhempiani. Tulisin ihan hulluksi, jos minun täytyisi kirjoitella päivittäin tekstareita ja sähköpostia ja viettää paljon aikaa puhelimessa. Siitä puhumattakaan, että ympärillä pyörisi koko ajan ihmisiä. Satun vain pitämään rauhallisesta elämästä. Kodin ulkopuolella viihdyn vaikka millaisessa kaaoksessa, mutta kotona on oltava rikkumattoman rauhallista. Olen mittarisi mukaan ykkönen.

    • 1.5

      1.5

    • gagesgegw

      Ykkönen, mutta mieluusti kyllä tahtoisin viettä aikaani ihmisten kanssa, jos vain en olisi näin ujo ja sen takia vetäydyn...

    • mkcdtryu

      En ole passiivinen. Pahoitan toisten ihmisten mieliä hyvin aktiivisesti. Parin viime viikon ihmissuhdepaska kippasi kupin nurin. Kaikki ihmiset ovat typeriä eläimiä, ja aion tästä lähtien käyttäytyä itse vastaavasti. Toivottavasti sinäkin osut tielleni, niin voin pahoittaa mielesi ja pilata päiväsi.

    • Juupm

      Ykkönen kuvastaa hyvin itseäni, ja en oikeesti tiedä syytäni mutta asuin lapsuuden ajan äidin luona (vanhemmat erosivat) äidin luona ei käynyt usein sen kavereita paljon äidin miesystäviä jotka olivat äidin kanssa suhteessa, ja isällä oli uusi vaimo eli äitipuoleni niillä kävi usein äitipuolen veli ja isäni vanhemmat jos olivat synttärit, rapujuhlat tai juhlia isä ja äitipuoleni kutsui väkeä niille ja meitäkin kutsuttiin muiden juhliin oli paljon sosiaalisuutta ja todella kivaa tutustuu ja nähdä uusia ihmisiä äitipuolen ystäviä ja sukulaisia... mutta äitini piti synttärit meidän lasten kanssa ja emme käyty usein kattomassa äidin sukulaisia vaikka oli meillä mahdollisuus vaikka ei ollut autoa ja se harmitti en oo nähnyt mun tätejä moneen vuoteen ja en oo nähnyt kertakaan serkkuja. Ja nykyään äiti istuu tietokoneella ja sen kommunikointi on vaikeaa kun toinen keskittyy pelamiseen jos jotain äiti halusi pyysi lapsia tuomaan vaikka keittiö oli seinän toisella puolella. Menen isälläni siellä kaikki ovat toisinpäin kaikki keskustelee ja kommunikoi muitten kanssa. Olen tottunut äidiltäni tuon käytösmallin, vaikka jännittää nähdä uusia ihmisiä ja jutella niiden kaa suuremman osan olen aina ollut porukassa hiljainen. Haluan kovasti yrittää tulla juttuihin mukaan ja sanoa ääneen mitä ajattelen.

    • Anonyymi

      Ehdottomasti ykkönen. En luota keneenkään ulkopuoliseen ihmiseen.

    • Anonyymi

      Ykkönen.
      Ikää jo niin paljon että haluaa enemmän rauhassa eloa kuin samojen juopottelu,jääkiekko,politiikka asioiden jauhamista ihmisten kanssa

    • Anonyymi

      Jotakin vaihtoehdoista.

    • Anonyymi

      Tässä nyt yritetään leimata ja stanssata antamalla sellaisia vaihtoehtoja, jotka pitävät paikkansa vain osittain.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7060
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2741
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2313
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      87
      1996
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1717
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1515
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1298
    Aihe