Pomeranian - muutama kysymys

Leluoch

Onko pomeranianin turkki kovin vaikea pitää näyttelykunnossa?(vaikka lemmikiksi vain tulisi), onko pomi kova lenkkeilemään, onko helppo kouluttaa, miten tulee isompien koirien kanssa toimeen, sopiiko kerrostaloon,onko luut hauraat,sopiiko agilityyn? Minkälaisia terveysongelmia koirillanne on ollut, onko yleisesti terve rotu?
Luin että kovaa ruokaa tulis syöttää, koska hampaat on helppolähtöiset. Ja vielä minkä painoisis/kokosia koiranne ovat?

Olis tosi kiva jos osaisitte ainakin osaan kysymyksistä vastata! Oon lukenu kyllä aika paljon rodusta mutta olis kiva kuulla teiltä!

6

4800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ayiana

      Samoin. Vielä minua kiinnostaisi, lähteekö pomeraniasta miten paljon karvaa? Miten pitkään jonotitte pommia?

    • olokolap

      luut tosi tosi hauraat. ei kestä pienintäkään tippumista tosi varovainen pitää olla joten ei esim vieraiden syliin saa antaa oma ainakin tosi kova rimpuilemaan kun innostuu. omani jaksaa tehdä jopa tunnin lenkkejä mutta ei vaadi joten käy vähän laiskemmallekkin. tosin aika yksilöllistä varmaan luulisin että suurin osa ei kuitenkaan kovin hirveästi lenkityksestä perusta. pentuna ei kannata kovinkaan lenkityttää mielummin leikkimistä vapaana oman tahdin mukaan. agilityyn turhan pieni mielestäni, tietty jos sattuu isompi yksilö niin ehkä sitten. tosi omapäisiä joten koulutus ei ihan lastenleikkiä ole mutta tuskin on muittenkaan koirien. täytyy vaan pysyä järjestelmällisenä ja ei saa antaa periksi. toisaalta taas aika miellyttämis haluisia joten kun oikein kouluttaa niin varmasti saa tottelemaan. kannattaa sosialistuttaa hyvin pentu aikana muuten voi tulla tosi ärhäköitä, kiintyä omistajaansa liikaa, ei tykkää vieraista ja räkyttää. itse oon kuitenkin tykänny älyttömästi nimenomaan luonteesta vaikka omapäinen onkin mutta niin ihanan persoonallinen otus. :) muutettu just omakotitalosta kerrostaloon. sopii hyvin tänne vaikka vielä kummasteleekin rapusta tulevia ääniä mutta haukkuminen on vähenemään päin. oma koira ei hauku yleensä "turhaan" vaan esim ovikellon soidessa ilmoittaa ja postin tullessa. lopettaa siis kuitenkin heti kun käskee joten tämä ei ole itseäni haitannut. kannattaa heti pienestä pitäen puuttua haukkumiseen jottei tule ongelmaa sillä koviahan nämä ovat yleisesti haukkumaan varsinkin porukassa. tulee kyllä isojenkin koirien kanssa toimeen muuten mutta kokonsa puolesta ei voi päästää leikkimään, siinä on nimittäin nopeasti luut palasina ellei henki pois jos ei valvo. _tosi_ rauhallisten isojenkin koirien kans varmasti voi asua jopa samassa talossa. samasta syystä johtuen ei sovi lapsi perheisiin.
      omalla koiralla ei ole ongelmia ollut koiran terveyden kanssa. patella luksaatio aika yleinen mutta käsittääkseni kuitenkin suhteellisen terve rotu. pommeilla usein kulmurit tiukassa joten eivät irtoa itsekseen ja pitää käydä lääkärillä poistamassa (nukutetaan). oman säkä 19cm 1,9 kg eli aika pikkuinen. Turkki vaihtuu alukarvaa myöten kaksi kertaa vuodessa joten silloin karvaa lähtee ja paljon pienestä koosta huolimatta. muuten ei kuitenkaan eli yleensä ei talosta koiran karvaa löydy. turkin pesuun riittää vain pari kertaa vuodessa ellei säästä johtuen rapaiseksi mene mutta itse tykkään pestä useammin. korvien taakse ja kainaloihin tulee tosi helposti takut joten harjata täytyy melkeen joka päivä. ite etin 3vuotta omaa koiraa eikä myöskään ihan halvimmasta päästä ollut.

    • amo2

      Voiko Pomeranian kanssa harrastaa agilitya

    • Pommin viemää

      Minulla on ollut yli 10 vuotta pommipoika. Lapsien kanssa sopii hyvin (itsellä 5 lasta), mutta tämä yksilö ei sopeudu asumaan muiden koirien kanssa. Hänellä on valtava ego, mutta johdonmukaisella koulutuksella sain todella ihanan kaverin koko perheelle. Kovahan se on räksyttämään, jos oven takana joku koputtelee tai soittaa ovikelloa ja mitä epäilyttävämpi tulija on, sitä kauemmin haukkuu. Nyt vanhemmiten alkanut vissiin kuulo reistaamaan, havahtuu vieraisiin myöhässä. Haukkuu myös jos telkkkarista kuuluu ovikellon ääni.

      Narttukoirien suhteen todellakin yliaktiivinen, kaikki käy pennuista aikuisiin yksilöihin kokoon katsomatta eikä myöskaan mitään väliä onko juoksut menossa, tulossa vai missä vaiheessa. Ei usko narttujen varoituksia pysyä kaukana vaan tukkii panolle jatkuvasti, sen takia todella hankalaa jos tulee vierasille koiraihmisiä.

      Jaksaa ulkoilla pitkään ja pitkiä matkoja, ollut mm. vaeltamassa meidän kanssa, muuten ollut terve koira, mutta sen ollessa 7 v. havaittiin sydänvika joka on pysynyt kurissa oikealla lääkityksellä.

      Turkki vaatii EHDOTTOMASTI harjauksen joka päivä takkuuntumisen takia, mutta se ei ole iso homma, jos turkkia ei päästä pahaksi. Karvaa tiputtelee tosiaan sen kaksi kertaa vuodessa, tai ei tiputtele,mutta se irtoaa isoina tukkoina ja silloin harjaamista täytyy tehostaa. Irtokarvoja siitä ei jatkuvasti lähde niinkuin monista muista roduista.

      Omapäinenhän se on, mutta älykäs ja tottelevainen, kun kouluttaa. Ihan kuin mikä muukin rotu.

    • meeyh

      Mulla on nyt 3,5v. Pommi. Pienikokoisempi kun yleensä painaavain 1,6kg. Saattaa johtua myös siitä että sillä on synnynnäinen tassuvika joten jalka on 1,5cm lyhyempi toista eikä siinä ole anturoita ja kynnetkin kasvavat vähän huonosti. Ei se silti menoa paljonkaan haittaa, pitkiä lenkkejä jaksaa tehä, ja hyppii kevyesti sängyn päälle ja alas, ja vielä vähän korkeammallekkin pääsis.
      Turkista näyttelykunnossa en tiedä mutta harjaan koiraani aika harvoin. Takkuja tulee joskus harvoin korvan taakse mutta ne saa helposti napsastua saksilla pois. Mutta muuten kyllä ihan selvänä pysyy. Karvaa lähtee kyllä tosi paljon silloin kun on karvanlähtö, mutta sitä saa hillittyä hieman harjaamisella.
      Haluaisin harrastaa agilityä, mutta koira pelkää tosi paljon toisia koiria joten se ei onnistuis. Mutta muuten mielestäni olisi siihen oikein sopiva, sen verran älykäs ja ketterä se on.
      Lenkkeilystä vielä sen verran että ei siis tarvitse pitkiä lenkkejä.
      Syötän raksuja pienelle rodulle tarkoitettuja, mutta aina välillä annan herkkuruokana pehmeää pusseissa saatavaa ruokaa. Ja raksut on meillä koko ajan tarjolla.
      Asutaan kerrostalossa ja hyvin se täällä viihtyy kun on niin pieni. Saattaa räksyttää ohikulkijoille, postille yms. Mutta ei se kauhean kauas kuulu tai ainakaan valituksia ole tullu. Arka tosiaan toisia koiria kohtaan ja vieraita ihmisä. Ei ole agressiivinen uusia ihmisä kohtaan, ei vaan anna koskea. Mutta vähän ajan päästä saattaa uskaltautua syliin. Terveysongelmista sen verran että nivelet saattaa lähteä aina välillä pois paikoiltaan, mutta ne menee sitte ittestään takasin.

    • höhhelishöö

      ihme legendaa että luut on tosi hauraat tai ettei sais leikkiä isomman kaverin kanssa. kyllä meillä ainakin leikitään isojenkin hauvojen kanssa. :)) joskus ehkä nuoremmat/pentuikäset isot koirat on sähläreitä ja saattaa töniä pikkusia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      222
      1940
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1699
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1496
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1189
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1110
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1075
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      5
      995
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe