Sri Lanka, Thaimaa, Goa vai Panama?

EiEnääLunta

Panamahan ( ja Goa) ei toki tänne kuulu, mutta... :)

Nyt pitäisi tehdä pikainen kolikon heitto näiden välillä, äkkilähtöäa joulun jälkeen siis luvassa. Onkokenelläkään kokemuksia? Etenkin Sri Lanka ja Panama kiinnostavat.

Thaimaassa kului viime joulu, hurmaannuin pienen kulttuurishokin jälkeen ( ensimmäinen kaukomatka). Oltiin ihan reppureissulla ja kierrettiin Krabi, Khao Lak, Phi Phi ja Phuket. Eniten pidin krabista ja Khao Lakista- Phi Phi oli ihan hirvittävä.

Sri lanka on valokuvaajan harrastajalle todellinen unelma kuvien perusteella mutta sitten taas muuten..? paikka on ihan outo ja hieman jännittääkin lähteä kohti täysin tuntematonta. Yhtään en tiedä mihin sielä kannattaisi lähteä. Lisäksi välilasku PELOTTAA.

Goa taas mietityttää roskaisuuden ja likaisuuden takia. Vaikka nyt kokemusta onkin yhdeltä reppureisulta niin Thaimaa hei- ei kovin hurja paikka. En tiedä toipuisinko kulttuurishokista Goalla. Phi Phillä nimittäin nimenomaa törkyinen ympäristö ärsytti, hotellin lakanat olivat ruskeat ja niistä sai ihottumaa yms. mukavaa.

Panama? En tiedä siitä mitään. Viidakkoa sieläkin olisi.

Thaimaa, lentoja pohjoiseen ei ole ja tosiaan etelässä käyty jo. Ihana kaunis helppo thaimaa. Turvallinen ja tuttu. Mutta tarkoitus on hitaasti keirtää ympäri maailma- samaan paikkaan jumittaminen ei hirveästi edistä eikä avarra mieltä.

Mitä te hyvät ihmiset valitsette?

Jos jotain taustaa niin matkaan lähdössä nuoripari, kielitaito hyvä ja järki päässä. Rakastan kaunista ympäristöä ja ennenkaikkea luntoa, valokuvaus on intohimo. Thaimaassa opin sen, että haluan nähdä ja kiertää, paljon tuli käytyä temppeleissä ja tutustuttua kulttuuriin- eli jotain sellaista tälläkin kertaa. Mitään huuuulvatonta bile-elämää ei kaivata, esimerkiksi Khao Lak oli tosi rauhallinen mesta ja rakastuin täysin. Pitäisi olla kaunista hiekkarantaa, kaunista metsää/vuoria tai jotain, luonnonnähtävyydet ja historia IISOA plussaa. Thaikkujen matkaajille vinkkinä- ottakaa taxi Tiger Cave! Toisaalta ei olla mitään hirmu kokeneita, eli maalaisjärjellä tulisi osata selviytyä. Ei kai ihan tyhmiäkään tai sinisilmäisiä olla mutta silti olisi ihan mukavaa jos kohde olisi edes jossain määrin "helppo". En tarkoita mitään Kanarian saaria... Sellaista paikkaa jossa uskaltaa kuitenkin luottaakin esim. hotelliin ja rentoutua.

Millainenhan palvelu/ihmiset yleisesti näissä paikoissa on? Kaikkiin saisi vielä matkoja... :)

Muutakinvoi ehdottaa- eri onko enää lentoja.

1

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nt86

      Thaimaassa olen ollut 3 kertaa: Phuketissa ja Krabilla. Ylihuomenna lähtö jälleen Phukettiin.
      Valinta kohdistui tänä vuonna "varmaan" valintaan, eli sellaiseen mistä tietää et todellakin tykkää.

      Viime joululoma vietettiin Sri Lankan Negombossa. Itse Negombossa ei ole yhtään mitään. Elämä siellä keskittyy pääosin hotellien uima-altaille. Vaikka siis kaikki hotellit olivat rannalla, kukaan ei makoillut hiekalla nauttimassa auringosta. Ranta oli kyllä todella leveä ja hyvin hoidettu hotellien kohdalta. Ja todella vähän näkyi myös merivedessä porukkaa. Oli aika sameaa, johtuen ehkä siitä et aika kovat aallot olivat. Mutta näin nuorena tykkäsin :)
      Mutta Sri Lankan keskiosa. Aivan todella kaunista seutua ja hienoja valokuvia sieltä saa. Matka vuoristokylä Nuwara Eliyaan (sijaitsee 2000m korkeudessa) on todellakin käymisen arvoinen. Matka oli täynnä teeviljemiä, vuoria kohosi toinen toisensa perään ja monia mahtavia vesiputouksia :) Sinne ei vaan kannata yhdeksi päiväksi lähteä, koska autotiet ovat huonossa kunnossa ja matka-aika on siis pitkä, mutta todellakin kokemisen arvoinen! :) Sigiriya on myös kaunis, harmi vain kun me kävimme siellä, satoi vettä. Muuten olisi saanut mahtavia kuvia.
      Tässä meidän matkan kohokohdat. Yhteenvetona se, että mihin tahansa rannikolta lähtee niin matka-ajat ovat pitkät vaikka kilometrejä ei paljoa olisikaan. Retket ovat myös aika hintavia.

      6 vuotta sitten kävimme Goalla. Sen muistan että mukava loma oli ja tekemistä jonkun verran. Silloin aattelin et tänne haluan uudelleen. Maisemat eivät ole yhtä kauniita kuin Sri Lankalla.

      Mielestäni Thaimaa voittaa nämä, mutta olen sitä mieltä että eri maita kannattaa kokeilla niin siten itse tietää mistä tykkää! :)

      Vaikka tykkään nyt Thaimaasta, niin tämä on takuuvarmasti viimenen matka siihen maahan. Muutakin nähtävää on maailmassa! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe