Lapsi tulossa mutta en rakasta naista?

tuleva isä

Tiedustelisin hyviä neuvoja erikoiseen elämäntilanteeseen jossa ei tällä hetkellä näytä olevan paljonkaan hyviä vaihtoehtoja. Olen itse 29 vuotias mies ja toisena osapuolena on 28 vuotias nainen, sanotaan vaikkapa Marja. Tapailin Marjaa muutamaan kertaan syksyllä. Mitään vakavaa suhdetta ei ollut ja nyt ei olla nähty vähään aikaan. Marja ilmoitti kuitenkin olevansa raskaana ja aikovansa pitää lapsen. Hän haluaisi että muutamme yhteen niin että voisimme hoitaa ja kasvattaa tulevaa lasta yhdessä. Minulla ei kuitenkaan ole mitään tunteita Marjaa kohtaan ja ajatus yhteen muutosta ei tunnu miellyttävältä vaihtoehdolta. Toisaalta olisi mukavaa ja myös vantuuntuntoista pitää huolta tulevasta lapsesta. Meillä kummallakaan ei ole aikaisempia lapsia. Onko kenelläkään kokemuksia kyseisestä tilanteesta? Kannattaako ottaa riski ja muuttaa yhteen naisen kanssa jota ei rakasta eikä ole mitään tunteita vai onko parempi idea asua erilleen, tapailla lasta satunnaisesti ja maksaa elatusmaksuja? Onko yleensäkään mahdollista asua yhdessä vain "kämppiksinä" ja kasvattaa yhteistä lasta? Entä jos tapaan silloin naisen johon oikeasti rakastun ja haluaisin perustaa perheen? Olisi mukavaa saada neuvoja tähän kiperään tilanteeseeni.

15

1324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kauppias_47

      Et sitten viitsinyt investoida kondomeihin?

      Mutta kannattaa varmistua, että tuleva sinappikone on sun: http://www.isyystesti.fi/home.html

      Maksaa tosin vähän enemmän kuin kondomit, mutta ehdottomasti halvempi kuin elatusmaksujen maksaminen / emännän lapsen elättäminen.

    • nyssykkä

      Hei tuleva isä!

      En muuttaisi yhteen, jos tilanne on sellainen, että et tunne Marjaa kohtaan mitään. Siitä ei tule mitään, että asuisitte vain saman katon alla lapsen vuoksi. Lapsen kasvaessa tilanne olisi yhä oudompi, kun lapsikin tajuaa, että eihän tämä normaalia ole.

      Sinusta ja lapsen äidistä on varmnaa enemmän iloa ja onnea lapselle sellaisessa tilanteessa, että Teillä molemmmilla on tahoillanne puolisot, joita rakastatte.
      Mutta tietysti vastuuntuntoisena tulevana isänä pidät huolen siitä, että lapsi tutustuu isäänsä, ja saa viettää aikaa isän kanssa. Elatusmaksut kuulunee kuvioihin, jos ette sitten lapsen äidin kanssa niitä järjestele muutoin.

      Ja varmaan tosiaan tapaat vielä sen naisen, johon oikein rakastut. Mutta älä unhoda sitten tätä lastasi. Hän ei ole mihinkään syypää.


      Onpa aika hankala tilanne.

      Hiukan ihmetyttää kyllä se, että näinä aikoina aikuisille ihmisille käy niin, että yks´kaks huomaakin olevansa raskaana. Marjaltakin kyllä aivan vastuuntunnotonta. Onko hän sitten saanut Sinusta sellaisen käsityksen tapaamisten aikana,että Teillä jotain yhteistä tulevaisuutta voisi olla? Jospa hän itse elätteli jotain, mutta Sinun ajatuksesi olivat toisenmoiset.

      Ei saisi ajatella ilkeästi, mutta tuli kyllä sekin mieleen, että ei kai Marja nyt tällä raskaaksi tulollaan vaan yrittänyt nalkita Sinua? Eli että olisi tehnyt tämän tahallaan? Toivottavasti ei, ihan jo lapsenkin kannalta.

      Voit varsin hyvin olla isä lapsellesi, vaikka ette Marjan kanssa yhdessä jatkakaan. Puhu Marjan kanssa asiat halki ja kerro ihan suoraan hänelle asiallisesti, että Sinulla ei kertakaikkiaan ole mitään sellaisia tunteita häntä kohtaan, et voi sille mitään. Mutta ilmeisesti Marja on kuitenkin ihan mukava ja ok ihminen, kun kerran olet hänen kanssaan aikaa viettänyt. Ole rehellinen hänelle ja kerro, että haluat olla lapsen elämässä, mutta että et näe Teitä parina.

      Hyvää Joulua!

    • dfhhfdssghgh

      Oon itse nainen , nyt raskaana ja kyllä sellaiset naiset säälittää jotka yrittävät miehen kanssa perheen perustaa ja kiinnittää miehen kotiin ja itseensä ja vauvaan kaikin keinoin, vaikka tietävät että mies ei tapauksessa halua / pysty / ole valmis.
      Sitten he lopulta jäävät yksin, tosin kuka vaan voi jäädä yksin, mutta väkisin ei kannata miehiä mihinkään yrittää sovittaa.
      Älä muuta yhteen, kun ei ole rakkautta naiseen, ei ole syytä muuttaa.

    • Että silleen,

      Seksi kyllä kelpasi vaikka nainen ei kiinnostanut pätkääkään. Jos kerran et välitä naisesta niin miksi sitten tapailit häntä seksin merkeissä? Kyllähän sinun ikäisesi pitäisi tietää, että seksistä seuraa lapsi - varsinkin, jos et älynnyt käyttää ehkäisyä. Kuten nyt hieman siltä vaikuttaa.

    • Poika,

      kannahan vastuu niin lapsesta kuin lapsen äidistäkin. Olet myyty kun saat sen käärön syliisi. Kunnioitus ja rakkaus herää myös naistasi kohtaan, sillä sitä hän sinulle on.

      • zzz zzz

        Jokainen aikuinen vastaa itsestään, niin myös lapsen äiti. Lapsen kasvatus ja toimeentulo sen sijaan on hoidettava isänkin puolelta.


    • Benny Hill

      Joo mene vaan äkkiä yhteen ja naimisiin. Sitten kun se tumma kiharapäinen, pyöreäsilmäinen ja paksuhuulinen lapsesi syntyy kehuvat sukulaiset, että onpa isukin näköinen joku tietää kertoa . Haikaralla on olut pitkämatka ihan Afrikasta asti.

    • En suosittele

      En ymmärrä miksi pitäää ruveta saarnaamaan ehkäisystä,kyllä tuleva isä varmasti on läksynsä oppinut.. Kyllä naista voi tapailla vaikka ei suuria roihuja leimahtaisikaan..

      En kyllä suosittelisi yhteen muuttamaan jos et halua äitiin syvempää suhdetta etkä itse ole asiasta innostunut. Kyllä se ihan hyvin toimii (ainakin omien tuttujeni perusteella) niin että huolehdit lapsesta omasta osoitteesta käsin. Lapsellekin siitä olisi haittaa, jos yhteiselämä ei toimisi ja saisitte pilattua välinne vain jotta olisit äidille mieliksi.

      Mutta hienoa että kannat kortesi kekoon ja haluat selvästi huolehtia tulevasta lapsesta :) Niitäkin tapauksia on tullut nähtyä, että isä on katkaissut lapsiinsa välit, kun ei perhe-elämä ole maistunut. Siis avioliiton sisällä syntyneisiin..

      Kaikkea hyvää elämään ja onnea pienokaisesta :)

    • i.e

      Taas yksi lapsellinen ruikuttaja. Toivottavasti nainen potkii perseelles ja maksattaa elatusmaksuja 18v. minkä jälkeen sanoo, ettei se sulle ollutkaan.

      • Paljasta

        Miksi nykyyhteiskunnassa oletetaan yhä että ehkäisy on vain miehen tehtävä? Syyllistetäään mies, kun tuikkaa paljaalla (tyhmää kylläkin, tautien valossa). Yhtä kaikki, eihän tuo nainenkaaan huolehtinut ehkäisystä, mikäs sellainen akka on joka jakaa "paljasta" baari löydöille?


      • ......
        Paljasta kirjoitti:

        Miksi nykyyhteiskunnassa oletetaan yhä että ehkäisy on vain miehen tehtävä? Syyllistetäään mies, kun tuikkaa paljaalla (tyhmää kylläkin, tautien valossa). Yhtä kaikki, eihän tuo nainenkaaan huolehtinut ehkäisystä, mikäs sellainen akka on joka jakaa "paljasta" baari löydöille?

        Ei, vaan nyky-yhteiskunnassa oletetaan, että ehkäisy on naisen tehtävä. Niinhän teki tämänkin tarinan mies. Sen kuuluisi huolehtia ehkäisystä, joka ei halua lasta. Ideaali olisi tietenkin, että molemmat, mutta jos itse ei lasta kaipaa, niin silloin on huolehdittava, ettei sellaista tule. Tuo Marja varmaankin halusi lapsen, joten hän toimi sen mukaisesti. Ei sillä, että puolustaisin häntä, lapsia ei pidä tehdä muuten kuin yhteisestä sopimuksesta. Silti jokaisen, niin miehen kuin naisenkin, pitää huolehtia, ettei itse tuota ei-toivottuja jälkeläisiä, vaan ehkäisyä kehiin, jos vauvaelämä ei nappaa.


    • tietäväinen1234

      Jos muutatte yhteen ja elätte kulissiperhettä, niin lapsihan sen huomaa ja kärsii. Kun taas löydöät sen oikean naisen, niin sehän on taas ylimääräinen vaiva juoksennella pitkin eri virastoja tekemässä elarisopimuksia ja hoitamassa muuta byrokratiaa muuttoa varten. Entäpä, miten selität uudelle puolisollesi suhteen lapsesi äitiin?

      Tuo naikkosesi teki äärimmäisen itsekkään teon, että päätti pitää lapsen vastoin tahtoasi. Siksi mielestäni hänen tulisi itse huolehtia lapsen elatuksesta, mutta koska valtiomme on hyysäreitä täysi, niin sinuna joko makselisin elareita tai kieltäysin isyystestistä ja vaihtaisin puhelinnumeroa.

      Jos akka päättää pamahtaa paksuksi, niin sehän on hänen ongelma - ei miehen.

      • :))

        Kyllä se on vähän miehenkin ongelma. Lapsi on tulossa ja miehestä isä.


    • woi weee

      woi, voi kuinka noin vanhat ihmiset on noin tyhmiä, pitäs sen nyt tietää kun pissavehkeitten kaa pelataan ilman ehkäisyä, niin siitä voi syntyä vauva tai sitte vielä pahempaa saada joku kauhee sukupuolitauti kuten AIDS.
      En missään tapauksessa suosittele mitään yhteistä, maksat vaan kiltisti ruokkomaksut ja olen isä lapsellesi.

    • Peruna11

      Kuinkahan lopulta kävi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe