lapsiveden tihkumisesta

miniMökö

ensimmäistä tässä odottelen ja toissa iltana housuuni lirahti noin kaksi ruokalusikallista jotain nestettä, kun aivastin. Epäilen että se olisi ollut pissiä, kun vauvan pää painaa hurjasti rakkoa. Minua ei silloin kuitenkaan yhtään pissattanut, eli ei tuntunut että rakossa olisi ollut mitään. Jäin miettimään olisiko tuo neste voinut olla lapsivettä? Sitä tosin ei ole enää tullut sen jälkeen eli melkein kahteen vuorokauteen. Voiko siis lapsivettä lorahtaa vain kerran ja sitten loppua kuin seinään? Supistuksia minulla ei ole ollut, ja rv 36 vasta meneillään.

9

7592

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • la tammikuu

   hei, kerroit, että lorahdus sattui samalla kuin aivastit. Tästä voisin kyllä veikata, että neste oli pissiä. Mulle neuvottiin, että jos epäilee lapsiveden tihkumista, niin kantsii laittaa side ja seurailla. Jos tihkuu useampaan otteeseen, niin sit äitipolille käymään, jossa voivat tarkistaa asian. 18h kerrottiin olevan rajana, jonka jälkeen kasvaa infektioriski. Sinuna olisin huoletta, jos ei ole enempää tihkuttanut. Koska kyllähän sinne kalvoihin reikä pitää tulla mikäli tihkuttaa, ja kyllä varmaankin tulisi useammin kuin kerran. Tosin odotan itse ensimmäistäni, niin kokemusta aiemmasta ei ole. Soita vielä neuvolaan varmistus, jos asia huolettaa. Aina parempi niinpäin! Ettei tarvitse katua, jos jotain sattuukin.

  • mmm.llöö

   Itselläni kävi samallalailla melkeen rv32 3.Olin menossa lattialle istumaan niin lirahti jotain housuihin.Kävin synnärillä ja epäilivät että oli erittäin nestemäistä valkovuotoa tai pissaa koska lapsivesi testissä se ei lapsivettä ollut. Että uskoisin että lapsivedet tulee het kokonaan tai sit tiputtaa koko ajan. Nyt täs odotellaan rv35 3

  • Silloin kesällä

   Taisi viikot olla 40 , kun minlla suihkun jälkeen lirahti lattialle parin ruokalusikallisen verran kirkasta nestettä. Kävin tuolloin seuraavana aamuna synnärillä, missä todettiin olevan valkovuotoa. Siis todella vetistä! Synnytys käynnistyi 41 0, silloinkin tuli lapsivettä, tihkumalla ja lirahtelemalla, mutta oli vaaleanpunaista. Lisäksi kunnon supistukset, että varmaksi tiesi, että oli käynnistynyt! Kannattaa käydä tarkistuttamassa, jos epäilyttää.

   • Korjaus

    Hups. Siis ekalla kerralla ei ollut lapsivettä, vaan vasta tuo vaaleanpunainen vesi oli sitä itseään, kirjoitin äsken väärin.


  • ottakaaopiksi

   Mulle kävi niin, että aamuyöllä luulin kanssa että vähän lurahri pissiö housuun, siis juuri ja juuri tuli mitään, ajattelin vaan että vauva painaa rakkoa. Yhtään mitään ei tämän jälkeen enää tullut! Tästä seuraavana aamuna sitten taas samanlainen tunne, mutta nyt sitä lorahti jo vähän enemmän ja supistukset alkoi 5min päästä, se olikin siis ollut aikasemminkin lapsivettä! Sairaalassa mulle nousi sitten kuume infektion takia ja jouduin tippaan, ettei se leviä vauvalle ja onneksi ei levinnyt! Eli siis se edellinenkin oli ollut lapsivettä ja siitä oli kulunut niin pitkä aika, ettö ehdin saada infektion. Tästä viisaastuneena menkää heti tarkistuttamaan asia, jos vähänkään epäilette. Itselleni ei oltu neuvolassa ym. kerrottu sanallakaa, että pitää mennä tarkistuttamaan asia tai että on minkäänlaista infektioriskiä tai että lapsivenen meno voi tuntua tuolta, en osannut edes aavistaa. Ajattelin vaan, että pidätyskyky ei ole sama kun ennen.

  • vauva-2010

   Luin jostain esikoista odottaessa, että lapsivesi haisee spermalle.

   Esikoisen syntymä käynnistyi lapsiveden menolla kotona. Sitä tuli kerralla paljon, siis housut oli ihan märät ja lattialle tuli lammikko. Ja se tosiaan haisi spermalle!

   Laitoin sit siteen housuihin ja vuoto oli siinä vaaleanpunaista.

  • ej

   Esikoisen kohdalla minulla lirahteli jatkuvasti housuun tai esim. seksin yhteydessä sänkyyn kirkasta nestettä jota itsekkin epäilin pissaksi ( ei tosin haissut yhtään pissalle).. Neuvolassa epäilivät että on juurikin erittäin nestemäistä valkovuotoa. Myöhemmin selvisi että se oli lapsivettä, jota oli tihkunut pienestä reiästä, mutta siitä ei ollut sen suurempaa haittaa koska sitä kuulemma kertyy lisää. Loppuvaiheessa ennen synnytystä olin sairaalassa vähäisen lapsiveden vuoksi. Toisen kohdalla huomasi selvästi koska vesi meni koska luirahti housuun kaikki kerralla..

  • äityli11

   Kannattaa minunkin mielestäni käydä tarkistuttamassa ihan varmuuden vuoksi vain! Itselläni ekan synnytys käynnityi niin, että lapsivettä tihkui ihan pienen pieni liraus housuihin yhtenä aamuna sängystä noustessani. Ajattelin eka, että se olis pissaa tai nestemäistä valkovuotoa tai hikeä (oli kuuma kesä ja olin jo kerran luullut hikeä lapsivedeksi, kun kävelyllä ollessani valui reittä pitkin), mutta sitten mua alkoi niin asia vaivaamaan, että lähdin äitiyspolille tarkastuttamaan asian vähän sillä meiningillä, että anteeks, kun vaivaan turhaan. Kätilö siellä sanoi, että raskauden loppuvaiheessa mikään käynti ei ole turha, ja tosiaan, lapsivettähän se sitten oli kuin olikin ja seuraavana aamuna käynnistettiin.

  • Beahanna

   Itsellä oli kostea oli koko su päivän. La oli mennyt 3 päivää sitten. Sidettä ei tarvinnut laittaa eikä housut kunnolla kastuneet. Su ja ma välisen yön kävin vessassa jatkuvasti kun ihmettelin mitä tuolta noin vähän tihkuu. Pari tippaa sain tippumaan vessanpönttöön ja tiiraamalla veden pintaa erotin pari valkoista hiutaleen näköistä hippua. Haju oli vähän makeahko. Klo 4 soitin synnärille ja käskivät tulla näytille klo 8 maissa. Tekivät testin ja tihkuminen oli lapsivetttä! Sain olla päivän kotona ja illaksi menin uudestaan. Vettä ei tullut enempää tälläkään kertaa. Ei supistuksia eikä muita synnytysoireita. Ke puhkaisivat kalvot. To syntyi oksitosiinin avulla tyttö ja oli hiukan infektoitunut mutta pääsi perhehuoneeseen vajaan 12h tarkkailuhoidon jälkeen. Itsekin sain antibiootteja koko ajan. Loppu hyvin. Onneksi tajusin epäillä lapsiveden tihkumista. Muuten ois voinu käydä huonommin molemmille.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   179
   2141
  2. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   2002
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   48
   1054
  4. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   58
   807
  5. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   36
   734
  6. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   254
   707
  7. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   61
   685
  8. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   69
   670
  9. Body count

   Sanotaan että miehellä tulevaisuus ratkaisee ja naisella menneisyys kun etsitään oikeasti vakavaan parisuhteeseen toista. Jos naisella paljastuu oleva
   Sinkut
   238
   641
  Aihe