Huostaanotto ei auta ketään

Surullista

Aamun lehdet kertovat, miten Vantaalla isä tappoi huostaanotetut lapsensa, äidin ja yritti vahingoittaa myös itseään. Edeltävästi äiti oli ollut lasten kanssa syksyllä turvakodissa, josta palasi isän luo ja lapset sijoitettiin vastaanottokotiin.

Oikea kaava olisi jo perheen turvakotivaiheessa ollut laittaa väkivaltainen isä telkien taakse, ts. vaikka mielisairaalan pakkohoitoon, mutta Suomessahan ei saa mielenterveysongelmiin oikeaa hoitoa, eivät lapset, eikä vanhemmat. Mutta Suomessa vakiintunut käytäntö on sitä vastoin vangita lapset sijaishuollon epävarmoihin ja väkivaltaisiin olosuhteisiin sen sijaan, että kiinni otetuksi tulisi väkivaltainen aikuinen.

TOINEN ESIMERKKI huostaanottojen järjettömyydestä oli eilisessä Hesarissa, jossa nuoren äiti kertoi poikansa kiireellisestä huostaanotosta ja nyt teinin elämä on pelkkää makaamista, häntä ei saa aktivoitua mihinkään. Huostaaanottoa edeltävästi äiti oli vuosien ajan yrittänyt haea apua lapselleen. Pojan käytöksen taustalla oletetaan olevan jonkin asteista masennusta, mutta lasten mt-ongelmien ainut "apu" on huostaanotto sijaishuollon lumehoitoon, jota mielenterveyshoidoksi valheellisesti kutsutaan.

Erilaiset intensiivi- ja erityisen hoidon osastot veloittavat yhteiskunnalta suurinta mahdollista laitoshoidon vrk-maksua em:n nimikkeiden takia, vaikka todellista mt-hoitoa niillä ei annetakaan. Eri asteista pahoinpitelyä ja kaltoinkohtelua osastot tarjoavat sitäkin mieluummin lapsille ja nuorille.

Sekä eilinen että tämän aamun HS:n artikkelit ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten huostaanottoa pidetään AINOANA apuna perheiden joka ainoaan ongelmaan. Turvakotiin siirtynyttä perhettä ei todellisuudessa auteta mitenkään muuten kuin lasten huostanotolla, mikä ei varmasti PARANNA esim. väkivaltaan taipuvan vanhemman tilannetta.

38

765

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älytöntä

      Väkivaltaiselle vanhemmalle pitäisi jo perheen turvakotivaiheessa järjestää mielenterveysongelmiin pakkohoitoa.

      Mutta se tulee ilmeisesti yhteiskunnalle liian kalliiksi, kuten yleensäkin mt-hoidon järjestäminen nykyään. Ihme juttu, että 80-luvulla siihen vielä oli varaa, kuten muuhunkin perheen auttamiseen ja lakien noudattamiseen.

      Nykyään mihinkään oikeaan apuun, eikä terveydenhoito palveluihin tai koulujen hyvätasoiseen erityisopetukseen OLE VARAA, vain huostaanottoihin löytyy rahaa pohjattomasti, vaikka ne auttavat vain aniharvoja nuoria ja lapsia.

      • 15+15

        Voisiko joku laittaa tuon nuoren tapauksesta kertovan artikkelin linkin tänne?
        Juuri on pitkässä ketjussa käsitelty yhden perheen ahdinkoa, missä mitään apua ei ilmeisen ongelmaiselle nuorelle ole tarjolla tässä loistavassa suomalaisessa yhteiskunnassa.


    • kahdeksan

      Perheväkivaltainen isä jatkaa väkivallan ketjua, joka on ehkä tuttu malli hänen kotoaan. Hänet on saatava hoidon ja tuen pariin. Väkivaltainen isä voi myös kuntoutua ja ymmärtää käytöksensä syitä. Ja kun hän saa kohdennettua tukea ja terapiaa niin tilanne voi muuttua. Isät pystyvät muuttumaan. Väkivaltainen käytös ei ole mielenterveysongelma.

      Mutta on aivan varmasti isiä, jotka ei tähän kykene. Ja se on todellakin v armaa, että tukea ei Suomessa perheelle löydy, syyllistämistä vain.

      Myös äiti (uhri) voidaan syyllistää lastensuojelun kirjauksissa.

      Tässä maassa on vain huostaanottoa tajolla !

    • surkea Suomi

      Tuota juuri tarvitaan!

      Olen lukenut muutamien väkivaltaohjelman läpi käyneen isän haastatteluja, jotka kokevat saaneensa suurta apua käytöksensä hallintaan ja niin kertovat myös heidän läheisensä isän käytöksen muuttumisesta.

      On järjetöntä huostaanottaa lapset tuollaisessa tilanteessa!
      Se ei todella ole mitään apua kenellekään.

      • surkutarinoita

        Huostaanottoja on Suomessa lähinnä siksi, että huonopalkkaiset sossut saisivat näyttää ja käyttää arvovaltaansa. Heille tuntuu tuottavan erityistä mielihyvää hajottaa perhe ja jaella lapsia kuin palkintopossuja tuttaviensa hallinnoimiin laitoksiin. En halua mitenkään väheksyä pahoinpidellyksi tulleiden vaimojen tuskaa, mutta tuossa viime vuonna luin kirjoituksen pahoinpidellystä isästä. Hän yritti lapsineen turvakotiin, ei päästetty! Mies joutui sossujen pyöritykseen, hutkittiin kuin vierasta sikaa. Loppujen lopuksi miehen usean lääkärikäynnin ja -todistuksen jälkeen vaimo tunnusti pahoin-pitelyt. Että voi se joskus mennä niinkinpäin.
        Ja senhän kaikki tietää, että oikeutta ei Suomessa saa. Jo vuosia sitten EU:n Ihmis-oikeusneuvosto palautti takaisin valituksen sossuista saatesanoilla: "Miten te kuvittelette, että me voisimme (täällä Brysselissä) päättää teidän asioistanne, kun ette noudata edes omia lakejanne?"


    • kauhistunut

      syytähän ei tiedetä miksi lapset oli otettu huostaan, äisi ja lapset oleet aiemmin turvakodissa ja aiemmin myös rikosilmoituksia ollut tuossa perheessäm ja minkä takia? sitäkään ei tiedetä? eihän turvakotiin mennä ihan mitätöm
      ästä syystä! ja äiti palannut miehen luokse! varmasti on ollut sossuilla kunnon syy ottaa lapset huostaan! kauhea tapaus tuo kyllä!

    • Huhhuh...

      "KorppiTänään 18:053
      Tässä ongelma ei ollut se, että lapset vietiin vaarallisen isän luota pois vaan, että ne jostain täysin käsittämättömästä syystä tuotiin takaisin tapettaviksi. Toivottavasti huostaanottoja lisätään ja niistä tehdään pysyviä, jotta vastaisuudessa voidaan tällaisissa tapauksissa lasten henki pelastaa."

      Kumma kun ihmettelee sitä kun sossut toivat lapset takaisin....
      ja sitten mainostaa että huostaanottoja olisi tehtävä lisää??

      Minkäköhän takia? Sossu mokas se on selvä.. ja sitten tuo että tytöthän oli jo huostaanotettuja niin miksi se ei sitten pelastanut tyttöjen henkiä, niinkuin tämä "korppi" kehuu "Toivottavasti huostaanottoja lisätään ja niistä tehdään pysyviä, jotta vastaisuudessa voidaan tällaisissa tapauksissa lasten henki pelastaa."

      Siis tällaisia nämä huosta hullu ihmiset sitten ovat vailla järjen hiventäkään!

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/hakunilan-tragedia-isaa-luultiin-vaarattomaksi/art-1288437220942.html#comments-anchor

    • Hyi, Suomi!

      Huostahulluilla ei ole pariinkymmeneen vuoteen järki päätä pakottanut,
      kyllä se tiedetään. Ei mitään loogisuutta ja järjen hiventä missään huostahullujen kommenteissa.

      Onneksi alkoi joululoma ja päästään koko perhe pariksi viikoksi pois tästä
      HUOSTAHULLUUDEN ja idiotismin maasta. Niin kauan kun lapsilla on koulu kesken, on ikävä kyllä vielä palattava takaisin... Suomi yök! Ja tuo oksennus on pelkästään viime vuosien yksityistämisestä, huostahulluudesta ja lasten oikeudettomasta asemasta poliitikkojen ja viranomaisten mielivaltaa valtaan.

      Todellinen suomalainen hyvinvointi tuhottiin 20 vuodessa. Siinä menivät mukana ihmisoikeudet lastensuojelussa, tasa-arvoinen todellinen hyvinvointivaltio, samoin tasa-arvoinen peruskoulu ja loistavasti aiemmin toiminut julkinen terveydenhuolto.

      Nykyiseen p-valtioon ei huvittaisi enää veroja maksella.
      Nyt palstoilla räksyttävät sijaishuollon "kasvattamat" rääväsuut, jotka eivät todellisesta suomalaisesta hyvinvoinnista mitään muistakaan, koska eivät olleet edes syntyneet silloin vielä.

      • stadin gundi

        Muuttakaa vaan ulkomaille kultaa vuolemaan, siellähän on aina kaikki paremmin. Eihän tarvitse edes vaikeata suomen kielioppia opetella.
        Synnyin 50-luvulla ja silloin mitään 'suomalaista hyvinvointia' ollut, köyhyyttä ja suuria tuloeroja sitäkin enemmän.


    • Joulumieli _

      Lastesujelulaki toimii aseena

      Lasta vastaan

      Yksenkertaisuuden Sielun heikkoudessa

      Nousee Perheitä Kotia Ja lapsia Vastaan

      S I E L U T O N - V I R K A N I -

      VIRKAEHTOSOPIMUUS MUUTETTAVA KIIREESTI

      VASTUULISEKSI TYÖ SOPIMUSSUHTEEKSI

      YKSILÖ-OIKUS -YKSILÖ -OIKEUS -

      KANSALISET KANSALISET

      -NAUTA KANSA

      NAUTA KANSA

      -AUTA LASTASI

      APUA HEPLP -ISÄ KARISMA "

    • Rikokset julki

      Huostaanotto auttaa vain hyvin hyvin harvoja nuoria.

      Yhteiskunta rakenne on Suomessa muuttunut, eikä enää ole kasvattavaa yhteisöä perheen ympärillä, siksi on sanottukin, että vanhemmat ovat kasvatustehtävänsä kanssa enemmän yksin kuin ikinä ennen tämänkään maan historiassa.

      Mutta suomalainen lastensuojelu keksi oivan ratkaisun nuorten joka ainoaan ongelmaan ja se on huostaanotto! Kun se on tehty, ei yhteiskunta ole enää pätkääkään kiinnostunut nuoresta ja hänen kohtalostaan.

      Häntä saa pahoinpidellä niin paljon kuin sijaishuollon luonnevammainen ja rahanahne henkilökunta haluaa.
      Häntä saa mitätöidä ja nöyryyttää mielin määrin.
      Hänet saa jättää ilman niitä terveydenhoitopalveluita, JOIDEN saamiseksi huostaanotto ehkä tehtiin ja joita laitos valehtelee hänelle järjestävänsä.....
      jne jne jne jne jne

      Jos aikuisia kohdeltaisiin noin, siitä nousisi HIRVEÄ METELI,
      mutta lastensuojelussa vallalla olevan salailupolitiikan ansiosta
      lasten ja nuorten kohdalla tämä on mahdollista.

    • Kansallinen häpeä "

      Tahdonvastainen huotaanotto

      särkee perheen

      kodin

      ja suvun

      sekä ystävä verkon

      Perhekotien kautta Vankila Kelpoiseksi

      Sekä Armeijasta vaputus

      Sos leimaa kansan Tuho leima Euro vai lapsi

      Sos salaisen asikirjan uhri

      Perättömät Diaknoosi lausunnot Täyttä valhetta

      Eu leimaa karjan

      Valvojat vailla autamis velvollisuutta

      Lailista Henkistä Väkivaltaa

      Joka synnyttää ja kasvatta avointa väkivaltaa


      Lapsen kehittävät Kodin kemikaalit Tulevat Kuulluksi -----?

      Kansallisen häpeän kautta -----?

      Mitä ylikansalliset ajattelevat miestä ---?

      Koe arvokkaaksi tuntemisen kokemus "

    • Lue lisää tästä

      Huostaanotto auttaa lasta voi pelastaa lapsen elämän jos vanhemmat osoittautuu väkivaltaisiksi ja holtittomiksi

      • Lue tästä lisää

        Huostaanotto voi tuhota lapsen jos sij.vanhemmat/ kasvattajat osoittautuvat väkivaltaisiksi ja holtittomiksi.


      • Iso huoli?
        Lue tästä lisää kirjoitti:

        Huostaanotto voi tuhota lapsen jos sij.vanhemmat/ kasvattajat osoittautuvat väkivaltaisiksi ja holtittomiksi.

        Turussa saatetaan purkaa huostaanottoja.

        "Jos selvitys osoittaa, että lapsen huostaanoton perusteet eivät ole voimassa, lapsi saatetaan palauttaa takaisin vanhemmilleen.

        -Sosiaalityön budjetti on ylittynyt kolmella miljoonalla eurolla.

        Tämä ehkä kertoo sen, että huostaanotot saatetaan tehdä MUTU periaatteella, eikä huostaanoton tarvetta ole kyetty selvittämään perusteellisesti?

        Lue lisää Turun sanomat 3.11.2011, lue myös kommentteja.

        http://www.ts.fi/online/kotimaa/273132.html


      • Vastuu lapsista.
        Iso huoli? kirjoitti:

        Turussa saatetaan purkaa huostaanottoja.

        "Jos selvitys osoittaa, että lapsen huostaanoton perusteet eivät ole voimassa, lapsi saatetaan palauttaa takaisin vanhemmilleen.

        -Sosiaalityön budjetti on ylittynyt kolmella miljoonalla eurolla.

        Tämä ehkä kertoo sen, että huostaanotot saatetaan tehdä MUTU periaatteella, eikä huostaanoton tarvetta ole kyetty selvittämään perusteellisesti?

        Lue lisää Turun sanomat 3.11.2011, lue myös kommentteja.

        http://www.ts.fi/online/kotimaa/273132.html

        Presidenttiehdokas Sauli Niinistö haastaa kaikki ehkäisemään nuorten syrjäytymistä.

        Kaikilla on vastuu tässä asiassa.

        Turun Sanomat 27.12.2011.

        http://www.ts.fi/online/kotimaa/292959.html
        ----


      • voi paha byrokratius
        Iso huoli? kirjoitti:

        Turussa saatetaan purkaa huostaanottoja.

        "Jos selvitys osoittaa, että lapsen huostaanoton perusteet eivät ole voimassa, lapsi saatetaan palauttaa takaisin vanhemmilleen.

        -Sosiaalityön budjetti on ylittynyt kolmella miljoonalla eurolla.

        Tämä ehkä kertoo sen, että huostaanotot saatetaan tehdä MUTU periaatteella, eikä huostaanoton tarvetta ole kyetty selvittämään perusteellisesti?

        Lue lisää Turun sanomat 3.11.2011, lue myös kommentteja.

        http://www.ts.fi/online/kotimaa/273132.html

        "-Sosiaalityön budjetti on ylittynyt kolmella miljoonalla eurolla."
        Eipä ole tällä hallinnonalalla minkäänlaista budjettiseurantaa?

        "...huostaanotot saatetaan tehdä MUTU periaatteella"
        Tottakai se on sossuilla MuTu ja varsinkin TäTi (=Tädit Tietää), silmänlumeeksi tilataan joku "lääkärin"lausunto, senkin sisältö ennalta sovittuna. Ja jos ei lääkäri suostu, jätetään ilman lääkärinpaperia päätettäväksi jonkun sossulautakunnan "arvostaman" tahon suosituksilla.
        P..seestä on Suomessa tämäkin asia, mitähän pahaa me ollaan tehty ansaitaksemme tällaiset viranomaiset?


    • huostaanotot yesss

      Huostikset kunniaan huostaanotoilla voi pelastaa ihmishenkiä

      • Ei voi.....

        Vai voi vai??? Mitens ne kaksi huostaanotettua tyttöä sitten kuoli miksi huostaanotto ei pelastanut heidän henkiään???

        Joten älä jauha soopaa!


      • Kiellot yes-ZZ

        Samalla vois kieltää autot, skootterit, junat, laivat, koska sillä voi pelastaa ihmishenkiä. Varsinkin mopoautot vois kieltää, koska ne aiheuttaa kateellisuutta. Samoin muskeliveneet, moottoripyörät ja kalliit vaihdepyörät.


    • uncle sam

      huostaan otoilla kansaa tervehdytetään ..siis sukupolvia eteen päin..
      lapsi omaksuu oikeita asioita turvallisessa ilma piirissä...ja kasvaa kunnon kansalaiseksi..työtätekeväksi veron maksajaksi..ja ennenkaikkea lapsen oman edun mukaista..
      .yleensäkin lapsella/nuorella oikeus omaan elämään heti kun siivet kantaa..
      ja että ne siivet saadaan kantamaan niin on olemassa huostaan otot..

      uncle sam

    • Auta lasta

      Aina löytyy ääritapauksia ja niistä isoilla otsakkeilla kirjoitetetaan,
      se on valitettavaa kun lapsista on kysymys.
      Miksi tähän on tultu ja mitä varten. Kun aina vain yhä enemmissä määrin lapset voivat huonosti, missä piilee se vika.
      Ei kirjoitella isoilla otsikoilla kuinka huonosta lapset ja nuoret voivat tällä hetkellä.
      Mikä on niiden syy ei haluta aukausta sitä porttia joka on tiivisti suojattu.
      Aikoinaan oli Suomessa hyvä lastesuojelilaki ja lasta suojeltiin. Mitä tapahtui ajan saatossa tuli perhelaki, suojeltiin perhettä ja kriisi entisestään syveni.
      Ne joita se piti auttaa lapsia, jäivätkin omien vanhempien jalkoihin ja kukaan ei lapsista välittänyt kun perhe oli se yhteinen tekijä.
      Mitä tehdä lapselle jota eivät omat vanhemmat huolehdi. Lapset aliravitsemuksesessa, tai ei tunne kuin nakit, kokis, ranskalaiset, tuoremehun.
      Mitä näille lapsille pitäisi tehdä auttaa avittaa. Ei käy kun omat vanhemmat sen kieltää, ei saa auttaa vaikka näkee lapsen Suomen massa viluissaan kärsivän.
      Miksi ei näistä kirjoiteta kuinka omia biologisia lapsia pidetään huonosti. Kuka kantaa vastuun. Nyt on tultu siihen pisteeseen lapset ovat niin häiriinttyneet että ei oikein kukaan ota vastuulleen ei edes sijaisvanhemmat.
      Kenelle vastuu kuuluu sosialiviranomailille joka työntää rahaa perheen hyvinvointiin. Minne isä äiti ne rahat laittaa kun lapsi ei saa sitä perusruokaa.
      Kun olet niin kova arvostelemaan jos itse ottaisit sijaislapsen ja kantaisit vastuun niin kauan kuin omiakin lapsiasi pitäisit. Auta lasta jotta siitä tulisi työtätekevä aikuinen. Kirjoita sitten artikkeli kun olet sen tehnyt. Olet yhtä asiaa viisaampi.

      • Normiriemua

        Kun jotain oikein pahaa tapahtuu, lehdissä kirjoitetaan, että pahantekijä on "hyvästä perheestä" ja kulissit kunnossa. Siinä sen näkee, mitä Suomessa byrokraatit ajattelee. Olis näemmä ollu helpompi, jos pahantekijä olis "huonosta" perheestä ja muutenkin onnettomista olosuhteista. Eihän hyvän perheen lapsi, ei...


    • En tule ikinä uskomaan, että huostaanottosysteemi tuo pelkästään huonoa. Missä tahansa systeemissä on omat heikot kohtansa, joiden ansiosta sattuu näitä todella surullisia tapauksia. Siltikään huostaanottosystyeemiä ei mielestäni kannata purkaa, vaan pikemminkin päivittää tähän päivään.

      Mielestäni tämän päivän systeemin heikoin kohta on liiallinen rajuus; aivan liian hepposin perustein otetaan lapsia huostaan ja vasta tämän jälkeen mietitään perheen tukemista. Sitten tilanne muuttuu ja lapsi palautetaan ja tilanne taas muuttuu ja lasta taas kuin palloa pompotetaan paikasta toiseen. Se tuottaa aina ylimääräistä stressiä ja kallista byrokratiaa.

      Olen todella vahvasti sitä mieltä, että ensisijaisesti perhettä tulisi tukea muuttamaan tapansa ja vasta tämän jälkeen viimeisenä keinona käyttää huostaanottoa.

      Esimerkiksi tutultani huostaanotettiin vauva, koska äiti sairasti masennusta jo pidemmän aikaa ennen lapsen syntymää ja hänen motivaationsa tehdä yhtään mitään oli aika matala sairauden vuoksi. Jos tämä äiti olisi saanut jotain kodinhoitoapua tai vauvanhoitoapua vaikeimpien ensikuukausien aikana, niin olisi sitten reipastunut ja mahdollisesti vähitellen muuttunut omatoimisemmaksi, mutta kun ei haluttu auttaa äitiä, vaan äkkiä vauva pois ja äiti saa ihan itse tehdä mitä lystää, mutta saa vauvan takaisin jos vointi kohenee.

      Veikkaan, että lapsen henkisen kehityksen kannalta ei ole mitään hyvää, jos hänet vain heitellään kuin palloa perheestä toiseen.

      En tiedä miten Suomessa, mutta ainakin Venäjällä lapsen adoptoinnista saa valtiolta melko hyvän rahallisen avustuksen ko. maan hintatasoon nähden, joten siellä varsinkin vähävaraiset perheet adoptoivat lapsia elannokseen. Lapsista ei pidetä mitään huolta, vaan tarkastuksia varten pistetään kulissit pystyyn ja heti kun sossun tädit ovat poissa, niin lapsia pidetään suorastaan orjina ja heitä pahoinpidellään.

    • Lapset, kaikkeni!!

      Nixukka, puhut asiaa,perheiden, tai vanhempien tukeminen tulisi olla ensisijainen avun kohde. Nykyisin alkaa kuitenkin olla ongelma, että rahojen perään tuijotetaan peruspalveluissa aivan tolkuttomasti, siis ensisijaisesti, erityisesti vanhempien kohdalla, koska siellä olisi avun tarvetta paljon, mutta silloin se maksaa paljon ensimmäisessä vaiheessa, mutta vain siitä ollaan kiinnostuneita, ei lapsen parhaasta. Kuitenkin huostaanotettujen lasten ensisijaiseksi sijoituspaikaksi ovat muuttumassa sitä bisneksenä tekevät yritykset ja yrityksiähän pitää tukea, bisneksen pitää tuottaa.

      Se tuki mikä perheille annetaan on ehkä vain kahdeskymmenes osa tai vieläkin vähemmän, kuin huostaanotettuja lapsia ammattina hoitaville yrityksille maksettu kuukausikorvaus, tarkkoja lukuja en ole jaksanut etsiä tähän. Kuitenkin esimerkkinä voisin sanoa vaikka lasten harrastuksiin annettu raha perustoimeentulotukena voi olla, jos sen onnistuu perustelemaan noin 100-150 euroa vuodessa, kuitenkin näillä ammattimaisilla kodeilla on esim. omia jäähalli ja uimahallivuoroja. Tietenkin on hyvä asia, että ne jotka näitä vuoroja järjestävät, käyttävät saamansa rahat oikein, mutta entäs ne jotka eivät järjestä, nekin saavat samat rahat, mutta pitävät ne itse!!! Huostaanotettujen lasten hoito lienee varsin tuottavaa, koska Suomeenkin on tyrkyllä useita ulkomaisia sijoitusyhtiöitä perustamaan ns. ryhmäkoteja. Minua etoo järjestelmä, jossa lapsen elämä on jonkun toisen bisnes. Monet vanhemmat, jotka oman perheensä ohella kasvattavat näitä lapsia, tekevät hyvin arvokasta työtä ja sehän onkin nykyisenkin lain mukaan ensisijainen sijoitusmuoto, mutta nämä bisnesryhmät tekevät tehokasta loppausta ja se loppaus kyllä tuottaa tulosta. Olisi lisäksi kuitenkin muistettava perheiden taloudellisesta ja muusta tukemisesta, että kaikki sosiaaliseen tukeen käytetyt rahat ovat hyvin tehokasta taloudellista elinkeinotukea, se käytetään ja hyödyttää välittömästi muuta elinkeinoelämää, tämä kuitenkin unohtuu pahansuopaisuuden ilmapiirissä.

    • Haluan sanoa vielä sen, että väite, ettei huostaanotto ketään auta on virheellinen kahden tapauksen perusteella.

      Jos lähiomaisiaan lähtee tappamaan, niin siinä on pakko olla taustalla jokin ilmeinen tai piilevä mielenterveyshäiriö. Se, ettei lapsia otettu näiltä vanhemmilta pois ensimmäisen väkivaltakohtauksen jälkeen kertoo siitä, ettei lapsia haluta pompottaa kuin palloja paikasta toiseen. Ajateltiin varmaankin, että seurataan miten tilanne kehittyy. Ei sitä voitu ennustaa, että isällä on niin pahasti päässä asiat vinksallaan.

      Toisessa tapauksessa kyse oli jo aiemmin muhineesta masennuksesta, joten ehkäpä joku mt-ongelmiin enemmän kuin tavan tallaaja perehtynyt henkilö ajatellut, että huostaanotto oli ko. nuoren kohdalla paras ratkaisu. Aloittaja ei varmaankaan koko tilannetta tiedä.

      • Höxukka

        Jo se on ihme, ettei suomalaisessa natsimielenterveystyössä saada tuloksia aikaiseksi. Yritäs mennä terkkarin vastaanotolle ja sano yksikin varomaton sana mielialastasi, niin johan pukkaa MT1 ja kytät ovelle odottamaan. Sitten se onkin jo menoa, "kalterien taakse" ja avain heitetään kaivoon. Miksiköhän mielenterveysosastoille hakeutuu sadistisia hoitajia, kuuluuko se heidän apukoulu MT-hoitajakoulutukseensa? Ammattitauteihin kuuluu ainakin sairaalloinen epäluuloisuus, fyysisten sairauksien käyttäminen kidutuksen välineenä ja psyyken lääkkeitten yliannostelu. Raportit korjataan sitten tarvittaessa "kauniiksi".
        Missäköhän "piilevää mielenterveyshäiriötä" voi Suomessa esiintyä? Täytyy olla sitten ihan peräkylän perukoilla, muuten kyllä järjestelmä korjaa talteen...


      • Höxukka kirjoitti:

        Jo se on ihme, ettei suomalaisessa natsimielenterveystyössä saada tuloksia aikaiseksi. Yritäs mennä terkkarin vastaanotolle ja sano yksikin varomaton sana mielialastasi, niin johan pukkaa MT1 ja kytät ovelle odottamaan. Sitten se onkin jo menoa, "kalterien taakse" ja avain heitetään kaivoon. Miksiköhän mielenterveysosastoille hakeutuu sadistisia hoitajia, kuuluuko se heidän apukoulu MT-hoitajakoulutukseensa? Ammattitauteihin kuuluu ainakin sairaalloinen epäluuloisuus, fyysisten sairauksien käyttäminen kidutuksen välineenä ja psyyken lääkkeitten yliannostelu. Raportit korjataan sitten tarvittaessa "kauniiksi".
        Missäköhän "piilevää mielenterveyshäiriötä" voi Suomessa esiintyä? Täytyy olla sitten ihan peräkylän perukoilla, muuten kyllä järjestelmä korjaa talteen...

        Väitteissäsi ei ole mitään perää. Olen ollut mt-puolella töissä ja voin todeta, että suomen sairaalat ovat niin täysiä, että hoitoon kaikkia sitä tarvitsevia millään voida laittaa ja jos hoitoon laitetaan, niin ensitilassa potkitaan pois. saa aika pitkään kärsiä milloin mistäkin mt-häiriöstä ennen kuin edes hikinen M2 napsahtaa.


      • Nixukka kirjoitti:

        Väitteissäsi ei ole mitään perää. Olen ollut mt-puolella töissä ja voin todeta, että suomen sairaalat ovat niin täysiä, että hoitoon kaikkia sitä tarvitsevia millään voida laittaa ja jos hoitoon laitetaan, niin ensitilassa potkitaan pois. saa aika pitkään kärsiä milloin mistäkin mt-häiriöstä ennen kuin edes hikinen M2 napsahtaa.

        sanon sen vielä, että M1 napsahtaa kenelle vaan pelkän epäilyn perusteella, mutta se ei vielä tarkoita sen enempää, että potilaalla epäillään olevan jokin mt-häiriö ja pyydetään psykiatria arvioimaan potilaan tilaa.


    • lastenkodin kasvatti

      Minut on huostaanotettu elämäni lastenkodissa oli täyttä paskaa ja siellä vaan kahlitaan ja rajoitetaan ja saadaan sinut KÄYTTÄYTYMÄÄN kunnon kansalaisen tavoin kiristämällä ja käyttämällä henkistä väkivaltaa ja avopesulla

    • von Laagerbom

      Olet lukenut uutisoinnin aika huonosti. Perheessä ei ollut ollut väkivaltaa aiemmin.

    • EiSeAinaOlePaha

      Ei huostaanotto aina ole pahasta. Itse en olisi hengissä jos minut olis jätetty äidilleni lapsena. Huostaanotto tapahtui siis kun olin 2 vuotias ja sen jälkeen olen saanut elää normaalin ja mukavan lapsuuden. En halua edes kuvitella mitä olisi tullut jos minut olisi jätetty äidilleni joka oli mm. yrittäny pudottaa minut parvekkeelta jne... Luojan kiitos mummoni oli ilmoittanut sossuille ja minut huostaanotettiin. Että ei se aina ole pahasta, ihan oikeasti. Niin ja asuin siis 2 eri paikassa ennen aikuistumistani. Ja nykyään olen mielestäni ainakin normaali parikymppinen nainen, naimisissa ja pian äiti :) Ett sillee...

    • wer

      Ihan vaan että pääsette tossa paskapuheessa eteenpäin, niin nämä 2 lasta, jotka isä surmasi, eivät olleet huostassa.

      Yrittäkää nyt edes hankkia tietoa, jos te elätte iltapäivälehtien varassa, niin heikosti menee.

    • Nyt on nyt

      Siis 18 v. sitten!

      Ehkä se silloin vielä toimi alkuperäisen perustamisideansa mukaan, mutta
      enää siitä alkuperäisestä tarkoituksesta ei taida olla kuin haju jäljellä.

      Silloin ei vielä tehty bisnestä lastensuojelulla, lapset eivät olleet ls:n kauppatavaraa, kuten nyt. Ja silloin taisi vielä PERUSTUSLAKIKIN koskea ihan jopa lapsia, silloin ei tarvinnut vielä ostaa osaa PERUSTUSLAIN mukaisista palveluista lapsillekaan lastensuojelun ja huostaanoton kautta, silloin ne olivat kaikkien saatavissa, kuten on kuulunut ollakin.

      • Korjauksia

        Kyllä nuo Hakunilan tapauksen lapset olivat huostaanotettuja.
        Joku taitaa nyt sekoittaa eri tapauksia keskenään.

        Eikä huostaanotetun elämä välttämättä ole ollenkaan ruusuilla tanssimista, kuten 20 v sitten lienee ollut, koska silloin otettiin huostaan vain huonoista oloista ja sijoitettiin parempiin. Niin ei ole enää tänä päivänä.

        Ja sit hirveä huoli joillakin, että huostaanottosysteemiä ollaan muka purkamassa:
        Voi jestas sentään.
        Ei kai sitä kukaan liene ehdottanut, mutta rajuja korjauksia sen toimintaan pitäisi saada ehdottomastil.


      • Silminnäkijä
        Korjauksia kirjoitti:

        Kyllä nuo Hakunilan tapauksen lapset olivat huostaanotettuja.
        Joku taitaa nyt sekoittaa eri tapauksia keskenään.

        Eikä huostaanotetun elämä välttämättä ole ollenkaan ruusuilla tanssimista, kuten 20 v sitten lienee ollut, koska silloin otettiin huostaan vain huonoista oloista ja sijoitettiin parempiin. Niin ei ole enää tänä päivänä.

        Ja sit hirveä huoli joillakin, että huostaanottosysteemiä ollaan muka purkamassa:
        Voi jestas sentään.
        Ei kai sitä kukaan liene ehdottanut, mutta rajuja korjauksia sen toimintaan pitäisi saada ehdottomastil.

        Nykyään sekin on mahdollista, että lapsen olot huononevat huostaanoton myötä.
        Ei todella systeemi toimi enää niin kuin joskus vuosikymmeniä sitten.


      • wer
        Korjauksia kirjoitti:

        Kyllä nuo Hakunilan tapauksen lapset olivat huostaanotettuja.
        Joku taitaa nyt sekoittaa eri tapauksia keskenään.

        Eikä huostaanotetun elämä välttämättä ole ollenkaan ruusuilla tanssimista, kuten 20 v sitten lienee ollut, koska silloin otettiin huostaan vain huonoista oloista ja sijoitettiin parempiin. Niin ei ole enää tänä päivänä.

        Ja sit hirveä huoli joillakin, että huostaanottosysteemiä ollaan muka purkamassa:
        Voi jestas sentään.
        Ei kai sitä kukaan liene ehdottanut, mutta rajuja korjauksia sen toimintaan pitäisi saada ehdottomastil.

        Mä toivoisin, että tiedät asian oikean tolan. Harmillista, että olet väärässä. Mutta jos se auttaa tota provoavaa keskustelua, niin sovitaan, että olivat huostassa.


    • Lasta vastaan :(((

      Tootta Lasten suojelu on

      Ase lasta vastaan :(((

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10300
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      421
      4563
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      92
      3104
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2875
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2714
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2698
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      154
      1889
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1748
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1640
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1443
    Aihe