SAIRAALALASKU

sairaalalasku

Paljonkos on tullut synnytyksesä maksua ja mitä se maksu sisältää? ruuat, kipulääkkeet??

ja mistä päin lasku tulut?

51

6198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mommyfor4

      500 euroa tuli laskua.Oma ja vauvan tehohoito siis yhteensä, 6vrk. Ruoasta ja lääkkeistä ei laskuteta erikseen, vaan vuorokausimaksua maksetaan.Kotkassa oltiin.

      • Ranskassa 0 EUR

        Siis mitä ihmettä! Eikö suomessa pitänyt olla ilmainen terveydenhuolto? Ainakin näin ne väittävät ulkomailla...


    • 33 Euroa tuli ja oltiin neljä päivää.Turun kunta tarjoo kolme ensimmäiset päivät.

    • la heinäkuu

      500€!!!! kamalaa!!! itsellä la vasta heinäkuuussa mutta jo on synnytys kallista

      • ...........

        Luitko että hän sanoi TEHOHOITO ja 6VRK. Ei kai tollaista normaali tapauksessa ole.


    • -¨-¨-'-¨-'¨-'

      Jos vauva on teholla niin ainakin Mikkelissä menee lapsesta ja äidistä omat maksut. Meillä oltiin viisi vuorokautta ja molemmilta noin 165 euroa eli yhteensä 330 €

      Vuorokausihinnoittelu, joka pitää siis sisällään kaiken...

      • Yualle

        Jos menee sairaalaan viittä vaille puolen yön ja pääsee pois ylihuomenna, niin 3 päivän lasku. Kiitos.


    • Täällä Oulussa maksoi vuoinna 2008 yksi viikko Oysissa jonkun verran yli 300, mut en enää muista, että minkä verran yli kolome sattaa.

    • 2+6

      Vuosi sitten oli Kainuun keskussairaalassa vuorokausimaksu 32,5 €, joten seitsemältä päivältä maksoin 227,5 €. Muusta ei tarvinnut maksaa.

    • äiti itsekkin

      mitenköhän voi vaihdella hinnat noin paljon eri puolella suomea.. huh,huh.

      • jgfm

        Tuskin ne juurikaan vaihtelee, se perusvuorokausi on 30-35e. Maksaa tietysti enemmän jos olet perhehuoneessa (maksu usein x2), olet sairaalassa pidempään tai erityisesti lapsen tehohoitopäivät nostaa laskua tehokkaasti. Ne sitä vaihtelua tuo. Plus se, että joillain paikkakunnilla kunta maksaa ekat 2-4vrk. Mutta vuorokausihinnassa en oo kuullu suuria vaihteluja.

        Noin 130e / 4 hoitopäivää / Kuopio.


      • ljokjolh

        Ei ne hinnat juurikaan vaihtele. Vuorokausimaksu on liki sama kaikissa paikoissa. Vaihtelu johtuu siitä, että joku on sairaalassa vuorokauden, toinen viikon. Toisen vaiva on keskolassa, toisen ei. Osalla taas oma kunta maksaa sen noin 30-35e/vrk, mikä on keskimäärin vuorokausi kustannus asiakkaalle keskussairaalassa.

        Oma laskuni oli 65 euroa -2 sairaala päivää.


      • ............
        jgfm kirjoitti:

        Tuskin ne juurikaan vaihtelee, se perusvuorokausi on 30-35e. Maksaa tietysti enemmän jos olet perhehuoneessa (maksu usein x2), olet sairaalassa pidempään tai erityisesti lapsen tehohoitopäivät nostaa laskua tehokkaasti. Ne sitä vaihtelua tuo. Plus se, että joillain paikkakunnilla kunta maksaa ekat 2-4vrk. Mutta vuorokausihinnassa en oo kuullu suuria vaihteluja.

        Noin 130e / 4 hoitopäivää / Kuopio.

        No kyllä siinä musta aika iso ero on eri paikkakunnilla jos jossain kunta maksaa vaik 4vrk ja jossain ei mitään.


      • jgfm
        ............ kirjoitti:

        No kyllä siinä musta aika iso ero on eri paikkakunnilla jos jossain kunta maksaa vaik 4vrk ja jossain ei mitään.

        Hoitovuorokauden hinta ei siinä muutu mihinkään, vaan laskun maksaja. Ja ottaen huomioon miten paljon kunta maksaa sairaalahoidosta ENNEN kuin jäljelle jää tuo noin kolmenkympin pikkusiivu, niin tuo muutaman vuorokauden hoitopäivämaksu siihen kaupan päälle on kuin itikan pissi Itämeressä.


    • cdnvndv

      Olin pari kuukutta sitten 5 päivää ja maksoin n.160e.

    • tst.

      Perhehuonehan maksaa sitten paljon enemmän kuin normipaikka.

      Joka paikassa menee erikseen lapsen tehoh. ja äidin vuorokausimaksu.

      Tuo 32 ja risat, siihen kuuluu _kaikki_ ja se ei ole kuin murto-osa siitä mitä se sairaalapaikka oikeasti maksaa. Tehopaikasta puhumattakaan.

    • yhden äiti.

      Porissa laskua tuli joku 100e, oltiin 3päivää päivä jona syntyi. Ei ollut perhehuone vaan ihan normi, hintaan kuului kaikki mitä siellä tarvitsi....

      • HUOMIO!!

        Muistakaa että vaikka menisitte synnyttämään viisi vaille kaksitoista yöllä, laskutetaan siitä viidestä minuutista koko vuorokaudenhinta. Joten jos mahdollista, kannattaa yrittää sinnitellä hieman jälkeen puolenyön ;)


    • tuolla on mitä todellisuun hintoja synnytykseksä

    • tyttö 13.9.2011

      helsingissä kättärillä lasku n500€ 5päivää vauva joutu olemaan 2 päivää lastenosastolla letkuruokinnassa ja sokeri tarkkailussa.. Ja meillä oli perhehuone eli sisälsi mun ja miehen ruuat

    • tulihan sieltä lasku

      Kyllähän sieltä sairaalasta yhteensä parin sadan euron lasku tuli. Olin siis jo ennen synnytystä tarkkailtavana ja sitten ihan synnytysreissulla yhteensä 3 päivää...

    • vd

      Turussa kunta "tarjoaa" ensimmäiset 3 päivää, mutta silti ensimmäisestä lapsesta tuli 100e maksua, oltiin 6pv, ja toisesta lapsesta tuli yli 500e kun vauva oli tehohoidossa 3pv ja yhteensä oltiin 7pv sairaalassa. polikäynnit päälle.

    • mom

      17 päivää yhteensä sairaalassa,oma lasku 500e(satasen sain pois) ja vauvan 6pv:n vastasyntyneiden tehon lasku 200e...

    • Onni onnetomuudessa

      Kotkan keskussairaalasta tuli n. 700 euron lasku, kun olin lapsen kanssa 10 vrk sairaalassa: lapsi oli lastenosastolla ja molemmista laskuettiin tietysti erikseen.

      Lapselle tehtiin kalliita tutkimuksia mm. magneettikuvaus, joka tosin oli turha. Tutkimukset toki sisältyivät hintaan, mutta olivat jotkut vauvalle kivuliaita.

      Syöpää ei onneksi löytynyt eli oli täysin väärä hälyytys. Meille tietty tuli lasku, vaikka lääkäri erehtyi diagnoosissaan. Ollaan kuitenkin onnellisia, että sairaalassa ollaan tarkkoja ja meidän kohdalla kaikki päättyi onnellisesti!

      • ............

        Oliko vauvalle otettu vakuutusta ennen syntymää? Eikö se korvaa tuollaiset...


    • kätilöopisto

      meillä tuli 200€ perhehuone kätttärillä ja 3 päivää.

    • hella74

      Just juttelin Amerikassa synnyttäneiden kanssa. Jos kaikki menee HYVIN eli normaalisti ilman tehohoitoa tms, hinta 13 000 dollaria eli kymppitonni euroissa. Jos tulee tehojoitovuorokausia, ne on kymppitonni per nenä per pää. Ei saanut vakuutusta, kun tuli maahan ollessaan raskaana. Vakuutus yleensä kattaa, mutta vakuutusmaksut on n.500e per nenä per kuukausi. Että kyllä me verorahoilla aika halvalla synnytys ynnä muut saadaan. Tehohoitohan on kallista ja Suomessakin maksaa veronmaksajille useamman tonnin per vuorokausi...

      • neomarxsilainen

        "Että kyllä me verorahoilla aika halvalla synnytys ynnä muut saadaan. Tehohoitohan on kallista ja Suomessakin maksaa veronmaksajille useamman tonnin per vuorokausi... "

        Toisaalta eikö tehoitoa tekevä henkilökunta saa saman palkan vaikka eivät tekisi töissä mitään. Lisäksi kunnan omistaman sairaalan ei tarvitse maksaa osinkoja osakkeen omistajille. Siitä tullaankin siihen että kapitalistien mielestä julkinen terveydenhuolto on huono asia koska he eivät pääse tekemään siitä liiketoimintaa ja nostamaan osinkoja. Asiakas taas voi kysyä mitä lisäarvoa hän saa hoidostaan/palveluistaan jos se olisi yksityisairaalassa toteutettu ja osakkaan omistajat nostaisivat osinkoja?


      • hmm..

        Mites ne köyhät Amerikassa sit synnyttää?? Pitääkö pitää lapsi mahassa ettei synny kun ei varaa synnyttää.


    • Enenn oli kotisynnys

      MIten ennen vanhaan naiset tekivät penikkansa saunan lauteilla - eikä lasku ollut mitään. Ei kait nykyiset naiset ole sen heikompia tekemään kakaroita.
      Tuossa naapurikin teki jo 13:sta eikä missään näkynyt tuntuvan.

      Ei kait kotisynnytystä ole kielletty jos siihen pystyy.
      Oliko entisaikoinaan lapsikuolleisuus sitten suuri, sitä en tätä kirjoittaessani tutkinut. Mutta on ihan törkeätä rahastusta tonnitolkulla KUPATA RAHAA synnytyksen takia. Helppohan se on ottaa kun on hyvä maksaja - veronmaksajat - ja rahat menevät veroparatiisiin - kuten se taisi Mehiläisen jutussa paljastua.

      Terveydellä ei saa leikkiä, mutta voihan tuota sairaalaa boikotoida ja pulauttaa homam kotona valmiiksi. Niin tehtiin ennenkin - ja sen perusteella mekin täällä olemme aikakin minä joka jo kuuttakymmentä lähenee.

      • ............

        No kyllä se vauva on lääkärin tarkastettavaksi vietävä vaikka kotona synnyttää. Mitäs jos vauva tarvii tehohoitoa suoraan synnytyksessä? Tai äiti? Ei enää missään kivikaudella eletä.


    • jartsa

      v...tusti tuskaa ja sisältää vähintään yhden vauvan,maksupuoli selkiää 18 vuoden päästä

    • mummo 40wee

      Minulle tuli esikoisesta vuonna 1995 50mk/vrk ja nyt iltatähdestä 2009 tuli 37€/vrk=218mk...

      kyllä on hinnat noussut.. Nyt esikoiseni 16vee tulossa isäksi ja saas nähä onko hinnat noussut taas.

      • olb

        ois varmaan kannattanu sijoittaa muutama euro kondomeihin, ois paaaljon halvempaa...kaikille...taas yks yhteiskunnan elätti lisää...oikeastaan kaks, maksetaanhan isällekin lapsilisää vielä...tsissus mistä näitä sikiää...


    • äitix2

      no ensimmäinen synnytykseni maksoi 5:ltä päivältä n. 400e, nyt tämän uusimman kohdalta on kerääntynyt laskua jo yli 500e ja lisää summaan tulee päivä päivältä (heikottaa ihan arvuutella loppusummaa).. tosin tämä meidän neiti syntyikin 2½kk etuajassa, joten joutuu vauvateholla olemaan. kyllähän se maksaa tuhottomasti, mutta on myös sen arvoista!

    • hella74

      Kyllä se äiti- ja lapsikuolleisuus oli entisvanhaan todella korkeaa luokkaa, ja syntymähän on ihmiselämän riskialttein tapahtuma. Jotta koko systeemi toimii, täytyy ylläpitää kallista tehohoitovalmiutta, ja se vasta kalliiksi tulee, jos menetetään ihmishenkiä tai tulee pysyviä vaurioita. Eli jos vaikka joulun kunniaksi suomalaisetkin voisivat olla pari päivää tyytyväisiä. Me oikesti eletään varsinaisessa lintukodossa. Äiti- ja lapsikuolleisuus on maailman alhaisimpia ja kaikki tämä länsimaalaisittain halvimmasta päästä!

    • mama 06

      Kyllähän ton oman osuuden sossu maksaa jos itsellä ei ole rahaa (mutta ei saa olla myöskään omaisuutta). Itselläni ei ollut mitään tietoa kun lähdin synnyttämään. Oli kyllä aika yllätys kun sai laskun. Onneksi mulla oli äiti joka auttoi kustannuksissa.

    • bujashaka

      joku 130-150 euroa hyvinkäällä ja 3pv tais sisältää. ei komplikaatioita. normi synnytys, kipulääkkeet, parit sapuskat jne.

      • bujashaka

        ambulanssi joku 12 euroo omavastuu.


    • Mummy2006

      Oho! Luulin, että Suomessa juuri olisi ilmaista synnyttää. Australiassa kunnallisessa 5vrk eikä mitään maksanut.
      Yksityisellä olisi ollut n. 1000aud/vrk lääkkeet. Vaaditaan minimissään 2 vuotta olllut vakuutus jotta korvaa synnytyksen.

      • ----

        heippa sen verran haluan kertoa että ainakin ennen ei tarvinnut ,maksaa kun 7 vuorokautta vuodessa alle 18vuotiaasta lapsesta sairaala maksuja vaikka lapsi joutuisi olemaan siellä kuinka kauan , ja sitte taas aina ku vuosi vaihtuu taas uusi maksun keruu , ja koskee koko suomea ja myös eriskois -sairaaloita esim yliopistollisa sairaaloita.


    • koira

      mikä on keskussairaalan vuorokausi maksu,minkä veronmaksajat joutuvat maksamaan.jos potilaan omavastuu on noin 37-45e mikä on koko summa yhteiskunnalle?

    • htsfhdh

      mitähän maksaa synnytys jkl:ssä?

      • jfhl

        Ihan sen saman rapiat kolmekymppiä per vuorokausi, jos kaikki menee hyvin, eli joku noin 100-130e on aika tavallinen (3-4vrk reissu). Tehopäivät yms. on asia erikseen.


    • 10kk äippänä

      naisten klinikalla oltiin viime kesäkuussa perhehuoneessa, ja meille tuli laskua 265 ( sis. vauva, äippä, iskä perhehuoneessa olo kaikkineen tarvikkeineen, lääkkeineen, ruokineen yms.) lisäksi tuossa on mukana klinikkamaksu synnytystä edeltävältä päivältä, kun käytiin päivystyksessä tarkistamassa, joko synnytys olisi alkanut. Mutta hinnoissa on tosi paljon eroja paikkakunnittain ja hoidon tarpeesta riippuen.

      Ihanaa loppu odotusta!

    • NKL v-09 ja 012

      "Mutta hinnoissa on tosi paljon eroja paikkakunnittain ja hoidon tarpeesta riippuen. " Mitä mahdat tarkoittaa tällä lauseella?

      Ja toki joka paikassa kuuluu _vuorokausimaksuun_ kaikki, lääkkeet, ruoat ym.


      Perhehuone maksaa enemmän koska siellä voi "asuskella" myökin isä.

    • niii

      No niinhän se on käynyt ilmi noista muista viesteistä että eroja hinnoissa on,..
      Ja mainitsin että isänkin "asuskelu" sisältyy perhehuoneen hintaan...

    • ...

      Kotkassa oltiin, 5 vuorokautta n. 160 euroa. Lapsi oli koko ajan kanssani osastolla, siksi näin.
      Jos olisi joutunut lastenosastolle, hänestäkin olisi sitten tullut sitä omaa laskua.
      Hintaan kyllä kuuluu ihan täysi ylläpito, tuki ja apu, joten ei mielestäni ole kallista siitä, että tuntee olonsa turvalliseksi ja saa tarvittavat eväät uuteen elämään.

      Voisin kuvitella, että laskua voisi maksaa myös osissa, mikäli ei ole mahdollisuutta maksaa kerralla. Onhan se kuitenkin kertamaksuksi aika paljon, itsekin olin säästellyt vähän etukäteen.

    • eikannatasairastaa

      Tänne tuli 300e.... ei tosiaan oo halpaa tuo synnytys.. Ja hauskinta siinä tosiaan ettei siitä etukäteen edes kerrottu että olisi osannut varautua jotenkin..

    • Anonyymi

      Minä olin 19-vuotias edellisen kevään ylioppilas. Kävelin itse Naistenklinikalle synnyttämään. Helppo ja nopea synnytys. Silloin ei ainakaan meille tullut mitään laskua. Olni siellä 10 vuorokautta ja sain 2 pussia verta. Nopeassa synnytyksessä voi menettää verta. Terve vauva ja terve äiti. Meillä äideillä oli siellä oikein hauskaa yhdessä. Muistan jokaisen huonekaverin hyvin. Myöhemmin opiskelin sairaanhoitajaksi. Seuraava synnytys ei maksanut ( helppo kivuton )mitään ,sillä henkilökunta sai ilmaisen palvelun. Olen kuullut huhuja , että eri kunnissa on aivan erilainen hinta synnyttäjille. Ilman muuta tuohon täytyisi puuttua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1741
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1735
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    8. 114
      1699
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe