Saako vuokranantaja potkaista asunnottomaksi?

epätoivoinen äiti

Taustaa:
Avioero takana, vaikea rahatilanne siitä johtuen, opintolainat kaatoi luottotiedot ja osittain olen ollut työttömänä. Teen matalapalkkaista työtä jota on yleensä vain kuukauden - 3 kuukauden pätkissä, nyt on taas yksi sopimus katkolla pian.
Minulla on lapsi ja asun yksin. Kesällä meni avomiehen kanssa poikki ja jäi yksi vuokra maksamatta koska mies ei vuokria muutenkaan tykännyt maksella, oli työtön siipeilijä. Olin itsekin myös työtön hetken aikaa, ja kovasti hain työtä ja kävin haastatteluissa, joka arkipäivä oikeastaan.

Olen vuokralla kalliissa ja isommassa yhtiössä, kolmiossa. Haluaisin vaihtaa kaksioon mutta vuokravelan takia ei onnistu. Muualta en saa luottotiedottomana.

Olen soittanut kys. yhtiön perintäosastolle ja selittänyt tilanteen ja esittänyt että hoidan asiaa kaiken aikaa. Puhelimen toisessa päässä on tyly ja joustamaton henkilö joka asetti takarajan että päivään X klo Y mennessä rahat tilille. En saanut kysyä että voisinko saada hieman armoa että saan asiat järjestymään ja pääsisin sinne sossuun/KELAan tammikuussa. Markkinoinnin puolelta nimittäin sanottiin että ole yhteydessä niin kyllä asioista voidaan sopia. Ja pyh.

Minulla on tämän päivän lisäksi 5 päivää aikaa saada kasaan rahat joita minulla ei ole, enkä saa mistään lainaksi. Oikeudellinen perintä kyseeseen (vai häätö jopa?) josta tuli kyllä postia hiljattain. Häädöstä ei ollut puhe mutta ei kai se kaukanakaan ole.

Kysymys:
Voiko nyky-yhteiskunnassa tapahtua niin että äiti ja lapsi irtisanotaan asunnottomiksi? Kun ei ole paikkaa mihin mennä, lapsella on koulu, mistään ei asuntoa saa ja muutenkin tuntuu että kaikki kaatuu päälle.

En väitä että olisin syytön tilanteeseeni, mutta väitän että vaikeasta avioerosta johtuen elämäni meni aivan uusiksi ja potkaisi peruksille ihan totaalisesti. Olen kunnolinen, raitis ja ahkera työntekijä, äiti, joka ajattelee aina muita ennemmin kuin itseään. Olen ihan loppu ja en jaksa enää.

Ei ole joulumieltä.

13

557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi ei voisi?

      "Voiko nyky-yhteiskunnassa tapahtua niin että äiti ja lapsi irtisanotaan asunnottomiksi?"

      Kyllä voi, koska vuokraustoiminta ei ole htväntekeväisyyttä, ja kyllä sillä vuokranantajallakin omat kulunsa on.

      Ja olethan vuokrasopimuksessasi allekirjoituksellasi vahvistanut, että maksat vuokrat kuten siinä sopimuksessa sanotaan.

      Ota yhteytta sosiaalitoimistoon. Heidän velvollisuutensa on järjestää sinulla ja lapsellesi jokin asunto.

      Mutta se ei todellakaan ole mikään kolmio, tai edes iso kaksio.

    • vuokraanantaja

      Tottakai voi.
      Vuokranantajan kuuluu saada sovittu korvaus.

      Mutta et sinä ilman kattoa jää.
      Menet Sossuun tai Kelaan.
      Jos ei muu auta hae oikeusapua varattomana ja ne järjestää sulle siirtoa häätöön lapsen ja vaikean tilanteen vuoksi.
      Mutta muuttopäivä joskus tulee ja sitten toivottavasti joku ensisuoja tms hetken auttaa.

      Asiat on hoidettava sovitusti. Siipeileviä häntäheikkiä löytty kyllä. Eräskin asuttuaan ja syötyään ilmaiseksi pari vuotta lähetettiin ostamaan maitoa 2 L.
      Sanoi lähtiessään : '' anna kaksi euroa lastesi maitoon''........................

    • hyvään uskova

      Tämä yhteiskunta on niin kylmä että kaikki mahdollista , ulos vaan niin kaikki aattelee ja luottotiedottomalle ainoa koti ilman sukulaisia on ROSKIS tai pakkasöinä rappukäytävä tai putka . tämä karua mutta totta nykyää , vaikka olisi työ tai koulu se ei puolusta jos luottotietoja ei ole , tiedän kokemuksesta .
      Nykyään kaupunki myös tyrmää asunnon vaikka enne kaupungin luukut juopoille ym syrjäytyneille , hienoa tulevaisuutta odotetaan aikaa jolloin luottotiedottomia on kun maitoallergikkoja joten lakia ON muutettava.

      • Menesinnesossuun!

        Tämä yhteiskunta on kyllä lämmin ja pehmeä. Viranomaiset varastavat niiltä jotka jotain yrittävät ja jakavat vastikkeetta niille vain ovat.

        Aloittajalle: asunnon vuokraus on liiketoimintaa. Jos vaadit saada asua ilmaiseksi, niin samoilla perusteilla voisit mennä autokauppaan ja ottaa uuden auton ilmaiseksi.

        Vuokranantaja ei ole osa sosiaaliturvaa, eikä hän voi hakea toimeentulotukea sinun puolestasi.


    • pahoillanipuolestasi

      ''Opintolainat vei luottotiedot''.
      Eiköhän luottotiedot mene kun jättää lainan hoitamatta.

      Toki avioero on yksi suurimpia syitä rahaongelmiin.

      Toivottavasti löydät apua.

    • ouyudrelgiuh

      Sossuun yhteys.
      Ne varmaan maksavat sen puuttuvan vuokran.
      Kysy harkinnanvaraista toimeentulotukea.Ota kaynnille lapsi mukaan,niin tajuavat mista on kysymys.

    • laupiassamariini

      Aloittaja, mietipä sitä että omistaisit asunnon ja hankkisit siihen vuokralaisen. Maksat asunnosta lainaa ja muita kuluja ja toivot, että vuokralainen maksaa vuokransa. Antaisitko vuokralaisen asua ilmaiseksi asunnossasi? Maksasisitko yksin oman asuntosi ja sen vuokralaisen asunnon?

      Jos laitan tähän tilinumeroni niin voisitko kiitos lähettää minulle rahaa joka kuukausi, ihan vaan kiltteyttäsi. Kiitos ja numerohan on ykaakooneeviikuu...

    • Dodiiiiiiiiiiiii

      Aloittajalle:

      Veikkaan minäkin että sossu järjestää jonkun asunnon, koska on kyse ennenkaikkea LAPSEN edusta. Kun joku kämppä sinulle osoitetaan (oli se sitten vaikka yksiö hieman huonolla sijainnilla), niin kannattaa ottaa vastaan. Eivät välttämättä vähään aikaan toista tarjoa jos alkaa "diivailemaan". Toinen seikka on, että luottotiedottomien on hyvin hankalaa saada asuntoa pääkaupunkiseudulla, koska kilpailu on kovaa ja luottotiedollisiakin hakijoita on paljon. Eli vaikka itse hakisit asuntoa ja tarjoat luottotiedottomana sossun vakuutta, niin moni vuokranantaja sanoo vain EI.

      Varmaan perintöosaston virkailija saa kuulla kaikenlaisia lupailuja maksujen hoitamisesta ihmisiltä, muttei niitä sitten kuitenkaan hoideta. Eli ei auta muuta kuin ottaa tyly linja, koska hän ei voi tietää mikä on stoorin todellinen totuus. Helposti ihmiset vähättelee ja värittää "ei ollut oma syy!" totuutta eli antaa asioiden kulusta väärän kuvan. Kun jokunen kusetus paljastuu, niin eipä siinä armoa enään tunneta lähimmäistä kohtaan...

      Terävä huomio toiselta kommentoijalta, että jotenkin opintolainakin jäänyt hoitamatta. Herää oikeasti kysymys, että ovatko luottotiedot menneet KUITENKIN vain oman välinpitämättömyyden takia esim. sovin sitten joskus myöhemmin ja jätän nyt vain maksamatta.... mut nyt vedän pääni täyteen maksoi mitä maksoi!

      Sinun tilanteessasi koittaisin hakea ahkerasti työtä ja osoittaa jotenkin eri tahoille, että ihan oikeasti yrität järjestellä asioita. Siis pystyt osoittamaan käytännön teoille eikä vain sanallisesti esim. tuot palkkakuitin näytille. Oli se sitten vaikka vain puhelinmyyntiä tai siivousta, niin ota se vastaan. Ota itsellesi asenne että se on vain väliaikaista ja sen vielä kestää.

      • "Veikkaan minäkin että sossu järjestää jonkun asunnon, koska on kyse ennenkaikkea LAPSEN edusta."

        Suomessa noin varmaan tapahtuukin, vaikka olisi huomattavasti järkevämpää ottaa lapsi huostaan ja potkia asioitaan hoitamaan kyvytön äiti pois lapsen elämästä. Samalla saataisiin ajan myötä uusia oikeasti työkykyisiä sukupolvia työelämään, jolloin rikollisuus vähenisi ja yleinen hyvinvointi kasvaisi.


    • 8

      ""Minulla on lapsi ja asun yksin.""

      ""Voiko nyky-yhteiskunnassa tapahtua niin että äiti ja lapsi irtisanotaan asunnottomiksi?"""

      Aloittaja ei edes tiedä kuka/ketkä asunnossa asuvat.

    • Anonyymi

      Entä kun vuokranantaja on itse asunnoton, mutta ei saa paskaa vuokralaista ulos. Vuokralainen jättänyt toistuvasti vuokrat maksamatta. Vuokranantaja tarvitsee asunnon itselleen. Vuokralainen myös tuhoaa asuntoa tahallaan(jättämällä siivoamatta kokonaan).
      Vuokralaisen turva on isompi kuin vuorkranantajan. On tämä hullua!??

    • Anonyymi

      Huostaanotto ainut ratkaisu tuohon ongelmaan. Ei opeteta lapsesta luuseria.

    • Anonyymi

      Hoitakaa raha asianne ennenkuin menee ulosottoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe