Värien sekoittamisesta

Uusiharrastaja

Ostin itselleni akvarellivärit ja nyt tarvitsisin neuvoja värien sekoittamiseen.
Juuri nyt tuskailen ruskean säyjen sekoittamisen kanssa joita olen kokeillut saada yhdistelmästä: Cadmium ye middle Permanent Red Ultramarin Blue. Sekoituksesta tulee niin helposti violetti tai vihreä tai sitten punertava mutta ei ihan puhdasta ruskeaa. Onko tämä primääriväreistä sekoittaminen "ylimääräinen", mutkistava vaihe, värin saamisessa ja ruskea pitäisikin sekoittaa jo valmiista nappi-vihreästä ja sinisestä? Tuntuisi niin luontevalta (haluaisin myös osata) tehdä väri noista kolmesta mutta miksi se menee vikaan niin helposti? Minulla on 3-4 eri keltaista, 3 vihreää ja 4 eri sinisen värin nappia. Mistä väreistä saisin hyviä harmaan sävyjä? Olisiko tiedossa hyvää kirjaa tai netti-saittia josta saisi hyviä ohjeita näihin sekoitusasioihin? Kiitän etukäteen vastaajia!
Terveisin, Uusi Harrastaja

9

3429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aluksi...

      Kyse on oikeista määristä.Mikäli seos punertaa, tulee lisätä vihreää, jos violetihtaa, pitää lisätä keltaista. Väriä murretaan ja sen kylläisyyttä,(puhtautta) kontrolloidaan vastavärillä. Yleisesti lämpimistä vastaväreistä tulee rusehtavia sävyjä, harmaita tulee kylmistä vastaväreistä. Katso väriympyrää, opettele erottamaan värien lämpötilat, siis näkemään onko väri kylmää vai lämmintä.Kylmää vai lämmintä punaista, kylmää vai lämmintä vihreää.jne.

    • Arttari

      Voisit kokeilla sitruunan kelt. ultramarin sin. alitsarin. pun. vähän valkoista. Rskean eri sävyjä lisäämällä esim kelt. tai punaista ja valööriä sopivaksi valkealla. Sinistä ja valkeaa lisäämällä harmaan sävyjä.

      • kadkiadvkpdv

        Alizariini on niin kylmä punainen ettei sinistä tarvita sitruunan keltaisen kanssa. Sitruunan keltainen on niin vihertävä sävy että melkein minkä tahansa punaisen kanssa sekoitettuna lopputulos on ruskea,(kylmien punaisten kanssa harmaa). Erilaisia harmaita saa kaikista valmiista ruskeista sävyistä,( Poltettu ja raaka umbra, poltettu siena, rautaoksidi punainen, sepia, van dyck`n ruskea), sekoittamalla ultramariinin kanssa. Myös mustaa sävyttämällä eri väreillä saa kauniita harmaita. Ruskeaa saa myös sekoittamalla ihan mustaa ja vaikka englannin punaista.Tai mitä vaan lämmintä punaista.Mustaa ei kannata vältellä, se on erittäin käytännöllinen väri oikein käytettynä. Jostain syystä taideopettajat usein kieltävät tuubi tai nappimustan käytön, varmaankin siksi että oppilaat oppisivat sekoittamaan tummia sävyjä perusväreistä.Monelle tuntuu jäävän kiellosta ehdollistuma joka ei salli mustan käyttöä missään tilanteessa.Oman pään ja silmän käyttö sallittu.Mustaa ovat kuitenkin käyttäneet kaikki suuret mestarit ainakin 1900-luvun alkuun asti, joten mikäli norsunluumusta on kelvannut Rembrandtille tai Sargentille tai Gallen- Kallelalle, sen luulisi kelpaavan kelle tahansa taideopettajallekin.


    • Uusiharrastaja

      Minulla on Burnt Umbra ja Sebia Brown napit joista saa kyllä ruskeaa jota voi sitten sävyttää näillä primääriväreillä. Ruskean sävyjen hallitseminen olisi niin hienoa sillä puiden rungoissa sitä on mustan ruskeasta kellanruskeaan. Nuo hintavat värinapit tuntuvat hupenevan kovasti tässä värien etsinnässä mutta oikotietä ei tietenkään ole paitsi hyvä opastaja, kurssi tai hyvä opaskirja. Keltaisia minulla on lisäksi Cad Yell Midd, Cad Yell Deep ja Yell Ochr. Siniset minulla on Cerul Blue, Preus Blue, Cobolt Blue ja PTH Blue. Punaisia Perm Red, Dark Red ja Pure Magenda. Tuo Arttarin ehdottama Alitsarin punaisen hankkiminen tulee harkintaan. Otan vastaan muitakin ehdotuksia värisatsini täydentämiseksi. Kiitos neuvoista:)

      • houjhpikj

        Ceruleenista ja punaisista saa hienoja harmaita ja ruskeita,(riippuen jälleen punaisen lämptilasta).


    • kysynvaanwewe

      Vesivärinapit niin halpoja, että kannattaako mokoma läträäminen?

    • Arttari

      Ultramarinin sininen näyttää puuttuvan! Kuuluu taiteilijan palettiin!

    • Uusiharrastaja

      Ultramariini on kyllä, jäi vaan mainitsematta. Tuo Ceruleenin punainen on niin lähellä Permanent Rediä että ainakin kuvan perusteella jää miettimään ostamista.
      Raw Sienna ja Burnt Sienna napit taitaisivat olla myös aiheellisia ja muitakin ruskean sävyisiä värejä on. Taidan marssia kauppaan ja hankkia muutaman sellaisen. Mitä mieltä olette valkoisen värinapin tarpeellisuudesta? Sillähän saa muunnettua väriä kun on tarvesta.
      Akvarellipaperin hinnat ovat melkoisen kireitä jos ostaa lehtiöitä, rullassa tulee huomattavan edulliseksi mutta rullan hankintahinta ei sekään ole ihan halpaa puuhaa kertaostoksena. Harjoitteluvaiheessa taitaa olla ihan viisasta käyttää ihan tavallista vesiväripaperiakin.

    • Anonyymi

      Miten saadaan harmaata

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe