HP Compaq SG3-351SC ei löydy väylää!

Computer123

Eli siis, ostin vuos sitten jouluna tälläsen HP Compaq koneen, ihan alkuun sanon etten oo mikään tietokone expertti joten en oikee tiedä yhtään mitään näistä. Eli siis, nyt jouluna sain lahjaks uuden virtalähteen ja näytönohjaimen. Asensin virtalähteen, nyt oli siis näytönohjaimen vuoro. Sitten huomasin, että väylää ei ole, siin on vaan se paikka mihin se väylä kuuluu. Saako näitä väyliä ostettua mistään tai onko jotain toista tapaa saada näytönohjain tohon? Tässä kuva, siitä saa kai jotain selvää: http://imageshack.us/photo/my-images/220/kuva0241.jpg/

26

405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juk

      tuohon ei saa minkäänlaista erillistä näytönohjainta.eli joudut hankkimaan uuden koneen.

    • gfddjhglgfdsfg

      Ei myydä erillisiä väyläliitäntöjä. Valmistaja on karsinut tuosta pakettikoneesta kaiken ylimääräisen pois kustannus syistä ja siksi tuossa ei ole edes PCI-E x16 liitäntää kun tuota konetta ei kerran myydä erillisellä näytönohjaimella varustettuna
      Kuvasta näkee että alunperin on käytetty jonkun muun alihankkijan emolevyä josta sitten on muokattu pelkistetympi pakettivalmistajan toiveiden mukaisesti.

      Eli jos haluat saada uuden virtalähteesi ja näytönohjaimesi hyötykäyttöön niin osta lisäksi vielä uusi emolevy. Koneessasi on AM3 kantainen prosessori ja DDR3 muistit joten hommaat siihen AM3 kantaisen emon. Halvimmat on jotain 50€-60€.

      Eli periaatteessa kerran vahinko on jo tapahtunut ja poweri & näyttis on jo hommattu ei tuo 50€-60€ enään varmaan paha lisä ole mikäli aikoo koneen saada kasaan.

      Alkuperäisin Windowsin aktivointi tosin voi olla kysymysmerkki kun osia menee kerralla noin paljon vaihtoon, mutta soitto suomen microsoftin tukeen auttanee kun kertoo asian miten se on niin antanevat luvan ja avaimen windowsin uudelleen aktivoimiseen ja rekiteröintiin tuollekkin kokoonpanolle.

    • Computer123

      Juu, kiitti avusta :P Mietinpi tässä, hankinko uuden koneen vai uuden emolevyn :D

    • Computer123

      Huomenna uus emolevy, tänää käytii kysyy yhest liikkeestä, huomenna se saapuu sinne.

    • jytjttyjtyjytjytjjt

      Ok hyvä homma. Tuliko varmasti sit oikeanlainen ja kokoinen mATX / ATX emo
      tilattua AM3 kannalla?

      Toinen asia on sitten se että muistitteko ostaa hopeatahnaa joka tulee prossun ja jäähytinsiilen väliin? Kun joudutte emon vaihdon takia irroittamaan kuitenkin sen prossun ja jäähyn niin sinne pitää laittaa uudet tahnat väliin. Muutenkin kaikki emon vaihtoon liittyvät jutskat kannattaa googlettaa tarkkaan, mitään ei saa mennä tekemään "musta tuntuu" tuntumalla vaan hommat pitää tietää 100% ettei käy vahinkoja asennuksessa.

      Ja luonnollisestikaan mistään HP.n sivuilta ei tarvitse enään hakea sit mitään compaqin ajureita koska kone ei emon vaihdon jälkeen enään oikeastaan ole edes HP compaq. Emon ajurit löytyy sit emon mukana tulevasta ajuri CD.stä..

      En keksinyt tähän hätään muuta huomioitavaa mutta jos hiukkakin joku asia epäilyttää emon laitossa niin kysyä saa ja pitää ettei vahingossa sit riko mitään:)

    • Computer123

      Juu, annoin sille tietokoneliikkeen ammattilaiselle tietokoneen mallin, sieltä se sitten katteli, ja sano et tuo huomiseks (tälle päivälle) sen emon liikkeeseen. Eli siis ihan oikea pitäis olla. Ja, kyllä katon kaikki noi ohjeet ihan tarkasti :) Kiitti tosi paljon, on ollu äärettömän paljon apua! On tää sivu suosikeissa, lisään tänne jotain jos on kysyttävää :)

      • Computer123

        Emolevy hankittu, mutta taas ongelmissa. Vaihdoin emolevyn ja uuteen laitoin ne muistit ja CPU:n. Johdot laitoin paikoilleen, ja en tiiä, mikä olis pielessä. Laitan virran päälle, kuuluu vähän isompi ääni koneesta kun normaalisti, mutta näytöstä ei näy mitään. Oon koittanut sekä näytönohjaimen että emolevyn näyttö johto paikkaa. Ei vaan mene, enkä tiiä missä on ongelma, mietin et vois viedä koneen jollekkin, joka tietäis asiasta jotain. niin, ja kun yrittää avaa cd asemaa kun se kone on päällä, se menee 2 sekunniks auki, kunnes sulkeutuu. Muutenkaan en oo varma, kumman levyn laitan ensin, näytönohjaimen vai emolevyn. Emolevyn on asus M5A 78L-M LX V2


    • yujytureutruytru

      Öö siis,,->> "Muutenkaan en oo varma, kumman levyn laitan ensin, näytönohjaimen vai emolevyn." Tarkoittaa mitä?

      No, mutta oletko laittanut kaikki virtajohdot paikoilleen? Emoon tulee 1 kpl 24pin ATX liitin ja vielä 1kpl 4pin lisävirta liitin, jos tuo lisävirtaliitin on unohtunut niin oireet täsmäisivät siihen..

      Mutta kerroppas vielä tähän väliin tarkka virtalähteen merkki / malli ja nätönohjaimen merkki & malli.

      • Computer123

        Siis asennus cd levy, että kumman asennan ensin. Virtalähde on Carbon modecon 400w ja näytönohjain on club3d geforce gtx 550Ti. Vähän teksti takkuilee ku oon nyt iPod touchilla krjoittamassa. Joo, kokeilen vielä noi johdot uusiks


    • ytrrtytrytreytreytre

      Eipä tuolla väliä kumman asentaa ensin, mutta suosittelisin asentaa ehkä ensin emon ajurit ja sitten päivittää windows mikäli kyseessä on puhdas uusi asennus. Sitten näyttiksen ajurit sisään.

      koneesta kuuluu isompi ääni koska näytönohjain ja virtalähde pöhiset erilailla kuin aiempi kokoonpanosi jossa ei ollut erillisti näytönohjainta, eli koneesta kuuluva isompi ääni kuuluu asiaan:)

      • Computer123

        Joo sain vihdoin tän toimimaa. Mut, onko normaaliin et alus tulee joku CPU fan error? Jatkoin eteenpäin ja tuli se valikko että Windowsin normaali käynnistys ja järjestelmän palautus. Mahtaako ongelma olla kiintolevyssä? Kun tässä sanotaan jotain että varmuuskopioidaanko kiintolevy. Joo, en vielä uskolla tehä mitää Epäharkittua.


      • Computer123

        Joo sain vihdoin tän toimimaa. Mut, onko normaaliin et alus tulee joku CPU fan error? Jatkoin eteenpäin ja tuli se valikko että Windowsin normaali käynnistys ja järjestelmän palautus. Mahtaako ongelma olla kiintolevyssä? Kun tässä sanotaan jotain että varmuuskopioidaanko kiintolevy. Joo, en vielä uskolla tehä mitää Epäharkittua.


    • ruteuuetuytuy

      Oliko aiempi vika siinä 4pin atx piuhassa?

      Onko prossutuulettimen piuha laitettu oikeaan paikkaan emossa? Se pitäisi laittaa sellaiseen pieneen 4pin paikkaan jossa lukee PWM. tai CPU FAN. Ja pyöriikö prossutuuletin ylipäätään? Jos pyörii niin joku bios asetus on vaan pielessä ja siksi ilmoittaa ton "fan errorin" eli ei mtn vakavaa.

      Ei ole ongelmaa kiintolevyssä, se on vaan vähän ottanut nokkinsa tuosta aiemmasta ongelmasta, eli paina vaan normaali käynnistys.

      Mitään varmuuskopiointia ei tuossa vaiheessa vielä tehdä, kunhat saat koneen eka pelaamaan niin sitten voit miettiä mitä ja miten haluat varmuuskopsata.

      • Computer123

        Joo ratkasin nyt tän fan errorin, oli prossutuulettimen johto vääräs kohtaa. Nyt tulee alussa sen emolevyn asennus jutska, eli ne "paina F1 päästäksesi asetuksiin" jne , mutta, se on vaan joku 3 sec siinä, kunnes siirtyy suoraan siihe Windowsin käynnistys valikkoon, mistä aijemmin kerroin. Mietin jos pitäisi katsoa YouTubesta joku guide kyseisen emolevyn asentamiseen


    • thbtrhthbthbt

      Se emolevyn asennus jutska "paina F1 jne..." on ihan normi biosin postaus joka kuuluukin tulla, Aiemmin siinä compqissa lienee tullut vain alkukuva eikä taustalla pyörinyt postaus ole vaan näkynyt, eli se ei ole asennus jutska vaan normi postaus.

      Onko se windowsin käynnistysvalikko mikä tulee, samanlainen kuin kuvassa?
      Mikäli siinä on windows 7->>

      http://aijaa.com/002029274911.png

      Jos on niin paina vain se normaalikäynnisys.

      • Compuer123

        Samanlainen kun tuo, mut siin on vaa 2 vaihtoehtoo, eli Windowsin korjaus ja normaali käynnistys. Kummastakaan ei tapahdu mitään, normaali käynnistyksestä se palaa vaan alkuun, eli siihen emolevyn bios ja muut valikkoon. Nyt huomenna yks tuttu on tulossa jeesaa meille, eli sillon ainakin pitäis saada kone kuntoon. Latoon jonkun YouTube videon missä asennettiin sama emolevy mut heti sen bios jälkee se pääs Windowsiin. En iha usko et liitännäissä ois vika, vaan joku tos asennuksessa.


      • ujdujtgdjutgjgdj
        Compuer123 kirjoitti:

        Samanlainen kun tuo, mut siin on vaa 2 vaihtoehtoo, eli Windowsin korjaus ja normaali käynnistys. Kummastakaan ei tapahdu mitään, normaali käynnistyksestä se palaa vaan alkuun, eli siihen emolevyn bios ja muut valikkoon. Nyt huomenna yks tuttu on tulossa jeesaa meille, eli sillon ainakin pitäis saada kone kuntoon. Latoon jonkun YouTube videon missä asennettiin sama emolevy mut heti sen bios jälkee se pääs Windowsiin. En iha usko et liitännäissä ois vika, vaan joku tos asennuksessa.

        Tota noin, eli kun kone lähtee lataamaan windowsia niin kaatuu ja alkaa alusta. hmm.. koitappas semmonen homma että otat sen erillisen näytönohjaimen pois kokonaan ja laitat näytön kiinn siihen emossa olevaan liitäntään. Jos kone lähtee sen jälkeen käyntiin niin vika on tod,näk. liian pienessä powerissa:/
        koska toi geforce 550 ti suositus on vähintään 450w poweri ja sulla on 400w.
        Eli virta loppuu kesken kun hiukkakin kone joutuu rasitukseen.

        Emon asennus menee siten kuin olet tehnytkin eli uusi emo paikkaan ja kone käyntiin. Windows 7.ssa on kyllä jonkinlaiset emoajurit valmiina jotka se hakee kun sen käynnistää ensi kerran sillä uudella emolla. Eli ei siinä ihmeempiä asennuksia tarvita. Myöskään biosin puolelta ei tarvitse sen käynnistymisen suhteen tehdä mitään, vain jotain hienosäätöä ylipäätään.

        Joskus ennen saattoi olla ettei vanhemmat windosit lähteenet käyntiin jos emo vaihdettiin koska niissä ei ollut sopivia ajureita valmiina, mutta kyllä nykyisin eim, jos otan tämä oman kavlevyn ja isken sen ihan erilaiseen kaverin windows7 koneeseen kiinni niin se lähtee silti edes käyntiin.


      • Computer123
        ujdujtgdjutgjgdj kirjoitti:

        Tota noin, eli kun kone lähtee lataamaan windowsia niin kaatuu ja alkaa alusta. hmm.. koitappas semmonen homma että otat sen erillisen näytönohjaimen pois kokonaan ja laitat näytön kiinn siihen emossa olevaan liitäntään. Jos kone lähtee sen jälkeen käyntiin niin vika on tod,näk. liian pienessä powerissa:/
        koska toi geforce 550 ti suositus on vähintään 450w poweri ja sulla on 400w.
        Eli virta loppuu kesken kun hiukkakin kone joutuu rasitukseen.

        Emon asennus menee siten kuin olet tehnytkin eli uusi emo paikkaan ja kone käyntiin. Windows 7.ssa on kyllä jonkinlaiset emoajurit valmiina jotka se hakee kun sen käynnistää ensi kerran sillä uudella emolla. Eli ei siinä ihmeempiä asennuksia tarvita. Myöskään biosin puolelta ei tarvitse sen käynnistymisen suhteen tehdä mitään, vain jotain hienosäätöä ylipäätään.

        Joskus ennen saattoi olla ettei vanhemmat windosit lähteenet käyntiin jos emo vaihdettiin koska niissä ei ollut sopivia ajureita valmiina, mutta kyllä nykyisin eim, jos otan tämä oman kavlevyn ja isken sen ihan erilaiseen kaverin windows7 koneeseen kiinni niin se lähtee silti edes käyntiin.

        Kokeilin ilman näytönohjainta, sama ongelma. Huomenna kuitenkin tulee se ammattilainen kattomaan, se varmaa osaa sen. En kyllä keksi, missä se ongelma voisi olla, ei tule edes virhe ilmoituksia.


      • fdhdfhgfhdghd
        Computer123 kirjoitti:

        Kokeilin ilman näytönohjainta, sama ongelma. Huomenna kuitenkin tulee se ammattilainen kattomaan, se varmaa osaa sen. En kyllä keksi, missä se ongelma voisi olla, ei tule edes virhe ilmoituksia.

        Ok. No se on toisaalta hyvä ettei se lähtenyt käyntiin ilman sitä 550ti.tä. Koska sit voi olla että virta / poweri riittää eikä sitä tartte vaihtaa toiseen.

        Joo no jos ammattilainen on niin eiköhän se siitä. Toivon että saa kuntoon niin saat rahoillesi toimivaa vastinetta. Luultavasti joku asetus aiheuttaa tuon tai sitten aito OEM / retail ? windows ei tykännyt raudan vaihdosta..


      • Computer123
        fdhdfhgfhdghd kirjoitti:

        Ok. No se on toisaalta hyvä ettei se lähtenyt käyntiin ilman sitä 550ti.tä. Koska sit voi olla että virta / poweri riittää eikä sitä tartte vaihtaa toiseen.

        Joo no jos ammattilainen on niin eiköhän se siitä. Toivon että saa kuntoon niin saat rahoillesi toimivaa vastinetta. Luultavasti joku asetus aiheuttaa tuon tai sitten aito OEM / retail ? windows ei tykännyt raudan vaihdosta..

        Noniin, ammattilainen katteli, ja sitten yhdisti jonkun taikatikun, ja kone meni linux modessa sisään. Sieltä sitten nytten siirrän kaikki tärkeet tiedostot ulkoiselle kovalevylle. Aikaa menee nyt 6 tuntia. Tän jälkee on mahdollisuus laittaa kone tehdasasetuksiin, ja lataa emolevyn cd-levy. Kuitenkin pitää lataa windows 7 uusiksi, sen jälkeen tämä kauan odotettu säätö ja epäonni pitäisi loppua.


      • Computer123
        fdhdfhgfhdghd kirjoitti:

        Ok. No se on toisaalta hyvä ettei se lähtenyt käyntiin ilman sitä 550ti.tä. Koska sit voi olla että virta / poweri riittää eikä sitä tartte vaihtaa toiseen.

        Joo no jos ammattilainen on niin eiköhän se siitä. Toivon että saa kuntoon niin saat rahoillesi toimivaa vastinetta. Luultavasti joku asetus aiheuttaa tuon tai sitten aito OEM / retail ? windows ei tykännyt raudan vaihdosta..

        Noniin, ammattilainen katteli, ja sitten yhdisti jonkun taikatikun, ja kone meni linux modessa sisään. Sieltä sitten nytten siirrän kaikki tärkeet tiedostot ulkoiselle kovalevylle. Aikaa menee nyt 6 tuntia. Tän jälkee on mahdollisuus laittaa kone tehdasasetuksiin, ja lataa emolevyn cd-levy. Kuitenkin pitää lataa windows 7 uusiksi, sen jälkeen tämä kauan odotettu säätö ja epäonni pitäisi loppua.


      • klgjlkjlgjlgkjlgkjlg
        Computer123 kirjoitti:

        Noniin, ammattilainen katteli, ja sitten yhdisti jonkun taikatikun, ja kone meni linux modessa sisään. Sieltä sitten nytten siirrän kaikki tärkeet tiedostot ulkoiselle kovalevylle. Aikaa menee nyt 6 tuntia. Tän jälkee on mahdollisuus laittaa kone tehdasasetuksiin, ja lataa emolevyn cd-levy. Kuitenkin pitää lataa windows 7 uusiksi, sen jälkeen tämä kauan odotettu säätö ja epäonni pitäisi loppua.

        Okei eli syy on siinä että windows ei suostunut käynnistymään koska koneen osia eli emo näyttis jne.. vaihdettiin. Tod.näk. emolevyyn leimattu OEM version Windows haistoi "liikaa" ja tökkäsi siihen.

        Live cd linux on kyllä oiva apu tuossa tilanteessa jotta pääsee käsiksi kaikkeen mitä siellä kovolla on, mutta tod. näk. jos "ammattilainen" olisi työntänyt windows 7 asennus DVD.n sisään ja olisi ajanut korjaavaan asennusksen niin mitään ei tarvitsisi asentaa erikseen uudelleen. Mutta puhdas uusi asennus on silti parempi joten hyvä niin.

        Jatkossa suosittelen ( olisimpa aiemmin muistanut mainita ) että teet varmuuskopio / levyn näköistiedoston c:/ asemasta / windowsista niin vastaavassa tilanteessa riittää sen jälkeen kun "plänttää" vaan sen kuvan / imagen vanhan päälle eikä uudelleen asennusta tarvitse suorittaa.


      • hshfrrhrhrhrhrhrh
        Computer123 kirjoitti:

        Noniin, ammattilainen katteli, ja sitten yhdisti jonkun taikatikun, ja kone meni linux modessa sisään. Sieltä sitten nytten siirrän kaikki tärkeet tiedostot ulkoiselle kovalevylle. Aikaa menee nyt 6 tuntia. Tän jälkee on mahdollisuus laittaa kone tehdasasetuksiin, ja lataa emolevyn cd-levy. Kuitenkin pitää lataa windows 7 uusiksi, sen jälkeen tämä kauan odotettu säätö ja epäonni pitäisi loppua.

        ..Lisäisin vielä että kannattaa ajaa sitten kun kone toimii niin esim 3D Mark 11 jotta näkee riittääkö powerin ( 400w ) virta myös rasituksessa. Jos kone pysyy pystyssä tuon testin ajan niin ei tarvitse sitten murehtia virran riittävyyttä, ja jos ei pysy niin sit tietää ainakin että missä syy jos kone tulee sammuilemaan joskus myöhemmin rasitus tilanteissa.


      • Computer123
        hshfrrhrhrhrhrhrh kirjoitti:

        ..Lisäisin vielä että kannattaa ajaa sitten kun kone toimii niin esim 3D Mark 11 jotta näkee riittääkö powerin ( 400w ) virta myös rasituksessa. Jos kone pysyy pystyssä tuon testin ajan niin ei tarvitse sitten murehtia virran riittävyyttä, ja jos ei pysy niin sit tietää ainakin että missä syy jos kone tulee sammuilemaan joskus myöhemmin rasitus tilanteissa.

        Juu, laitoin muuten vahingossa 2 kertaa Tom viime postauksen :)


      • Computer123
        Computer123 kirjoitti:

        Juu, laitoin muuten vahingossa 2 kertaa Tom viime postauksen :)

        Noniin, kaikki toimii nyt, laitettiin windowsi alkuperäisasetuksiin, latasin emo cd:n ja näytönohjaimen cd:n, kaikki toimii (paitsi netti, luulen että toi kaapeli on rikki, näyttää tota punasta ristii) kiitos kaikesta avusta!


    • Computer123

      Tähän saakka toiminu kaikki täydellisesti :) Kiitoksia vain sille, kuka auttoi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10250
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      421
      4543
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      92
      3084
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2875
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2704
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2698
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      154
      1874
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1748
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1640
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1443
    Aihe