Riika huhtikuussa?

ekaa kertaa Riikaan

Ajattelimme lähteä 3 vrk lomalle Riikaan keväällä (huhtikuun puolessa välissä). Olen kuullut että Riika on kiva kaupunki kesäisin, mutta millainen on kevät Riikassa? Onko huhtikuun puoliväli sopiva aika matkustaa vai kannattaako matkaa lykätä pari kuukautta toukokuun alkuun. Mitään auringonottoahan emme suinkaan ole lähdössä hakemaan vaan kauniita keväisiä maisemia ja sopivan lämmintä säätä nähtävyyksien katseluun.

Entä onko kokemuksia hotelli Kolonnasta vanhassa kaupungissa? Olemme ajatelleet sitä sijainnin ja hinnan puolesta.

13

2453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lentäjän Poika

      Riika on pohjoiseurooppalainen kaupunki siinä missä Helsinki ja Tukholma, eli huhtikuun säätä on vaikea ennustaa. Viimeisen vuosikymmenen aikana Riian huhtikuussa on koettu niin reilun parinkymmenen asteen lämpötiloja kuin takatalvia kunnon lumimyrskyineen. Hyvä nyrkkisääntö on, että kevät tulee vähintään 2 viikkoa ennen kuin Helsinkiin, mutta poikkeuksiakin toki on, suuntaa ja toiseen.

      • justers 1

        RIIKA ON MEREN RANNALLA, joten kaupungissa tuulee aina

        säätila ei olennaisesti poikkea etelä-suomesta..ehkä pariastetta lämpimämpää

        toukokuu voisi olla parempi....


      • Just Ers
        justers 1 kirjoitti:

        RIIKA ON MEREN RANNALLA, joten kaupungissa tuulee aina

        säätila ei olennaisesti poikkea etelä-suomesta..ehkä pariastetta lämpimämpää

        toukokuu voisi olla parempi....

        Väärin. Riian kaupunki EI ole meren rannalla. Ota kartta käteen ja tarkista asia itse mikäli et sitä muuten tiedä.


    • alkup.

      Kiitos vastauksesta! :)

    • Van Hooks

      Kyllähän täällä aika useasti on jo melko keväistä huhtikuussa. Joskus keli on ihan ahterista, ja joskus taas melkeinpä hellettä. Luonto heräilee tosiaankin jokusen viikon aikaisemmin kuin siellä Suomessa.
      https://www.facebook.com/pages/Rigatours/340386369932?sk=events
      Yksi vinkki katsoa joitakin tapahtumia matkanne ajankohdan paikkeilla. Ihan mukavia poimintoja tarjonnasta.

    • Riganieki
    • Ss

      Itse olin avomieheni kanssa juuri 3 pvän lomalla ja voin sanoa, että eipä tarvi sinne mennä enää toiste! todella ruma ja karu kaupunki, ainakin näin talvella! kesä tietty saattaa olla eri asia! ei paljoa nähtävää, vanhan kaupungin rakennukset nähty puolessa päivässä, muualla on vaan murjuja. todella ankea paikka! ensimmäinen ja hetkeen viimeinen loma avomiehen kanssa ja suuri oli pettymys :( hintataso suomen luokkaa ja ihmiset ei kovin ystävällisiä.. mutta niinkun sanoin, kesällä varmasti kaupunki näyttää kauniimmalta mutta nuo muut seikat kyllä on ja pysyy :/

      • Palaan ain uudelleen

        Pakko tarttua tuohon. Minä rakastan Riikaa ja riikalaisia . On niin paljon nautinnollisia kokemuksia kaupungista. Sen mielettömän hyvistä ruokapaikoista ,
        yökerhoista ,joissa mahtava meininki ,hyvistä shoppailupaikoista ja läheisistä mahtavista uimarannoista palveluineen ja ihanista kauniista tarjoilijattarista ja muistakin riiattarista. Kauniista viihtyisistä puistoista ja jugendrakennuksista , joita on riiassa 800. Ne eivät sijaitse vanhan kaupungin alueella. Mielenkiintoisista kirkoista ,museoista,todella kätevästä joukkoliikenneverkostosta ,joka erittäin edullinen. Tasokkaista ja siisteistä hotelleista ,joissa usein erittäin hyvä hinta/laatu suhde.


      • Van Hooks

        Se on loska-aikana samanlaista monissa paikoissa. Helsinki tai Turku ovat aivan ahterista tällaisena masentavan loskaisena talvipäivänä, yhtä kaikki Moskova tai Berliini. Kesällä, kuten sanoitkin, on täällä(kin) aivan erilaista.
        Kauniimmat rakennukset täältä löytyy keskustan Art nouveau alueilta, ei suinkaan vanhastakaupungista, vaikka siellä tavallaan on omat tarinansa rakennuksilla.
        Mitä tulee hintatasoon, niin kyllä nuo ydinkeskustan liikkeet kuten myös kansainväliset ketjut ovat hinnoiltaan varmasti lähellä Suomen kauppoja, tosin Helsingin keskusta vs. Riian keskusta ero on varmasti selkeä. Kyllähän täälläkin on edullista, mikäli vertaa jotain pientä maaseutukaupunkia hintoineen.
        Toisaalta, jos tähän aikaan vuodesta tulee kaupunkilomalle, kannattaisi ehkä alustaa loma hyvin ja panostaa hotelliin, ruokapaikkoihin, hyvään viiniin, ehkä johonkin paikan tarjoamiin hienoihin harrastusmahdollisuuksiin jne. Ei tuoll aulkona tepastelu kiinnosta edes näin paikallisena tähän aikaan vuodesta.


    • SAA TUPAKOIDA

      Hotellin sijainti on tosi hyvä, MUTTA : jos tupakoitte , ok. Mutta savuttomille: onnea vaan...
      Itsekin tupakoineena en tosiaan ole koskaan kokenut vastaavaa.
      Kaveri oli eri huoneessa ja eri kerroksessa; sama juttu.
      Nyt valitsinkin hotelliksi Konventa Setan, jossa ei ole mainintaa, että huoneissa SAA TUPAKOIDA.

    • Poppeliina

      Keväällä säät vaihtelevat, toukokuussa olisi varmimmin lämmintä. Kaunis ja erittäin siisti kaupunki, ainakaan keskustassa ei näy kaduilla tupakantumppeja, kaljapakkausten kuoria ja pizzalaatikoita kuten Suomessa. Paljon kauniita puistoja, hevoskastanjat ja muut kukkivat toukokuussa. Ruoka ja leivonnaiset hyviä ja edullisia. Kesäkuussa taas.

      • Poppeliina

        Unohdin mainita Oopperan. Jo rakennus on kokemus sinällään, joten jos siellä on esityksiä, kannattaa ehdottomasti käydä. Ja huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa.


    • Riganieki

      Kevät on jo pitkällä täällä Riiassa, luonto alkaa vihertää mukavasti. Oopperasta tuli mieleen, että täällä on aina kesäkuun alussa oopperafestivaalit. Paljon esityksiä, eli kannattaa vierailla mikäli on oopperan ystävä. Nyt tulevana viikonloppuna on keväinen musiikillinen kaupunkifestivaali Rigas ritmi (Riian rytmit).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1877
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1286
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe