pystykorva

finclassic

olen hankkimassa lintukoiraa ja haluaisin vähän kokemuksia ja muutenkin tietoa joten kertokaas pohjiksesta ja suomenpystykorvasta .

21

408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rescue pohjis!

      pohjis on kyllä noista kahdesta se " parempi" rotu, jos noin voi sanoa. Pohjanpystykorva on monipuolinen pienriista koira mutta jos valitsee suvut oikein nii toimii yhtä hyvin hirvelle, meidän oma erikois tapaus on pärjännyt myös karhu taippareissa.

      On tosi uskollinen isännäleen ja vieraista välinpitämätön.
      Suomalaisesta ei ole niin paljon kokemusta mutta molemmille rodulle voi miinuksena sanoa haukkuherkkyys jos on aktivoinnin puutetta,

    • spk-harrastaja

      Suomenpystykorvaa ei korvaa mikään. Pohjanpystykorva ollaan jo jalostettu pelkäksi seurakoiraksi, mutta suomenpystykorva on varma "kaiken riistan kora".

      T: suomenpystykorvaharrastaja

      • spk-harrastaja

        "kaiken riistan koIra"


    • Se on se paras

      Pohjanpystykorva on monipuolinen perhe että metsä koira. Jos soku ei saa pohjista metsällä toimimaan niin on syytä katsoa peiliin. Pohjanpystykorvalla on kyllä nii vahvat vietit että vain rakkaus isäntään voi estää sitä menemästä. Toisin sanoen pohjis on niin uskollinen että suojelee isääntäänsä vaikka henki menisi.

      Liekkö voi sanoa noin tuosta toisesta rodusta? Enpä usko.

      • spk-harrastaja

        Suomenpystykorva on maailman uskollisimpia koirarotuja, ellei jopa uskollisin. Se ei ikinä anna periksi perhettään suojellakseen, vaan puree vaikka karhua, joka uhkailee sen perheenjäsentä. Tykkää huolehtia lapsista ja on valmis metsästykseen kuin metsästykseen. Suomenpystykorvan erikoisuuksia on myös se, että haukkuherkkyydestään huolimatta niitä asustelee jopa kerrostaloissa, sillä ne eivät siellä turhia hauku, koska rotu on todella älykäs ja sopeutuvaien.

        Pohjanpystykorva ei ole suomenpystykorvan veroinen monipuolinen metsästyskoira. Kaverillanikin on sellainen, mutta hän joutui hommaamaan sen lisäksi suomenpystykorvan, koska siinä pohjiksessa ei ollut tarpeeksi metsästysverta.


    • Elvisteliä

      Voi keesus! taas joku yrittää tätä "niin hyvää" suomenpystykorvaa tuputtaa. J a hyi! kyllä se jos lintu koiran haluaa niin pohjanpystykorva se on!

      • voi Jeesus taas

        Kyllä joku murkkuikäänsä jäänyt metsästäjä yrittää niin liputtaa sitä oman koiransa rotua, että kaikki muut rodut ovat aivan "paskoja". Kasva isoksi, helkkarin Jeesus.

        Pelkkä rotu ei ratkaise koiran metsästysominaisuuksia, vaan geenit, kuten onko kasvattaja aikonut jalostaa koiristaan kelpoja metsästyspetoja vaiko pelkkiä sohvaperunoita ! Koiran vanhempien taustoihin kannattaa ehdottomasti tutustua ennen kuin koiransa tilaa.

        On kyseessä sitten suomen- tai pohjanpystykorva, niin kummasta suvusta koira kannattaa hankkia; sellaisesta jossa 10 sukupolvea on toiminut lintujen haukkujana ja muussa metsästyksessä, vai sellaisesta suvusta jossa 10 sukupolvea on vain löhöillyt sohvalla omistajan lellittävänä ?


    • Se hienoin

      Vaan tosi asia on se että pohjis on joka viljan koira.

      • ei kauaa tuollain

        Se riippuu kylläkin koiran suvusta, kuten kaikilla roduilla. Juuri tuon lainen asenne tekee metsästysroduista niin vietittömiä, kun sinun laillasi ajatellaan, että pelkkä rotu ratkaisee kaiken. Kyllä täytyy huolehtia myös jalostusyksilöiden metsästysominaisuuksista, eikä vain puhtaan rodun geeneistä.


    • finclassic

      kiitos hyvistä vinkeistä ,nyt on pohjanpystykorva tulos ja tarkoitus olis että, ens syksynä lintua opetetaan haukkumaan. päädyttiin sen takia pohjikseen ,koska se on vähän pienempi ja se mitä olen lukenut niin suomenpystykorva on vähän turhan herkkähaukkuinen,mutta uskon että suomenpystykorvakin on todella eräkaveri siinä missä pohjiskin .Hyvää uuttavuotta ja tulevaa metsästys vuotta kaikille.

      • frtfrt

        Pohjanpystykorvauros on suurempi kuin suomenpystykorvanarttu.


    • Kokemuksesta sanon

      Olen jo monta vuosikymmentä pystykorvia harrastanut ja aina on pohjis on ollut luottokaveri.Sitten tuli tämä suunnaton jalostus vimma, maailman paras koira pilattiin. Ei se vieläkään oikein oikein pilalla ole mutta huonontunut paljon.

      Sitten vaihdoin rotua suomalaiseen, siinä oli mennä jermot minulta että naapurilta. Syynä tämä suunaton räkytys.Molemmat jalot pystykorvat on pilattu

    • Ainoa Ja oikea koira

      kyllä et IKINÄ tule pettymään kerta pohjiksen olet parhaaksi ystäväksesi valinnut!

      • eipä kai´

        Paitsi jos tutustuu välissä suomenpystykorvaan.


    • rajan takaa

      kuka haluisi tutustua suomalaiseen jos on jo parhaan löytänyt? Kovinkaan moni ei halua vaihtaa pohjista mihinkään muuhun

    • kakkara pää

      Aivan, en minä ainakaan ikinä vaihtaisi pohjista suomalaiseen. EN VAIKKA MINULLE SIITÄ MAKSETTAISIIN ETTÄ OTAN SUOMENPYSTYKORVAN, NIIN EN OTA!!!!!!

    • ei ei ei, lapset !

      Kyllä virheen teette, jos huolitte pohjiksen vain sillä perustein, että se on puhdasrotuinen. Nykyään joutuu olemaan erittäin tarkkana siitä, milta kasvattajalta koiran hankkii. Kaiken rotuisia metsästyskoiriakin kasvatetaan nykyään niin paljon myös pelkiksi seura- ja harrastuskoiriks, joissa tuhotaan niiden metsästysominaisuudet. Ennen kuin mistään kunnon metsästyskoiran hankkii, kannattaa ottaa selvää koiran taustoista, kuten millaisia tuloksia sen vanhemmilla ollaan saatu metsästyksessä.

      Kyllä teillä kommentoijilla on lapsellinen asenne, kun kuvittelette rodun ratkaisevan kaiken. Koirien jalostus on nykypäivään jatkuvaa, erittäin tarkkaa ja mutkikasta hommaa. Jos vähänkin väärän laisia yksilöitä aletaan käyttämään jalostukseen, voi rotu surkeutua toden teolla, kuten menettää suuren osan käyttöominaisuuksistaan.

    • Ex pystykorvamies

      Kun alat opettamaan haukkuvalle lintukoiralle sen työtä, niin ammu sen nuorena ollessa lintua vain pienikaliiperisella luodilla. Sopivia laillisia ovat .22WMR ja .22Hornet. 12-70 luokan haulikonlaukaus tuntuu koiran korvissa erittäin kovana kipuna ja jo yksi laukaus voi aiheuttaa elinikäisen paukkukammon. Itseltäni meni koira pilalle tällä tavoin. Kun koira on oppinut, ettei kipu korvissa ole sille suunnattu rangaistus, vaan siitä seuraa linnun putoaminen puusta ja palkkio, niin se oppii sietämään korvakipua ja kaikkien metsästyskoirien ja omistajien kuulohan vaurioituu iän ja paukkeen myötä.

    • Hauskaa

      Minulla on tämä ja muista en tiedä, eli tämä on paras.

    • Ex pystykorvamies

      Katseleppa pystykorvaa kun se haukkuu. Huomaat, että ennen jokaista haukahdustaan se kääntää korvat taaksepäin. Tämän se tekee siksi, ettei oma haukahdusääni tule suoraan sen omiin korviin. Sillä on aivan uskomaton kuuloaisti ja siksi aseiden pauke tuntuu sietämättömältä. Käytä pienikaliiperisia siihen saakka, kun "ameriikan wiisaat" kehittää koirille kuulevat kuulosuojaimet...

    • Ex pystykorvamies

      Ennen sotia pystykorvista tuli hyviä linnun haukkujia, koska aseina oli useimmiten pienoiskivääri. Panos oli halpa ja lentorata kaareva. Kun luoti meni ali, niin metso vain nosteli jalkojaan ja kipristeli varpaitaan. Jos osuikin niin lintu vain horjahti ja kohenteli asentoaan. Muutaman paukun jälkeen se pyörtyi ja tipahti suoraan Tessun suuhun. 16kal. haulikon mustaruutipanos kuullosti kuin olisi ilmalla täytetyn paperipussin lyönyt käsiensä välissä rikki. Niillä vehkeillä syntyi pelottomia lintukoiria.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6183
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2576
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2083
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1827
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe