Olen nyt selvittämässä,miksi kansa ajaa satasten autoilla

Hämmentynyt työmies

Mistä johtuu mokoma käytös,että ajellaan muutaman satasen autoilla?Parempia autoja saa matalatuloinenkin rahoituksella,joten ei ole tarvetta kaasutella vanhalla,alle tonnin rotiskolla.Sosiaalihuollon asiakkaiden taas ei pidäkään omistaa autoa,heillä ei ole edes varaa korjata autoa,maksaa vakuutuksia saati tankata,joten työttömiltä autot pois,että saamme romut hävitettyä.

Työtön siis ei tarvitse omaa liikkumavälinettä,kun on aikaa odotella bussia.Työttömällä ei ole kiire kauppaan tai torille,koska on aikaa odotella,työttömyydestä johtuen.Itse siis ajattelen,että vanhat ja halvat autot liikenteessä ovat sosiaalilaitoksen huollokkien syytä,vai olenko kenties väärässä?

Olen myös sitä mieltä,että suurinosa kilvettömistä autoista on sosiaalihuollon asiakkaiden autoja,kun ei pystytä katsastamaan tai maksamaan auton velvoitteita.Siihen ne sitten jäävät tien varteen,poliisin vietyä kilvet,öljyä vuotamaan ja ruostumaan!Osa hylätään jopa pohjavesi alueille,ei näin!!!!Ympäristöä siis roskataan törkeästi ja yhteiskunta,minä ja sinä,me VERONMAKSAJAT,joudumme KUSTANTAMAAN työttömän auton hinaus kulut,sekä mahdolliset maanpohjan puhdistuskulut..Onko tämä nyt oikein?Elintapana sossusta vuodesta toiseen hakeva siis tuhoaa ympäristöä,töissä olevan kunnon kansalaisen on pakko ostaa tuliterää,jotta rangaistusverot ovat pienemmät,minusta se on hyvä,luonto ei kärsi niin paljoa.

Töissä käyvä ei siis voi joutua tilanteeseen,että ajaa vanhalla kotterolla,koska rahoituksia saa jopa alkaen 100 e/kk.Kuitenkin on parempi maksaa suurempia eriä.

Itselläni on vuoden 09 auto,jonka vaihdan 2013 taas uuteen.

Luonto kiittää luonnonystävää,älkää siis antako lahjoituksena vanhoja autoja työttömille vaan viekää ne romuttamolle.Muutaman satasen auto on suoranainen lahjoitus,mutta samalla karhunpalvelus sekä työttömälle että kaunista suomen luontoa kohtaan!!

Sosiaalihuollon olisi puututtava pitkäaikaistyöttömien toimintaan ja evättävä toimeentulotuki,jos asiakkailta löytyy auto.Muutoin tälläinen kuriton elämäntapa ei pääty!!!

21

342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei muuta sanomista

      Tyypillisiä alemman keskiluokan ajatuksia, ohut sivistyksen pintasilaus ei kestä omien vaivalla hankittujen "arvojen" piittaamattomuutta. Niihin kuuluu aina voimakas suvaitsemattomuus valtavirrasta poikkeavia kohtaan.

    • aloittajan logiikka?

      edullisinta on ajaa muutaman satasen tai tonnin autolla, siinä se syy.

    • Miettitty asia

      5-vuotta vanha pikkuauto jota pidetään vähintään 3-vuotta on paras hinta/laatusuhde kokonaiskustannuksiltaan.

    • Egonomiaa vain.

      Aloittajan mielipide on puhdasta hurskastelua luonnonsuojelun näkökulmasta.

      Uusilla autoilla ulosmitataan näennäiset edut kovalla teholla ja paljolla ajolla, sekä ulkolaisten autojen aiheuttamalla rahavirralla ulkomaille.
      Uuden auton valmistaminen tuottaa päästöjä mittaamattomasti, tehtaan käynnissäpito,alihankinta ja mieletön logistiikka.

      Pelkkään raudan ja muovin valmistamiseen menee tuhatkertainen määrä energiaa,verrattuna vanhojen autojen pikkuajoihin.
      Näillähän ajetaan hyvin vähän verrattuna uusien autojen käyttäjiin,jotka ovat jatkuvassa autonvaihtokierteessä.

      Kansantaloudellisesti olisi järkevää verottaa ulkomailla valmistettua autoa ankarasti, ja suosia autojen loppuun ajamista täällä. Esim poistamalla kaikki kulut verokulut yli 5-vuotta vanhoilta autoilta.

      Näissä asioissa järki ja tunne on eriparia.

    • mikä dorka

      Aloittaja pystyy siis 100 e/kk osamaksuihin, ei sillä vielä olla ravintoketjun huipulla.
      Uusi auto pitää ostaa käteisellä tai pienellä pankkilainalla, se on kaikkein järkevintä köyhällekkin. Monet ovaat menneet halpaan kun koittavat mennä myymään tai vaihtamaan osamaksu polleaan ennen erien loppua ja yllättyvät kun auton hyvitysarvo on pienempi kuin jäljellä oleva osamaksusopimus.
      Työttömyys voi osua aloittajallekin ihan minä päivänä hyvänsä, usko pois ja ala säästää pahan varalta, ettei osamaksu polle mene toisiin käsiin.

    • Ei mitään tolkkua

      ostaa kallista vehjettä mistä kyljet taotaan perunamaaksi ahtaissa, pikkufiiatti- ja lada-ajan ajan mitoituksella tehtävissä parkkihalleissa. Parin tonnin koslassa ventti kyljessä vaan naurattaa ja avaan oman oveni entistä rehvakammin vastavuoroisuusperiaatteella. Kalliissa autossa joka naarmu tuo palan kurkkuun.

    • YT Suomi

      Onpas aloittajalla raivokaat mielipiteet, kyllä ne tuhannet pitkäaikais työttömät
      tarvitsee oman koslan jolla käy kaupassa ja asioilla eteenkin jos asuu hajaa-
      asutusalueella jossa linjaautovuorot ovat harvassa tai ei ollenkaan. Joten siinä
      ei todellakaan pitäisi olla mitään kadehtimista jos työtön ajelee muutaman sadan
      koslalla jota yrittää kynsin hampain pitää sitä ajokunnossa ja selviytyä pakollisista
      maksuista useimmiten nämä ex duunarit ovat käteviä tekohengittämään autoaan.

    • 1.9 cdti

      Mitä sillä on väliä jos auton rahallinen arvo vaikka 500-1000 euroa.
      Siinä autossa voi silti vähän kilometrejä mittarissa, esim työkaverin Opel Vectra vm 1995, autolla oli joulun alla ajettu 178 tkm ja auto ei kunnoltaan häpeä uutta yhtään.
      Vanhempiin autoihin on helpompi tehdä huoltoja ja kun ei ole liikaa muovia ja elektroniikkaa autossa häiritsemässä.
      Tolta samalta kaverilta kyllä löytyy uudempikin auto, mutta se on taas emännän käytössä.

    • rahat menee !

      Ajoin 940 Volvolla -95 yli 200-tuhatta ja ostaessa oli melkein 300-tuhatta, autossa ei ole vieläkään ruostetta ja se ei vie öljyä..toki paljon bensaa on mennyt. Mutta auto tuli todella halvaksi ajan kanssa.

      Uusi nykyauto on oikeaa kusetusta viimeisen kanssa !...huomasin sen kun ostin uuden !

    • käteisostaja

      Rahoituskella auton ostaa vain toteelinen luuseribimbo! Auto on käyttöesine, joka ostetaan aina käteisellä! Itse ajelen Mersuilla, koska niihin on varaa. Jos aloittaja tarvitsee rahoitusta niihin Kian romuihin, kannattaa todella katoa peiliin.

    • tutkimuspäällikkö

      Miksi duunari haluaa tutkia ihmisten ostokäyttäytymistä??

    • käytettyjä

      Vuoden välein ostaa jonkun vasta leimatun rotiskon n300e. Jos on hyvä, voi leimata uudestaa, jos ei myy osina/kokonaan ja uusi tilalle.

      Helppoa ja halpaa. siinä oma syyni

    • matka a:sta b:hen

      Jospa keskittyisit vain omiin asioihisi. Kaikilla ei pää riitä laajempiin kuvioihin.

      Onpa muuten työmiehellä oudon Kokomusta ajattelutapa.

      • matka a:sta b:hen

        Siis "työmiehellä". Patamusta kokkari, äärioikeistolainen ja antihumaani kapitalisti paremminkin.

        Saunan taakse vaan.


    • aito vihreä

      mulla maksettu kottero,toimii kuin se kuuluisa junan vessa,140 000tkm mittarissa vm 2002 ei vikoja, miksi sellainen auto pitäisi vaihtaa kalliiseen uuteen, kun ajan 15 000 km vuodessa? suojellakseni luontoako? paljonkohan autotehdas laskee saasteita ilmaan kun se tekee yhden auton? löytyyköhän mistään tutkimusta? ja kyllä, olen työssä käyvä hyvin ansaitseva suomalainen mies.

    • kerro jo heti!!

      Kerroppas nyt hämmentynyt työmies millaiseen tulokseen olet päässyt tässä hienossa tutkimuksessasi.
      Onko halpa osamaksuauto, vai autovanhus parempi ja taloudellisempi vaihtoehto ja millainen on ekologinen kantasi lopulliseen vastaukseesi?

    • NIIN SE MENEE

      Aloittaja taitaakin olla huolissaan rotteloista,jotka jätetään työttömille sosiaalipummeille ja ne jätetään KILVETTÖMINÄ valuttamaan öljyä tien poskeen.Olen samaa mieltä,että työttömät eivät tarviste autoa.Miksi tarvittisivat??? Helvetin pummit.Eivät maksele autoveroaj vakuutksiaan ja muita velvoitteitaan.ALOITTAJALLE POINTISIT ASIALLISESTA KIRJOITUKSESTA!!!!

    • Uusi työttömänä

      Autobildissä oli kerran testissä muutama todella edullinen auto, hinnaltaan muutamasta satasesta pariin tonniin. Siinä mainittiin että myös varakkaat, hyvin toimeentulevat saattavat ajella näillä edullisilla autoilla koska eivät halua näyttää varakkuuttansa ulospäin ja toinen syy oli niillä ajamisen stressittömyys; ei haittaa vaikka tulisikin pieniä naarmuja jne.
      Itse ostan autoni aina käteisellä. Melko hyväpalkkaisessakin töissä ollessani olen saattanut ajaa vanhalla "rakkaalla" autollani. Tällä hetkellä ajan vm.2011 autolla ja tyytyväisenä. Olen ajatellut etten ota siitä turhaa stressiä, vaikka tulisikin jotain käytön jälkiä. Toki jotkin mahdolliset naarmut harmittaa enemmän kuin vanhoissa halpiksissa. Yhden uuden auton ostin työttömänäkin 10 vuotta sitten. Sen rahat olin kyllä hankkinut aikaisemmin rehellisellä ja kovalla työllä. Vaikka se auto ei ollutkaan mikään kallis luksuspeli, silti se joissakin aiheutti puhetta kun nyt työttömänä olin mennyt uuden ostamaan. Mielestäni siinä ei ollut mitään kadehtimista, maksoinhan siitä samalla yhteiskunnalle verojakin. Tää nykyinen auto on myös rehellisellä työllä hankittu ja työttömänä en ole ollut enää vuosiin ja toivottavasti töitä riittää tulevaisuudessakin.
      Mutta kyllä työtön usein tarvitsee auton, etenkin jos asuu haja-asutusalueella. Työn vastaanottaminenkin on helpompaa kun on auto!
      PS. Pitkän työttömyysjakson jälkeen ainakin mulla oli todella motivoitunut ja pirteä, virkistynyt ote töihin. Työttömyysaikana tuli käytyä joillakin kursseilla ja aikaa oli enemmän liikunnallisille harrastuksille. Yritän löytää joka asiasta positiivisiakin puolia kuten myös työttömyydestä.

    • Hämmentynyt työmies

      Tutkimukseni ei etene,koska en saa vastausta,miksi työttömät sosiaalipummit ajelevat romuillaan ja jättävät ne tien poskeen,luontoa pilaamaan.Romut vuotavat öljyä,usein ne hylätään jopa pohjavesialueille!!!!


      Itse ostin viimeksi oman autoni näin;annoin 120 tkm ajetun japanilaisen vaihdossa uuteen.Hyvitys maksetusta autostani oli 14 000 euroa.Loput vajaat 17 000 otin osamaksulla.Maksan siis runsaat 500 e kk ja siihen päälle vak.maksut ja huollot.Makselen autoani noin kolme vuotta,jolloin kilometrit ovat siinä suhteessa,että vaihdan autoni uuteen taas.Kallista,mutta autoilu on.Varaa ei ole ostella käteisellä uusia autoja,kun olen keskituloinen.Toki voisin ostaa kalliimman auton,mutta en halua,koska tahdon rahaa jäävän muuhunkin.Myös vaimoni on keskituloinen,toki paremmin koulutettu.Asuntoakin pitää maksaa.Jos työttömyys osuu kohdalleni,pääsen autostani eroon mukavasti ja saan siitä rahaa.Säästän myös joka kuukausi hieman pahanpäivän varalle.Kuulun myös liittoon,josta saan rahaa.Oikein huonosti jos kävisi,myisin perinnöksi saamani mökkini.Kyllä minä pärjään,älkää te huolehtiko.


      Minua huimaa äärettömästi,että sossupummit pöristelevät päivät pitkät saastuttavilla romuillaan ja usein niistä jää jopa merkki maahan,isoja öljyvuotoja kauppojen pihassa.Tämä suunta huolestuttaa.Me veronmaksajat maksamme nämä pummien ajot ja saamme päälle vielä saastuneen luonnon.Minua suututtaa älyttömästi.Olen kuullut huhua,että katsastuksessa saa kyllä merkinnän öljyvuodosta,mutta ei sitä korjata.Pahasta vuodosta hylätään,mutta silti ajetaan,kunnes napsahtaa.

      Työssäkäyvä voi toki ajaa vanhalla autolla,mutta me pystymme pitämään automme kunnossa,ei siis ole mitään vikaa,jos työmies ajaa vanhalla,koska työmies korjauttaa öljyä vuotavan autonsa,koska siihen on rahaa.Työmies pitää vanhasta autosta huolta,korjaa,korjauttaa,aina kun on vika.Koska työmiehelle on tärkeää päästä töihin,rikkinäisellä se ei onnistu.Jos työssäkäyvä haluaa ajaa ilman osamaksuja,se on sen asia.Typerää se toki on,koska vanha saastuttaa.

      Työttömät ajavat ilman vakuutuksia ja veroja,eivät korjaa kuin pakolliset,nekin ovat jotakin teippivirityksiä.Yleensä auto hylätään,kun siitä viedään kilvet.Sitten haetaan taas satasten pommi alle ja ajetaan niin kauan,kunnes se laukeaa tai poliisi vie taas ne kilvet.Sakot ehdottomasti takaisin rangaistaviksi,muuten välinpitämättömyys kasvaa entisestään.

      Haluaisin saada nämä edesvastuuttomat sotkijat pois kokonaan,kulkekoot linja-autoilla.Minulla ei ole mitenkään kokomusta ajattelutapa,koska hallitus on myös kannustanut ihmisiä uudempiin autoihin,mm.autoverotuksen osalta.


      Miettikää te jotka asutte pohjavesialueilla,että mitä tapahtuu,kun vanha ruosteinen romu makaa kuukausia ojan pientareella ja valuttaa öljynsä vesistöön pikkuhiljaa.Onko mukavaa juoda raikasta pohjavettä kaivoistanne?Ei minusta.

      Mistään ei välitetä,ei mistään.Pitkään sosiaalihuollon asiakkaana ollut ei tarvitse autoa,koska sellainen henkilö ei hae töitä,ikinä.Millä tälläinen henkilö sitten korjaa autoansa,kun raha ei riitä edes elämiseen kunnolla,paitsi viinaan.

      Vanhat autot pois markkinoilta,minusta olisi syytä nostaa vuotuinen autovero niin korkeaksi,että työtön ei sellaista kykene edes ajattelemaan.Eilenkin näin kaupassa käydessäni 1980-luvun alusta olevan nissanin,josta astui ulos kolme hampuusia,auto käydä rötkötti tyhjäkäyntiä ja kun se poistui paikalta kaljapussien kilkattamana,oli alla selvä öljyläiskä,valkeassa lumessa!Mitä ihmeen luonnonsuojelua on,jos annetaan elintaso pummien saastuttaa kaunis maamme.

      Minusta on hienoa,jos jollakin on varaa maksaa uusi mersu käteisellä,se ei saastuta,kuten joku ketjussani kehui.Itsekin tähtään työni ohella nousemaan korkeammalle,opiskelen samalla,kun työni ohessa on siihen mahdollisuus.Olen niin nuori,että varmasti nousen,minulla on siihen aikaa.

      Asiani oli siis tämä,työttömät sotkevat autoiluillaan luonnon ja tärkeän pohjaveden, puhumattakaan otsonikadosta.Vihaatteko tulevia jälkipolvia toimillanne vai mistä moinen välinpitämättömys johtuu?Pitkäaikaiset sossun huollokit voisivat kertoa minulle,miksi te toimitte näin.Vihaatteko te sitä,että tulevaisuus jälkipolvilla olisi turvattu mm.puhtaamman luonnon puolesta.Kun näen teidät tien laidassa pakkasessa,en varmasti auta,kun tekään ette auta meitä,jotka haluamme puhtaamman luonnon.Siirtykää joukkoliikenteen pariin ja lopettakaa hölmöily.

    • Yksi työtönnä

      Ei tuommoselle kultalusikka perseessä syntyneelle pellelle jaksa joka sanaan vastata.

      Mielestäsi työtön on siis aina pummi joka ei tarvitse autoa, minä olen työtön koska alueellani ei tunnu löytyvän töitä, muutan toiseen paikkaan vuoden sisällä jos ei ala löytyä. Tarvitsen kuitenkin autoa, en viinanhakureissuun vaan muuhun. Tiedätkö yhden seikan, auton valmistaminen saastuttaa paljon enemmän kuin itse auto silloin kun se on valmis? Eli on ympäristöystävällistä ajaa vanhalla jo olemassa olevalla autolla kuin kiihdyttää ostamalla autotehtaita, koska tehdas saastuttaa enemmän kuin auto. Se on vain verotuloja se ekoautoiluun kannustus.

      Jos olet viimeisen päälle viherpiipertäjä miksi et mennyt imeyttämään niitä öljyjä pois sieltä pihalta vaan täällä itket? Öljyvuodot tutkitaan katsastuksessa ja hylätään jos vuotaa paljon, on siis pakko korjata jos haluaa leiman.

      Ne jotka eivät enää katsasta autojaan eivät usein jätä niitä minnekään vuotamaan jos ei omalle pihalle.

      Ja mitä se haittaa jos joku ajaa vanhalla autolla? Itse huolehdin ihan samalla tavalla vanhasta autostani kuin tekisin uudenkin kanssa.

      • Palle ramstetti

        Katsojaa kuubaa. Kun ne ei saa ulkomaan valuttaa niin siellä ajellaan -50 luvun jenkeillä;)
        Se on kohta meillä samat sävelet kun kokoomus ja vihreat yhdessä myyvät kansallisomaisuutta kiikossaan . Metsäteolisuus ei kannata .finnair pitäis myydä. Hieno tuulivoimaosaaminen ajettiin juuri alas kun myllyt olis häirinny lintusia siivillään kesämökkiläisiä melullaan ja rkp.n rannat olis muuttunu arvottomiks;) voi hitto tätä maata. Kohta kaikki pesemme toistemme paitoja ja korjaamme autojamme.ei voi tuoda jos ei ole mitä viedä tai mitä omistaa. ..kohkatkaa vaav angrybirdeistä. Fortum sentäs vie jotain keskivenäjälle. Nimittäin veronmaksajien rahaa toivottomiin voimalahankkeisiin jurtissa asuville paimentolaisille.
        Ja .Kyllä palle tietää nallenliliusten moraalin. Hitis vieköön;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      548
      4017
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3464
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3090
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2382
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2240
    6. 227
      1688
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1417
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1329
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1310
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1110
    Aihe