Puoli-identtiset?

Äitee

Minua on jäänyt ikuisesti ihmetyttämään puoli-identtiset kaksoset. Kun aikoinani odotin lapsiani, minulle lykättiin neuvolassa kirjanen, joka alkoi sanoilla " kaksoset voivat olla identtiset, epäidenttiset tai puoli-identtiset." Mitään eroja ei kuitenkaan selitetty, eikä kukaan kätilöistä osannut vastata kun asiaa kysyin. Onko kukaan muu lukenut kyseistä kirjasta, tai tietääkö asiasta muuten? Kiitos vastauksista!!

8

3488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei voi olla totta

      Kerro heti minä vuonna ,missäpäin ja onko sulla vielä kirjanen tallella?

    • säde

      lukeneeni että sillä tarkoitettaisiin tilannetta jossa munasolu on jakautunut jo ennen hedelmöitystä, eli yksi munasolu kaksi siittiötä, identtisissähän on yksimunasolu ja yksi siittiö, ei identtisissä kaksi munasolua ja kaksi siittiötä.

    • nelikymppinen

      Neuvoloiden jakamassa kirjasessa Tuplaonni (ainakin v. 1998) ko. termi puoli-identtinen on mainittu. NKL:n kätilö kuitenkin sanoi, ettei tällaista ilmiötä ole olemassa ja ko. kirjaan termi on eksynyt käännösvirheen yhteydessä.

    • Vilijonkka

      Kyllä sellainen asia on olemassa kuin puoli-identtisyys.
      Kuten useimmat tietävät identtiset kaksoset syntyvät siitä, kun yksi yhdellä siittiöllä hedelmöitynyt munasolu jakautuukin kahtia. Siamilaisuus syntyy juuri tästä identtisyydestä, kun jakautuminen jääkin kesken.
      Joskus taas käy niin, että munasolu päästää "vahingossa" sisäänsä kaksi siittiötä, jolloin kaksoset ovat äidin puolelta identtisiä, mutta isän puolelta ei; siis he ovat puoli-identtisiä. Tämä on harvinaista, koska normaalisti yhden siittiön tunkeuduttua munasoluun sen pinta kovettuu ikäänkuin kuoreksi sekä suojaksi hedelmöitymiselle.
      Epäidenttiset kaksoset ovat tietenkin kahden erikseen hedelmöittyneen munasolun tulos. Näillä kaksossisaruksilla ei ole muihin erikseen syntyneisiin sisaruksiin verrattuna muuta eroa (tai yhtäläisyyttä) kuin yhteinen sikiöaika.

      • Äitee

        Kiitos Vilijonkka, kun vastasit. Vihdoinkin sain tietoa asiasta. Olen aina ihmetellyt asiaa, ja myös ihmetellyt, miten lapseni ovat niin saman näköisiä (kaikki luulevat identtisiksi) vaikka olivat omissa sikiöpusseissaan. Siis pakko olla epäidenttiset.


      • mutsi
        Äitee kirjoitti:

        Kiitos Vilijonkka, kun vastasit. Vihdoinkin sain tietoa asiasta. Olen aina ihmetellyt asiaa, ja myös ihmetellyt, miten lapseni ovat niin saman näköisiä (kaikki luulevat identtisiksi) vaikka olivat omissa sikiöpusseissaan. Siis pakko olla epäidenttiset.

        että puoli-identtiset kaksoset syntyvät, kun hedelmöittymätön munasolu jakautuu kahtia ja molemmat saman äidinpuoleisen perimän omaavat 'munasolunpuolikkaat' hedelmöittyvät omalla siittiöllä. Kyse on siis dispermisistä kaksosista. Perimä äidin puolelta sama, isältä eri.
        Muuten, identtiset voivat olla omissa sikiöpusseissaan. Niin käy, jos hedelmöittynyt munasolu on jakautunut kahtia pian hedelmöittymisen jälkeen. Jos jako tapahtuu kolmen päivän sisällä hedelmöittymisestä, kaksoset ovat kuitenkin dikorioniset eli heillä on omat vesi (sisemmät) ja suonikalvot (ulommat sikiökalvot). Epäidenttisillä on AINA erilliset kalvot, tosin istukka voi olla yhteenkasvanut. Identtisien kalvot voivat olla kuten epäidenttisillä eli omat kummallakin tai yhteinen suonikalvo ja oamt vesipussit tai yhteinen suoni- ja vesikalvo. Tai jopa yhteisiä elimiä, jos jako on tapahtunut pitkän ajan päästä hedelmöittymisestä.


    • twinss

      Pakko nostaa tämä vielä esiin. Jos on puoli-identtiset tarkoittaako että seksiä on harrastettu 2x peräkkäin. Meillä kun tuli kaksoset kun oltiin 2x yhdynnässä yhteen menoon ja olen 100% varma että ne tuli silloin kun se oli ainut suojaamaton kerta kuukaudesta.
      Mulle sanottiin että on epäidenttiset kun on omat istukat ym. Lopusa istukka oli kasvanut yhteen.
      Mutta nämä siis on tosi samannäköisiä!

      • Anonyymi

        Mitäs ne "peilikaksoset" ovat?

        Kaksoseni olivat vauvana niin samannäköiset että kukaan muu kuin minä äitinä ei heitä erottanut toisistaan.
        Koulussakaan opettajat eivät erottaneet.

        Nytkin ovat vielä paljon samannäköisiä, toinen on pitempi, ja luonteet ovat erilaiset.

        Silmät samanlaiset, nenä, suu, hampaat, mutta silti erilaiset.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe