Epäluotettava vuokranantaja,neuvoja??

Surullinen__

Hei! Neuvoja kaipaillaan??

Muutimme hiljattain ihanaan asuntoon vuokralle lapseni ja mieheni kanssa.
Pikkuhiljaa vuokranantajasta on alkanut selvitä hyvin omituisia piirteitä. Ja vasta tässä vaiheessa olemme tajunneet olevamme tekemisissä erittäin epäluotettavan ihmisen kanssa.

Ensimmäisen vinkin epäluotettavuudesta sain silloin kun aloimme sopia takuuvuokran maksamisesta. Olimme sopineet suullisesti että maksamme takuuvuokran myöhemmin osissa hänelle, koska muuttaessa meillä ei ollut niin suurta summaa rahaa. Hänelle tämä sopi mainiosti.

Nyt kuitenkin kuulin, että hän ei ole maksanut edelliselle vuokralaiselleen takuuvuokraa takaisin. Ehdotin hänelle aiemmin vuokravakuustiliä mutta vuokranantaja ei pitänyt ajatuksesta vaan pyysi laittamaan ainakin puolet vuokravakuudesta hänen omalle tililleen mahdollisimman pian. Tottelin koska olin sinisilmäinen :(

Tyhmänä (!!!) toimimme niin että maksoimme puolet hänen tililleen. Nyt hänen entinen vuokralaisensa on hakenut apua lakiasiatoimistosta kun ei ole saanut takuuvuokraansa vieläkään takaisin.

Vuokranantaja on keksinyt muunmuassa verukkeita ettei maksa koko takuuvuokraa takaisin entisille asukkaille. Ja eräälle tuttavalleen vuokranantaja on väittänyt ettei hänellä ole varaa maksaa takuuvuokraa entisille vuokralaisilleen koska on sopinut meidän, uusien vuokralaisten, kanssa ettei ota meiltä ollenkaan takuuvuokraa!!!

Minua ahdistaa asua asunnossa koska vuokranantaja on epäluotettava. On tietysti hienoa että hän jousti vuokravakuuden maksamis-asiassa alunperin mutta en uskaltaisi maksaa toista puolta vuokravakuudesta hänelle koska pelkään että hän käyttää ne omiin tarpeisiinsa. Vuokravakuushan pitäisi olla aina talteenlaitettava rahasumma josta vuokranantaja voi ottaa saatavansa jos esim. asukas laiminlyö vuokranmaksuaan tai jos jokin hajoaa vuokralaisen toimesta.

Olemme onneksi nauhoittaneet puhelut joissa sovimme erinäisistä asioista kuten vuokravakuuden osittaisesta maksamisesta hänelle. Ja vuokrasopimukseen on kirjattu kaikki tarvittavat tiedot.

Neuvoja? Anyone? :/

9

592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rgtwhj

      Neuvo on yksinkertainen. Aikanaan kun asuminen loppuu niin "sovi" että viimeiset vuokrat hoidetaan siitä vakuudesta. Ei tarvitse murehtia eikä pilata välejä vuokraajan kanssa nyt.
      Neuvoon tulee varmasti kritiikkiä eikä se tietysti ihan kohtelias temppu olekaan. Vaikeiden vuokraajien kanssa se on vaan vähän pakko

    • uutta vuotta....

      Toinen neuvo on, että vastoin vuokranantajan toivomusta teet itse sen vuokravakuustilin,jolla kummallakaan teillä ei ole oikeutta koskea ennen vuokrasuhteen loppumista. Pankissa osaavat neuvoa tarkemmin kyllä. Ja tosiaan, jos näyttää edelleen ongelmaiselta,niin jätä viimeinen vuokra maksamatta ja pyydä ottamaan vakuudesta puuttuva summa. Pakko joskus olla sika sioille....

    • PysyKovana!

      Voit myös vedota lakiin jos rahoja ei ala kuulumaan, sillä lain mukaan vakuutta on SÄILYTETTÄVÄ huolellisesti. Eli pidettävä erossa omista rahoista. Jos asunto pitää irtisanoa kirjallisesti kuukautta ennen niin ei voi vuokranantaja väittää että tuli hieman yllätyksenä kun pitäisi vakuus palauttaa. :D Eli tarvittaessa poliisiasemalle ja asianajana luokse. Saattaa hieman pistämään miettimään keljua vuokranantajaa.

      Kannattaa varautua siihen, että lopputarkastuksessa kitistään kaikista mahdollisista naarmuista ja pyritään pimittämään KOKO vakuus. Kannattaa siis NYT HETI videokuvata asunto digikameralla ja pyytää vaikka vielä naapuri todistamaan asunnon kunto ettei sitten kaadu teidän niskaanne että olette jotain rikkoneet.

      Kuulostaa nimittäin kovasti siltä että saattaa tulla oikeus juttu vielä myöhemmin ja ratkaisevaa on se mitä kumpikin pystyy TODISTAMAAN, sillä tilanne on helposti "sana sanaa vastaan".

      Jos olisitte hoitaneet koko vakuuden pankkiin vakuustilinä, niin tuskin vuokranantaja voisi laillisesti sen perusteella purkaa vuokrasopimusta, koska vakuus on kuitenkin todistettavasti maksettu.

    • ongelmiaon

      Hei!
      Onneksi maksoitte tilille ettekä käteisenä!
      Vuokranantajalla on oikeus purkaa sopimus mikäli vakuutta ei toimiteta sovitusti.
      Puheissa se näyttöongelma.

      Itse pidän sikamaisena tuota viimeisiä vuokria vakuudesta.....
      Sitä varten teen vain sellaisia sopimuksia ettei se onnistu.

      • 50pgnbkl

        Jaa, miten se onnistuu ettei onnistu?


    • Itse niin toiminut

      Vakuuden voi talettaa pankkiin ja sen nostamiseen tarvitaan molempien ,sekä vuokralaisen ,että vuokranantajan nimi.Näin ei kumpikaan pääse nostamaan sitä
      omin luvin.Tämä on ihan lainmukainen ja paljon käytetty toimi.
      Kysy pankista kuinka se onnistuu ?
      He kyllä osaavat sen tehdä ,se kuuluu ihan normaaliin pankin toimintaan.

    • peraporisavo

      Höpöhöpö. Mistä ihmeestä ihmiset saa kuvan, että vakuuden nostamiseen tarvitaan vuokralaisen lupa? - Eikai pankkikaan kysy lupaa vakuuden realisointiin mikäli velallinen ei hoida asioitaan.

      Jos vuokranantaja ei maksa vakuutta viipymättä sen jälkeen kun velvoitteet (kaikki vuokrat, mahdolliset korjaukset, mitkä eivät johdu ns. normaalista kulumisesta) on hoidettu, voinee asian viedä eteenpäin, ja periä saataviaan oikeusteitse. Yleensä vuokraisännällä asiat on ainakin suunnilleen kunnossa, että vakuusrahat on ulosmitattavissa vaikkapa realisoimalla asunto.. Se tosin voi viedä oman aikansa. Toisaalta, viivästyskorko juoksee..

      Viimeisiä vuokria ei missään nimessä saa jättää maksamatta vuokrasuhteen lopusta, asiansa osaava vuokraisäntä voi nimittäin ryhtyä häätötoimiin oitis, koska tällöin on syytä olettaa, että vuokranantajan asema heikkenee, koska mahdollisten vaurioiden osalta ei enää olekaan vakuutta, josta kulut voidaan pidättää. Vähintään peritäkulut viivästyskorot tulee maksuun..

      Ja lopuksi, hoitakaa nyt hyvät ihmiset asiat aina kirjallisesti. Rahaa ei maksella händyyn (ilman kuittia), irtisanomiset hoidetaan kirjallisesti ym. vaikka osapuolet olisivat parhaita kavereita!

    • 9kyllästynyt

      Keravalla Raimo Niemi sekä Sirkka Niemi ovat maailman epäoikeudenmukaisimmat ja inhottavimmat vuokranantajat koko helvetin Keravalla. Niiltä ei kannata vuokrata koskaan yhtään mitään. Siihen ei tahdo kukaan täysijärkinen lähteä.

    • rikollista-touhua

      Vakuus on vuokralaisen rahaa. Rikosilmoitus poliisille, jos vuokrantaja on käyttänyt rahan, eikä siksi voi maksaa sitä ajallaan takaisin. Kyseessä on kavallus tai petos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2594
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1942
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1413
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1285
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1280
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1201
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1121
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1065
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. 17
      1025
    Aihe