Olen vasta lapsi ja eksyksissä

brokenheart

Hei.. Oon 17-vuotias ja raskaana. Plussasin kaks päivää sitten. Oon seurustellut poikakaverin kanssa kohta 5kk. Hän on 18v. Käytettiin toki ehkäisyä mutta se sitten petti. Clearbluen testi näytti 3 viikkoa. Oon kertonu äitille asiasta, mutta tuntuu et oon ihan yksin päätöksen kanssa. Poikaystävä ei haluais missään nimessä vielä lasta, hän sano ettei pysty elämään asian kans ja ettei pystyis oleen mun kanssa enään yhdessä jos päätän pitää lapsen. En ite tiedä itse enää mitä haluisin, en vaan pysty elämään asian kanssa että oon tappanu lapseni. En kestäis kyllä henkisesti sitäkään että poikakaveri jättäis mut yksin. Mulla on paha paniikki- ja ahdistuneisuushäiriö, enkä tiedä miten pärjäisin vauvan kans saati sitten abortin. Äiti on sitä mieltä että abortti olis hyvä ratkaisu, koska mun elämä ei oo nyt muutenkaan ihan kunnossa. Mä tiedän että sen tekeminen pahentaisi asioita paljon. Abortti ei oo ollu mun mielestä ikinä oikein, se on murha josta mä maksaisin. En tiedä tosiaan mitä teen.. Kokemuksia..?

7

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lapset ihania

      Pidät lapsen ei abortista pääse henkisesti yli koskaan lapsen kasvatus voi hyvin onnistua kaikesta huolimatta.

    • asiassa kaks puolta

      Itse tein 18vuotiaana abortin, kadun sitä paljon. itken usein sen takia ja mietin kuinka pystyin tappamaan lapseni. mutta silti mä ajattelen että se oli silloin paras ratkaisu. poikaystäväni olisi luultavasti jättänyt minut, perhe hylännyt, olisin jäänyt yksin.
      Mutta nykyään olen 22vuotias ihanan tytön äiti. tietenkin abortti harmittaa mutta se on ollut yksi valinta elämässä. pystyin hankkimaan itselle koulutuksen sekä työpaikan joita en olisi välttämättä jaksanut tehdä lapsen kanssa. nyt pystyn tarjoamaan lapselleni paremman elämän.
      voimia sulle tyttö

    • kdfgfdzgzdgdzgzd

      Monet pitävät aborttia murhana, mutta itse en pidä. Olet vielä nuori sinun pitää miettiä että haluatko vastuullesi vielä lapsen jossa olet kiinni seuraavat 18vuotta. Ja jos poikaystäväsi lähtee niin olet yksin. Jos sinulla on paniikkihäiriö niin kestätkö lapsen itkemiset yms kiukuttelun. Olet pahassa tilanteessa mutta mieti huolella mitä elämältäsi haluat. Pakko sanoa että ei poikaystäväsi ole aikaan kovin kypsä jos ei osaa kantaa vastuuta teoistaan!! ei kannata harmitella jos hän sinut jättää!

    • Aborttoi

      Abortti ei ole murha - sikiö ei siinä vaiheessa eroa mitenkään kissan tai koiran vastaavasta, kun abortti tehdään, ja sikiö ei tunne kipua jne eikä sitä voi luokitella sinänsä ihmiseksi. Mieti, onko lapselle parasta, syntyä sinulle. Onko sinulla varaa huolehtia lapsesta _yksin_ ja rahoittaa hänen elämäänsä? Miten oma elämäsi - haluatko lykätä opiskeluja monella vuodella, jättää väliin reissaamiset yms, varautua siihen että sitä OIKEASTI OMAA aikaa on vasta nelikymppisenä sitten? Sinuna tekisin abortin, parasta sinulle ja lapsellekin.

    • äää...

      Tee nyt abortti ja saat myöhemmin lisää lapsia kunhan olet aikuistunut ja vakaassa parisuhteessa, oma elämäsi kunnossa.Ymmärrätkö, että lapsi tarvitsee tasapainoisen vanhemman ja ympäristön!??

    • xz

      Hei itsekkin kärsin pahasta paniikki/ahdistuneisuus häiriöstä ja olen yksinhuoltaja teini mamma. Hyvin olen pärjännyt lapseni kanssa. yhden abortin tehneenä niin voin sanoa et kadun ja syvästi kun menin lääkärissä nielemään ne myrkky pillerit :( tsemppiä sinulle :)

    • eräs mummi

      Lapsen voi antaa myös adoptoitavaksi ja 18 vuoden kuluttua lapsellasi olisi mahdollisuus etsiä sinut käsiisi. Voi vaikka kirjoittaa kirjeen lapsen mukaan missä kerrot miksi ratkaisuun päädyit joka sitten annettaisiin hänelle kun on tarpeeksi vanha. Sikiö on kuitenkin jo elävä olento vaikkei vielä alkuvaiheessa ihmistä muistutakaan ja tosiaan mahdollinen abortti voisi vaikuttaa sinun psyykeesi pitkän aikaa varsinkin kun itse et ole valmis siihen. Mutta mieti sitä adoptiota yhtenä vaihtoehtona.

      Tsemppiä sinulle, mitä sitten teetkin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe