Aihe

Ulkosuodatin

eikaikkitietonen

Kuin usein siihen vettä vaihetaan..verrattuna sisäsuodattimeen..??

5

65

  Vastaukset

  • Vaihdetaan siihen vettä...? Tarkoitatko kuinka usein ulkosuodatin pitää puhdistaa? Vastaus on silloin kun pumppausteho on heikentynyt eli riippuu akvaarion kuormituksesta.

   Molempien kanssa vettä taas tulee vaihtaa akvaariosta puolet kerran viikossa. Nitraatti ratkaisee; se ei saa nousta yli 20.

   • NO 3 0.5
    NO2 0
    GH 10
    KH 25
    PH 6.7

    justiinsa..kuinka usein? 300 litranen..oisko n.40 ..kardinaaleja.keltabarbeja..sinirihmoja 3,kiilakylkiä 11, pohjalla 2 urospartista..3 piikkisilmää..ei kotiloita lain(vaikka muutama kai olla saisi..??) kasveja erilaisia sekä ´maassa´ että pinnalla.. vaihdanko vaikka eheim professionel 3- 350 (tyyppi 2073) tuntus jotein sopivalta..vaan parasta kysyä..

    kiitos vastauksestasi

    mitä nuo arvot sanoo..??


  • Itsellä ei ulkosuodattimista ole paljoa tietoa, mutta eihän sinne suodattimen sisälle ikinä vaihdeta vettä, se vain huuhdellaan. Läpi se akvaarion vesi kulkee. Taas akvaarion vedenvaihdot tulee edelleen tehdä viikottain. Suodatin pestään kun virtausteho on heikentynyt eli ihan oman akvaarion kuormituksen mukaan. Tuon kokoinen kyllä tarvitsee muunkin suodattimen kuin pelkän sisäsuodattimen.

   Itse suosin mattosuodattimia, kun ovat niin vaivattomia ja ajavat ulkosuodattimen asian. Lisäksi eivät rikkoonnu ja ovat edullisia. Tosin ulkonäöstä kaikki eivät pidä.

   • ..en nyt oikein varmaan käsittäny..tarkotin tietysti akvaarion vedenvaihtoa..
    en suodattimen...tuosta mattojutusta en tykkää lain..et kuitenkaan sanonut noista vesiarvoista mitään.. kiitos vastauksestasi..


  • Vedenvaihtoväli riippuu ihan akvaarion koosta, mitä pienempi sen useammin, sekä kalastosta. Jos paljon kaloja, joutuu vettä vaihtamaan yleensä useammin, kun kakkaakin tulee enemmän.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   5195
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   46
   3881
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   228
   2862
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   43
   1900