KIPU!!!

KYSYNPÄ VAAN

Aika moni nainen hokee että miehet eivät ikinä joudu kärsimään tuollaisista kivuista kun synnytyksestä tulee...
Mutta kuinka monta on ammuttu aseella suoraan mahaan?
Olin vielä tajuissani noin pari tuntia kunnes sain apua ja minut nukutettiin. Eli mitenkäs se kipu määritellään?

24

1138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .............

      No voin kertoa, että minua on ammuttu, ja vertauksen voin sanoa, että se supistuskipu on kuitenkin pahempi. Ampumahaava on hyvin paikallinen kipu, joskin tuskaisa. Mutta ainakin minulla supistustuskat oli jotain niin kokonaisvaltaista, ettei verratakaan voi ampumahaavaan. Supistuksessa tuntui, kuin koko alavartalo olisi ollut tulessa, niin kuin palaisit sisältä päin. Ja sen aiheuttama kokovartalokramppi teki koko kehon toimintakyvyttömäksi, hengitystä myöten.

      Itse kestin ampumahaavan keskivartaloon melko hyvin verrattuna synnytykseen. Kivun takia minua ei ampumisen jälkeen olisi tarvinut nukuttaa, vaan se oli tarpeellista luodin poistamiseksi ja vaurion korjaamiseksi.

      Synnytystä en olisi kestänyt mitenkään päin ilman kunnon puudutteita. Ja minulla on aina ollut korkea kipukynnys...

      • Monenlaista

        Mitenkään sinun kokemustasi vähättelemättä tai aloittajan järjetöntä rinnastusta tukematta täytyy todeta että kun sitä synnytyskipuakin on niin monenlaista. Itse olin melkein kokonaan auki sinä vaiheessa kun aloin ekaa kertaa miettiä että onkohan nämä nyt niitä oikeita supistuksia... eihän ne kivoja ollut, mutta ummetuskin on saanut pahemmin tipan linssiin itsellä.


    • ................

      Miten liittyy mihinkään? Ketä tahansa voidaan ampua, oli mies tai nainen. Synnyttämään pystyy vain nainen.

    • -----------------

      Itselläni ei ole lapsia, mutta kärsin kovista menkkakivuista. Minulla on ollut myös avomurtuma jalassa.

      Voin sanoa, ettei kohdun supistelua voi oikein mitenkään verrata haavereihin, jotka tuottavat vain paikallista kipua. Kyllä ruumiinosan vajongoittuminen voi tuottaa kovaa tuskaa, mutta paikalliseksi ja siten aika lieväksi kivuksi se jää joka tapauksessa. Eri asia tietysi, jos jää esim. auton alle siten, että koko keho ruhjoutuu.

      Voimakas menkkakipu, ja siten myös synnytyskipu, on lamauttaa koko alavartalon. Se ei ole verrattavissa mihinkään miehen kokemusmaailmasta tuttuun kipuun.

    • mähmäh.

      niin ja se synnytyskipu eli supistukset voi kestää jopa 20 tuntia, joillakin enemmänkin.. ja jos sua ammutaan niin et kyllä kahtakymmentätuntia makaa kivuissas.. nii ja menkkakipuihin kun lisätään x10 nii sitte ollaan jo synnytyskivuissa, menkkakivut luokkaa 2-3. ja menkkakipuihin auttaa yeensä ihan särkylääke.. ja supistuksiin ei välttämättä auta mikään lääke niinkuin minulla ei auttanu, oli yhtä tuskaa.. mutta onneks kesti vain 3 tuntia..

    • ilmanpuudutuksia

      Minulle supistuskipu oli vähän saman tyylistä kuin jos potkaisisi varpaan täysillä johonkin tai löisi peukaloon vasaralla tuo aikaisemmin kuvailtu "sisältä päin palaminen"... kipu ei vaan loppunut läheskään yhtä nopeasti vaan kesti kauan ja tuli hetken päästä takaisin.. ja loppumetreillä kipu ei loppunut ollenkaan..

    • ilmanpuudutuksia

      ja kipu tuntui siis vatsassa, selässä, pakaroissa ja reisissä...

      • navettapiika

        Miehen on vaikeaa myöntää asia, ettei tosi kivusta tiedä mitään. Itse olen kuusi synnyttänyt ilman puudutuksia, ns. riskisynnytyksiä vauvan kunnon takia puudutuksia ei mielellään käytetä. Niin mieheni totesi kärsittyään tenniskyynärpäätä jonkun viikon, etten minä tiedä kivusta mitään, olin kerrankin sanaton.


    • 17+18

      Joskus on virtsakivien aiheuttamaa kipua verrattu synnytykseen.Ja kyseinen vaiva on yleisempi miehillä.Itse en ole synnyttänyt kipujen kanssa,kun oli hätäsektio ja haavakin parani nopeasti ja kipupumppu oli muutaman päivän,ettei verenpaineet nouse,joten ei kokemusta synnytyskivusta.Miehellä on ollut virtsakivikohtaus ja aika karmivaa kipua se on ollut,mitä kertoo,mutta mitenkäs vertailet...

    • Huoh!

      Hei haloo....ei kipu homma ole mikään kilpailu että ketä sattuu enemmän!!! Jokainen on yksilö kipukynnyksensä kanssa eikä kipuja voi vertailla. Miehelläni on vakava paksusuolentulehdus ja on joskus todella kipeenä...itse olen nyt raskaana enkä osaa edes kuvitella millaista kipua on tulossa, mutta en mene miehelleni vähättelemään hänen kipuja tai sanomaan että ei saa valittaa minä joudun synnyttämään.

    • mitäitkette

      En ole kokenut, poika syntyi sunnitellulla sektiolla :) Jälkeenpäin sain kipulääkettä pyytämällä, tosin vain kerran jouduin erikseen pyytämään. Nopea paraneminen, ja terve lapsi. Jokainen tavallaan, itse en helvetissä olisi suostunut makaamaan p*llu levällään hirveissä tuskissa tuntemattomien ihmisten koplattavana, olkoon kuinka luonnollista vaan. Kiitos 2000-luku ja valinnan vapaus :)

      • kbkh

        Kyllä, on paljon fiksumpaa valita suuri, äidille riskialtis leikkaus, jossa mm. lapsen keuhkot jää vaille alatiesynnytyksen tuomaa kehitysvaihetta (olipa huonosti ilmaistu mutta idea käynee ilmi), vastustuskyky jää vaillinaiseksi ja lisää tietoisesti riskiä imetyksen ja kiintymyssuhteen ongelmiin.

        Minäkin olen saanut lapseni sektiolla, mutta siihen oli hyvä syy, ja on upeaa että 2000-luvulla on sektion mahdollisuus TARVITTAESSA. Mieluiten, jos olosuhteet olisivat olleet suotuisammat, olisin halunnut tarjota lapselleni luonnollisimman ja parhaan alun elämään, alatiesynnytyksen.


      • ffrrr

        No kyllä se toipuminen on alatiesynnytyksessä paljon nopeampaa. Viime synnytyksessä istuin ilman kipuja jo 2h synnytyksestä, pystyin itse hoitamaan, imettämään ja kantamaan poikaa heti! Toista oli huonetoverilla, joka oli tosi kipeänä sektion jälkeen eikä pystynyt edes hoitamaan lastaan! Kyllä se alapääkin palautuu lähes ennalleen jos tekee niitä lantiopohjatreenejä. Itse haluan ehdottomasti alatiesynnytyksen (kaksi takana).


    • Masokisti vai transu

      Olisinpa nainen. Haluaisin tietää miltä synnytys tuntuu.

    • lkfjlkdflskf

      Minä olin kolarissa. Minulta murtui käsi ja jalka. Sain vatsavaurioita kun metelli esine lävisti vatsani. Irroitusautosta kesti tunnin ja sairaalaan oli puolentunnin matka. (vatsaan jätettiin metalli etten ruvennut vuotamaan pahemmin. se siis vasta hoidettiin leikkauksessa). Se sattui, mutta synnytykseen verrattuna se ei ollut mitään.

    • rgfrsvgxs

      No vaikka synnytyskipu on supistuksen ollessa päällä pahinta, niin se kuitenkin aina alkaa ja loppuu eli se supistus kestää max. minuutin, jonka jälkeen on aina taukoa ilman kipuja eli siinä mielessä synnytys on taas musta helpompi kestää kuin joku muu jatkuva kova kipu. Itse tsemppasin synnytyksessä kun tiesin "se kestää taas minuutin se supistus" ja sitten tuli taas tauko (alussahan niitä tulee vain 5 minuutin välein)...sitten ponnistusvaiheessa tiesin, että se kipu loppuu kohta. Sen sijaan pahinta on ollut jatkuva hammashermosärky, siinä oli jatkuva kipu päällä ilman taukoja (toisin kuin synnytyksessä, jossa on niitä taukoja) ja en nukkunut 2-3 päivään yhtään...jotenkin itse kestin sitä synnytystä paremmin, vaikka supistuskipu on pahin kipu, jonka olen hetkellisesti kokenut. Mutta kuten sanoin, se supistus ei kuitenkaan kestä 2-3 vuorokautta, vaan siinä on alku ja loppu ja välillä ei ole lainkaan kipuja ja sen tietää, että kohta se loppuu ja palkinto on ihana!

      • ...............

        Voi hellanlettas että kun sulla on supistus kestänyt sen minuutin eikä se oo sulle ollu paha juttu niin ei ole kenellekään muullekaan. Saanko arvata, ponnistusvaihe sulla on kestänyt muutaman minuutin, maksimissaan puoli tuntia??? Niin, ja jotkut ihan oikeasti kärsii näistä "vain-minuutin-kestävistä-supistuksista" sen 2-3 päivää. Vaikket sinä kärsinytkään. Itsellä takana käynnistetty synnytys sekä luonnollinen. Molemmat yhtä karmeita kivun suhteen. Käynnistyksessä supistuksia tuli koko päivä ilman näitä sinun mainitsemiasi taukoja. Se kuuluu käynnistyksen luonteeseen. Toisessa tauot olivat auttamattoman lyhyet ja supistukset kestivät pitkään. Molemmissa ponnistusvaihe (missä ei siis anneta mitään kivunlievitystä enää) kestänyt 1,5 tuntia, joten en kyllä sanoisi että se on ihan "pala kakkua" purtavana, ihan hetkellisesti.

        Olen pahoillasi hammassärystä, se oli varmaan kamalaa...


      • rgfrsvgxs
        ............... kirjoitti:

        Voi hellanlettas että kun sulla on supistus kestänyt sen minuutin eikä se oo sulle ollu paha juttu niin ei ole kenellekään muullekaan. Saanko arvata, ponnistusvaihe sulla on kestänyt muutaman minuutin, maksimissaan puoli tuntia??? Niin, ja jotkut ihan oikeasti kärsii näistä "vain-minuutin-kestävistä-supistuksista" sen 2-3 päivää. Vaikket sinä kärsinytkään. Itsellä takana käynnistetty synnytys sekä luonnollinen. Molemmat yhtä karmeita kivun suhteen. Käynnistyksessä supistuksia tuli koko päivä ilman näitä sinun mainitsemiasi taukoja. Se kuuluu käynnistyksen luonteeseen. Toisessa tauot olivat auttamattoman lyhyet ja supistukset kestivät pitkään. Molemmissa ponnistusvaihe (missä ei siis anneta mitään kivunlievitystä enää) kestänyt 1,5 tuntia, joten en kyllä sanoisi että se on ihan "pala kakkua" purtavana, ihan hetkellisesti.

        Olen pahoillasi hammassärystä, se oli varmaan kamalaa...

        Eka synnytys: kokonaiskesto 8h, ponnistusvaihe 1h, vauva synty avotarjonnassa (kuulemma vaikeampi synnyttää ku perätilassa oleva vauva), karjuin kivusta lopussa, mutta sitä ei kestänyt kauan! Olin kyllä kipeä synnytyksen jälkeen ja vähän shokissa. Toka synnytys käynnistettiin ja kivut tietty oli pahempia ku luomusynnytyksessä, synnytys kesti 3h, ponnistusvaihe 20 min. Mutta tokasta ei ainakaan jääny mitään traumoja, kun koko homma oli ohi 3h ja ei mitään jälkikipuja juuri.


    • jejej

      MIEHET:
      EI KOHTUA, EI MIELIPIDETTÄ!!!

    • mykiäinen

      Kolarivammojen kipua ei kannata verrata synnytyskipuun, koska kolaritilanteeseen liittyy shokki, joka voi viedä kivuntunnetta huomattavasti pienemmäksi. On paljon sisäisiä vammoja, joista uhri ei tiedä mitään shokkinsa takia ennen kuin vasta aikojen päästä. Siksi voi tuntua että kolarivammojen kivut olivat vähäisempiä.

    • surettaa, ei pelota

      Ihanaa pelottelua täällä, tosi hienoa ensisynnyttäjien lukea näitä "kenellä sattuu eniten" kilpailuja.

      Ihan vastapainoksi, synnyttäminen voi olla myös upeaa. Ensimmäisellä kerralla olin kipeä (myös peloissani enkä kovin hyvin valmistautunut), ja kovillehan se otti. Toisella ja kolmannella kerralla osasin rentoutua, luottaa kehooni ja uskoa synnytystyöhön, ja nuo synnytykset olivatkin todella voimaannuttavia ja suorastaan nautittavia.

      Kolariin liittyy shokki joka helpottaa, synnytykseen liittyy mahtava hormonitoiminta joka lievittää kipua todella tehokkaasti ja auttaa synnyttäjää auttamaan lasta syntymään esim. liikkumalla ja rentoutumalla. Kolmannessa synnytyksessäni koin uskomattoman hienon synnytysregression jossa olo oli lähinnä euforinen ja supistukset vain kovaa työtä, eivät kipua. Siihen synnytykseen liittyy vain hyviä muistoja, rakkautta, läsnäoloa, hyväksyntää, voimaa

      • ............

        täällä ensimmäinen kommentoija... Kahdeksan tunnin tuskan jälkeen ei vieläkään kuulunut sitä kuuluisaa hormonitoimintaa, joka olisi kipua lievittänyt edes hieman tai mahdollistanut liikkumisen supistusten aikana. Pakko oli saada puudutteet, ja ne sitten saivatkin rentoutumaan ja kivuttomaksi, ja synnytys sujuikin loppuun hyvin nopeasti ja helposti sitten. Ennen puudutteita jokainen supistus teki koko kehoni täysin liikuntakyvyttömäksi, myös hengitykseni salpautui ja koko vartalo oli ikään kuin megakrampissa. Liikkua en pystynyt milliäkään, enkä hengittämäänkään, vaikka aivot niin käskivät tekemään. Kroppa ei vaan totellut. Ja supistuksia tuli koko ajan noin 3 minuutin välein sen kahdeksan tunnin ajan.

        Kauankohan sitä optimaalista hormonihumalaa olisi sitten vielä täytynyt odotella?

        Voimaannuttava kokemus kyllä oli, mutta henkisesti. Voittajaolo oli jälkeenpäin, mutta fyysisesti keho oli niin kovilla kokovartalokrampin takia, että tärisin lihaskivuissani vielä pari viikkoa synnytyksen jälkeen, ja koko kehoni hartioista reisiin ja käsiin oli kuin rekan alle jäänyt kipuinensa.


    • RRTT

      Ja täällä naiset varmaan pystyvät toteamaan että miltä se tuntuu kun kiveksiin tulee sellainen isku että vähintään toinen halkeaa? Turha huutaa että kun ei kohtua ole niin ei tiedä mitään kivusta. Jo pelkkä pyörän tangolle tipahtaminen saa juuri tuollaisen kokonaisvaltaisen kivun aikaan mutta mitä muistan (onneksi siitä on vuosia), tunne oli lähempänä sitä että aivot koittavat sammuttaa itsensä kivusta ja taju lähti noin minuutiksi. Kipu jatkui vielä puoli tuntia mutta onneksi osuma oli oikeasti vielä hyvin hellä. En voi edes kuvitella mitä tapahtuisi jos kiveksiin tapahtuisi juuri viestini alussa kuvailemani vamma, kiinassahan mies kuoli kun häntä oli pahoinpidelty kiveksiin, ei kuollut verenvuotoon vaan puhtaaseen tuskaan/sen tuottamaan sokkiin.

    • ....

      Kokeillaanko? Potkin sua puolentunnin välein kiveksiin 13 h ajan. Sitten siis tiedät miltä synnytys tuntuu..

      Itse synnytin tuon 13 tuntia ja sain viestistäsi sellaisen käsityksen, että yksi isku jo pahempi?

      Uskon kyllä kiveksien olevan arka paikka, siksi niitä pitääkin suojella!
      Ilman niitä me naiset emme pääse synnyttämään:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe