en uskalla ostaa

tuulia91

Puoliso vaatii ostamaan asuntoa, mutta en uskalla koska pelkään että korot nousee pilviin ja tulee liian kalliiksi ja pitää myydä. Hän sanoo että mulla on tunnelukko ja testasin sitä netissä. Onko muilla ollut sitä ja oletteko uskaltaneet ostaa taloa?

testi www.tunnelukkosi.fi/testi.php

11

2138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riutirueitiue

      Eikö puoliso aio lainkaan osallistua ostamiseen?
      Jos pelottaa, ottakaa lainkaan korkokatto.

    • Streltsikapteeni

      Tuohon on yksinkertainen ratkaisu. Säästäkää lisää rahaa niin tarvittava lainamäärä pienenee. Vaikeaa tietysti vuokralla, mutta eipähän tarvitse pelätä korkopeikkoa.

    • 14+18

      No älkää ostako. Voihan sitä vuokrallakin asua. Jos tästä vielä lama taputellaan niin saattavat asuntojen hinnat vaikkapa laskeakkin. Silloin on hyvä olla edes jonkinverran käteistä tilillä kun hieroo asuntokauppoja.

    • Vastaus123

      Raha asioiden kanssa ei kannatta hirveesti pelleillä tai muuten on nopeesti kus****a. Eka hankitaan oma rahoitus osuutta eli säästetään ja sitten katotaan sopivaa asuntoa. Kaiken a ja o on TYÖ josta saa palkkaa ja mieluiten vakituinen työ, sitten pitää huomioida lainan osuus nettotuloista eli ei kytätä pelkästään sitä maksu erää vaan ns. arvioitua kokonaislainamäärää se, että miksi sanon arvioitua niin korko muuttaa lopullista lainaa suuntaan ja toiseen ja näin maallikkona voin sanoo, että noista koroista ei ota erkkikään selvää niin myöskin sen takia on hyvä olla säästössä rahaa pahan päivän varalle myös lainan maksamisen aikana.

    • kkgg..67

      Asunnon osto on kuitenkin elämän suurimpia hankintoja jota kannattaa miettiä tarkkaan. Sinulla on etuna että puolisosi osallistuisi ilmeisesti lainanmaksuun eli fifty fifty lainamäärä. Jos teillä molemmilla työ,mielellään vakituinen ainakin toisella ja omaa rahaa löytyisi säästöstä jonkin verran niin miksei. On hyvin todennäköistä että seuraavat pari vuotta korkotaso pysyy alhaalla mutta mitä pitempään ollaan matalassa korossa sitä toden näköisempää on että korot lähtevät nousuun.

      Omasta mielestäni maksimi lainamäärä per henkilö olisi 50 000€, toivottavasti et asu pk seudulla. Jättisuuret lainat ovat mielestäni este nuorena vaurastumiseen. Ei sielä luksuskodissakaan kiva olla varattomana. Kaikkein paras on ostaa hieman vaatimattomampi ensiasunnoksi ja samalla näkee konkreettisesti millaista se lainanmaksu on.

      • lainaa jos saa

        Harvempi pelkällä työnteolla itsensä elättävä on nuorena vaurastunut vaikka ei isoa asuntolainaa olekkaan.Perusduunissa käyvän on hyvin vaikea rikastua kämppää ja mahd kesämökkiä enemmän.


      • ihan hyvä elämä
        lainaa jos saa kirjoitti:

        Harvempi pelkällä työnteolla itsensä elättävä on nuorena vaurastunut vaikka ei isoa asuntolainaa olekkaan.Perusduunissa käyvän on hyvin vaikea rikastua kämppää ja mahd kesämökkiä enemmän.

        No jaa, onhan sitä jo siinäkin. Omat vanhemmat on kuusvitosia ja kumpikin jo eläkkeellä. Kyllä heillä on oman talon ja kahden mökin lisäksi myös kaksi sijoitusasuntoa ja ihan duunarien palkoilla hankittu. Lisäksi on sitten jotain maatilkkuja jotka ovat tuleet perintönä.


    • Mikä siinä pelottaa

      Kyllähän se ensimäisen asunnon osto itseäkin pelotti kovasti. Jälkikäteen sitä sitten ihmetteli että mitähän siinä piti pelätä. Ihan turhaan tuli maksettua vuokraa ainakin yhdestä vuodesta kun ei ostettu vaikka olisi pystytty.

      Laskette tarkasti menonne ja tulonne. Jos olette töissä ettekä saa tukia, niin luultavasti pystytte omistamalla samaan asumistasoon missä asutte nyt vuokralla ja omassa suhtelliset kustannukset lähtee pikkuhiljaa laskemaan, sillä se on varmaa että vuokrat nousee joka vuosi.

      Suosittelisin myös että parisuhde myös virallistetaan siinä vaiheessa kun aletaan hankkimaan suurempaa yhteistä omaisuutta tai lapsi.

      Pankit on myös nykyisin varsin joustavia ja näin matalilla koroilla asuminen on todella halpaa kun ottaa lyhennysvapaata esimerkiksi vanheimpanvapaiden ajaksi.

    • 100 tonnin laina/26v

      Niiin,mutta toisaalta,josainhan sitä on pakko asustaa,joten miksi et kartuttaisi rahoja omaan taskuun.Itse en ymmärrä ihmisiä jotka sanoo että haluavat elää koko elämänsä vuokralla.Jos lasketaan että 600e/kk ja se kertaa 12 tekee 7200e/vuosi.Tämä kertaa 40 vuotta tekee 288 000 euroa!
      Joten,heti kun toisella on vakituinen työpaikka on kyllä syytä harkita omistusasuntoa.Hölmöt ja pelkurit asuu vuokralla.

      • Karmeita lukuja

        Joo 600€:n vuokralla 40 vuotta tekee 288.000€, jos vuokra ei koskaan nouse. Mutta todellisuudessa ihmisillä on vuokrasopimuksia joissa vuokra on elinkustannusindeksi plus jotain ja kuitenkin vähintään 4% vuodessa.

        Jos lähtövuokra on nyt 600€/kk ja se nousee varsin maltillisesti 3% vuodessa, niin 40 vuoden päästä vuokriin on kulunut 542.890€ ja kuukausivuokra on jo 1900€. Eikä siinä kaikki, elämää on vielä 20 vuotta jäljellä, joka tarkoittaa site että seuraavan 20v aikana pitää maksaa vielä 631.096€. 60 vuoden vuokralaisuus maksaa siis lähes 1.2 miljoonaa euroa.


    • tyyyyyyyyyyyyyppi

      Korot eivät tule todennäköisesti nousemaan ihan lähiaikoina. Kenties pankkien marginaalit hieman nousevat, koska varainhankintakulut nousevat. Silloin on kyse kork 0,25-05 %. Ohjauskorot pysyvät edelleen alhaisina ja Suomessa onkin tällä hetkellä Euroopan alhaisimmat asuntolainakorot.

      Jotta ohjauskorot nousisivat, pitäisi Euroopan keskuspankin nostaa korkoja. Eurooppa on käytännössä taantumassa. Mikäli keskuspankki nostaisi korkoja, se tukehduttaisi talouskasvun lopullisesti. Se ei siis niin tule tekemään, koska Euroopan tappaminen ei ole sen intresseissä.

      Toki pitää varautua myös siihen, että korot nousevat. Ainahan voi myös ottaa kiinteäkorkoisen lainan tai lainakaton. Silloin voi olla varma siitä, että maksu pysyy aina samana. Toisaalta sitten ei pääse myöskään hyötymään korkojen alenemisesta. Noin keskinmäärin nämä korkokatot eivät kannata. Voidaan olettaa että pankki osaa ennakoida talouden muutokset sen verran hyvin, että se ei tarjoaisi korkokattoja, jotka ei pitemmän päälle ole sille edullinen business.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe