Vahuusko viisautta

Pakoon---->>>>>

vai viisastuuko ihminen vanhetessaan ilman että sitä huomaa?

Tämä palstan taso saa miettimään onko viisasta vanhentua?
Antaako 70 ikävuotta oikeuden olla aina oikeassa, vaikka päivänselvästi itsekin huomaa väittelevänsä ihan suotta?

Meilläkö on oikeus olla ojentamassa ja opastamassa kanssakulkijoitamme?

Meilläkö on lupa arvostella muiden ajatuksia ja lytätä oman mielipitensä ilmaiseva?

Mekö saimme kasvatuksessamme suuntaviivat ihan väärään suuntaan, vai eikö meillä ollut aikaa kuunnella kuinka sivistyneesti jättää puuttumatta kenenkään henkiläkohtaiseen mielipiteeseen ja hyväksyä se sellaisenaan, koska hän ei ilmaisullaan edes pyrkinyt muuttamaan meidän muiden mielipitettä.

Olemmeko me aina oikeassa?

Kun tätä palstaa ja ilmaistuja kannaottoja lukee nuori, nuori aikuinen, keski-ikäinen tai ikäisemme joka ei täällä vakituiseen vieraile, hän ei varmaankaan halua kasvaa tällaiseksi aikuiseksi, kaltaiseksemme ikääntyä.

Tänne ei ole kiva poiketa lukemaan mielipiteitä, koska täältä ei paljon mielen iloa saa lukiessaan toinen toisensa arvostelua. Kukapa haluaa liittyä vakiporukkaan?

76

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pakoon----->>>>>

      n kirjain karannut, eli Vanhuusko viisautta kysyy sanontakin.

    • 99999

      Totta on että tyhjänpäiväiset viestit ja ilkeilykin on täyttänyt palstaa muutamana päivänä. En kuitenkaan pitäisi sitä aivan vakiona, kas monet hyvät kirjoittajat ovat loistaneet poissaolollaan.
      Juhlapyhien jäätyä taakse seuraa toivottavasti normaalitila, jolloin aloitteita on runsaasti.Toivottavasti nimimerkki > ei pelästynyt lopullisesti.
      Täällä löytyy monia hyviä rekisteröityjä kirjoittajia, joiden varassa palsta saa sisältöä.Tuohon on vielä mainittava vakituista nikkiä käyttävät ei rekisteröidyt, jotka toimivat samalla vastuullisella tavalla, omina itsenään.

    • Kyllä viisastuu nuorena, vanhetessaan. Meidän vanhusten iässä enää höppänöidytään. Minä, sinä, hän, me, te höppänöidytääntään joukolla, sinäkin mukana.

      Höppänöitä oomme ihan kaikki, ihan kaikki, ihan kaikki, siinää ja miinää. Tällaisiksi on tultu ja ihan pysyvästi, hiukan kylä lisääntyvästi.

      Ei kukaan tällaiseksi halua kasvaa, eikä kasvakaan. Vanhetessaan taantuu ja kokokin pienenee - ainakin pituussuunnassa.

      Miten itsesi on käynyt vanhetessasi? Hukkuiko viisautesi matkalla?

      Voimme kyllä käydä keskusteluja palstan tilasta, minäkin osallistun ja jos kykyni eivät riitä, löytyy piiiitkä liuta etevämpiä.

      Palstalla esitetään mielipiteitä ja ne usein ovat toisilleen vastakkaisia.

      • taakse poistun

        Ruuneperi.

        Taas minun mielipiteeni hampaissa, viisasko olen, vai tyhmä, kun alennun tänne rivin vertaa????

        Jos palstalla esitetään mielipiteitä, eipä kovin mahtavia kirjallisia tarvita jotta saa tuotua ne esiin, kuten niillä parilla lukemallani viestiketjulla olleet aivotuotteet.

        Tarkoitus on minullakin vain huomauttaa millainen käsitys syntyy lukijalle.

        Olkaa vaan esimerkkinä seuraavalle kymmentaipaleelleen valmistuville ikäluokille.

        Jos minulta kysyt, en osallistu niihin teidän juttuihinne, ettei palstan arvo entisestään laske.


    • Ihan kaikki, ihan kaikki!
      Nythän me saatiin hauska palstalaulu Ruuneperiltä, höppänöitten joululaulu! Se suokin mahdollisuuden *hassutella* joskus oikein sydämen pohjasta kun sille päälle satumme:D Nyt se ainakin on luvallista.

      Sitä olenkin ihmetellyt, miten kiivaastikin suhtaudutaan presidenttikisaan, kun ei se mitään hetkauta EU:ssa ?

      Kuluttaa pitäisi vaan niin maan perusteellisesti, että kauppa kävis, mutt'ei tänään ainakaan,...*höppänöitä ihan oomme kaikki*, tra la lallaa,...tra la lallaa,..

    • mitä muka lytätty

      täällä on saanut kritiikkiä eräs TOISTEN tekstiä omissa nimissään käyttävä, siinä ei ole hänen mielipiteistään ollenkaan kyse vaan varastamisesta.

    • surku hupaisaa heh

      Naurattaa muutamat omahyväiset vaki nikit, kehuuvat kilpaa toisiaan, olettavat itsestään liikoja.

    • höppänöitten

      kerhoon tunnustavat itsekkin kuuluvansa ja mummon ruppanat ihastuksesta läähättää kun joku housuniekka avaa suunsa, pääsee sieltä mitä sammakoita tahnsa , ja sieltähän pääsee niitä jatkuvasti.
      Sitten nää ukon kuvatukset on lääpällään kun heitä kehutaan. Naurattaa ja säälittää.

    • ei tosikki

      Minä ainakin otin ihan huumorilla tuon. Mutta jos on tosikko niin on!

    • Lupa arvostella toisten mielipidettä? Mitä lupaa siihen tarvitsee, jos tuo esille oman, erilaisen kantansa? Eikö juuri se ole keskustelua ja pohdintaa. Toki sen voi ja toivottavasti tekee asiallisesti. Minulla oli kerran nuoruudessa työkaveri, alkuun aivan tuntematon. Hän oli niin "sivistynyt", että hän oli kaikessa yhtämieltä kanssani. Hän halusi miellyttää ihan rajattomasti. Huomasin tämän vähitellen ja niinpä otin piruuttani esille sellaisia kysymyksiä, että oli järjenvastaista olla samaa mieltä. Hän vain jatkoi, " niin, niin, olen samaa mieltä kanssasi..." Viimein otin koko asian esille, että eikö hänellä ole omaa mielipidettä ollenkaan.-" Niin, olen samaa mieltä kanssasi..,", oli vastaus Teimme työkeikkamme lopuun "hyvässä sovussa." Liika "sopu" kyllä silloin tuntui rasitukselta.

      Pelkästään tavan vuoksi ja jankuttamalla ei nyt ole pitkän päälle hyvä asia " erota" joukosta", ellei siihen sisälly hurttia huumoria.

      Eipä se nuoruus niin kovin kaukana ole - noin 50 vuotta. Ei niin kaukana, etten muistaisi sitä. Myös muistan sen, että silloin paljon ärhäkämmin toin mielipiteeni esille, jos satuin olemaan erimieltä. Ja käsitän se hyvin soveltuneen muutoinkin nuoruuteen. Ei ne mielipiteet välttämättä hyvin harkittuja aina olleet, mutta rohkeutta riitti. Ei halunnut olla lepsuna myötäilijänä kaikessa. Vieläkään en ymmärrä, mitä pahaa siinä oli, jos nosti asiat keskusteluun.

      En myöskään voi yhtyä itsensä vakavaan vähettelyyn iän vuoksi. Totta, joitakin toimintoja on hidastunut, jossakin ei älykään leikkaa yhtä terävästi kuin nuorempana. Kapinahenkikin on laantunut varovaisemmaksi arvioinniksi. Silti, katsokaa nyt sentään ympärillenne. Kuinka moni onkaan pärjännyt loistavasti vielä näilläkin vuosikymmenillä. Onhan sekin tietysti valinta, jos kaivautuu tahallaan sohvan nurkkaan tutkimaan mahdollisia vaivoja, asettuu valittamaan ja pelkäämään vanhuuttaan. Huonommaksihan se sillä menee - iästä voi tulla taakka liian aikaisin. Vanhuus yksinään ei ole sairaus.

      Sillä on kyllä merkitystä, millaisessa sosiaalisessa ympäristössä on parhaastaan kasvanut. Minä olen kasvanut jätkien kanssa jätkänä. Siinä ympäristössä sanottiin jos oli asiaa. Eikä siitä sen kummemmin jurnutettu - yleensä. Kyllähän se ikäni on liipannut tasaisemmaksi ja jahkailevammaksi.

    • ammattilainen alalla

      heh, jutussasi sivusit palveluammatissa vaadittavaa ammattitaitoa asiakas palvelussa "asiakas on aina oikeassa", siispä keskustelu tulee aina alottaa myönteisellä asenteella, sitten seuraa totuus hyvin perusteltuna, asiakas on aina oikeassa, mutta työ tehdään aina työnantajan hyväksi, asiakkaat on aina lopulta tyytyväisiä.

      Totuus kuitenki on, ei asiakkaat ole aina oikeassa, pitää osata asiat perustella myönteisessä hengessä aina asiakasta kunnioitettavasti, mutta aina työnantajan eduksi.

    • he

      PAKOON saat 10 Kerrankin rehtiä tekstiä, ei tämä porukka opi ,jos yhdet meistä yrittää siivosti kirjoitella. kerkeää kuitenkin joku mullistamaan kaiken.. KIITOS SINULLE.

      • Tuollaiset voi sivuuttaa, ei ne mitään mullista, jos ei ymmärrä leikillistä itseironiaa, ilman että mitä karkeammin solvaa,silloin paljastaa vain oman luonteensa.
        Minusta ei pidä kiinnittää huomiota sen enempää, ainahan soraääniäkin syntyy, mutta hyvään käytökseen ei kuulu henkilöön menevät loukkaukset!


      • vaikka niinkin
        texsanell kirjoitti:

        Tuollaiset voi sivuuttaa, ei ne mitään mullista, jos ei ymmärrä leikillistä itseironiaa, ilman että mitä karkeammin solvaa,silloin paljastaa vain oman luonteensa.
        Minusta ei pidä kiinnittää huomiota sen enempää, ainahan soraääniäkin syntyy, mutta hyvään käytökseen ei kuulu henkilöön menevät loukkaukset!

        Taitaa olla teksanellin kirjoitus, tietää mitä tarkoittaa,,,itseironiaa.
        Voisihan sen siksikin ottaa.


    • mitähän rehtiä

      siinä kun TOISTEN teksteillä leveilee eikä mainitse, kenen tekemiäne on. Vastaisko he tähän

      • he

        Sitä varten ovat esim Aforimi sivut, että me sanavarastoa kerrytetään,eikä pelkästään voivotella sairauksiamme. TAI MUITA KAUPPA REISSUJA VAIHTELUA KAIKKI KAIPAAVAT PIRISTYKSESI. Onhan kiva lause ,joskus väliin erilaista,eihän siinä selostuksia enempää tarvita ,he ovat keksijät mielissään ,kun riemut leviää.
        En toivoisi niin ahdasmielistä porukkaa täällä olevan.


      • he kirjoitti:

        Sitä varten ovat esim Aforimi sivut, että me sanavarastoa kerrytetään,eikä pelkästään voivotella sairauksiamme. TAI MUITA KAUPPA REISSUJA VAIHTELUA KAIKKI KAIPAAVAT PIRISTYKSESI. Onhan kiva lause ,joskus väliin erilaista,eihän siinä selostuksia enempää tarvita ,he ovat keksijät mielissään ,kun riemut leviää.
        En toivoisi niin ahdasmielistä porukkaa täällä olevan.

        Heta kuule, kyllä lainattuihin teksteihin kuuluu mainita tekijän nimi !
        Oikeassa ovat nyt huomauttelijat! Saahan silti niitä tuoda palstalle, mutta ei omissa nimissään.

        Se on todella kirjallinen varkaus, ja on Teoston vastainen!

        Katsos kun kunnia heidän ajatuksistaan tulee sinulle, välittäjä voi jokainen olla, ja tuoda ajatusta herättäviä aforismejakin:D

        Tsemppiä vaan Hetaliinu


    • ullamirjami****

      Juuri siksi luen ja joskus kirjoitankin , ihan oman mielipiteeni ,jos huomaan ,että olen tosiaan eri mieltä.
      Mikä siinä sitten on väärin.?
      Olen jo työelämässäkin oppinut että , jos ei korjaa jonkun aiemmin tekemää virhettä , vika vaan suurenee --- ja sillain joudun ehkä väärästä diagnoosista vastuuseen.
      Pelkästä Herran pelosta ei moni työntekiä ole sanonut ,kuinka oikein olisi,.

      Johan se olisi luonnon vastaistakin, pelkän kehityksenkin kannalta jos tehtyä virhettä ei saisi korjata.

      Tieteessä kyllä tapahtuu monasti virheitä , joita saa jälkeenpäin ihmetellä--oikein tutkitaan , ja siittä jopa saa maksunkin , eikä totuutta saada selville. Ennenkuin joku viisaampi "uskaltaa" antaa oikean vastauksen..

      Mitäs siihen sanotte.

    • Atolfia

      Mitä tuohon nyt sanoisi. Minä en uskaltaisi sanoa olevani aivan oikeassa, ainoastaan varovasti sanon mielipiteeni. En uskaltaisi sanoa olevani viisaampi. Tästäkin voi tulla eriäviä mielipiteitä.

      Ihmettelen vain "taakse, poistu" kirjoitusta. Keskustelu syntyy, jos on eriäviä mielipiteitä. Se ei tarkoita, että toisen mielipiteet lyödään lyttyyn, vaan erillaisia ajatuksia. Siitä syntyy väittely. Jankutus on sitten aivan asia erikseen. Sitä ei kukaan jaksa lukea.

      Ynnämuu puuttui tuohon myötäilyyn ja onhan se niin, että eihän siitä synny mitään mielenkiintoa, jos sanoo aina vaan, että aivan niin, just sillälailla jne.

      • Makriina ek

        Jos olen samaa tai eri mieltä jonkun kirjoittajan kanssa, niin kumpi on sitten viisaampaa, poistua palstalta sanomatta mitään, vai kirjoittaa oma mielipiteensä?

        Siinä joutuu itsekseen miettimään, ketä minun mielipiteeni sitten kiinnostaa, jos sen sanon. Kannattaako lainkaan kirjoittaa, jos on aivan samanmielinen? Ei se ole keskustelulle hyväksi.

        Erimielisyys olisi mielenkiintoista, jos se pysyisi asiassa, mutta monta kertaa saa havaita, että toista mieltä olevat pahastuvat kamalasti siitä, että esitetään joku uusi näkökulma. Keskusteluinto kyllä katoaa, jos vastaaja unohtaa alkuperäisen asian ja alkaa ruotia muita kirjoittajia.


      • vähän asiaketjuja
        Makriina ek kirjoitti:

        Jos olen samaa tai eri mieltä jonkun kirjoittajan kanssa, niin kumpi on sitten viisaampaa, poistua palstalta sanomatta mitään, vai kirjoittaa oma mielipiteensä?

        Siinä joutuu itsekseen miettimään, ketä minun mielipiteeni sitten kiinnostaa, jos sen sanon. Kannattaako lainkaan kirjoittaa, jos on aivan samanmielinen? Ei se ole keskustelulle hyväksi.

        Erimielisyys olisi mielenkiintoista, jos se pysyisi asiassa, mutta monta kertaa saa havaita, että toista mieltä olevat pahastuvat kamalasti siitä, että esitetään joku uusi näkökulma. Keskusteluinto kyllä katoaa, jos vastaaja unohtaa alkuperäisen asian ja alkaa ruotia muita kirjoittajia.

        Suurin osa palstan ketjuista koskee omia tekemisiä, säitä jne. Eihän niissä ole kyse mielipide-eroista. Toisten tekemiset vaan kiinnostaa enemmän kuin toisten, kavereille vastataan, muut vaietaan hiljaisiksi. Ei kauan viitsi kirjoitella, kun ei mitään huomiota saa . Siksi täällä enää hyvin harva tekee aloituksiakin. Miettikääpäs itse, kenen aloituksiin aina vastaatte, kenen ette ole koskaan vastanneet ja miksi ?


      • texsanell ek
        vähän asiaketjuja kirjoitti:

        Suurin osa palstan ketjuista koskee omia tekemisiä, säitä jne. Eihän niissä ole kyse mielipide-eroista. Toisten tekemiset vaan kiinnostaa enemmän kuin toisten, kavereille vastataan, muut vaietaan hiljaisiksi. Ei kauan viitsi kirjoitella, kun ei mitään huomiota saa . Siksi täällä enää hyvin harva tekee aloituksiakin. Miettikääpäs itse, kenen aloituksiin aina vastaatte, kenen ette ole koskaan vastanneet ja miksi ?

        Nimettömille ei voi odottaakaan monen vastaavan. Pitää olla niin vetävä aloitus silloin, ja kyllä niihin silloin onkin tullut kävijöitä!

        Mitä enemmän rekisteröityjä ja nimimerkillä aina kirjoittavia on, sitä rikkaampi on palsta.


      • tyhjää kaikki
        vähän asiaketjuja kirjoitti:

        Suurin osa palstan ketjuista koskee omia tekemisiä, säitä jne. Eihän niissä ole kyse mielipide-eroista. Toisten tekemiset vaan kiinnostaa enemmän kuin toisten, kavereille vastataan, muut vaietaan hiljaisiksi. Ei kauan viitsi kirjoitella, kun ei mitään huomiota saa . Siksi täällä enää hyvin harva tekee aloituksiakin. Miettikääpäs itse, kenen aloituksiin aina vastaatte, kenen ette ole koskaan vastanneet ja miksi ?

        Viitsiikö vastata jos "vähän asiaketjuja" tekee asia-aloituksen ja alkaa heittämään seuraavaksi kuperkeikkoja.


      • muuan puska jussi,,,
        texsanell ek kirjoitti:

        Nimettömille ei voi odottaakaan monen vastaavan. Pitää olla niin vetävä aloitus silloin, ja kyllä niihin silloin onkin tullut kävijöitä!

        Mitä enemmän rekisteröityjä ja nimimerkillä aina kirjoittavia on, sitä rikkaampi on palsta.

        hah, texanell ek

        Älä naurata, puskasta kirjoittajat tuo todella väriä juttuihin koska he uskaltaa sanoa sen mitä oikeesti ajatelee, vaki nikit kirjoittaa niin säyseästi toisiaan kehuen että suuta kuivaa, on niin kuivat jutut.
        Tällä joku mankuu kokoajan rekkisteröitymään, --- miksikökähän ----- ? siksi kun on niin utelias että pitäisi saada ottaa selvää kuka onkaan henkilö joka on uusi rekisteröitynyt, pitäisi välttämättä saada selvää henkilöllisyydestä, sen nimittäin voi ottaa selville jos rekisteröityy ja on henkilöstä kiinostunu eikä voi uteliaisuuttaan muuten tyydyttää. hah, meikä ei ikinä tule rekisteröuitymään mieluummin en kirjoita yhtään mitään, en muuten kirjoitakkaan kuin vain jos asia sattuu jotenkin kiinostamaan tai haluan sanoa aidosti mielipteesi asiasta, kuten nyt.
        Siis turha mankua rekisteröitymään, tämä mankuja saa kiemurrella omassa uteilaisuudessaan aivan rauhassa, mua ei kiinosta tutustua.


      • turh kaik
        muuan puska jussi,,, kirjoitti:

        hah, texanell ek

        Älä naurata, puskasta kirjoittajat tuo todella väriä juttuihin koska he uskaltaa sanoa sen mitä oikeesti ajatelee, vaki nikit kirjoittaa niin säyseästi toisiaan kehuen että suuta kuivaa, on niin kuivat jutut.
        Tällä joku mankuu kokoajan rekkisteröitymään, --- miksikökähän ----- ? siksi kun on niin utelias että pitäisi saada ottaa selvää kuka onkaan henkilö joka on uusi rekisteröitynyt, pitäisi välttämättä saada selvää henkilöllisyydestä, sen nimittäin voi ottaa selville jos rekisteröityy ja on henkilöstä kiinostunu eikä voi uteliaisuuttaan muuten tyydyttää. hah, meikä ei ikinä tule rekisteröuitymään mieluummin en kirjoita yhtään mitään, en muuten kirjoitakkaan kuin vain jos asia sattuu jotenkin kiinostamaan tai haluan sanoa aidosti mielipteesi asiasta, kuten nyt.
        Siis turha mankua rekisteröitymään, tämä mankuja saa kiemurrella omassa uteilaisuudessaan aivan rauhassa, mua ei kiinosta tutustua.

        Montakin rekisteröityä nikkiä sinulla on niiden Tuhnu nikkien lisäksi.


      • muuan puska jussi,,, kirjoitti:

        hah, texanell ek

        Älä naurata, puskasta kirjoittajat tuo todella väriä juttuihin koska he uskaltaa sanoa sen mitä oikeesti ajatelee, vaki nikit kirjoittaa niin säyseästi toisiaan kehuen että suuta kuivaa, on niin kuivat jutut.
        Tällä joku mankuu kokoajan rekkisteröitymään, --- miksikökähän ----- ? siksi kun on niin utelias että pitäisi saada ottaa selvää kuka onkaan henkilö joka on uusi rekisteröitynyt, pitäisi välttämättä saada selvää henkilöllisyydestä, sen nimittäin voi ottaa selville jos rekisteröityy ja on henkilöstä kiinostunu eikä voi uteliaisuuttaan muuten tyydyttää. hah, meikä ei ikinä tule rekisteröuitymään mieluummin en kirjoita yhtään mitään, en muuten kirjoitakkaan kuin vain jos asia sattuu jotenkin kiinostamaan tai haluan sanoa aidosti mielipteesi asiasta, kuten nyt.
        Siis turha mankua rekisteröitymään, tämä mankuja saa kiemurrella omassa uteilaisuudessaan aivan rauhassa, mua ei kiinosta tutustua.

        Ei ole uteliaisuudesta kiinni! Se näyttö jota edustaa nimettömät
        on pikemminkin luotaan työntävää!

        Sellaisia huutelijoita kaihtaa jo luonnostaan, ja siksi valitseekin maltilliset kirjoittajat, joiden aloitusten laatu puhuu puolestaan.

        PS. Kenellä tahansa on mahdollisuus tehdä aloituksia, mutta milläs teette *puskikset* ?

        Silloin saatte tyytyä osaanne:D Näin on, kaikella ystävyydellä!


      • ??????????????????
        turh kaik kirjoitti:

        Montakin rekisteröityä nikkiä sinulla on niiden Tuhnu nikkien lisäksi.

        Onko sillä mitään väliä??? ei ole tarkotuskaan nikillä komeilla vaan asialla !


      • texsillä
        muuan puska jussi,,, kirjoitti:

        hah, texanell ek

        Älä naurata, puskasta kirjoittajat tuo todella väriä juttuihin koska he uskaltaa sanoa sen mitä oikeesti ajatelee, vaki nikit kirjoittaa niin säyseästi toisiaan kehuen että suuta kuivaa, on niin kuivat jutut.
        Tällä joku mankuu kokoajan rekkisteröitymään, --- miksikökähän ----- ? siksi kun on niin utelias että pitäisi saada ottaa selvää kuka onkaan henkilö joka on uusi rekisteröitynyt, pitäisi välttämättä saada selvää henkilöllisyydestä, sen nimittäin voi ottaa selville jos rekisteröityy ja on henkilöstä kiinostunu eikä voi uteliaisuuttaan muuten tyydyttää. hah, meikä ei ikinä tule rekisteröuitymään mieluummin en kirjoita yhtään mitään, en muuten kirjoitakkaan kuin vain jos asia sattuu jotenkin kiinostamaan tai haluan sanoa aidosti mielipteesi asiasta, kuten nyt.
        Siis turha mankua rekisteröitymään, tämä mankuja saa kiemurrella omassa uteilaisuudessaan aivan rauhassa, mua ei kiinosta tutustua.

        ennätys nikkien määrässä, sekä rekatut ja varsinkin ilman ja monta samaan aikaan. Joten paraskin täällä mitään vaatimaan muilta. Nytkin takuulla puskista kirjottaa ja peukkuja itelleen nostelee.


      • että sillee
        texsanell kirjoitti:

        Ei ole uteliaisuudesta kiinni! Se näyttö jota edustaa nimettömät
        on pikemminkin luotaan työntävää!

        Sellaisia huutelijoita kaihtaa jo luonnostaan, ja siksi valitseekin maltilliset kirjoittajat, joiden aloitusten laatu puhuu puolestaan.

        PS. Kenellä tahansa on mahdollisuus tehdä aloituksia, mutta milläs teette *puskikset* ?

        Silloin saatte tyytyä osaanne:D Näin on, kaikella ystävyydellä!

        texanell :
        se on puhtaasti sinun oma päänsärkysi.

        mua kiinostaa vain asia ja mielipiteet

        turhaa lässytystä en siedä enkä lue kun huomaan tyhjänpäiväiseksi pulinaksi

        on simulakin välillä aivan mielenkiitoista sanottavaa


      • pienempää suuta
        texsanell kirjoitti:

        Ei ole uteliaisuudesta kiinni! Se näyttö jota edustaa nimettömät
        on pikemminkin luotaan työntävää!

        Sellaisia huutelijoita kaihtaa jo luonnostaan, ja siksi valitseekin maltilliset kirjoittajat, joiden aloitusten laatu puhuu puolestaan.

        PS. Kenellä tahansa on mahdollisuus tehdä aloituksia, mutta milläs teette *puskikset* ?

        Silloin saatte tyytyä osaanne:D Näin on, kaikella ystävyydellä!

        tex moninkki ! Luuletkos itse olevasi niin vetovoimainen vaikka miten täällä nuoleskelet suosikkejasi ?


      • rehellisyyttä lisää
        texsillä kirjoitti:

        ennätys nikkien määrässä, sekä rekatut ja varsinkin ilman ja monta samaan aikaan. Joten paraskin täällä mitään vaatimaan muilta. Nytkin takuulla puskista kirjottaa ja peukkuja itelleen nostelee.

        Sinulla tuhatnikki on ainoa ase vääristely toisia vastaan. Syyttäminen toisia aiheetta samasta asiasta mistä sinua aiheellisesti syytetään.


      • että sillee kirjoitti:

        texanell :
        se on puhtaasti sinun oma päänsärkysi.

        mua kiinostaa vain asia ja mielipiteet

        turhaa lässytystä en siedä enkä lue kun huomaan tyhjänpäiväiseksi pulinaksi

        on simulakin välillä aivan mielenkiitoista sanottavaa

        Ei meistä kukaan siedä turhaa lässytystä, eikä riidanhalua, jota nyt muutamissa ilmenee! Se on varmaan jonkinasteista tyytymättömyyttäkin, mikä on ihan ymmärrettävää.

        Jokainen kaipaa eheyttävää ja inhimmillistä kohtelua kanssaihmisiltään, ja sitäkin täällä on saatu.

        Muuta ratkaisua ei minulla ole kuin jo kertomani, omalla tunnistettavalla nikillä osallistua mukaviin ketjuihin!

        Yleensä hyvä saa vastakaikua ja - pahaa ja repivää kaihtaa.

        PS. Eikö tuota voisi miettiä, ainakin ne jotka eivät riidoista nauti:D


      • turhuuttasinulta
        ?????????????????? kirjoitti:

        Onko sillä mitään väliä??? ei ole tarkotuskaan nikillä komeilla vaan asialla !

        Ja valitat, että sinun "asiasi" ei saa vastauksia. Mieti syytä!


      • taas texs
        rehellisyyttä lisää kirjoitti:

        Sinulla tuhatnikki on ainoa ase vääristely toisia vastaan. Syyttäminen toisia aiheetta samasta asiasta mistä sinua aiheellisesti syytetään.

        ilman nikkiä tuossa "rehellisyyttälisää", noudata omaa ohjettasi !


      • herätys mummot ja
        turhuuttasinulta kirjoitti:

        Ja valitat, että sinun "asiasi" ei saa vastauksia. Mieti syytä!

        vaarit.....

        heh, milloin olen niin valittanu, tässä nyt näkee on täällä muitaki puska jusseja, hyvä vain ompahan palsta mielenkiintoisempi, herättelee ihmisä tylsyydetä hieman tähän aikaanki.


      • LOPPU:
        taas texs kirjoitti:

        ilman nikkiä tuossa "rehellisyyttälisää", noudata omaa ohjettasi !

        (tuhatnikki"taas texs") vääristeli edelleen.


      • turhuutta
        herätys mummot ja kirjoitti:

        vaarit.....

        heh, milloin olen niin valittanu, tässä nyt näkee on täällä muitaki puska jusseja, hyvä vain ompahan palsta mielenkiintoisempi, herättelee ihmisä tylsyydetä hieman tähän aikaanki.

        tuhatnikin ainainen narina suosikille, muttei häjynelle vastataan


      • he
        pienempää suuta kirjoitti:

        tex moninkki ! Luuletkos itse olevasi niin vetovoimainen vaikka miten täällä nuoleskelet suosikkejasi ?

        kauhiasti minä ihmettelen ,olen rekisteröytynyt,mutta kuinka voi nikkiäni joku käyttää.


    • ole liittymättä

      kukaan sinua täällä ei ole kaipaillut ja olisit itse tuonut jotain mielen iloa, pelkkää moitetta koko aloitus. Hyvin vähän täällä on henkilöihin menevää arvosatelua, et taida lukea kuin muutaman ketjun ihan aiheelliset moitteet, esim. tälle toisten tekstien varkaalle.On se outoa kun ei koskaan haluta huomata monia mukavia kirjoittajia ja heidän juttujaan.

      Kuka täällä on väittänyt olevansa aina oikeassa, ei kukaan. Pelkkää riidan lietsontaa taas koko aloitus, kas kun jotkut meni mukaan.

    • Vanha minäkin.

      Moni taitaa lukea tekstejä kuin piru raamattua.
      Aloitus on mielestäni mielipide lukijalta joka näki palstan omasta näkökulmastaan ja kertoi näkemyksensä mukaiset ajatukset.

      Mielipide sekin. Joku kysyy (ole liittymättä) kuka on väittänyt olevansa oikeassa? Kun lukee tekstejä, tuntuu että aika moni on olevinaan aina oikeassa, minulle asia on valjennut jo vuosia sitten.
      Ne muutamat mukavat, toisiaan kehuvat ja ne muutamat yksinäiset tosi asialliset kirjoittajat hukkuvat täällä tähmän hölynpölyn sekaan. Heinäsuovasta ei helposti löydä neulaa, eikä simpukasta helmeä.

      Asennoitukaa siistimään palstaa te jotka täällä päivästä toiseen pyöritte!
      Vai pitääkö sanoa muutamille, hankkikaa elämään muutakin sisältöä niin ei jää aikaa turhiin toisten kyttäämisiin. Nuo linkityksetkin, tuntuu hölmöltä kun jokainen omistaa nettiyhteyden ja samat sivustot ovat kaikkien nkäytössä, mutta täällä linkitetään ja riidellään.
      Anti olla enemmäti, kukin taaplaa tyylillään, mutta ei tämä sivusto anna hyvää kuvaa ikääntyneistä, ne harvat kun ovat niin näkymättömiä helmiä.

      • linkityksetOnHyväksi

        Haloooo,, toista mieltä, linkitykset on aivan hyvä asia, montakertaa itse ei hoksaakaan käydä juuri linkitetyllä sivustolla,
        mutta kun se tulee tänne niin utelisuus herää, siis se onkin henkistä rikkautta, linkitäkää hyvät ihmiset, esm. meikä myös käy mielelään muillakin sivilla, ei aina itse niitä hoksaakaan, kone on täynnä tietoa ja mielipiteitä kaikkia ei ihmisen pysty omaksumaan mutta ne muutamat linkitetyt kummasti herättää meitä vanhuksia muillekin sivustoille.


    • minäkin tarkkailija

      Kyllä minäkin olen täällä omat helmeni löytänyt, eikä ne ole niitä eniten kellokkaitten toistensa ylistämiä ja huomioimia.
      Enemmän kuin luulettekaan, täällä käydään lukemassa ja nämä valtakuviot ovat juuri ulkopuolisille hyvinkin selvästi näkyvät. Nämä täällä melkein asustavat eivät sitä enää ehkä huomaa.

      • Lorena*

        Aloittaja kysyy, vanhuusko viisautta, vastaan toisinpäin elämme viisasta vanhuutta.

        Jo 2000v sitten kirjoittamassaan teoksessa Cicero painottaa oppimisen ja harjoituksen merkitystä ikääntymisen haittapuolien ehkäisemisessäja jatkaa.

        "Vanhuutta pidentäänkin kunniassa siinä tapauksessa, että se osaa puolustaa itseään, pitää kiinni oikeuksistaan, ei luovu vapaudestaan kenenkään edessä, hallitsee niitä viimeiseen hengenvetoon saakka....se näet, jonka elämä' kuluu tällaisten asioiden parissa, ei huomaa vanhuuden hiipivää lähenemistä. Näin elämä verkkaisesti ja huomaamattta kallistuu vanhuuteen; ei se katkea äkisti vaan sammuu hiljalleen".

        Oppimisen ja itsensä itseisarvon tärkeyttä antiikin filosofit Ciceron ohella korostivat johon kuului myös fyysisen kunnon ylläpito.

        On huomattava jo aikain saatossa vanheneva henkilö on ollut samojen ongelmien edessä kuin me v 2012.

        Tänä päivänä tutkijat tutkimuksissa tuovat esille samat asiat hiukan eri vivahteena korostetaan hyvää itseluottamusta, aivojen käyttöä pitävät yllä henkistä suorituskykyä ja liikunta edesauattaa toimintojen ylläitämistä.

        Huomautan, teksti on miltei kokonaan kopioitu vanhoista 1990 luvun gerontologian luennoistani. Noin viisaita ajatuksia on vaikeaa oppijan itse oivaltaa.

        Uuden vuoden toivotuksena, pidetään huolta itsestämme, oikeuksistamme, läheisistä, edetään nokka pystyssä kohti uusia haasteita.


      • puskalainen,,,

        " minäkin tarkkailija "
        saman havainnon olen tehny, ei vaki nikki takaa aina mielenkiintoista tekstiä, puskista tulee todella mielenkiintoista koska sieltä tulee aidosi asiaa niinkuin sen ajattelee, ei tarvi kaunistella eikä nuoleskella vakinikkejä.
        myönnän, usein vaki nikilläkin on asiallista mielenkiintoista ja hyvää tekstiä, joskus kommentoin jos asia kiinostaa.


    • Hoosi Anna

      Ihminen voi kuolla vauvana tai vaarina äkkiä tai hitaasti, kukaan ei voi tietää miten lähtö tapahtuu tai missä tapahtuu.
      Ei kai ne kuulijat ole tuota kaikkea noin vain sulattaneet.
      Todellisessa vanhuudessa on annettava periksi ja aivan tietämättään, eihän muistinsa menettänyt vanhus edes tiedosta olevansa vanha, monella tapaa valvotaan, on lukitukset ja kameravalvontaa etteivät tietämättömyydessään lähde 'ulkoilemaan'.
      Herää kysymys, onko joku uskonut noita noin vain, vai onko kyseenalaistanut.

    • Tais olla viime viikolla ehkä tekstitv:n sivuilla kirjoitus joka totesi tutkimuksiin nojaten: Työuupumus edesauttaa dementian kehittymistä.

      Liippaa hyvin läheltä. Hankin työuupumuksen vasiten käyttäessäni lähes kaiken ajan fyysisen työn parissa lievittääkseni sisäistä ahdistustani.
      Dementiaani ei ole diagnosoitu, mutta se tosiasia, ettei ajatus pysy paljoakaan päivittäisissä askareissani. Hukkaan hetkessä mm. työkalujani.

      Kuitenkaan viime keväänä muistiklinikkaa varten tehdyissä tutkimuksissa ei ilmennyt vielä suurta muistihäiriöisyyttä ikääni suhteutettuna.

      Kuitenkin; oppia ikä kaikki kuten kautta aikain on totuttu ilmaisemaan.

      • puskalainen,,,,

        Kyllä me vaan vanhenemme vaikka kuinka pantais hanttiin, muisti huononee vääjäämättä, askel lyhenee, " sanat katoaa "
        kaikesta huolimatta pinnistelen vaikka elämän halu on kadonnu,
        ihmien ei yksin pysy kovinkaan kauan elämässä kiini, kun perhe lentää maailman tuuliin ja puoliso poistuu tuonpuoleiseen siinä vanhus menettää elämän halunsa , näin on käyny ainaki mulle.


    • u,m****

      Jostain syystä --minun on sanottava , minulla ei ole ollut koskaan elämässäni ollut näin helppoa.
      Onneksi olen ajoissa tietäny ,huom. sanon tietänyt , että tulen ikäihmiseksi . ja on laitettava asiat kuntoon.
      Ja kukas ne olisi muut hoitanut ,kun minä itte.

      Ei ole ollut rikasta miestä --ja sekin ( Köyhä mutta rakas) kuoli kun olin 38v --mutta hyvin on mennyt vaikka en olekkaan miehen apua taloudellisessa mielessä tarvinnut, voi ollakkin surullista jäädä yksin ,kun pitkäyhteinen taival loppuu.

    • yksinäisyys yllätti

      Elämän halu on kadonnu, tai jos oikein pohdin kai se on seurausta siitä kun kokee elämän eletyksi, eikä näe tulevaisuudessa olevan enään mitään annettavaa,
      pitkä avioliitto päättyi puolison sairauteen, perilliset elää omaa elämäänsä en mahdu heidän elämään, yli seitenkymppisenä ei osaa muodostaa uutta elämää,
      yksin ei elämä luista, pitäisi olla kaikenlaisia tapahtumia, yksi ei vain jaksa hakeutua uusiin ympyröihin.

    • näin on näreet

      On vain armotta niin, että vanhetaan jokainen vuorollaan vaikka kuinka leikattaisiin naamaa ja rasvoja imettäisiin, me emme voi mitään tälle luonnon laille.

      Sanoisin tuohon vanhenemisen kierteeseen tällaisen lohdutuksen, että ihminen ei ole vanha vaan hänellä on kaikki iät.
      Lohduttaisiko tuollainen asenne olotilaamme.
      Eivät viisaammat nuoret ajattele sitä haluavatko he olla aikoinaan samanlaisia kuin vanhemmat ihmiset ovat, sillä he tajuavat ettei heitäkään odota toisenlainen olotila tulevaisuudessa.
      Se on vain hyväksyttävä tosiasia, jolloin siitä ei aikoinaan heillekää tule paineita.
      Vain sellaiset kärsivät, jotka eivät opi tosiasiaa vaan yrittävät ja yrittävät muuta.
      Ulkopuolista vanhenemista voi kaikin konstein yrittää muuttaa, mutta perus vanheneminen lähtee jo vauvasta.
      Ei juuri syntynytkään ole nuori vaan vanheneminen lähtee heti syntymän jälkeen.
      Tulee iäksi tunti, päivä ja vuosi kerrallaan lisää ja lisää.
      Ei kannata surra sillä me kaikki vanhetaan, se on tosiasia ja se on hyvä hyväksyä ajoissa.

    • .

      Alkukantaisissa maissa muinoin vanha ihminen kun tuli liian vanhaksi, eikä ollu enään hyödyksi perheelle, lähti itse pois perheestä, meni merelle jossa jääkarhut söi sen.
      Meillä voisi tai pitäisi olla " enkelten talo " jonne voisi kaikki vapaaehtoiset vanhukset itse mennä nukkumaan ihanaa ijäistä unta.

    • Ota tilaisuudesta "vaaari"! Tuo sanonta on vanha mutta paikkansapitävä. Sana vaari on kirjoitettava ehdottomasti sitaatteihin eli lainausmerkkeihin, muuten se on kehoitus etsiä vaari muorin viihdykkeeksi.

      Olet elänyt päiväsi työtä tehden ja vasta nyt voit elää myös itsellesi. Tee se!

    • "Tämä palstan taso saa miettimään onko viisasta vanhentua?", pohtii aloittaja.

      Emmehän me vanhenemiselle mitään voi, on palstan taso mikä hyvänsä.
      En minä ainakaan ole huomannut "oikeassa elämässä ja arjessa", että ikäiseni olisivat erityisen riidanhaluisia, päinvastoin mukavasti juttelevia ja tasapainoisia kanssakulkijat ovat tykkänään.

      Tällainen nimetön nettikeskustelu vaan avaa portit ihan kaikenlaiselle kirjoittelulle, joka poikkeaa kovasti normaalista kasvokkain tapahtuvasta keskustelusta.
      Näin on kuten eräs viestissään yllä sanoo, omat helmet on täältäkin löydettävissä ja henkilöt jotka muistuttavat samanlaisia ihmisiä, joita lähipiirissäkin tapaa.

    • Tuhatnikki

      on taas ottanut uuden nikin. Nyt se on iras77, ja se äy tuolla 80kymppisissä että
      oi kun täällä on ihana käyvä tervehtimäs teitä suloisia pikku vanhuksia!
      Oisikopa täällä kettään rikasta vanhaa suloista setää kun kaipaisi hyvälyjä ja oisi kenties vakavasti jo sairas?

    • Hihihihihihihihihihi

      kylläps hauskan pistit

    • D

      D

    • ........

      lempilapsella on ainaki tuhat nimeä,

    • tietämätön

      Kuka onkaan lempilapsi? Hän joka kopsaa lehdistä uutisia,vai???

      • suur kiitos osaavil-

        le linkettelijöille !


        älä takerru tyhmyyksiin, es on meitän tyhmempien ilo jos koku kopsaa lehdisstä juttuja tään emeidänki luettavaksi,
        se on meille tyhmemmille suorastaan henkistärikkautta,,,,
        meille ei tulekaikkia lehtiä, on ihan kun joku on niin ahkera välitää meistäki, että tuo meidän luetavaksia juttuja jotka muuten jäisi meiltä lukematta.
        Tuhannet kiitokset ,,,, l i n k i t t e l i j ö i l e ,,,,
        moittimiset on jätettävä omanarvoonsa,,,,,


    • vai se

      kuka narraa jopa aluspöxyistään.ja haukkuu på svenska.

    • Texanellin

      "pikkarit paukkuu"

    • pääsikö pikkareihin

      ruskee likaläntti taakse ja se haju... huhhuh...

      • yxi meistä

        " pääsikö pikkareihin "


        miksi olet kateellinen ihmisille jotka tuo toisille iloa????
        tuo sinäki joku hyvä sana lähimmäisillesi, sinussa varmasti on jotain hyvääk,,,, .rakastan sinuaki " kippurahäntä "


    • Linkkejä lisää
    • Pahaa saat aikaan.

      Miksi vouhkaat nyt totaki koska ei niitä digilehden lukuoikeuksia ole kaikilla.ajattelin ne maksaa, mutta ensitten kuitenkaa. Helpompi ois jos joku tois tänne jottai mielenkiintosta kun on täällä vielä noi isommat kirjaimettii.

      • huugollaan

        Lehtiä voi netistä lukea ihan ilmaiseksi, ei ole pakko maksaa digilehtiä, koska tärkeimmät uutiset ovat etusivun juttuja.

        Sen kun valikoimaan Googlesta löytyvät kaikki paikallislehdetkin.


      • Ai SINUN mielestäsi?
        huugollaan kirjoitti:

        Lehtiä voi netistä lukea ihan ilmaiseksi, ei ole pakko maksaa digilehtiä, koska tärkeimmät uutiset ovat etusivun juttuja.

        Sen kun valikoimaan Googlesta löytyvät kaikki paikallislehdetkin.

        Ei muut ajattele noin.Mutta saathan sinä nyt enemmän tilaa tällaisille ketjuillesi.


    • a-kkklkkjn

      Olet väärässä, kyllä niminerkillä kirjoittavat ovat hyviä ihmisiä, minulla oli joskus merkki se siitä.

      Kyllä aika opettaa elämää se on tosi. Viisaus on kumminkin täällä olen sen nähnyt hyvin kauan.

      Ihminen sisältä on aina nuori, joka sitä ei ymmärrä on hölmö tai sairas ja sairaita täällä on muutamia kuitenkin hyvin vähän.


      Aatu oli sairas, mutta hänellä oli valta---- ajatus....

      • aaa---k

        Aatu on siis paras--- olen sen nähnyt Kouvolassa ennen vaaleja.

        Sama kaikilla puolueilla.


    • eiks ole näin?

      Aina jos viisas kirjoittaa siihen tyhmä kohta tyhmästi on panettelemassa. Jos tyhmät saatais lopettamaan me viisaat saatais räyhässä kirjoittaa.

      • ack....

        Täytyy aloittaa viisasten palsta.


    • Ihanaaluettavaa

      Ihania ihmisiä olette viisaat vanhukset.

      • pois.se.kai.on.meno

        2.1.-12 aloitua 6.1.-12 viimeinen viesti ja siinä välissä ties kuinka monta viestiä yhdeltä ja samalta jankuttajalta.
        Aloittaja, en kerro, vaikka tietäisin nostaja, en tiedä, enkä kertoisi.
        Selkisköhän eräälle?
        Pitää pyytää että palvelin avaa viestipalstan, keskustelusivut tai kuinka se nyt sanotaan, sellaisille jotka sietävät muiden mielipiteet eivätkä ala jankuttamaan vanhoista ja menneistä.
        Tai, parempi kun sanon tähänkin, hyvälle tuntuu kun elää omaa elämäänsä. ja kurkista olkansa yli mitä naapurissa tehdään. Vanhat ei nähtävästi muutu, eivät, jos elämä on vain sitä mitä täällä näkee ja täällä on se koko elämä!
        Vaihtakaa jo levyä!


    • 3--11

      Eräässä puheenvuorossa , tosin ei tässä ketjussa, eräs kirjoittaja ilmoitti kirjoittaneensa tästä palstasta tai ainakin jostakin asiasta siinä "muistion" nettipoliisille.
      Nettipoliisille normaalisti ilmoitetaan havaitusta rikoksen valmistelusta, tapahtuneesta lainrikkomuksesta, lapsipornosta yms,
      Jos asiassa on todella perää, ilmeisesti siitä kuullaan tai luetaan.

      Parasta siis olla varovainen tällä palstalla.

    • Hyväkin arvostelija,Sinä?

      Taidat hyväksyä vääryydet ja tietämättömyydetkin sellaisinaan.

      Tietoisuudet kasvavat kokemusten myötä. Niin osaamattomuutta kuin tietämättömyyttäkin pitää voida arvostella. Ihminen pyrkii jumaluutta kohti sitä koskaan saavuttamatta.

    • suurinvika-aina-itsessä

      Alotuksentekijälle:

      NO alotappa itsestäsi parannus, korjaa ensin oma käytöksesi !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      694
      5380
    2. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      156
      4151
    3. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      50
      3820
    4. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      18
      3602
    5. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      3151
    6. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2584
    7. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      33
      2447
    8. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      2430
    9. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      58
      2296
    10. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      30
      2217
    Aihe