Kurkun ahtaus

Randompoika

Hei

Kaippa tämä aihe on kelpaava tälla palstalle.

Olen 18v täyttävä nuorukainen jolla on vähänväliä ollut pääasiassa kurkun kanssa ongelmia. Tästä voisi kirjoittaa hirveän monta tarinaa mutta laitan lyhyesti..

Kaikista pahin oli eräs koulu jakso. Kurkkuun iskee outo ahtauden tunne mikä tekee olon että tekisi mieli yökätä koko ajan mutta sitä pidättelee vängällä. Se kesti varmaan kuukauden ja olin ihan loppu asian suhteen.
Nyt se on hävinny joksikin aikaa mutta tulee aina välillä takaisin. Voiko alkoholin kanssa olla jotain tekemistä asian kanssa? olen käynyt ottamassa 2 kertaa verikokeen muttei mitään ole näkynyt. Lääkärit eivät muuta tee asian eteen... Olen puhunut tästä äidilleni ja isälleni jos se olisi psyykkistä. KUN EI TIEDÄ. onko kellään tällaista?

Tämä siis tulee silloin tällöin ja saattaa olla vaivana viikkoja!

5

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelkkä arvaus

      Kilpirauhanen? Se ainakin on tuossa kaulalla, kurkun kohdalla. Onko sulla nielemisvaikeutta, tuossa on ketju siitä ja siellä on aika monta erilaista vaihtoehtoa mistä voi johtua.

    • refluksi

      Moikka, itselläni alkoi yhtäkkiä esiintymään tuota ja kyseessä silloin oli nielun ahtauteen jollain tavoin liittyvä refluksitauti, eli jos stressaannui ja vatsahapot lähtivät liikkeelle pääsi ne nieluun asti takaisin ja aiheutti noita nielemis-paniikkihäiriöitä...

      Stressi on yksi tekijä (aloitin silloin elämäni ensimmäisellä työpaikalla), kahvi (jota silloin olin alkanut juomaan) ja hiilihapotetut juomat sekä punaviini toinen... eli psykologiaa on myös mukana tässä.

      Myös jos pidin liikaa vaatteita sisällä (tuli lämmin) vaikutti se jotenkin stressitilanteissa ja ahdistus alkoi. En työkavereiden kanssa esim. pystynyt syömään lounasta kun en voinut niellä ruokaa, mutta jos vein ruoan huoneeseeni ja söin yksin pystyin nielemään sen. Omituinen juttu.

      Homma meni kuitenkin ohi lääkärilläni käytyä muutamalla ohjeella, eli pidä sellainen parin viikon tauko kahvista, limuista ja alkoholijuomista ja sen jälkeen varot niitä. Erityisesti kahvi kannattaa ehdottomasti vaihtaa espressoksi tai tummapaahtoiseksi. eikä 3 kuppia enempää päivässä. Hiilihapotetut juomat kannattaa myös vähentää ehdottomaan minimiin. Ja jugurtti ennen kahvin juontia auttaa. Ja stressiä välttää - liikunta auttaa ;)

      Toki sinulla voi olla muukin vaiva (esim. vatsan helikobakteeri voi olla osasyy) joten jos vaiva ei mene ohi noilla vinkeillä niin lääkäriin, mars!

    • Tulossakuntoon2015

      Moi. Mulla todettiin, ku 40v oli mittarissa, uniapnea, ja että kurkussa 5mm reikä (norm väh 10mm) eli kukaan ei ole vielä osannut kertoa kuinka vaikuttaa aivoihin ja lihaksiin.

    • 15v

      Minulla tuntuu hengenahtautta jos olen ahdistunut tai stressaantunut, joten ihan hyvin voi psyykkistäkin olla. Toki kannattaa lääkärissä käydä jos on hankalaa, toivottavasti sinulle selviää mistä se johtuu! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      2993
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      418
      2868
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2272
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      94
      2136
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1914
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1864
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1850
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1838
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      336
      1751
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1662
    Aihe