MS?

snyggtjej

Olen viimeisen kuukauden ajan kärsinyt kaikenlaisista asioista:
Juttu alkoi siitä, kun kuukausi sitten huomasin takaraivossani ja niskassa 3 pientä pattia. Lisäksi minulla oli ollut kaulalla kutinaa lokakuusta asti. Myös oikean jalan päkijä oli ollut lokakuulta asti kipeä, vaikka röntgenissä ei näkynyt mitään. Kutinan ja pattien takia aloin pelätä imusolmukesyöpää ja kävin lääkärissä. Lääkäri sanoi etteivät patit olleet edes imusolmukkeita..kutinan takia kävin verikokeissa, joiden tulokset normaalit..

sen jälkeen alkoi totaalinen alamäki: minulta meni ruokahalu, vatsa turvotteli muutaman päivän, oli päivän kestävä ummetus, ym heikko olo. epäilin tietenkin heti mahasyöpää, maksasyöpää ja suolistosyöpää. lisäksi olen ollut koko syksyn tajuttoman väsynyt.. ruokahaluttomuus jatkui, samoin kutina ja väsymys..

selailin ahkerasti nettiä. kutinan takia epäilin edelleen imusolmukesyöpää esim. keuhkojen välikarsinassa tai aivoissa. kävin lääkärissä, joka määräsi keuhkokuviin, joka oli normaali.

kutinan takia kävin eilen ihotautilääkärillä, joka totesi, että minulla on dermografismus eli piirtopaukamointi. olin hetken kotona, selailin nettiä, mieleeni tuli ms-tauti. viikko sitten rintaani pisti ja yläselän hermo oli kipeä. myös oikea käsivarsi oli heikko, ja on edelleen. rintakivun takia kävin fysiossa, joka auttoi todella selkään ja rintaan.

nyt olen n. viikon ollut tämän heikon käden kanssa. toissapäivänä sitä alkoi pistellä, eilen alkoi pistellä koko kehoa. ei puutumista, mutta pistelyä ja oikea käsi edelleen heikko. puristusvoimaa kyllä löytyy. äiti määräsi minut eilen käymään päivystyksessä pistelyn takia. silmiini myös painoi (sitä on ollut jo kauan, mutta olen luullut sen johtuvan väsymyksestä). lääkäri teki joitain testejä, koska sanoin että epäilen ms-tautia.. sanoi, ettei voi olla. käski hengittämään paperipussiin, kun alkaa taas pistellä. oloni parani ja tulin kotiin ja kävin hyvillä mielin nukkumaan. seuraavan päivän olin ok, mutta käydessäni nukkumaan otin kännykän ja menin nettiin selailemaan ms-tauti asioita. silmiini osui eräs kirjoitus, jossa joku kertoi kuinka häntä tykyttää joskus jaloista kun käy nukkumaan. aloin miettiä, ja tulin siihen tulokseen, että joskus minullakin on ollut sellaista, kuin olisi juossut pitkän lenkin ja menee sen jälkeen nukkumaan, jalat ovat ns. hapoilla. olen myös kerran tuntenut, kun jalan lihas nykäisi.

tällä hetkellä olen todella väsynyt. kukaan ei usko, että oireeni johtuisivat mistään vakavasta. en vaan kestä olla enää näin. käsiä ja jalkoja pistelee.... en saa ajatuksia muualle. lisäksi tänään olen ollut ihan outo. kun heräsin, tuntui etten halua nousta, haluan vaan painaa silmät kiinni ja olla. kävin kaupungissa, ja olo tuntui ihan kummalliselle,.

joka tapauksessa kaipaisin nyt jotain vinkkejä mitä tehdä. vaikka lääkäri vakuutti, ettei minulla voi olla ms, olen silti sitä mieltä että voi olla. eihän minulle ole tehty mitään MRitä tai likvoria. pelottaa ihan kauheasti ja olen tämän asian kanssa ihan yksin. pitäisikö varata aika neurologille? rahaa on palanut valtavasti kaiken maailman röntgeneihin, ultraääniin, lääkärikäynteihin, verikokeisiin ym. oon ihan loppu.

3

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuskin on
    • snyggtjej

      syön kyllä monipuolisesti.. musta vaan oikeesti tuntuu että mulla on joku vakava sairaus, kuten se ms !

    • älä lyö

      lopeta lukemasta sairauksista ! jos sinut on tutkittu nini jostain pitäsi vika löytyä, en sano etteikö vikaa ole. kirjoitti että olit lukenut että "tykyttää joskus jaloista" siinä ilmaiset miten herkästi reagoit lukemaasi. jos sairauksista lukee niiden oireet sopii hyvin usein. nyt olet saanut pakkomielteen etkä pääse siitä pois.
      henkinen pelko että on vakava sairaus voi antaa oireita koko kehossa.

      kaverillani on ms, hänellä vei kuitenkin 2 vuotta ennen kuin sain diagnoosin kerta oireet oli niin monia. ms oireet riippuu siitä missä kohtaa aivoja muutokset ovat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      207
      8351
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4718
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      30
      2275
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2168
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1468
    Aihe