Kissa häkissä 6 kk

kissa1238

Hei!
Otin 6 kk vanhan kissan, jota on pidetty häkissä toisen kissan kanssa. syönti juonti pissaaminen ja kakkaaminen samassa häkissä.. En voinut jättää sitä sinne kärsimään lisää.. ympäristössä oli haukkuvia koiria..

Tämä kissa on hirveen arka.. pissaa ja kakkaa sen leikkipaikkaan tai missä sattuu olemaan.. onko mitään mahdollisuuksia että tämä kissa paranisi.. onko hyvää hoitokeinoa miten tällaista kissaa pitäisi kohdella/hoitaa..

9

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • konsteja

      Kissa paranee varmasti mutta aikaa menee.Pese kissanpissa-astia Kloritella ja laita astiaan pelllettiä/hiekkaa.Kissat pitävät Kloriten hajusta.
      Sinun on alettava kissan kanssa alkeista-aivankuin huusholliin olisi tullut pentu.
      Anna kissan tutustua rauhassa niin kotiisi kuin sinuunkin. Kissalta on puuttunut oma iso reviiri ja sosiaaliset suhteet. Hanki raapimapuu ja suihkutettava kissanminttu on ainakin meidän kissoille in-tuote.Sitä voit suihkauttaa puuhunkin.
      Feliway-haihdutin rauhottaa yleensä kissoja.
      Mitä sille toiselle kissalle tapahtui-kysyn ihan uteliaisuuttani. Toivottavasti joku adoptoi senkin pois moiselta rääkkääjältä!
      Tsemppiä sinulle ja kiitokset että olet pelastanut kissan parempiin oloihin!

    • voivoi85

      Itsekin suosittelen Kloritea hiekkalaatikon pesuun. Kun näet, että kissa kyykistyy kakalle, kanna se heti hiekkalaatikolle. Yleensä kissat peittelevät ulosteensa, joten uskoisin että kissa oppii nopeasti oikean paikan vessapuuhille.

      Aran kissan kanssa täytyy olla kärsivällinen, välttää kovia ääniä ja suuria liikkeitä. Lähesty kissaa rauhoittavalla ja lempeällä äänellä, kyyristy mahdollisimman pieneksi ja anna kissan ensin haistella kättäsi ennen kuin silität kissaa hellästi. Näin kissa oppii vähitellen että ihmisiin voi luottaa.

      Olet ihana ihminen kun pelastit tämän kissan! Kamalia eläinrääkkääjäihmisiä näköjään löytyy :(. Onneksi pelastit tuon kissan! Niin, minuakin kiinnostaa tietää mitä toiselle kissalle tapahtui?

    • kissa1238

      Kiitos vastauksistanne! Nyt se suostuu tulemaan meidän sohvalle eli pikkuhiljaa se tästä paranee :)

      Toinen kissa jäi sinne.. (en ole ylpeä kun niin sanon ois tehnyt mieli ottaa kummatkin, mutta ei meillä riitä aika.. meillä on 3 lasta)

      Tuli niin paha mieli kun näin kissojen olosuhteet ja elinympäristön. Miks hankkia tai pitää kissa jos noin rääkkää sitä!!

      • Karkkikisut

        Hienoa, että olet ottanut tuon kissan. Varmaan on melko haasteellista kouluttaa kissa, joka ei ole oppinut tavoille ja toivotankin sinulle siinä jaksamista. Suurin ongelma lienee tuo hiekkalaatikolla käynti. Mutta jos ostat hyvälaatuista hiekkaa, joka kissasta tuntuu miellyttävältä (ei liian terävää, vaan olomuodoltaan oikean hiekan tapaista, siis mikrohiekkaa), niin uskon kissa pian tottuvan asioimaan hiekkiksellä. Se todennäköisesti haluaa tehdä tarpeensa siihen paikkaan, jossa haistaa entiset tuotoksensa.
        Itselläni on ollut yksi kissa ja nyt on kaksi. Jotenkin tuntuu, ettei kahdesta ole olennaisesti enempää vaivaa kuin yhdestäkään, kun kissoista on toisilleen seuraa. Mutta noiden häkkissojen suhteen tietysti aluksi työn määrä saattaisi olla melkoinen, jos ne kummatkin ottaisi. Toivottavasti vaan joku tosiaan pelastaa tuon toisenkin kissan!


    • toivon että joku pelastaa toisen kissan

      lisäksi siellä on kaksi koiraa en tiedä miten ne elää, en nukkunut hyvin kaksi yötä kun siskoni toi sen kissan. ja kuulin sen tarinan.

      se halaa minut kovasti niinkuin lapsi, ei osa peittää ulosteensa, eikä osaa kyykistyä kun kakkaa tai pissaa, se laittaa vatsansa hiekkaan kun kakkaa.
      tänään hän peitti vähän kakkansa.
      toivon että se oppii mun kissasta kissojen tavat.

    • eläinsuojeluilmoius

      Ilmoita paikasta eläinsuojeluyhdistykselle tai eläinlääkärille niin saat varmaankin parannettua sinne jääneiden eläinten vointia.Hyvä ettet ottanut molempia samaan aikaan koska voimien on riitetävä uudelle peheenjäsenelle ja muullekin perheelle-muuten kenelläkään ei ole hyvä olla.

    • kiitos neuvosta

    • :,(

      Kai sä nyt hyvä ihminen iloitit eläinsuojeluviranomaisille tästä, että käyvät katsomassa mitä siellä tapahtuu?!! Tuo on eläinsuojelurikos!

    • 6+8

      Hyviä vinkkejä tullut, mutta vielä vinkkaisin pienentämään aluksi kissan elinympäristöä, eli ovet kiinni huoneissa, joissa ette päivisin oleskele, jolloin kissan totuteltava reviiri pienempi. Öisin kannattaa varautua suureenkin mekastukseen, eli korvatulpat varuiksi yöpöydän laatikkoon, arempi kun tykkää yksin pimeällä tutustua ympäristöön, eli voi tiputella tavaroita hyllyiltä yms.

      Koska tottunut elämään häkissä, suosittelen kuljetuskoppaa pidettäväksi kissan omalla turvallisella paikalla luukku auki, sinne voi piiloutua jos hätä uhkaa. Lapsilta suojaa tämä paikka, eli koppa vaikka sohvan taakse.

      Sisäsiisteyden oppiminen voi viedä aikaa ja olla oppimattomissa täydellisesti, eli kissa leikkaukseen, jotta pissa ei haise ja näin saat pissityt tekstiilit etikkapesulla pelastetuiksi. Hiekkalaatikkoja kannattaa kanssa pitää monia alkuun, vaikka yksi joka huoneessa. Mieluiten paikassa, jossa kissa huoneessa oleskelee.

      Koska kissa elänyt sisaruksensa kanssa, ei häneltä ole puuttunut sosiaalisuutta, eli korjaus edellä kirjoitettuun. Hän siis voisi hyötyä kissakaverista tavoille oppimisen suhteen. Jos ei mahdollisuutta toista ottaa, niin kärsivällisyyttä ja paljon.

      Ja jos ei homma tunnu alkavan toimia, niin koita etsiä kissalle uutta kotia. Niin irvokkaalta kuin kuulostaakin, niin kun elämän alku ollut noin ahdistava, on tälle reppanalle varmasti ottajia, mikäli tarjoamanne elinympäristö ei hänelle sovellu. Ihmiset kun tuntevat sääliä tällaisista kohtaloista. Suosittelen myös soittelemaan apuja ja neuvoja eri eläinsuojejärjestöistä ja kissataloista, heillä on normaalisti paljon käytöshäiriöihin omalla ajallaan perehtyneitä vapaaehtoisia ja palkkalaisia käytettävissään.

      Kun jo nyt uskaltanut sohvalle tulla, niin ei kuitenkaan vaikuta perinjuurin aralta yksilöltä, eli saattaapi olla arka vain ihmisiä kohtaan, mutta lajitoveriensa kanssa pärjäisi loistavasti. Paljon tsempityksiä teille ja kärsivällisyyttä toivottelen! Usein tällaisissa tapauksissa juuri se ihmislapsen seura on se "parantavin" voima, koska eläimenkin on helppoa ennakoida pienen lpsen aikeet lapsen ollessa vielä kykenemätön innostustaan ja kinnostustaan peittelemään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5022
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2332
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      42
      1553
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe