Kuriton chihuahua

sandon

Heips. Mulla on 8 kk:n ikäinen chihunarttu joka on todella kuriton luonteeltaan, ollut ensimmäisestä päivästä lähtien. Alkuperäisessä kodissaan lapset olivat totuttaneet siihen että saa purra ihmisiä, pitäneet sitä hassuna. Joten koira purikin sitten, hyökkäsi muristen ja tosissaan ja yritti purra aina naamaan. Sain tämän tavan siltä pois.

Mutta kuitenkin lukuisia pahoja tapoja on jäänyt, tai on, se ei anna kissojen syödä vaan komentaa ne pois, ei anna kissojen tulla mun lähellekään, hyökkää niiden kimppuun. Haukkuu ja räksyttää vieraille ihmisille, on todella mahdoton. Jos vapaana, seuraa ihmisiä ja juoksee ja räksyttää ja pomppii lahkeissa vaikka kuinka kauan.

Lenkkeilytän ja yritän pitää kuria, koira ei vain tunnu uskovan mua, lainkaan. On se tietenkin myös omalla tavallaan ihana koira, nukkuu vieressä jne mutta on myös todella rasittava. En mielestäni ole missään nimessä lellinyt koiraa, chihu on mulle koira siinä kuin mikä tahansa muukin rotu. Kuulin sitten jälkeenpäin että pentuni isä on myös samanlainen, pahempi jopa. Liekö sitten periytynyt luonne.

Joka tapauksessa, kuinka saisin koirani tottelevaisemmaksi?

4

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oooooooooooooooooooo

      Kannattaisi mennä pentu/koiran käytöskoulutukseen, sieltä(kin) saa varmasti hyviä neuvoja.

      Jos koirasi koittaa ajaa kissat pois läheltäsi, kiellä sitä (toistoa, toistoa ja toistoa, mikään ei muutu yhdessä yössä) napakka kielto ääni pätee ainakin jokaiselle koiralle, jota olen kieltänyt tekemästä jotain ja valtava ylenpalttinen kehuminen kun tämä tottelee (korosta mahdollisesti vielä makupalalla), oli se sitten vahingossa taikka ei.

      8kk on kuitenkin vielä pentu, joten se pitää myös ottaa huomioon. Lahkeessa roikkumisen olen itse saanut loppumaan, kun kiellän ja pysähdyn paikoilleni, vaikeassa tapauksessa jotkut ovat käyttäneet kukkasuihkua tehosteena, mutta itse en katso sitä niin pahaksi jos silloin tällöin innostuu riekkumaan lahkeessani, kun kuitenkin lopettaa kun kiellän.

      Muista myös leikkiä pennun kanssa ja aivojen aktivoimista, aktivointipallojen sekä pelien myötä. Opeta tottelevaisuutta, käskyjä ja ihan sen aktivoinnin vuoksi, opeta pysymään paikalla, istumaan, maassa oloa, tänne-käskyä, makupalan kanssa.

      Vapaana koiria ei saisikaan pitää yleisillä alueilla, joten se jääköön kommentoimatta... Muista kuitenkin, että vapaana ollessaan pentu saattaa altistua agressiivisen koiran hyökkäykseen ja se on sitten menoa se...

    • sandon

      kiitos vastauksesta! selvennän vielä että olen pitänyt koissua vapaana metsässä josta se lähtenyt pihalla kulkevien ihmisten perään, vaikkakin aika syvällä metäs ollaan oltu.. enpä sitä siis enää pidä näinkään vapaana.

    • oooooooooooooooooooo

      Kannattaa ensin opettaa pentu tulemaan luo, ihan vaikka pitkän hihnan kanssa siellä metsässä ja makupalat mukaan. Opeta pentu aluksi tietoon, että namia saa sinulta :) (jos motivoituu makupaloista).

      Itse olen käynyt jokaisen chihuni kanssa pentukurssin, vaikka pystyisinkin itse opettamaan pentua kotona, on kuitenkin eri käydä hallissa muiden koirien läsnäollessa ja täten pentukin oppii toisiin koiriin sekä ihmisiin.

      Iloista koulutusta teille ja uskon, että kärsivällisyydellä sekä toistolla saat pennustasi mallikelpoisen chihun!

    • .-.-.-.-.-.-.-.-.-.

      Just niinkuin meidän rekku. Meni hevosen turvan viereen, kun oli laiduntamassa laittamaan pollea järjestykseen. Ei onnistunut - valtava pettymys - ei enää kiinnostunut hevosista.
      Chihuahuan ego on koiramailman suurimpia ja se mikä näiden pikkuriiviöiden kohdalla usein unohtuu, on sosiaalistaminen. Eli se pikku rääpäleen pitäisi pentuiässä saada tutustua ja tottua mahdollisimman monenlaisiin tilanteisiin, ihmisiin, eläimiin ja asioihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      220
      1774
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1764
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      323
      1328
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1249
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      129
      1234
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      96
      1223
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1135
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      1067
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      67
      1043
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      94
      1026
    Aihe