Millainen sää oli Egyptissä?

Lähtö

Hei.Kohta lähtö Sharmiin lähestyy ja kattelin noita sää ennustuksia eikä hyvältä näytä! Asteita 20 ja alle eli miten on matkalta jo kotiutunut pitääkö paikkansa nuo lämpötilat?

44

1400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaisa

      Täällä kans lähtö Hurghadaan parin viikon päästä ja ei todellakaan näytä sää hyvältä...noin 18 astetta luvattu. Tosin mä yritän lohdutella itseäni, että pari vuotta sitten oltiin samana ajan kohtana kans hurghadassa ja sää oli ok. noin 22-25 astetta... Mutta juuri reissulta palanneiden kommentit kiinnostais silti :D

      • Gitta ja

        Hei!

        Muutamia päiviä pois palanneena voinen kertoa,että ei oikein lämmintä ollut,kova tuuli vielä ja illat tosi kylmiä,joten pitkähihaista ja villatollukkaa mukaan.....uimaan ei edes kuvitellut menevänsä,loma on loma kuitenkin,että sinne vaan aurinkoisin mielin ;))


    • auringonpalvojaaaaaa

      tuliko rusketusta? :)

      • Gitta ja ja

        Hei!

        Auringossa ei oikein tarennut oleskella varsinkaan rantsulla,jossa kova tuuli teki olon vielä "kylmemmäksi" ja allasalueella sai parisen tuntia jotenkuten oltua,joten aika kalposena sitä kotiin tultiin.....saimme kuitenkin "aurinkoisen" mielen ja se on tärkeää se,loma piristää aina ja Hurghada on mukava paikka lomailuun ;))


      • tyttö 59v.

        reissussa 26.1.-2.2. Olimme altaalla aurinkoa ottamassa. Saimme rusketusta, joka tosin nyt jo on haalistunut. Hotelli oli Triton Empire ja El Daharissa. Mereltä tuuli, joten hiki ei tullut. Tuulensuojasta oli apua. Hotellin parvekkeella mittarissani oli varjolämpö 22-24C. Muovituolit olivat kylläkin viileät istua, kun aurinko ei paistanut parvekkeelle. Iltapäivällä oli hyvä jo laittaa vähän lämpimämpää vaatetta. Jopa nilkkasukatkin oli tarpeen viluvarpaille. Meille kahdelle rouvalle sopiva ilma.


    • we33

      Aika paljon on vaihtelua kun katselee ennustetta Hurghadaan pariksi viikoksi,aurinkoista joka firma lupaa mutta lämpötilat heittää välillä 17-22,jotain siltä väliltä on kai se totuus

    • Luxorfani

      Luxorissa on yleensä tähän aikaan ollut kohtuukelit, mutta nyt on ollut pari viikkoa viileää. Aurinkoa aina saa ja sopivissa suojapaikoissa voi sen verran keventää vaatetusta, että saa väriä. Hoitellien altaista ei lämmitetä, joten uiminen on karskia hommaa. Kokemusta on kolmen talven ajalta kuukausikaupalla ja se on että aika hyvin täsmäävät nuo kansainväliset säätiedot.
      Vilkaise blogia "kaamostapakoon.vuodatus.net" jossa on kaikenlaista kommentointia Luxorin vinkkelistä. Vähemmän säistä, mutta poimimalla "Kategorioista" löytää helposti kiinnostavat asiat. Blogiin tulee textiä välillä lokakuu - huhtikuu.

    • matkalla3x/vuosi

      Joulu ja uusi vuosi oltiin Egyptissä, nyt 5. kerta. Toissa vuonna oli poikkeuksellisen lämmintä ja illallakin syötiin ulkoravintolassa. Muina vuosina on ollut näin vuodenvaihteessa varsin vilpoista, meidän mielestämme. Palasimme 2.1. Hotellissamme oli mm. oma vesipuisto huikean kuumine altaineen, mutta pohjoistuuli teki tehtävänsä eikä liukumäissä juuri vierailtu. Altailla ja rannassa palelimme ajoittain myös. Onneksi hotelissa oli ihana spa saunoineen, jonne menimme lämmittelemään kuntosalilla rehkittyämme.

      Hotelli oli hieno, taaskin, puitteet kunnossa. Mietimme kyllä tavaroita pakkaillessa, että nyt on tämä maa toistaiseksi nähty, ensi vuonna samaan aikaan lähdemme takuulämpöön. Thaimaa on valintamme.

    • Hurghadaan ens perjantaina.
      Ja ensi kerta koko Egyptiin.
      Oli ilma mikä vaan, niin odotan todella reissua.
      Mahtavaa toteuttaa lapsuuden unelma.

    • 15+16

      Koko Egyptissä on ollut poikkeuksellisen viileetä jo pitemmän aikaa, joulukuun alusta saakka. Kaverit kertoivat...mutta nyt kun vertaa Kairoa, Luxoria, Sharmia ja Hurghadaa, niin kyllä Hurghadassa on noista lämpimintä!
      Minäkin sinne ens viikolla, 11. pvä odottelemaan uimakelejä :)

    • hurghada joulukuu 20

      Sää vastaa normi suomen kesää eli lämpö päivisin 20 hujakoilla ,kova tuuli joten rannalla pärjää fifti/sixti ;) toisaalta aurinko paistaa lähes aina eli siinämielessä varmempi kohde kuin esim canaria.

      Meriveden lämpö myöskin 20 hujakoilla eli kyllä siellä ui mutta ei viitsi lutrata tuntitolkulla.

      Huomioikaa hyttyset suosittelen mukaan töpseliin liitettävää raidin laitetta

      http://www.raid.fi/index.phtml?s=12

      Saa varmemmin nukuttua huoneessaan ilman joka iltaista hyttysen tappo maratoonia!

    • Ei ikinä Egyptiin

      Älkää j-lauta Egyptiin ikinä menkö! Tulin juuri Hurghadasta ja jos et tullut ryöstetyksi kadulla, niin hotellissa yritettiin ihan johtotasolla putsata turisti kaikin tavoin. Eikä se sääkään ihmeellinen ollut, illat ja yöt kylmät kuin fan. Ainakin Hurghadassa turismi vetää viimeisiään, Eipä siellä ollut turisteja perinteisistä maista, kuten Saksasta, Ruotsista,Norjasta jne. Venäläisiä, toi törkykansa oli hyvin edustettuna.

      • ;))) 22

        No hyvä kun edes Venäläisiä oli ;) ei tarvinna tarjoilidoiden viedä aamiasvateja tyhjänä keittiöön takaisin...............

        Hurghada on paikkana aivan ihastuttava,mutta jos on tottunut "kanarian-rillumarei" matkoihin,niin ei se sitä oo........


      • ei ikinä Egyptiin
        ;))) 22 kirjoitti:

        No hyvä kun edes Venäläisiä oli ;) ei tarvinna tarjoilidoiden viedä aamiasvateja tyhjänä keittiöön takaisin...............

        Hurghada on paikkana aivan ihastuttava,mutta jos on tottunut "kanarian-rillumarei" matkoihin,niin ei se sitä oo........

        Hurghada on ihan paskana! Rakennukset raunioina, ei mitään puhtaanapito eikä jätehuoltojärjestelmiä. Kulkukissalauma meinasi hyökätä kimppuuni. Ostosten tekeminen aivan mahdoton tehtävä, kerjäläislauma meinasi napata käsilaukkuni kaupungilla, hotellissa yritettiin laskuttaa kaikki kahteen kertaan ja vielä pahempaakin... Olen pistäytynyt pari kertaa Kanariallakin eikä sekään ole "mekkani". Seuraavan kerran esim. Hua Hin, Langawi, Vietnam.....


    • P&P

      me oltiin joulunaika Hurghadassa ja lähtiessä mielen meinasi ennustetut lämpöasteet latistaa (ennuste 17-19 päivällä) mutta kun päästiin kohteeseen niin aurinko porotti taivaantäydeltä ja sai nahkansa poltettua ihan keposesti ja todellinen lämpötila oli arviolta 20-23 paikkeilla. Illat kyllä viileät joten kannattaa pakata pitkää mukaan. Tuulta oli,mutta rannalla sai rakennettua tuoleista tuulensuojan joten ihan hyvin tarkeni. Meressäkin pystyi uimaan ihan hyvin kun tottui. Meille matkasta jäi hyvä mieli vaikka täällä kun lueskelee niin ennakko-odotukset ei kyllä kovin korkeat olleet matkalle lähtiessä

    • jhg

      Tulin viime yönä Sharmista. Paikalliset sanoivat että on poikkeuksellisen kylmä. varmaan pariakymmentä astetta ja joinain päivinä tuuli, yhtään pilveä en viikkoon nähnyt. Päivisin tarkeni t-paidalla just ja just ja jos löysi paikan mihin aurinko paistaa suoraan, niin oli hetkittäin jopa kuuma, että nänänsäkin ehti polttaa. Iltaisin ja aamuisin tuulta, ja illalla saattoi olla tosi kylmä, että piti olla hupparia sekä takkia päällä. Aurinko laskee aikaisin, ennen ennen viittä. Mutta kaikkinensa ihan ok sää. kävin meressä uimassa ja jos pitäs sanoa, että onko suomen kesäinen järvivesi lämpimämpää niin en oikein tiedä. mutta ei toi sää haitannut, mahtava reissu oli!

    • Turisti.

      Kuten Suomessa kesällä. Tosin illat ja yöt viileäämät, joskin meren läheisyys tasaa viilenemistä.

      Jos tarkenet Suomessa kesällä, tarkenet sielläkin.

    • we33

      Nyt kun katsoo ennusteita niin viikon päästä on lämpenemistä näköpiirissä joten kyllä se siitä vielä iloksi muuttuu.Mutta joka tapauksessa onhan se merivesi siellä talvellakin niin lämmintä ettei suomessa heinäkuussakaan ole sellainen,vaatii pitkän hellejakson ainakin

      • Gitta ja

        Kiitos!

        Kiva kun jokin muukin kirjoittaa positiivisen totuudenmukaisesti asioista,näin on nyt ja näillä mennään kohti Hurghadaa ;))


    • 2+2

      Miten lämpötilat ehtivät muuttua tuonne helmi-maaliskuun vaihteeseen?

      Olisi mukava saada silloin paikalla olleilta kommentteja.

    • eiwittu

      KUka pelle viittii lähtä palelemaan tonne? Mie lähen thaikkuihin. 30c varjossa on jo ihan ok ja rusketustakin tulee.

      • mievaanniin

        Viikon loma Thaimaassa on liian lyhyt, ja kun pidempää ei niin vain oteta, eikä saada, on tyytyminen siihen mitä on.

        Toisekseen lentomatka on kestoltaan huomattavasti miellyttävämpi Egyptiin, mitä Thaimaaseen.

        Eikö löydy sopivaa Thaimaa-keskustelupalstaa, kun pitää tulla tänne paukuttamaan henkseleitään?


      • joopa niin!

        Pellepä hyvinkin.
        Kiva lähtee Egyptiin, thaikut ei kiinnosta kaikkia, ei siis pätkääkään.
        En meinaa palella mutten myöskään kärsiä helteestä missä ei jaksa kissaakaan sanoa.
        Lentomatka on sopiva eikä tule jetlakkia.
        Mee sie thaikkuihin mie meen nauttimaan egyptistä.


      • sulle eiWittu

        Terve menoa vaan eiWittu.


    • aholainen

      Suomi 24 on netin p*ska ämpäri joten täältä kantsii lukea ihan reilulla varauksella kaikki jutut. Täällä ku haukutaan kaikki moneen kertaan.

      Kyl Egyptis tarkenee ja on näkemistä ainakin paljo enemmä ku thaimaassa kiitos historian. Mutta jos pitää ihan trooppinen helle olla ni sit ei talvella taida thaimaata tai hawajia paremia paikkoja olla.

    • maipenrai

      Jep. Mie meen sinne mis on lämmintä,halpaa ja paratiisi. En sinne missä on pelkkää hiekkaa,ukotusta, paskaa safkaa ja kallista.


      -Thaimaa, täältä tullaan taas!!!

      Khun pen kathöi suei maak zing zing, tää phom mii phanrajaa juu thii baan lääu.

      • 2393929394

        Itse tulin eilen pois sharmista, ei siellä kyllä väriä saannut ihoon kun ei pystynyt olemaan altaalla ilman pitkähihaista! vaikka siellä nyt päivisin olikin se 17-19c mutta kova tuuli teki siitäkin kylmän. Puhumattakaan siitä hiekan määrästä mikä oli aina suussa ja silmissä! Inhoitti mennä nukkumaan kylmään petiin ja vielä joka paikka hiekassa!


    • we33

      Nyt taitaa olla taas tulossa koleampi jakso välille 19-21.1 mutta sitten voi oikein kunnolla lämmitä.Egyptissä sentään hotelleissa on lämmitys koleita öitä varten,Kanarian saarten lämmittämättömät huoneistohotellit ovat aika karmea muisto

    • ninja4567

      Juuri kotiuduimme sharmista,ja lämpöä riitti parhaana päivänä 28 ja kaikki ruskettui kunnolla.Illat oli viileitä mutta jaksoipa shoppailla kun ei liian kuuma.Ole huoleti varmasti hellettä lomallasi.

      • S&SS

        Me palasimme Hurghadasta maanantaina ,kylmää oli ,illat tosi viileitä ja tuulisia ,samaten päivällä lämpö korkeintaan 20 mutta rannalla olimme ja rusketustakin tuli riittävästi ,emme yleensäkään "kärvennä" itseämme,joten kaikki kohdillaan ja hotelli oli loistava Grand Hotel (Tjäreborg) ja palaamme toistekin sinne syksyllä jälleen,mukava lomapaikka ;))


      • we33
        S&SS kirjoitti:

        Me palasimme Hurghadasta maanantaina ,kylmää oli ,illat tosi viileitä ja tuulisia ,samaten päivällä lämpö korkeintaan 20 mutta rannalla olimme ja rusketustakin tuli riittävästi ,emme yleensäkään "kärvennä" itseämme,joten kaikki kohdillaan ja hotelli oli loistava Grand Hotel (Tjäreborg) ja palaamme toistekin sinne syksyllä jälleen,mukava lomapaikka ;))

        Hyva sitten jos oli mukava matka.Voisitko kertoa hieman lisää hotellista ja rannasta,oliko se hyvin tuulelta suojattu?Käytitkö hotellin ilmaiskuljetusta vanhaan kaupunkiin ja mikä muuten oli hotellin palveluvarustus,oliko retkimyymälä hotellin yhteydessä?


      • S & SS
        we33 kirjoitti:

        Hyva sitten jos oli mukava matka.Voisitko kertoa hieman lisää hotellista ja rannasta,oliko se hyvin tuulelta suojattu?Käytitkö hotellin ilmaiskuljetusta vanhaan kaupunkiin ja mikä muuten oli hotellin palveluvarustus,oliko retkimyymälä hotellin yhteydessä?

        Hotelli Grand Hotel on todella upea mielestäni,enemmän kuin odotin,huoneet pienehköjä mutta siistejä,puutarha-aluetta "pilvinpimein",palmuja,kukkia,kukkivia pensaita ja kaikki tiptop hoidettuna (joka aamu hotellin työntekijät pesivät laatoitetut käytävät) rannalla odotti rantsupoikia vastassa osoittamassa paikan mihin haluut mennä aurinkoa ottamaan hymyissä suin,tuolit suojattu tuulensuojalla,jotakin rottingin tapaista ja levittivät pyyhkeen tuolillesi,tosi hyvää palvelua ;) rannalla myös ravintola josta saa pikku purtavaa,juomia yms. sekä siellä myös siistit wc:t ja yksi asia mikä oli todella mukavaa,ettei rantsulla roikkunut myyjiä kimpussa,sinne ei pääse kuin hotellin omat asukkaat....retkillä kävin omin ehdoin joten retkimyymälästä en osaa kertoa,mutta Palvelu oli hotellissa kerrassaan hyvä,joten sinne nää "tytsit" haluu uudelleen ensi syksynä ;))


    • Joosep

      Toi on muuten aika huvittavaa, kun joku sanoo et Thaikkuun niin pitkät lennot:) Eihän sinne ole kun muutama tunti enemmän... Ja on aivan eri maailma kun joku kuiva Egypti.. Et viikoksikin todella hyvä lomakohde!!!

      • tätäkö taas!

        Eiks siellä Thaimaan palstalla ole kunnon ketjuja kun tänne pitää tulla mollaamaan.
        Menkää thaikkuihin jotka haluutte, tää on Egyptiläisten palsta.
        Sitäpaitsi muutama tunti on todella paljon enemmän, plus vielä se aikaero.
        Kävin muutamaa ketjua lukemassa Thaimaan palstalla ja oli sellaista kieltä ettei kyllä enää kiinnosta edes lukea teidän palstaa.


      • 5+5

        Sinne "sin taikkuihin" kestää lentomatka 11 t !
        Noihin matkoihin menee työssäkäyvältä 2, kaksi lo-ma-päi-vää!
        Etelä-Kanarialle kestää lennot 6- 6,5t ja
        Punaiselle Merelle, Hurghadaan, Egyptiin vain 5 tuntia 5 min!
        Ihan jees viikon talvilomamatkalle :)


      • 5+5

        Nii ja suomalaisella Naisella ei oo mitään taikuissa. Pikkusia miehiä, meitä olkapäähän - yök.
        Ainoastaan voisi suositella parikunnille ja tietysti naisenkipeille suomalaisille junteille, maalaisisännille...
        Me mennään Egyptiin, jossa miehet on komeita, huumorintajuisia ja osaavat hellitellä Naista sanoillaan.
        Kyllä sitä nainen/naiset tulee paljon pirteämpänä lomalta takaisin Egyptistä kuin taikuista.
        Nimim. "Ollut shoppaamassa Bangkok'ssa 2 x 3 vkoa"


    • Sssananas

      En ymmärrä miksi pitäisi olla joko tai. Itse nautin lomasta minne menenkin, eri tavoin ehkä: Thaimaa, Egypti, Kanaria, Intian Goa... Kaikkialla on ihanaa, lämmintä ja oikealla asenteella pärjää :)

    • en silti joko/tai

      Kyllä minä menisin pien-eläkeläisenä mieluummin Egyptiin. Jos ei muualle niin hyvälle hotellialueelle. En kaipaa Kairoon tai Luxoriin. Lämmin rantaloma riittää.

      • LInDA ;)

        Tottapa kirjoitat,niin miekin mieluummin Hurghadaan kuin esim.Turkin Alanyaan,kamala paikka johon kerran eksyin ja petyin.

        Egypti on hyvä paikka,halpaa ja hyvät hotellit!


    • hyivittumitäpaskaa

      Olipa taas paska loma. Witun varmasti viiminen kerta kun mennään perheen kanssa tuohon kusiseen maahan nimeltä E G Y P T I.

      Mukava palella kaikki illat ja yöt ja nahkaankaan ei väriä tullut.

      2viikon lomalla perseet sekaisin (ruokamyrkytys) koko perheellä kaksi kertaa. 6päivää 14päivästä kun istuu pytyllä niin...

      Ens kerralla istutaan se 5-6tuntia pidempää ja mennää thaimaaseen!

      • jos on noin huonoja kokemuksia että pitää kirjoittaa taas..niin miksi ihmeessä lähditte jälleen sinne, eihän sinne pakolla ketään viedä


    • häpee......

      vasta sieltä tulleena voin sanoa se joka kehuu sitä kauniiksi ja ihmis ystävälliseksi paikaksi valehtelee myyjät pilaavat paikan ja likainen -saastainen paikka kissat kuolee nälkään ja myyjät rikastuu pakko myynnillä ei ikinä sinne enään kerta riitti yök.

    • EgyptFun

      Mä oon jo 4ttä talvea viettämässä Hurghadan Sakkalassa.
      Kalustettu OH/K 1MH taulu-tv jne juuri uudesta talosta, n 100m pääkatu Sheratonilta, maksaa 1250 Puntaa/ (=140€ tämän pvän kurssilla 8,93) sis vesimaksun, mutta sähköstä n 30 Puntaa...
      Alkutammikuu oli viileetä, mutta lämpeni jo kivasti ½ välissä kuuta 28aan. Yöt tosin hieman viileitä, et puuvilla-takkia on tarvittu.
      Viime yönä ja aamulla oli ihme ja kumma satanut, että oli lammikoita. Ei ole satanutkaan moneen vuoteen!
      Ilma viileni tonne 20een täksi viikoksi, mutta sääennusteiden mukaan lämpenee jo ensi vkl taas 26-28aan.
      Uimassa ja biitsillä ollaan kyllä käyty koko ajan, joka päivä tammikuun alusta saakka. On ihanaa!

    • ematkaaja

      Onko muita lähdössä Egyptiin lähiaikoina? Me lähdetään 7.2. ja vähän jännittää tilanne siellä, onkohan kuinka levotonta? Uskaltaako lähteäkään? Hurghadaan ollaan menossa, mut siellä ei vissii oo ollu levottomuuksia?
      Sää näyttäis olevan ihan ok, riittää meille vaikkei okkaan 30astetta :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe