Sirkka-Liisa Sumari-Iho.

Sick Sumuvalo

Pitkän linjan ruoka-ammattilainen Sikke Sumari hyökkää rajusti suomalaisia lihavalmistajia vastaan. Hän kritisoi Helsingin Sanomien mielipidesivulla nakkivalmistajan mainoskampanjaa, jossa myyntivalttina toimii se, että niissä ei ole kamaraa.

- Miksi kamara kelpaa, kun se on hitaasti uunissa haudutetun lihapalan rapeana kruununa illallispöydässä, mutta muuttuu pelottavaksi "lisäaineeksi" makkarassa? Sikke penää kirjoituksessa.

- Mitä vikaa on lihapulliin jauhetussa broilerin nahassa, kun se grillatussa broilerissa on parasta herkkua?

Sumari ihmettelee myös, miksi suomalaiset teurastamot eivät hyödynnä eläinten kaikkia osia ruokatuotannossa.

http://www.iltasanomat.fi/viihde/Nakkisota! Mainos oli liikaa Sikke Sumarille/art-1288374062779.html

Mikä tämä Sikke Sumari on olevinaan? 1980-luvun alussa hän oli nuorena naisena YLE:n toimittaja, joka käytti silloin nimeä Sirkka-Liisa Sumari-Iho. Hänen mielestään oli hienoa esittää ikäistään vanhempaa jakkupukuista naista, joka puhui muka elämän mukanaan tuomalla kokemuksella asioista.

Nykyään hän on tietoisesti pyrkinyt nuorentamaan imagoaan, ja esittää ikäistään nuorempaa naista, esiintyy muodikkaassa lyhyeksi nylpätyssä tukassa ja pukeutuu farkkuihin. Nimikin on muuttunut Sikke Sumariksi. Nyt hän pyrkii olemaan parikymppinen, vaikka onkin jo vanha nainen.

Ja mikä hän on raivoamaan sitä vastaan, että suomalaiset eivät halua syödä kanannahkapullia? Asiakas on aina oikeassa, ja siksi einesvalmistajat ovat lopettaneet kanannahan laittamisen lihapulliinsa. Nykyiset eineslihapullat ovat täynnä kunnon lihaa, vastoin Sirkka-Liisa Sumeri-Ihon tahtoa.

25

7346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sukari ei tiedä

      oikeasta nakinvalmista hevonv a imeskelis ja grillailis vaan äijänsä pätkää.

    • Pink girl 78

      Miten niin "on olevinaan"? Sikke esitti perustellun mielipiteensä, ja siihen hänellä on täysi oikeus. Ei ole pakko olla samaa mieltä mutta luulisi nyt että jopa sinun kaltaisellasi alhaisimmasta alhasimmalla näädällä on muuta tekemistä kuin hyökätä Sikkeä vastaan henkilökohtaisuuksilla.

      Menisit hoitoon purkamaan pahaa oloasi, näätä!

      • Anonyymi

        Onko lippua MYYRÄ


    • menisi pois

      Sikke, tai Sirkka, imagon vuoksi siis Sikke, Sirkkahan on vanhahtava nimi joka kertoo että kyseessä on jo ammoisina aikoina synytnyt ihminen.

      Nyt alkaa olla Hildaa ja Helmiä uusilla vauvoilla, mutta Sirkkoja ei vielä näy.
      Ohhoijaa, en tykkää SIRKKA-LIISASTA sitten yhtään.

      • Joo,

        eläkkeelle jo, ja 1970-luvulla oli vielä kova kommari!


    • mma_mma

      Sikke on ihan oikeassa. Rapea nahka maistuu parhaalta, ja kamara tekee slow-foodista maukasta.

    • Vapaus valita
    • 07.03.2012

      Makuasioista ei voi kiistellä, ainoastaan kiitellä.

    • Panta naulaan

      Samaa mielipuolta Sumari-Ihon kanssa, että melkein kaikki osat kelpaavat syotäväksi.
      Suomessa ollaa turhan tarkkoja ja liian niuhoja. Turhaan hurskastellaan ruoan laadun kanssa. Kysymyksiä: Miksi suomalainen turistipolo useimmiten sairastuu vatsapöpöön lomamatkallaan? Tai miksi suomalaiselle sairaslomaa kertyy huomattavasti enemmän vuodessa kuin keski- tai eteläeurooppalaiselle kollegalleen? Vastaus: Suomalainen on liian steriili. Piste. Syökää ja nauttikaa elämästä niin kuin kuuluu ja jättäkää analysointi ja niuhotus vähemmälle.
      Joustavuus saattaisi parantaa elämänlaatua ihan jokaisen kohdalla.

    • Kokkiikkok

      Onhan se hieman eriasia valmistaa uunissa kamaran tai broilerin nahan rapeaksi kuin se,että teollisuus jauhaa eltaantuneet jätökset einesten sekaan.

    • lullu

      Sikkeläisen isä oli Kemirassa töissä!

    • sdfasdfaserwer234234

      Sirkka-Liisa Sumarilla ei ole ruoka-alan koulutusta, on vaan julkkistyrkky jonka on pakko heitellä kaikenlaista herjaa pysyäkseen julkisuudessa.

    • syömäri

      Minä en ole katsonut Vanamon ja Kolmosen jälkeen ruokaohjelmia. Nykyajan heitukoilta puuttuu olemuksesta uskottavuus, koskee myös kuusikymppistä Sikkeä. TV-kokki ei saa näyttää myöskään homahtavalta.

      • Anonyymi

        Pieni viilaus ikäkategoriaan: Hieman yli seitsemänkymppistä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pieni viilaus ikäkategoriaan: Hieman yli seitsemänkymppistä...

        Edellä olevaan kommenttiini: Sorry, luin vain kommentteja, enkä huomannut päiväystä ...


    • Keiser W.

      Itse vasta Saksaan muuttaessani ymmärsin, mitä tarkoittaa maukas ja laadukas makkara. Täällä voi joka kaupasta ostaa halpaan hintaan bratwurstia dijon-sinapin kera ja tarjota ohessa knödeleitä. Samaan aikaan Suomessa mässytetään HK:n sinistä Puolassa valmistetun "Turun" sinapin kera ja puoli vuotta perunakellareissa homeessa maanneiden perunoiden kanssa. Hyi olkoon!

      • Anonyymi

        Toivottavasti pysyt siellä Saksassa, olet tyypillinen nousukas, todennäköisesti kuitenkin palannut jo maitojunalla Suomeen. Meitä on niin moneksi, kaikki eivät mahdu samaan junaan.


    • Anonyymi

      Joku näätäpalstalaineko täällä kirjoittelee? Luin siitä Hesarista juttua aikanaan. Joku vanhempi ihminen koska etsitty käsiin Sikke Sumarin ketju 12 vuoden takaa?

      • Anonyymi

        Heti aloituksesta toinen kirjoitus näyttää olevan samaa tasoa mitä tänä päivänä joku kirjoittelee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heti aloituksesta toinen kirjoitus näyttää olevan samaa tasoa mitä tänä päivänä joku kirjoittelee.

        Vuonna 2014 JOKU oli kirjoittanut että "Sumarilla ei ole koulutusta, on vain julkisuustyrkky" - eli joo, samat täällä edelleen tänä päivänä kirjoittelevat. Köyhää on heidän elämänsä mutta ehkä sitten saavat kiksit tuollaisesta, kuten saavatkin.


    • Anonyymi

      Sikke Sumari valmistui kokiksi 66-vuotiaana ravintolakoulu Perhosta. Kunnioitettavaa!

    • Anonyymi

      Helsingin parasta ruokaa tarjosi aikoinaan ravintolassaan Bulevardilla. Ei se koulutus, vaan se maku.

    • Anonyymi

      Mitä koulutusta hänellä on?
      Amis?

    • Anonyymi

      Miehensä laittoi ruokaa Boulevardilla.
      Sicke tarjoili ja tiskasi.

    • Anonyymi

      Hyi. Olen muutenkin lähes kasvissyöjä ja sikke kyllä vahvisti suuntausta.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävä sinua

      Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k
      Ikävä
      37
      4896
    2. Oletko sä oikeesti varattu?

      Että sen takii ei voida olla tekemisissä?
      Ikävä
      82
      3476
    3. Horoskooppikysely

      Oma ja ikävän kohteen horoskooppi? Sopivatko yhteen?
      Ikävä
      30
      2943
    4. Rakas, kerro mulle

      Miltä se tuntuu?
      Ikävä
      61
      2915
    5. Suuri tulipalo

      Missä mikä palaa?
      Kiuruvesi
      7
      2709
    6. Kesäseuraa

      Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t
      Ikävä
      55
      2270
    7. Miksi haluat pitää estettynä mutta täällä puhut?

      Eikö olisi parempi puhua ihan kasvotusten?
      Ikävä
      37
      1752
    8. Mies! Lupaatko

      enskerral kertoo mis mennään..? :D <3
      Ikävä
      18
      1681
    9. Tuksu on edelleen sinkku - nuori Joonas jätti!

      Hihhahihhahhaahheee Joonas keksi hyvän syy. : Tuksu on liian Disney-prinsessa hänelle. (Mikähän prinsessa lie kyseessä….
      Kotimaiset julkkisjuorut
      9
      1680
    10. Maailmassa monta

      On ihmeellistä asiaa. 😮
      Ikävä
      16
      1574
    Aihe